Tegelzetter

Vraag eenvoudig offertes aan

Tegelzetter

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Vergelijk eenvoudig de offertes van verschillende betrouwbare tegelzetters bij u in de buurt. Bent u uitgekeken op uw tegels in de badkamer of wilt u juist tegels plaatsen. Laat de tegelzetter weten of u de tegels al in uw bezit heeft of dat u bij de offerte ook een indicatie wil voor het materiaal dat de tegelzetter nodig heeft. U kunt bij de gratis en vrijblijvende offertes letten op de prijs, maar ook op evt. keurmerken, voorrijkosten, materiaalkosten of legkosten. Vraag dus snel offertes aan om te kijken welke tegelzetter voor uw klus het beste voorstel doet (soms moet er eerst op locatie gekeken worden om tot een nauwkeurige inschatting te komen).

Tegelzetter

Wie een tegelzetter wil inhuren merkt al snel dat dit niet zo eenvoudig is. Een telefoontje leert al snel dat menig tegelzetter niet direct tijd heeft voor uw klus. In één keer offertes aanvragen bij meerdere tegelzetters is dan wel zo handig, je weet dan snel welke tegelzetters in jouw regio tijd hebben om aan jouw tegelwerk klus te werken. Als u een offerte aanvraagt is het handig duidelijkheid te scheppen over de klus.

Te betegelen oppervlak

Allereerst moet de tegelzetter natuurlijk informatie hebben over het te betegelen oppervlak. Hoe groot zijn de ruimtes, wanden en muren die betegeld moeten worden. En kan de tegelzetter meteen aan de slag of moet het oppervlak nog schoongemaakt worden of moeten er eerst oude tegels verwijderd worden. Als het om vloertegels gaat dan is het belangrijk te weten of de ondergrond egaal is en in het geval van natte ruimtes iets afloopt richting een afwatering. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kan de tegelzetter hier voor zorgen.

Materiaalkeuze voor het tegelwerk

Natuurlijk tegelwerk bestaat uit tegels, maar er zijn vele soorten tegels. Heeft u deze tegels als in uw bezit of wilt u dat de tegelzetter voldoende tegels voor u besteld om uw ruimte te betegelen. Afhankelijk van de te betegelen ruimte zijn niet alle soorten geschikt. Zeker in natte ruimtes dien je daar rekening mee te houden, want het laatste dat je wilt is dat er vocht achter het tegelwerk kruipt met alle vocht en schimmelschade van dien.

Soorten tegels

Wie gaat betegelen moet natuurlijk een keuze maken welk soort tegels toegepast moeten worden, of wellicht zelfs een combinatie van verschillende soorten tegels. Er zijn verschillende soorten tegels waar de tegelzetter mee aan de slag kan, hier een kort overzicht:

 • Wandtegels
 • Vloertegels
 • Plavuizen
 • Natuursteen tegels
 • Keramische tegels
 • Portugese cementtegels
 • Marrokaanse cementtegels

Natuursteen tegels

Natuursteen geeft natuurlijk een prachtig klassiek karakter aan uw huis. Er zijn verschillende natuursteen tegels, waaronder:

 • Leisteen
 • Hardsteen
 • Kalksteen
 • Kwartsiet
 • Graniet
 • Marmer

Keramische tegels

Er zijn ook verschillende soorten keramische tegels. Keramische tegels die zijn gebakken op hoge temperaturen.

 • Terracotta
 • Faience
 • Grestegels
 • Cementtegels

Kitten of voegen

Tegels worden vaak gevoegd. Vooral als de ondergrond stevig is kunt u goed kiezen voor een voeg op cementbasis. Is er een kans dat er speling ontstaat, bv. door wisselende druk of een voeg rakend aan een ander materiaal dan zal de tegelzetter eerder kiezen voor een kitrand. Voor de aansluiting met bv een douche of badkuip wordt doorgaans kit gebruikt. De kitrand kan aangebracht worden in een kleur naar keuze, veel gebruikte kit is wit of transparant. Als uw offerte ook het materiaal bevat zal de tegelzetter ook een raming maken van de kosten voor het voegsel.

Adviesgesprek met de tegelzetter

Een offerte uitbrengen zonder de ruimte gezien te hebben blijft natte vingerwerk. Veel tegelzetters willen dan ook eerst de ruimte zien alvorens een kostenraming af te geven voor de klus. N.a.v. van uw offerteaanvraag is het mogelijk dat de tegelzetter telefonisch met u contact opneemt om het project door te spreken en evt. kostenloos bij u langs komt. Soms worden er ook kosten berekend, maar nooit zonder uw voorafgaande instemming, als de tegelzetter langs komt om een raming van de kosten te maken. Een adviesgesprek met de tegelzetter over de te gebruiken materialen en de duur van de klus kan soms kosten met zich meebrengen, bv 60 euro, als u de opdracht gunt aan de tegelzetter worden de kosten soms weer in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening.

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Tegelzetter).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Tegelzetter W. de Valk
Lageweg 9
4308AG Sirjansland
Roman Restauratie
Melkmarkt 3
4301HB Zierikzee
VAN KESSEL tegelwerken
Tulpstraat 15
5492HP Sint-Oedenrode
Altintas Tegelzetter
Weizichtstraat 9-C
3022MV Rotterdam
B.D.M.A. Onderhoud
Mr. Troelstrastraat 16
2982AX Ridderkerk
TD Bouw en Renovatie
Lijnbaanweg 76
2201LG Noordwijk (Zuid-Holland)
Tegelzetbedrijf Frans Limmen
Henriette Roland Holstlaan 3
1703SZ Heerhugowaard
Francois
Groot Welsden 13
6269ET Margraten

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

‘Bij ’n baas mag niet, zelf iets beginnen wel’

bron: de Volkskrant

Sinds de Europese Unie in 2004 met tien nieuwe lidstaten is uitgebreid, beginnen Oost-Europeanen massaal eigen bedrijfjes in Nederland. ‘We hebben dat jaar een aanzienlijke toename van het aantal inschrijvingen gezien’, zegt Gert Zandsteeg, directeur van de Kamer van Koophandel Haaglanden.... Een van de redenen dat Oost-Europeanen zich als zelfstandig ondernemer in Nederland vestigen, is dat er vr …

lees verder ›

Plavuizen leggen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Plavuizen vind je in verschillende stijlen en afmetingen en zijn een ideale manier om je vloer te beschermen en af te werken.

Hoeveel leerlingen kun je plaatsen? Stilte

bron: de Volkskrant

Reportage.. Den Haag In het kantoor van Cas van ’t Klooster klinkt een muzakje. Het is dinsdagochtend bij de stichting Haagbouw. Van ’t Klooster staat telefonisch in de wacht – voor de zoveelste keer. ‘Goedemorgen Fred, met Cas. Hoe is ’ie?’, begint de leerwerkplekcoördinator zodra het getingel stopt. ‘Je hebt het druk zeker, hè?’‘Ja, hoor’, antwoordt Fred. ‘Da’s mooi. Hoeveel leerlingen …

lees verder ›

Duitse strop dreigt voor bouwsector

bron: NRC

Voor Nederlandse bouwbedrijven die in Duitsland werken, dreigt volgend jaar een strop van ongeveer 750 miljoen gulden.

lees verder ›

Nederlandse tandartsen willen geen stakingsbrekers zijn; Tandartsenconflict in Duitsland

bron: NRC

Een conflict tussen de Duitse overheid en de 34.000 tandartsen in dat land dreigt uit de hand te lopen. Zelfs Nederlandse collega's worden bij de zaak betrokken.

lees verder ›

‘De zelfspot houdt mij overeind’

bron: de Volkskrant

Thermae Bath Spa is beruchter dan Wembley of de Millennium Dome. Oprichter Henk Verschuur van Thermae 2000 maakte het als exploitant van dichtbij mee.... ‘Wat de Engelsen wel kunnen? Een goed verhaal vertellen.’ Negen jaar lang ging Henk Verschuur elke maandag weg uit Bath met het idee dat er naar hem was geluisterd. Maar als hij vrijdags in de World Heritage Site terugkeerde, was er niets van all …

lees verder ›

Envelop met dollars komt niet meer zo vaak

bron: NRC

Door de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt beleven sommige arme Mexicanen dit jaar een kale Kerst. Mexicanen in de VS sturen dit jaar beduidend minder geld naar huis.

lees verder ›

Prefab huis bouwen

bron: Infonu

Een prefab huis bouwen houdt in dat een huis wordt opgebouwd uit vooraf geproduceerde onderdelen. Een prefab huis bouwen is een interessante en relatief goedkope manier om een huis aan te passen naar uw eigen eisen en voorwaarden. Er zijn een aantal…

lees verder ›

Faillissement van een aannemer

bron: Infonu

Er zijn steeds meer faillissementen in de bouw. Het kan erg vervelend zijn als een aannemer opeens failliet gaat tijdens een verbouwing. Dit kan veel financiële schade veroorzaken. Een nadeel is bijvoorbeeld doordat er een nieuwe aannemer moet worden…

lees verder ›

Minder haast in de nieuwbouw

bron: NRC

Het gaat weer zo goed in de bouw dat er weer slecht werk geleverd kan worden.

lees verder ›

Doodsbang voor de Taliban vluchtte zij naar Nederland en beviel van een dochter

bron: NRC

Doodsbang voor de Taliban vluchtte de zwangere Bas Bibi Safiye in augustus met haar man naar Nederland. Kort na aankomst beviel ze van een dochter. Het is hier ‘perfect’.

lees verder ›