Tegelzetter

Vraag eenvoudig offertes aan

Tegelzetter

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Vergelijk eenvoudig de offertes van verschillende betrouwbare tegelzetters bij u in de buurt. Bent u uitgekeken op uw tegels in de badkamer of wilt u juist tegels plaatsen. Laat de tegelzetter weten of u de tegels al in uw bezit heeft of dat u bij de offerte ook een indicatie wil voor het materiaal dat de tegelzetter nodig heeft. U kunt bij de gratis en vrijblijvende offertes letten op de prijs, maar ook op evt. keurmerken, voorrijkosten, materiaalkosten of legkosten. Vraag dus snel offertes aan om te kijken welke tegelzetter voor uw klus het beste voorstel doet (soms moet er eerst op locatie gekeken worden om tot een nauwkeurige inschatting te komen).

Tegelzetter

Wie een tegelzetter wil inhuren merkt al snel dat dit niet zo eenvoudig is. Een telefoontje leert al snel dat menig tegelzetter niet direct tijd heeft voor uw klus. In één keer offertes aanvragen bij meerdere tegelzetters is dan wel zo handig, je weet dan snel welke tegelzetters in jouw regio tijd hebben om aan jouw tegelwerk klus te werken. Als u een offerte aanvraagt is het handig duidelijkheid te scheppen over de klus.

Te betegelen oppervlak

Allereerst moet de tegelzetter natuurlijk informatie hebben over het te betegelen oppervlak. Hoe groot zijn de ruimtes, wanden en muren die betegeld moeten worden. En kan de tegelzetter meteen aan de slag of moet het oppervlak nog schoongemaakt worden of moeten er eerst oude tegels verwijderd worden. Als het om vloertegels gaat dan is het belangrijk te weten of de ondergrond egaal is en in het geval van natte ruimtes iets afloopt richting een afwatering. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kan de tegelzetter hier voor zorgen.

Materiaalkeuze voor het tegelwerk

Natuurlijk tegelwerk bestaat uit tegels, maar er zijn vele soorten tegels. Heeft u deze tegels als in uw bezit of wilt u dat de tegelzetter voldoende tegels voor u besteld om uw ruimte te betegelen. Afhankelijk van de te betegelen ruimte zijn niet alle soorten geschikt. Zeker in natte ruimtes dien je daar rekening mee te houden, want het laatste dat je wilt is dat er vocht achter het tegelwerk kruipt met alle vocht en schimmelschade van dien.

Soorten tegels

Wie gaat betegelen moet natuurlijk een keuze maken welk soort tegels toegepast moeten worden, of wellicht zelfs een combinatie van verschillende soorten tegels. Er zijn verschillende soorten tegels waar de tegelzetter mee aan de slag kan, hier een kort overzicht:

 • Wandtegels
 • Vloertegels
 • Plavuizen
 • Natuursteen tegels
 • Keramische tegels
 • Portugese cementtegels
 • Marrokaanse cementtegels

Natuursteen tegels

Natuursteen geeft natuurlijk een prachtig klassiek karakter aan uw huis. Er zijn verschillende natuursteen tegels, waaronder:

 • Leisteen
 • Hardsteen
 • Kalksteen
 • Kwartsiet
 • Graniet
 • Marmer

Keramische tegels

Er zijn ook verschillende soorten keramische tegels. Keramische tegels die zijn gebakken op hoge temperaturen.

 • Terracotta
 • Faience
 • Grestegels
 • Cementtegels

Kitten of voegen

Tegels worden vaak gevoegd. Vooral als de ondergrond stevig is kunt u goed kiezen voor een voeg op cementbasis. Is er een kans dat er speling ontstaat, bv. door wisselende druk of een voeg rakend aan een ander materiaal dan zal de tegelzetter eerder kiezen voor een kitrand. Voor de aansluiting met bv een douche of badkuip wordt doorgaans kit gebruikt. De kitrand kan aangebracht worden in een kleur naar keuze, veel gebruikte kit is wit of transparant. Als uw offerte ook het materiaal bevat zal de tegelzetter ook een raming maken van de kosten voor het voegsel.

Adviesgesprek met de tegelzetter

Een offerte uitbrengen zonder de ruimte gezien te hebben blijft natte vingerwerk. Veel tegelzetters willen dan ook eerst de ruimte zien alvorens een kostenraming af te geven voor de klus. N.a.v. van uw offerteaanvraag is het mogelijk dat de tegelzetter telefonisch met u contact opneemt om het project door te spreken en evt. kostenloos bij u langs komt. Soms worden er ook kosten berekend, maar nooit zonder uw voorafgaande instemming, als de tegelzetter langs komt om een raming van de kosten te maken. Een adviesgesprek met de tegelzetter over de te gebruiken materialen en de duur van de klus kan soms kosten met zich meebrengen, bv 60 euro, als u de opdracht gunt aan de tegelzetter worden de kosten soms weer in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening.

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Tegelzetter).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

M.Dickhoff tegelwerken
Polderpeil 434
2408SH Alphen aan den Rijn
Palet Onderhoud & Renovatie
Leersumstraat 40
2546TL Den Haag
Francois
Groot Welsden 13
6269ET Margraten
Metolli Bouwbedrijf
Lieshoutstraat 148
6844ED Arnhem
Rekanu.bv
Laan van Presikhaaf 64-5
6826CM Arnhem
SK Afbouw
Zlotylaan 28
1060SJ Amsterdam
Tegelzettersbedrijf Enes
Kamperfoeliestraat 2
3765AT Soest
Tegelzetter Albrecht Boer
K. Brokweg 16
9439TC Witteveen

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Badkamer opknappen zelf doen of een vakman?

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Wil je de badkamer opknappen of je badkamer verbouwen dan kom je voor verschillende keuzes te staan die wel overwogen moeten worden.

‘De zelfspot houdt mij overeind’

bron: de Volkskrant

Thermae Bath Spa is beruchter dan Wembley of de Millennium Dome. Oprichter Henk Verschuur van Thermae 2000 maakte het als exploitant van dichtbij mee.... ‘Wat de Engelsen wel kunnen? Een goed verhaal vertellen.’ Negen jaar lang ging Henk Verschuur elke maandag weg uit Bath met het idee dat er naar hem was geluisterd. Maar als hij vrijdags in de World Heritage Site terugkeerde, was er niets van all …

Vocht ruïneert marmeren tegelvloer in uitbouw

bron: Bouwwereld

Een jaar na oplevering vertoont de witte marmeren tegelvloer van een uitbouw gele verkleuringen. Het gevolg van een verkeerde detailuitvoering in de spouw, aldus de opdrachtgever. Vocht van het metselwerk kan via de spouw in de vloer komen.

lees verder ›

Bouw en wees gelukkig

bron: de Volkskrant

Schrijver Tommy Wieringa schrijft over mensen met erg grootse plannen. Deel 6: Over tegelzetter en metselaar Sam Rodia die in zijn vrije tijd werkte aan de Watts Towers, een duizelingwekkend mozaïek. De Italiaan Sam Rodia kocht rond 1921 ten zuiden van Los Angeles, in Watts, een stukje grond in een immigrantenwijk. Zonder hulp begon de veertiger te bouwen aan iets groots, zeventien bouwwerken waar …

lees verder ›

Alweer tekort aan bouwvakkers

bron: de Volkskrant

Na jaren van faillissementen en ontslagronden is de stemming in een deel van de bouwsector razendsnel omgeslagen. In delen van het land is er alweer een tekort aan vaklui zoals timmermannen, metselaars en tegelzetters. Door de aantrekkende woningmarkt hebben sommige detacheringsbureaus in de bouw grote moeite voldoende personeel te vinden. Op Werkspot.nl, een site waar particulieren en aannemers k …

lees verder ›

Overal inzetbaar en bovendien tevreden

bron: de Volkskrant

Employability is een populair begrip onder personeelsmanagers. Brede inzetbaarheid van personeel, een laag ziekteverzuim en het combineren van werk en zorg staan voorop.... Welk beeld hebben buitenstaanders van de omstandigheden waarin bouwvakkers hun werk moeten doen? Het gaat al snel over sjouwen, bukken en tillen, werken in weer en wind, omgaan met irriterende stoffen, hoge steigers en wiebelig …

lees verder ›

Plavuizen leggen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Plavuizen vind je in verschillende stijlen en afmetingen en zijn een ideale manier om je vloer te beschermen en af te werken.

Mekka voor miljonairs

bron: de Volkskrant

Ooit stapte men er in zijn corduroybroek uit een Volvo station, nu kijken de kinderen dvd'tjes op de achterbank van SUV of Maybach.... 'Vroeger liepen de reeën en konijnen vrij door de tuinen, maar die tijd is voorbij', verzucht huisvrouw-uit-overtuiging Annemarie Treurniet. Ze tuurt vanuit haar honderd jaar oude huurvilla aan de Duinweg het buurtschap Bosch en Duin in. 'De instroom van nieuwe men …

lees verder ›

Groene sloopkogel en knuffelbeer: dit is 'Mighty Mike', 's werelds beste darter

bron: de Volkskrant

De Engelse pers is euforisch over Van Gerwen. Reden voor de BBC om hem te nomineren voor overzeese sportpersoonlijkheid van het jaar. Zijn gezichtsuitdrukkingen zijn angstaanjagend. Een woeste blik onder een glimmende schedel. Hij juicht met gebalde vuisten, stoot oerkreten uit en ramt zich op de borst. Ook in gedachten pompt Van Gerwen zich op. Als hij het podium opstapt, lust hij zijn tegenstand …

lees verder ›

Badkamer tegelen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Wil je de badkamer betegelen? Het tegelen van de badkamer is een klus die bij de meeste verbouwingen of opknapbeurten van een huis gedaan wordt.  Hoeveel tijd en geld een badkamer tegelen gaat kosten heb je gelukkig zelf in de hand.

Politie en krakers maken zich op voor laatste ronde

bron: NRC

Amsterdam gaat morgen kraakpanden ontruimen. Krakers verzetten zich: „We hebben workshops gevolgd, over hoe we het beste kunnen barricaderen.”

lees verder ›