Tegelzetter

Vraag eenvoudig offertes aan

Tegelzetter

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Vergelijk eenvoudig de offertes van verschillende betrouwbare tegelzetters bij u in de buurt. Bent u uitgekeken op uw tegels in de badkamer of wilt u juist tegels plaatsen. Laat de tegelzetter weten of u de tegels al in uw bezit heeft of dat u bij de offerte ook een indicatie wil voor het materiaal dat de tegelzetter nodig heeft. U kunt bij de gratis en vrijblijvende offertes letten op de prijs, maar ook op evt. keurmerken, voorrijkosten, materiaalkosten of legkosten. Vraag dus snel offertes aan om te kijken welke tegelzetter voor uw klus het beste voorstel doet (soms moet er eerst op locatie gekeken worden om tot een nauwkeurige inschatting te komen).

Tegelzetter

Wie een tegelzetter wil inhuren merkt al snel dat dit niet zo eenvoudig is. Een telefoontje leert al snel dat menig tegelzetter niet direct tijd heeft voor uw klus. In één keer offertes aanvragen bij meerdere tegelzetters is dan wel zo handig, je weet dan snel welke tegelzetters in jouw regio tijd hebben om aan jouw tegelwerk klus te werken. Als u een offerte aanvraagt is het handig duidelijkheid te scheppen over de klus.

Te betegelen oppervlak

Allereerst moet de tegelzetter natuurlijk informatie hebben over het te betegelen oppervlak. Hoe groot zijn de ruimtes, wanden en muren die betegeld moeten worden. En kan de tegelzetter meteen aan de slag of moet het oppervlak nog schoongemaakt worden of moeten er eerst oude tegels verwijderd worden. Als het om vloertegels gaat dan is het belangrijk te weten of de ondergrond egaal is en in het geval van natte ruimtes iets afloopt richting een afwatering. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kan de tegelzetter hier voor zorgen.

Materiaalkeuze voor het tegelwerk

Natuurlijk tegelwerk bestaat uit tegels, maar er zijn vele soorten tegels. Heeft u deze tegels als in uw bezit of wilt u dat de tegelzetter voldoende tegels voor u besteld om uw ruimte te betegelen. Afhankelijk van de te betegelen ruimte zijn niet alle soorten geschikt. Zeker in natte ruimtes dien je daar rekening mee te houden, want het laatste dat je wilt is dat er vocht achter het tegelwerk kruipt met alle vocht en schimmelschade van dien.

Soorten tegels

Wie gaat betegelen moet natuurlijk een keuze maken welk soort tegels toegepast moeten worden, of wellicht zelfs een combinatie van verschillende soorten tegels. Er zijn verschillende soorten tegels waar de tegelzetter mee aan de slag kan, hier een kort overzicht:

 • Wandtegels
 • Vloertegels
 • Plavuizen
 • Natuursteen tegels
 • Keramische tegels
 • Portugese cementtegels
 • Marrokaanse cementtegels

Natuursteen tegels

Natuursteen geeft natuurlijk een prachtig klassiek karakter aan uw huis. Er zijn verschillende natuursteen tegels, waaronder:

 • Leisteen
 • Hardsteen
 • Kalksteen
 • Kwartsiet
 • Graniet
 • Marmer

Keramische tegels

Er zijn ook verschillende soorten keramische tegels. Keramische tegels die zijn gebakken op hoge temperaturen.

 • Terracotta
 • Faience
 • Grestegels
 • Cementtegels

Kitten of voegen

Tegels worden vaak gevoegd. Vooral als de ondergrond stevig is kunt u goed kiezen voor een voeg op cementbasis. Is er een kans dat er speling ontstaat, bv. door wisselende druk of een voeg rakend aan een ander materiaal dan zal de tegelzetter eerder kiezen voor een kitrand. Voor de aansluiting met bv een douche of badkuip wordt doorgaans kit gebruikt. De kitrand kan aangebracht worden in een kleur naar keuze, veel gebruikte kit is wit of transparant. Als uw offerte ook het materiaal bevat zal de tegelzetter ook een raming maken van de kosten voor het voegsel.

Adviesgesprek met de tegelzetter

Een offerte uitbrengen zonder de ruimte gezien te hebben blijft natte vingerwerk. Veel tegelzetters willen dan ook eerst de ruimte zien alvorens een kostenraming af te geven voor de klus. N.a.v. van uw offerteaanvraag is het mogelijk dat de tegelzetter telefonisch met u contact opneemt om het project door te spreken en evt. kostenloos bij u langs komt. Soms worden er ook kosten berekend, maar nooit zonder uw voorafgaande instemming, als de tegelzetter langs komt om een raming van de kosten te maken. Een adviesgesprek met de tegelzetter over de te gebruiken materialen en de duur van de klus kan soms kosten met zich meebrengen, bv 60 euro, als u de opdracht gunt aan de tegelzetter worden de kosten soms weer in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening.

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Tegelzetter).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Tegelzettersbedrijf M.J. van der Meij De Bie
Prinsengracht 2
1722GM Zuid-Scharwoude
Tegelzettersbedrijf RiJo
Damcoogh 69
1132EB Volendam
Badkamerinstallateur Koehorst
Chopinstraat 26
1901VH Castricum
Tomart
Rijstraat 8
6143AR Guttecoven
Thomas Molenaar Timmerwerken
Nieuweweg 31-A
1616BA Hoogkarspel
Hardsterk Tegelzetter
Laan van Wateringse Veld 458
2548CK Den Haag
Tegelzetter- & Klusbedrijf Dik Romijn
Jacob Catslaan 32
3351CN Papendrecht
Johan Sweens Tegelwerken
Bieakker 4
5283TA Boxtel

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Startsalaris MBO

bron: Infonu

In dit artikel volgt een overzicht van de salarissen van beroepen waarvoor een MBO-dioploma is vereist. MBO staat voor Middelbaar Beroeps Onderwijs. Een MBO-opleiding duurt tussen de 2 en 4 jaar en leidt op tot een bepaald beroep. MBO-opleidingen sta…

lees verder ›

Overal inzetbaar en bovendien tevreden

bron: de Volkskrant

Employability is een populair begrip onder personeelsmanagers. Brede inzetbaarheid van personeel, een laag ziekteverzuim en het combineren van werk en zorg staan voorop.... Welk beeld hebben buitenstaanders van de omstandigheden waarin bouwvakkers hun werk moeten doen? Het gaat al snel over sjouwen, bukken en tillen, werken in weer en wind, omgaan met irriterende stoffen, hoge steigers en wiebelig …

lees verder ›

Als het huis te protserig wordt, gaan ze kletsen

bron: NRC

Een op de drie Nederlanders woont op het platteland. Daarom deze zomer: de wereld van het dorp Opende. Vandaag: de makelaar. Een houtkachel voor de landelijke sfeer wil iedereen.

lees verder ›

Plavuizen leggen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Plavuizen vind je in verschillende stijlen en afmetingen en zijn een ideale manier om je vloer te beschermen en af te werken.

Tegels alternatief voor baksteen

bron: Bouwwereld

De Hogeschool Utrecht in Amersfoort moest een keramische gevel krijgen. Mede vanwege uitkragingen in de staalbouw, maakte DP6 architectuurstudio er een opvallende rode tegelgevel van. De tegels zijn aangebracht met een dampopen systeem.

lees verder ›

'Lagere btw geeft klant extra zetje'

bron: de Volkskrant

Vanaf maart is de btw op verbouwingen voor een jaar verlaagd naar 6 procent. Klusbedrijven verwachten meer klanten, maar voor wie nét klaar is met zijn verbouwing, is het zuur. 'Het komt drie maanden te laat.' AMSTERDAM - Eén zin was het slechts in het dinsdagavond in elkaar getimmerde woonakkoord tussen het kabinet en D66, ChristenUnie en SGP: 'De btw op verbouwingen en renovatiewerken in de best …

lees verder ›

Malaise legt bouwdorp lam

bron: NRC

In de huidige crisis gaan elke werkdag zeven bedrijven in de bouw failliet. In de bouwvakkersenclave Westerhaar in Twente steeg het aantal werkloosheidsuitkeringen in twee jaar…

lees verder ›

Tegelzetten kosten

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Wat kost een tegelzetter per uur? Wat zijn de prijzen van het tegelwerk van mijn badkamer, keuken of toilet? Veel mensen lopen rond met deze vragen als ze hun huis willen verbouwen, opknappen of renoveren.

Er zijn niet eens genoeg schone bestelbusjes te krijgen als je zou willen

bron: NRC

De duizenden bestelbussen en vrachtwagens die door de Rotterdamse binnenstad rijden zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de schadelijke uitstoot.

lees verder ›

Hoeveel leerlingen kun je plaatsen? Stilte

bron: de Volkskrant

Reportage.. Den Haag In het kantoor van Cas van ’t Klooster klinkt een muzakje. Het is dinsdagochtend bij de stichting Haagbouw. Van ’t Klooster staat telefonisch in de wacht – voor de zoveelste keer. ‘Goedemorgen Fred, met Cas. Hoe is ’ie?’, begint de leerwerkplekcoördinator zodra het getingel stopt. ‘Je hebt het druk zeker, hè?’‘Ja, hoor’, antwoordt Fred. ‘Da’s mooi. Hoeveel leerlingen …

lees verder ›

Groene sloopkogel en knuffelbeer: dit is 'Mighty Mike', 's werelds beste darter

bron: de Volkskrant

De Engelse pers is euforisch over Van Gerwen. Reden voor de BBC om hem te nomineren voor overzeese sportpersoonlijkheid van het jaar. Zijn gezichtsuitdrukkingen zijn angstaanjagend. Een woeste blik onder een glimmende schedel. Hij juicht met gebalde vuisten, stoot oerkreten uit en ramt zich op de borst. Ook in gedachten pompt Van Gerwen zich op. Als hij het podium opstapt, lust hij zijn tegenstand …

lees verder ›