Tegelzetter

Vraag eenvoudig offertes aan

Tegelzetter

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Vergelijk eenvoudig de offertes van verschillende betrouwbare tegelzetters bij u in de buurt. Bent u uitgekeken op uw tegels in de badkamer of wilt u juist tegels plaatsen. Laat de tegelzetter weten of u de tegels al in uw bezit heeft of dat u bij de offerte ook een indicatie wil voor het materiaal dat de tegelzetter nodig heeft. U kunt bij de gratis en vrijblijvende offertes letten op de prijs, maar ook op evt. keurmerken, voorrijkosten, materiaalkosten of legkosten. Vraag dus snel offertes aan om te kijken welke tegelzetter voor uw klus het beste voorstel doet (soms moet er eerst op locatie gekeken worden om tot een nauwkeurige inschatting te komen).

Tegelzetter

Wie een tegelzetter wil inhuren merkt al snel dat dit niet zo eenvoudig is. Een telefoontje leert al snel dat menig tegelzetter niet direct tijd heeft voor uw klus. In één keer offertes aanvragen bij meerdere tegelzetters is dan wel zo handig, je weet dan snel welke tegelzetters in jouw regio tijd hebben om aan jouw tegelwerk klus te werken. Als u een offerte aanvraagt is het handig duidelijkheid te scheppen over de klus.

Te betegelen oppervlak

Allereerst moet de tegelzetter natuurlijk informatie hebben over het te betegelen oppervlak. Hoe groot zijn de ruimtes, wanden en muren die betegeld moeten worden. En kan de tegelzetter meteen aan de slag of moet het oppervlak nog schoongemaakt worden of moeten er eerst oude tegels verwijderd worden. Als het om vloertegels gaat dan is het belangrijk te weten of de ondergrond egaal is en in het geval van natte ruimtes iets afloopt richting een afwatering. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kan de tegelzetter hier voor zorgen.

Materiaalkeuze voor het tegelwerk

Natuurlijk tegelwerk bestaat uit tegels, maar er zijn vele soorten tegels. Heeft u deze tegels als in uw bezit of wilt u dat de tegelzetter voldoende tegels voor u besteld om uw ruimte te betegelen. Afhankelijk van de te betegelen ruimte zijn niet alle soorten geschikt. Zeker in natte ruimtes dien je daar rekening mee te houden, want het laatste dat je wilt is dat er vocht achter het tegelwerk kruipt met alle vocht en schimmelschade van dien.

Soorten tegels

Wie gaat betegelen moet natuurlijk een keuze maken welk soort tegels toegepast moeten worden, of wellicht zelfs een combinatie van verschillende soorten tegels. Er zijn verschillende soorten tegels waar de tegelzetter mee aan de slag kan, hier een kort overzicht:

 • Wandtegels
 • Vloertegels
 • Plavuizen
 • Natuursteen tegels
 • Keramische tegels
 • Portugese cementtegels
 • Marrokaanse cementtegels

Natuursteen tegels

Natuursteen geeft natuurlijk een prachtig klassiek karakter aan uw huis. Er zijn verschillende natuursteen tegels, waaronder:

 • Leisteen
 • Hardsteen
 • Kalksteen
 • Kwartsiet
 • Graniet
 • Marmer

Keramische tegels

Er zijn ook verschillende soorten keramische tegels. Keramische tegels die zijn gebakken op hoge temperaturen.

 • Terracotta
 • Faience
 • Grestegels
 • Cementtegels

Kitten of voegen

Tegels worden vaak gevoegd. Vooral als de ondergrond stevig is kunt u goed kiezen voor een voeg op cementbasis. Is er een kans dat er speling ontstaat, bv. door wisselende druk of een voeg rakend aan een ander materiaal dan zal de tegelzetter eerder kiezen voor een kitrand. Voor de aansluiting met bv een douche of badkuip wordt doorgaans kit gebruikt. De kitrand kan aangebracht worden in een kleur naar keuze, veel gebruikte kit is wit of transparant. Als uw offerte ook het materiaal bevat zal de tegelzetter ook een raming maken van de kosten voor het voegsel.

Adviesgesprek met de tegelzetter

Een offerte uitbrengen zonder de ruimte gezien te hebben blijft natte vingerwerk. Veel tegelzetters willen dan ook eerst de ruimte zien alvorens een kostenraming af te geven voor de klus. N.a.v. van uw offerteaanvraag is het mogelijk dat de tegelzetter telefonisch met u contact opneemt om het project door te spreken en evt. kostenloos bij u langs komt. Soms worden er ook kosten berekend, maar nooit zonder uw voorafgaande instemming, als de tegelzetter langs komt om een raming van de kosten te maken. Een adviesgesprek met de tegelzetter over de te gebruiken materialen en de duur van de klus kan soms kosten met zich meebrengen, bv 60 euro, als u de opdracht gunt aan de tegelzetter worden de kosten soms weer in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening.

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Tegelzetter).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Ton Bikker
Norbertushof 16
4133TA Vianen (Utrecht)
Tegelzetbedrijf Bavelaar
Bootsmansingel 46
2492RP Den Haag
Lukasz Lachmanski Julbud
Groene Heuvels 34
6644KZ Ewijk
BB Onderhoud
Souverein 15
3641NR Mijdrecht
R. Hoorn Tegelzetbedrijf
Marquette 19
8219AN Lelystad
Roshaan Montage-, Timmer & Onderhoudsbedrijf
Bramengaard 38
3206AD Spijkenisse
Woldhuis Dienstverlening Handelsonderneming
Johannes Vermeerstraat 53
7131TZ Lichtenvoorde
Kral Stucadoor
Karel Klinkenbergstraat 111-1
1061AK Amsterdam

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Startsalaris MBO

bron: Infonu

In dit artikel volgt een overzicht van de salarissen van beroepen waarvoor een MBO-dioploma is vereist. MBO staat voor Middelbaar Beroeps Onderwijs. Een MBO-opleiding duurt tussen de 2 en 4 jaar en leidt op tot een bepaald beroep. MBO-opleidingen sta…

lees verder ›

Badkamer opknappen zelf doen of een vakman?

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Wil je de badkamer opknappen of je badkamer verbouwen dan kom je voor verschillende keuzes te staan die wel overwogen moeten worden.

De moeilijke weg naar een schone lei

bron: de Volkskrant

De brancheorganisatie voor de schuldhulpverlening verwacht dit jaar een flinke stijging van het aantal huishoudens dat in de financiële problemen is geraakt.... Margo (49) uit Amsterdam verloor binnen een tijdsbestek van vijf jaar haar werk, haar dochter, haar zoon, haar moeder, haar vriend en haar kleinkind. Haar schulden waren op een zeker moment opgelopen tot 10.000 euro. Margo: ‘Op zekere dag …

lees verder ›

De Nieuwe Vakbeweging, wordt die werkelijk nieuw?

bron: de Volkskrant

Het Nederlandse vakbondslandschap verandert ingrijpend, nu FNV-kringen het 'akkoord van Dalfsen' hebben gesloten. Of blijft alles zoals het altijd was? De verdeelde FNV heft zich op en vernieuwt zich in De Nieuwe Vakbeweging. Wat zijn de garanties dat de verdeeldheid daar niet opnieuw toeslaat? Die garanties zijn er niet. Maar de oude structuur van de FNV was wel een recept voor ruzie. De uitbarst …

lees verder ›

Aantal stageplekken loopt fors terug

bron: de Volkskrant

AMSTERDAM - Alleen al in de bouw worden er door de crisis te weinig leerlingen opgeleid tot bijvoorbeeld timmerman, metselaar of tegelzetter. Vorig jaar bedroeg het tekort ruim drieduizend. Dat aantal kan dit schooljaar hoger uitvallen. Als de economie aantrekt, ontstaat er vrijwel onmiddellijk een tekort aan vakkrachten, blijkt uit gegevens van Fundeon, het kenniscentrum voor de bouw en infra. Oo …

lees verder ›

‘De zelfspot houdt mij overeind’

bron: de Volkskrant

Thermae Bath Spa is beruchter dan Wembley of de Millennium Dome. Oprichter Henk Verschuur van Thermae 2000 maakte het als exploitant van dichtbij mee.... ‘Wat de Engelsen wel kunnen? Een goed verhaal vertellen.’ Negen jaar lang ging Henk Verschuur elke maandag weg uit Bath met het idee dat er naar hem was geluisterd. Maar als hij vrijdags in de World Heritage Site terugkeerde, was er niets van all …

Keuken, vloer of badkamer betegelen: prijzen tegelzetter

bron: Infonu

Tegelwerken uitvoeren aan je woning kan op het eerste zicht een hele klus zijn en wordt om die reden nogal eens uitgesteld. Toch kan een nieuw betegelde keuken of badkamer je huis een heel nieuw tintje geven. Als je een goed evenwicht vindt tussen de…

lees verder ›

Bouw en wees gelukkig

bron: de Volkskrant

Schrijver Tommy Wieringa schrijft over mensen met erg grootse plannen. Deel 6: Over tegelzetter en metselaar Sam Rodia die in zijn vrije tijd werkte aan de Watts Towers, een duizelingwekkend mozaïek. De Italiaan Sam Rodia kocht rond 1921 ten zuiden van Los Angeles, in Watts, een stukje grond in een immigrantenwijk. Zonder hulp begon de veertiger te bouwen aan iets groots, zeventien bouwwerken waar …

lees verder ›

Als het huis te protserig wordt, gaan ze kletsen

bron: NRC

Een op de drie Nederlanders woont op het platteland. Daarom deze zomer: de wereld van het dorp Opende. Vandaag: de makelaar. Een houtkachel voor de landelijke sfeer wil iedereen.

lees verder ›

De man die zijn baas voor de rechter daagde

bron: NRC

Directeur Mattijs Manders ontsloeg de trainer, zag sponsors boos vertrekken en zag zich genoodzaakt om clubeigenaar Wang Hui voor de rechter te dagen.

lees verder ›

Stilte voor de storm

bron: de Volkskrant

Afgelopen weekeinde mochten de eerste journalisten op bezoek bij de Nederlandse militairen in Uruzgan, die de komst van een grote troepenmacht in augustus voorbereiden.... De e-mailtjes van het thuisfront bezorgen de Nederlandse militairen in Uruzgan meer kopzorgen dan de Taliban. Roept een ‘hoge Piet in Den Haag’ weer eens iets over de gevaren van de missie in de Afghaanse provincie, of staan er …

lees verder ›

Gipsplaten scheidingswand maken met metal studs

bron: Gamma

Zelf een scheidingswand maken van metal studs en gipsplaten. Dit stappenplan laat zien hoe.

lees verder ›