Tegelzetter

Vraag eenvoudig offertes aan

Tegelzetter

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Vergelijk eenvoudig de offertes van verschillende betrouwbare tegelzetters bij u in de buurt. Bent u uitgekeken op uw tegels in de badkamer of wilt u juist tegels plaatsen. Laat de tegelzetter weten of u de tegels al in uw bezit heeft of dat u bij de offerte ook een indicatie wil voor het materiaal dat de tegelzetter nodig heeft. U kunt bij de gratis en vrijblijvende offertes letten op de prijs, maar ook op evt. keurmerken, voorrijkosten, materiaalkosten of legkosten. Vraag dus snel offertes aan om te kijken welke tegelzetter voor uw klus het beste voorstel doet (soms moet er eerst op locatie gekeken worden om tot een nauwkeurige inschatting te komen).

Tegelzetter

Wie een tegelzetter wil inhuren merkt al snel dat dit niet zo eenvoudig is. Een telefoontje leert al snel dat menig tegelzetter niet direct tijd heeft voor uw klus. In één keer offertes aanvragen bij meerdere tegelzetters is dan wel zo handig, je weet dan snel welke tegelzetters in jouw regio tijd hebben om aan jouw tegelwerk klus te werken. Als u een offerte aanvraagt is het handig duidelijkheid te scheppen over de klus.

Te betegelen oppervlak

Allereerst moet de tegelzetter natuurlijk informatie hebben over het te betegelen oppervlak. Hoe groot zijn de ruimtes, wanden en muren die betegeld moeten worden. En kan de tegelzetter meteen aan de slag of moet het oppervlak nog schoongemaakt worden of moeten er eerst oude tegels verwijderd worden. Als het om vloertegels gaat dan is het belangrijk te weten of de ondergrond egaal is en in het geval van natte ruimtes iets afloopt richting een afwatering. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kan de tegelzetter hier voor zorgen.

Materiaalkeuze voor het tegelwerk

Natuurlijk tegelwerk bestaat uit tegels, maar er zijn vele soorten tegels. Heeft u deze tegels als in uw bezit of wilt u dat de tegelzetter voldoende tegels voor u besteld om uw ruimte te betegelen. Afhankelijk van de te betegelen ruimte zijn niet alle soorten geschikt. Zeker in natte ruimtes dien je daar rekening mee te houden, want het laatste dat je wilt is dat er vocht achter het tegelwerk kruipt met alle vocht en schimmelschade van dien.

Soorten tegels

Wie gaat betegelen moet natuurlijk een keuze maken welk soort tegels toegepast moeten worden, of wellicht zelfs een combinatie van verschillende soorten tegels. Er zijn verschillende soorten tegels waar de tegelzetter mee aan de slag kan, hier een kort overzicht:

 • Wandtegels
 • Vloertegels
 • Plavuizen
 • Natuursteen tegels
 • Keramische tegels
 • Portugese cementtegels
 • Marrokaanse cementtegels

Natuursteen tegels

Natuursteen geeft natuurlijk een prachtig klassiek karakter aan uw huis. Er zijn verschillende natuursteen tegels, waaronder:

 • Leisteen
 • Hardsteen
 • Kalksteen
 • Kwartsiet
 • Graniet
 • Marmer

Keramische tegels

Er zijn ook verschillende soorten keramische tegels. Keramische tegels die zijn gebakken op hoge temperaturen.

 • Terracotta
 • Faience
 • Grestegels
 • Cementtegels

Kitten of voegen

Tegels worden vaak gevoegd. Vooral als de ondergrond stevig is kunt u goed kiezen voor een voeg op cementbasis. Is er een kans dat er speling ontstaat, bv. door wisselende druk of een voeg rakend aan een ander materiaal dan zal de tegelzetter eerder kiezen voor een kitrand. Voor de aansluiting met bv een douche of badkuip wordt doorgaans kit gebruikt. De kitrand kan aangebracht worden in een kleur naar keuze, veel gebruikte kit is wit of transparant. Als uw offerte ook het materiaal bevat zal de tegelzetter ook een raming maken van de kosten voor het voegsel.

Adviesgesprek met de tegelzetter

Een offerte uitbrengen zonder de ruimte gezien te hebben blijft natte vingerwerk. Veel tegelzetters willen dan ook eerst de ruimte zien alvorens een kostenraming af te geven voor de klus. N.a.v. van uw offerteaanvraag is het mogelijk dat de tegelzetter telefonisch met u contact opneemt om het project door te spreken en evt. kostenloos bij u langs komt. Soms worden er ook kosten berekend, maar nooit zonder uw voorafgaande instemming, als de tegelzetter langs komt om een raming van de kosten te maken. Een adviesgesprek met de tegelzetter over de te gebruiken materialen en de duur van de klus kan soms kosten met zich meebrengen, bv 60 euro, als u de opdracht gunt aan de tegelzetter worden de kosten soms weer in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening.

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Tegelzetter).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

M.K. Project Bouw- En Renovatiebedrijf
Kootwijkstraat 38
2573XR Den Haag
Denis Bouw
Loosduinsekade 198
2571BX Den Haag
Tegelzetspecialist Woudenberg
Crosestein 1517
3704NG Zeist
DTN Bouw Onderhoudswerken
Oevergriend 63
1356ED Almere
Lijster Tegel- en Timmerwerken
De Banier 53
8255GK Swifterbant
J.J.M. Willemse Tegelzetter
Oude Kruisweg 252
2142EL Cruquius
Frank Boers Tegelzetter & Schilder
Daviottenweg 40
5222BH Den Bosch
Bas de Cort Tegelzetter
Achthoevenstraat 50
5071AS Udenhout

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Malaise legt bouwdorp lam

bron: NRC

In de huidige crisis gaan elke werkdag zeven bedrijven in de bouw failliet. In de bouwvakkersenclave Westerhaar in Twente steeg het aantal werkloosheidsuitkeringen in twee jaar…

lees verder ›

'Repats' in Ghana: brengers van ervaring

bron: de Volkskrant

Waar het economisch goed gaat in Afrika, duikt een nieuw type entrepreneurs op: de repatrianten, of 'repats'. Hun in het Westen opgedane ervaring komt in de groeilanden goed van pas. Afrikaanse migranten die het in Nederland hebben gemaakt, keren steeds vaker terug naar hun geboorteland. Met de economische stagnatie in het Westen is het snel groeiende Afrika aantrekkelijk geworden. Een manager in …

lees verder ›

Tegels leggen

bron: Klusidee

Tegels leggen is weer helemaal in.

lees verder ›

De crisis is voorbij, nu alweer tekort aan bouwvakkers

bron: NRC

De bouwsector werd hard getroffen door de bouwsector, maar de problemen zijn grotendeels achter de rug. Er is zelfs zoveel werk dat er een tekort is aan bouwvakkers, schrijft de Volkskrant vandaag .

lees verder ›

Badkamer tegelen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Wil je de badkamer betegelen? Het tegelen van de badkamer is een klus die bij de meeste verbouwingen of opknapbeurten van een huis gedaan wordt.  Hoeveel tijd en geld een badkamer tegelen gaat kosten heb je gelukkig zelf in de hand.

Hoeveel leerlingen kun je plaatsen? Stilte

bron: de Volkskrant

Reportage.. Den Haag In het kantoor van Cas van ’t Klooster klinkt een muzakje. Het is dinsdagochtend bij de stichting Haagbouw. Van ’t Klooster staat telefonisch in de wacht – voor de zoveelste keer. ‘Goedemorgen Fred, met Cas. Hoe is ’ie?’, begint de leerwerkplekcoördinator zodra het getingel stopt. ‘Je hebt het druk zeker, hè?’‘Ja, hoor’, antwoordt Fred. ‘Da’s mooi. Hoeveel leerlingen …

lees verder ›

Stadhuis in glasmozaïek

bron: Bouwwereld

Het oude stadskantoor van de gemeente Borsele is veranderd in een eigentijdse werkplek voor ambtenaren en bestuurders. Een…

lees verder ›

'Mijn zoon vindt mij een lulvader, ja'

bron: de Volkskrant

Hij heeft een 'fenomenale lust tot actie', zegt acteur Peter Faber. Dat kun je wel zeggen: vijf kinderen uit vijf huwelijken heeft hij en hij is de afgelopen twaalf jaar acht keer verhuisd. Uw motto is: 'Ik kan 't, ik wil 't, ik doe 't. Nu! Peter Faber: 'Als ik wakker word, denk ik: jáááááá! Ik heb geen zin om op te staan, maar dat doorbreek ik. Ook vanochtend, ik sta gewoon op en ga een smoothie …

lees verder ›

Schuine muren, lekkende pijpen en kapotte afvoerputjes

bron: de Volkskrant

Polen werken goedkoper, harder en langer, maar voor moeilijk werk missen ze vaak de expertise. ‘De Nederlandse loodgieter die we moesten inschakelen, sprak er schande van.’.. Van onze verslaggeefsterAls het aan loodgieter Henk Jongerden ligt, kunnen er niet genoeg Oost-Europese klussers naar Nederland komen. ‘Ze verkloten hun klussen, dat betekent meer werk voor ons’, verklaart de loodgieter uit …

lees verder ›

Plavuizen leggen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Plavuizen vind je in verschillende stijlen en afmetingen en zijn een ideale manier om je vloer te beschermen en af te werken.

Gipsplaten scheidingswand maken met metal studs

bron: Gamma

Zelf een scheidingswand maken van metal studs en gipsplaten. Dit stappenplan laat zien hoe.

lees verder ›