Tegelzetter

Vraag eenvoudig offertes aan

Tegelzetter

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Vergelijk eenvoudig de offertes van verschillende betrouwbare tegelzetters bij u in de buurt. Bent u uitgekeken op uw tegels in de badkamer of wilt u juist tegels plaatsen. Laat de tegelzetter weten of u de tegels al in uw bezit heeft of dat u bij de offerte ook een indicatie wil voor het materiaal dat de tegelzetter nodig heeft. U kunt bij de gratis en vrijblijvende offertes letten op de prijs, maar ook op evt. keurmerken, voorrijkosten, materiaalkosten of legkosten. Vraag dus snel offertes aan om te kijken welke tegelzetter voor uw klus het beste voorstel doet (soms moet er eerst op locatie gekeken worden om tot een nauwkeurige inschatting te komen).

Tegelzetter

Wie een tegelzetter wil inhuren merkt al snel dat dit niet zo eenvoudig is. Een telefoontje leert al snel dat menig tegelzetter niet direct tijd heeft voor uw klus. In één keer offertes aanvragen bij meerdere tegelzetters is dan wel zo handig, je weet dan snel welke tegelzetters in jouw regio tijd hebben om aan jouw tegelwerk klus te werken. Als u een offerte aanvraagt is het handig duidelijkheid te scheppen over de klus.

Te betegelen oppervlak

Allereerst moet de tegelzetter natuurlijk informatie hebben over het te betegelen oppervlak. Hoe groot zijn de ruimtes, wanden en muren die betegeld moeten worden. En kan de tegelzetter meteen aan de slag of moet het oppervlak nog schoongemaakt worden of moeten er eerst oude tegels verwijderd worden. Als het om vloertegels gaat dan is het belangrijk te weten of de ondergrond egaal is en in het geval van natte ruimtes iets afloopt richting een afwatering. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kan de tegelzetter hier voor zorgen.

Materiaalkeuze voor het tegelwerk

Natuurlijk tegelwerk bestaat uit tegels, maar er zijn vele soorten tegels. Heeft u deze tegels als in uw bezit of wilt u dat de tegelzetter voldoende tegels voor u besteld om uw ruimte te betegelen. Afhankelijk van de te betegelen ruimte zijn niet alle soorten geschikt. Zeker in natte ruimtes dien je daar rekening mee te houden, want het laatste dat je wilt is dat er vocht achter het tegelwerk kruipt met alle vocht en schimmelschade van dien.

Soorten tegels

Wie gaat betegelen moet natuurlijk een keuze maken welk soort tegels toegepast moeten worden, of wellicht zelfs een combinatie van verschillende soorten tegels. Er zijn verschillende soorten tegels waar de tegelzetter mee aan de slag kan, hier een kort overzicht:

 • Wandtegels
 • Vloertegels
 • Plavuizen
 • Natuursteen tegels
 • Keramische tegels
 • Portugese cementtegels
 • Marrokaanse cementtegels

Natuursteen tegels

Natuursteen geeft natuurlijk een prachtig klassiek karakter aan uw huis. Er zijn verschillende natuursteen tegels, waaronder:

 • Leisteen
 • Hardsteen
 • Kalksteen
 • Kwartsiet
 • Graniet
 • Marmer

Keramische tegels

Er zijn ook verschillende soorten keramische tegels. Keramische tegels die zijn gebakken op hoge temperaturen.

 • Terracotta
 • Faience
 • Grestegels
 • Cementtegels

Kitten of voegen

Tegels worden vaak gevoegd. Vooral als de ondergrond stevig is kunt u goed kiezen voor een voeg op cementbasis. Is er een kans dat er speling ontstaat, bv. door wisselende druk of een voeg rakend aan een ander materiaal dan zal de tegelzetter eerder kiezen voor een kitrand. Voor de aansluiting met bv een douche of badkuip wordt doorgaans kit gebruikt. De kitrand kan aangebracht worden in een kleur naar keuze, veel gebruikte kit is wit of transparant. Als uw offerte ook het materiaal bevat zal de tegelzetter ook een raming maken van de kosten voor het voegsel.

Adviesgesprek met de tegelzetter

Een offerte uitbrengen zonder de ruimte gezien te hebben blijft natte vingerwerk. Veel tegelzetters willen dan ook eerst de ruimte zien alvorens een kostenraming af te geven voor de klus. N.a.v. van uw offerteaanvraag is het mogelijk dat de tegelzetter telefonisch met u contact opneemt om het project door te spreken en evt. kostenloos bij u langs komt. Soms worden er ook kosten berekend, maar nooit zonder uw voorafgaande instemming, als de tegelzetter langs komt om een raming van de kosten te maken. Een adviesgesprek met de tegelzetter over de te gebruiken materialen en de duur van de klus kan soms kosten met zich meebrengen, bv 60 euro, als u de opdracht gunt aan de tegelzetter worden de kosten soms weer in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening.

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Tegelzetter).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

AMS Tegelzetter Amsterdam
Vespuccistraat 53-1
1056SH Amsterdam
Rosafix
Talud 18
8322BS Urk
CB Afbouw
de Kluijskamp 1202
6545JL Nijmegen
Onderhoudsbedrijf L. A. Engel
Julianastraat 40
2316NZ Leiden
Rovaja B.V.
Nymphenhof 10
6215EW Maastricht
Bas de Cort Tegelzetter
Achthoevenstraat 50
5071AS Udenhout
Rutte Timmerwerken
Essenlaan 19
1829HL Oudorp
R. Wirken Tegelwerken
Lantie 13
5512NG Vessem

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Tegelzetten kosten

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Wat kost een tegelzetter per uur? Wat zijn de prijzen van het tegelwerk van mijn badkamer, keuken of toilet? Veel mensen lopen rond met deze vragen als ze hun huis willen verbouwen, opknappen of renoveren.

Overal inzetbaar en bovendien tevreden

bron: de Volkskrant

Employability is een populair begrip onder personeelsmanagers. Brede inzetbaarheid van personeel, een laag ziekteverzuim en het combineren van werk en zorg staan voorop.... Welk beeld hebben buitenstaanders van de omstandigheden waarin bouwvakkers hun werk moeten doen? Het gaat al snel over sjouwen, bukken en tillen, werken in weer en wind, omgaan met irriterende stoffen, hoge steigers en wiebelig …

lees verder ›

Teamcompetitie op EuroSkills 2008

bron: Bouwwereld

Tijdens de beroepenwedstrijd EuroSkills 2008 nemen jongeren uit dertien landen voor het eerst deel aan een teamcompetitie in de bouw.

lees verder ›

Negen medailles Nederlandse bouwers EuroSkills

bron: Bouwwereld

De tien Nederlandse bouw- en infradeelnemers aan de beroepenwedstrijd EuroSkills in Rotterdam hebben gezamenlijk negen medailles behaald.

lees verder ›

Van Egeraat vervuilt in Haarlem

bron: Bouwwereld

De stadsschouwburg in Haarlem is een paar jaar geleden grondig verbouwd door Erick van Egeraat. Met eerbied voor het bestaande art deco theater uit 1918 is een enorme toneeltoren in schuin metselwerk, keramiek en glas geïntegreerd.

lees verder ›

Badkamer tegelen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Wil je de badkamer betegelen? Het tegelen van de badkamer is een klus die bij de meeste verbouwingen of opknapbeurten van een huis gedaan wordt.  Hoeveel tijd en geld een badkamer tegelen gaat kosten heb je gelukkig zelf in de hand.

‘Bij ’n baas mag niet, zelf iets beginnen wel’

bron: de Volkskrant

Sinds de Europese Unie in 2004 met tien nieuwe lidstaten is uitgebreid, beginnen Oost-Europeanen massaal eigen bedrijfjes in Nederland. ‘We hebben dat jaar een aanzienlijke toename van het aantal inschrijvingen gezien’, zegt Gert Zandsteeg, directeur van de Kamer van Koophandel Haaglanden.... Een van de redenen dat Oost-Europeanen zich als zelfstandig ondernemer in Nederland vestigen, is dat er vr …

lees verder ›

Badkamer tegelen kosten

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Iedereen wil zijn badkamer natuurlijk zo goedkoop mogelijk tegelen.

'Mijn zoon vindt mij een lulvader, ja'

bron: de Volkskrant

Hij heeft een 'fenomenale lust tot actie', zegt acteur Peter Faber. Dat kun je wel zeggen: vijf kinderen uit vijf huwelijken heeft hij en hij is de afgelopen twaalf jaar acht keer verhuisd. Uw motto is: 'Ik kan 't, ik wil 't, ik doe 't. Nu! Peter Faber: 'Als ik wakker word, denk ik: jáááááá! Ik heb geen zin om op te staan, maar dat doorbreek ik. Ook vanochtend, ik sta gewoon op en ga een smoothie …

lees verder ›

De man die zijn baas voor de rechter daagde

bron: NRC

Directeur Mattijs Manders ontsloeg de trainer, zag sponsors boos vertrekken en zag zich genoodzaakt om clubeigenaar Wang Hui voor de rechter te dagen.

lees verder ›

Welk tarief moet je rekenen als zzp'er?

bron: Infonu

Als zzp'er (zelfstandige zonder personeel) kun je zelf bepalen hoe hoog je tarief is voor de diensten en producten die je levert. Echter, veel zzp'ers vragen een te laag tarief in vergelijking met een werknemer met een vergelijkbare functie en voorop…

lees verder ›