Tegelzetter

Vraag eenvoudig offertes aan

Tegelzetter

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Vergelijk eenvoudig de offertes van verschillende betrouwbare tegelzetters bij u in de buurt. Bent u uitgekeken op uw tegels in de badkamer of wilt u juist tegels plaatsen. Laat de tegelzetter weten of u de tegels al in uw bezit heeft of dat u bij de offerte ook een indicatie wil voor het materiaal dat de tegelzetter nodig heeft. U kunt bij de gratis en vrijblijvende offertes letten op de prijs, maar ook op evt. keurmerken, voorrijkosten, materiaalkosten of legkosten. Vraag dus snel offertes aan om te kijken welke tegelzetter voor uw klus het beste voorstel doet (soms moet er eerst op locatie gekeken worden om tot een nauwkeurige inschatting te komen).

Tegelzetter

Wie een tegelzetter wil inhuren merkt al snel dat dit niet zo eenvoudig is. Een telefoontje leert al snel dat menig tegelzetter niet direct tijd heeft voor uw klus. In één keer offertes aanvragen bij meerdere tegelzetters is dan wel zo handig, je weet dan snel welke tegelzetters in jouw regio tijd hebben om aan jouw tegelwerk klus te werken. Als u een offerte aanvraagt is het handig duidelijkheid te scheppen over de klus.

Te betegelen oppervlak

Allereerst moet de tegelzetter natuurlijk informatie hebben over het te betegelen oppervlak. Hoe groot zijn de ruimtes, wanden en muren die betegeld moeten worden. En kan de tegelzetter meteen aan de slag of moet het oppervlak nog schoongemaakt worden of moeten er eerst oude tegels verwijderd worden. Als het om vloertegels gaat dan is het belangrijk te weten of de ondergrond egaal is en in het geval van natte ruimtes iets afloopt richting een afwatering. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kan de tegelzetter hier voor zorgen.

Materiaalkeuze voor het tegelwerk

Natuurlijk tegelwerk bestaat uit tegels, maar er zijn vele soorten tegels. Heeft u deze tegels als in uw bezit of wilt u dat de tegelzetter voldoende tegels voor u besteld om uw ruimte te betegelen. Afhankelijk van de te betegelen ruimte zijn niet alle soorten geschikt. Zeker in natte ruimtes dien je daar rekening mee te houden, want het laatste dat je wilt is dat er vocht achter het tegelwerk kruipt met alle vocht en schimmelschade van dien.

Soorten tegels

Wie gaat betegelen moet natuurlijk een keuze maken welk soort tegels toegepast moeten worden, of wellicht zelfs een combinatie van verschillende soorten tegels. Er zijn verschillende soorten tegels waar de tegelzetter mee aan de slag kan, hier een kort overzicht:

 • Wandtegels
 • Vloertegels
 • Plavuizen
 • Natuursteen tegels
 • Keramische tegels
 • Portugese cementtegels
 • Marrokaanse cementtegels

Natuursteen tegels

Natuursteen geeft natuurlijk een prachtig klassiek karakter aan uw huis. Er zijn verschillende natuursteen tegels, waaronder:

 • Leisteen
 • Hardsteen
 • Kalksteen
 • Kwartsiet
 • Graniet
 • Marmer

Keramische tegels

Er zijn ook verschillende soorten keramische tegels. Keramische tegels die zijn gebakken op hoge temperaturen.

 • Terracotta
 • Faience
 • Grestegels
 • Cementtegels

Kitten of voegen

Tegels worden vaak gevoegd. Vooral als de ondergrond stevig is kunt u goed kiezen voor een voeg op cementbasis. Is er een kans dat er speling ontstaat, bv. door wisselende druk of een voeg rakend aan een ander materiaal dan zal de tegelzetter eerder kiezen voor een kitrand. Voor de aansluiting met bv een douche of badkuip wordt doorgaans kit gebruikt. De kitrand kan aangebracht worden in een kleur naar keuze, veel gebruikte kit is wit of transparant. Als uw offerte ook het materiaal bevat zal de tegelzetter ook een raming maken van de kosten voor het voegsel.

Adviesgesprek met de tegelzetter

Een offerte uitbrengen zonder de ruimte gezien te hebben blijft natte vingerwerk. Veel tegelzetters willen dan ook eerst de ruimte zien alvorens een kostenraming af te geven voor de klus. N.a.v. van uw offerteaanvraag is het mogelijk dat de tegelzetter telefonisch met u contact opneemt om het project door te spreken en evt. kostenloos bij u langs komt. Soms worden er ook kosten berekend, maar nooit zonder uw voorafgaande instemming, als de tegelzetter langs komt om een raming van de kosten te maken. Een adviesgesprek met de tegelzetter over de te gebruiken materialen en de duur van de klus kan soms kosten met zich meebrengen, bv 60 euro, als u de opdracht gunt aan de tegelzetter worden de kosten soms weer in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening.

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Tegelzetter).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Mario Golder Bouw
Kerklaan 159
2282CJ Rijswijk (Zuid-Holland)
Tegelzetbedrijf Danny Vooijs
Hoorneslaan 139
2221CL Katwijk (Zuid-Holland)
Ben Eling tegelzet- en klusbedrijf
Van der Valk Boumanlaan 43
3446GG Woerden
U. Tanis Natuursteen
van de Wateringelaan 130
2274CL Voorburg
Snel Stucadoorsbedrijf
Schulpplein 3
2242XE Wassenaar
klusbedrijf Hensen
Horatiushof 14
6215ED Maastricht
U.Henriques
Antonius Heggelaan 25
2493CE Den Haag
Ron de Kwant
Flakkeestraat 24
1181CJ Amstelveen

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Golfplaten dak maken

bron: Gamma

Golfplaten lenen zich perfect voor kleine gebouwen zoals tuinhuisjes. Bekijk hier hoe je een golfplaten dak maakt.

lees verder ›

Minder haast in de nieuwbouw

bron: NRC

Het gaat weer zo goed in de bouw dat er weer slecht werk geleverd kan worden.

lees verder ›

Bijzondere gebouwen

bron: Infonu

Gebouwen zijn er wereldwijd in allerlei soorten en maten. Er zijn ook speciale gebouwen; 5 hiervan zijn voor u op een rijtje gezet.

lees verder ›

‘Bij ’n baas mag niet, zelf iets beginnen wel’

bron: de Volkskrant

Sinds de Europese Unie in 2004 met tien nieuwe lidstaten is uitgebreid, beginnen Oost-Europeanen massaal eigen bedrijfjes in Nederland. ‘We hebben dat jaar een aanzienlijke toename van het aantal inschrijvingen gezien’, zegt Gert Zandsteeg, directeur van de Kamer van Koophandel Haaglanden.... Een van de redenen dat Oost-Europeanen zich als zelfstandig ondernemer in Nederland vestigen, is dat er vr …

lees verder ›

Doodsbang voor de Taliban vluchtte zij naar Nederland en beviel van een dochter

bron: NRC

Doodsbang voor de Taliban vluchtte de zwangere Bas Bibi Safiye in augustus met haar man naar Nederland. Kort na aankomst beviel ze van een dochter. Het is hier ‘perfect’.

lees verder ›

Bouw en wees gelukkig

bron: de Volkskrant

Schrijver Tommy Wieringa schrijft over mensen met erg grootse plannen. Deel 6: Over tegelzetter en metselaar Sam Rodia die in zijn vrije tijd werkte aan de Watts Towers, een duizelingwekkend mozaïek. De Italiaan Sam Rodia kocht rond 1921 ten zuiden van Los Angeles, in Watts, een stukje grond in een immigrantenwijk. Zonder hulp begon de veertiger te bouwen aan iets groots, zeventien bouwwerken waar …

lees verder ›

De crisis is voorbij, nu alweer tekort aan bouwvakkers

bron: NRC

De bouwsector werd hard getroffen door de bouwsector, maar de problemen zijn grotendeels achter de rug. Er is zelfs zoveel werk dat er een tekort is aan bouwvakkers, schrijft de Volkskrant vandaag .

lees verder ›

Museumuitbreiding: ei of wolk?

bron: NRC

De ‘wolk van Zwolle’ rust op het voormalige paleis van justitie. De onconventionele uitbreiding voegt aan het museum twee lagen toe.

lees verder ›

Prefab huis bouwen

bron: Infonu

Een prefab huis bouwen houdt in dat een huis wordt opgebouwd uit vooraf geproduceerde onderdelen. Een prefab huis bouwen is een interessante en relatief goedkope manier om een huis aan te passen naar uw eigen eisen en voorwaarden. Er zijn een aantal…

lees verder ›

Plavuizen leggen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Plavuizen vind je in verschillende stijlen en afmetingen en zijn een ideale manier om je vloer te beschermen en af te werken.

Leunstoelgeneraals

bron: NRC

De oorsprong is Engels, er is een tijdschrift voor militair geïnteresseerden dat zo heet: Armchair General. De leunstoelgeneraal.

lees verder ›