Dakdekker

Vraag eenvoudig offertes aan

Dakdekker

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Heeft u een dakdekker nodig voor het herstel of aanleggen van uw dak dan kunt u eenvoudig offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw regio. Dakdekkers hebben vaak hun eigen expertise, geef dus in de offerteaanvraag aan om wat voor soort dakbedekking het gaat. Voor een plat dak wordt vaak gebruik gemaakt van bitumen dakbedekking. Het meest gangbaar op een schuin dak zijn natuurlijk dakpannen, maar wie het zich kan veroorloven kan natuurlijk ook een dakdekker of rietdekker inschakelen voor een rieten dak. Meet bij voorkeur vooraf uw dak op of laat anders enkele dakdekkers ter plekke langskomen om de kosten in te schatten specifiek voor uw dak of dakbedekking.

Je dakonderhoud plannen

Het dak er af? Of wordt het tijd om een nieuw dak er op te zetten. Een dak op je huis gaat niet zonder meer een leven lang mee en dus moet je het dakonderhoud budgetteren en zorgvuldig plannen. Een dakdekker is een vakman die gespecialiseerd is in het installeren, repareren en onderhouden van daken. Welke werkzaamheden kan je door de dakdekker aan je huis of gebouw laten uitvoeren?

 1. Dakinstallatie: Een dakdekker installeert nieuwe daken op nieuwbouwprojecten of vervangt bestaande daken die aan het einde van hun levensduur zijn. Dit omvat het leggen van dakbedekkingsmaterialen zoals shingles, dakpannen, leien, metaal, bitumen of dakbedekkingsrollen, afhankelijk van het type dak en de voorkeuren van de klant.

 2. Reparaties: Dakdekkers voeren reparaties uit aan beschadigde daken, inclusief het herstellen van lekken, scheuren, losse shingles of dakpannen, beschadigde dakgoten en afvoerpijpen. Ze inspecteren het dak grondig om de oorzaak van het probleem te identificeren en voeren de noodzakelijke reparaties uit om het dak weer waterdicht te maken.

 3. Dakonderhoud: Het regelmatig onderhouden van het dak is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en problemen te voorkomen. Dakdekkers voeren periodieke inspecties en onderhoudstaken uit, zoals het reinigen van goten en afvoerpijpen, het controleren op tekenen van slijtage of schade, en het vervangen van versleten dakbedekkingsmaterialen.

 4. Waterdicht maken en isolatie: Dakdekkers zorgen ervoor dat het dak volledig waterdicht is door het aanbrengen van waterdichte membranen, afdichtingsmiddelen en dakbedekkingsmaterialen. Ze kunnen ook isolatie aanbrengen onder het dak om de energie-efficiëntie te verbeteren en de thermische prestaties van het gebouw te verhogen.

 5. Veiligheid: Dakdekkers werken vaak op grote hoogte en moeten daarom strikte veiligheidsprotocollen volgen om ongevallen te voorkomen. Dit omvat het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals harnassen en helmen, en het naleven van veiligheidsrichtlijnen bij het gebruik van ladders en steigers.

 6. Advies: Dakdekkers verstrekken vaak advies aan klanten over het kiezen van het juiste type dakbedekking voor hun huis of gebouw, het uitvoeren van preventief onderhoud en het identificeren van eventuele problemen met het dak.

Wat voor onderhoud heeft een dak nodig?

Het regelmatig onderhouden van het dak van je huis is essentieel om de levensduur ervan te verlengen en kostbare reparaties te voorkomen. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudstaken voor het dak van je huis:

 1. Inspectie: Voer regelmatig visuele inspecties uit van het dak om te controleren op tekenen van schade, slijtage of veroudering. Controleer op losse of ontbrekende shingles, scheuren in de dakbedekking, beschadigde dakgoten of afvoerpijpen, en andere potentiële problemen.

 2. Reiniging: Houd het dak vrij van bladeren, takken, vuil en ander puin dat de afvoer kan blokkeren en waterophoping kan veroorzaken. Reinig regelmatig de dakgoten en afvoerpijpen om verstoppingen te voorkomen en zorg voor een goede waterafvoer.

 3. Reparaties: Repareer snel eventuele schade aan het dak om verdere problemen te voorkomen. Vervang ontbrekende of beschadigde shingles, repareer scheuren in de dakbedekking, herstel losse dakranden en bevestig loszittende dakgoten of afvoerpijpen.

 4. Onderhoud van dakgoten: Controleer regelmatig de dakgoten en afvoerpijpen op verstoppingen, bladeren, vuil en ander puin. Reinig indien nodig de dakgoten en verwijder verstoppingen om een goede waterafvoer te garanderen.

 5. Lekkage en afdichting: Controleer de afdichtingen rond dakdoorvoeren, schoorstenen, ventilatieopeningen en andere dakdoorvoeren op tekenen van slijtage of beschadiging. Breng indien nodig nieuwe afdichtingsmiddelen aan om waterlekkage te voorkomen.

 6. Inspectie van zolderruimte: Controleer de zolderruimte regelmatig op tekenen van vocht, schimmel of waterlekken. Deze kunnen wijzen op problemen met het dak en moeten onmiddellijk worden aangepakt.

 7. Inschakelen van professionals: Als je twijfelt over de staat van je dak of als er complexe problemen zijn, schakel dan een professionele dakdekker in voor een grondige inspectie en eventuele reparaties.

 8. Jaarlijkse inspectie: Overweeg om een ​​professionele dakinspectie te laten uitvoeren door een erkende dakdekker minstens één keer per jaar. Dit kan helpen om potentiële problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen voordat ze ernstiger worden.

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen die worden gebruikt voor woningen, elk met hun eigen kenmerken en onderhoudsvereisten. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten dakbedekking en het noodzakelijke onderhoud:

 1. Asfaltsingles:

  • Onderhoud: Regelmatige inspectie op beschadigingen, zoals scheuren, loszittende of ontbrekende shingles. Vervang beschadigde shingles indien nodig. Reinig de dakgoten regelmatig om verstoppingen te voorkomen.
 2. Leisteen:

  • Onderhoud: Controleer regelmatig op losse of gebroken leien en vervang ze indien nodig. Controleer de leisteen op scheuren, chips en slijtage. Reinig de dakgoten om verstoppingen te voorkomen.
 3. Keramische dakpannen:

  • Onderhoud: Controleer op gebroken, gebarsten of verschoven dakpannen en vervang ze indien nodig. Controleer de afdichting rond dakdoorvoeren en repareren indien nodig. Reinig de dakgoten regelmatig.
 4. Metalen dakbedekking:

  • Onderhoud: Inspecteer regelmatig op corrosie, deuken of loszittende bevestigingen. Repareer beschadigde delen en controleer de afdichting rond dakdoorvoeren en schoorstenen. Reinig de dakgoten om verstoppingen te voorkomen.
 5. Bitumen dakbedekking (ook bekend als roofing):

  • Onderhoud: Controleer regelmatig op scheuren, blaarvorming en loszittende delen. Herstel beschadigde gebieden met bitumenafdichtmiddel. Reinig de dakgoten om verstoppingen te voorkomen.
 6. Groendak (sedum- of vegetatiedak):

  • Onderhoud: Verwijder regelmatig onkruid, mos en ander plantmateriaal. Controleer de afvoer om te zorgen voor een goede waterafvoer. Voer regelmatig inspecties uit op de waterdichtheid van de dakbedekking.
 7. Houten dakbedekking (cederhouten shingles of shakes):

  • Onderhoud: Controleer regelmatig op rot, schimmel en insectenbeschadiging. Vervang beschadigde shingles of shakes indien nodig. Reinig de dakgoten om verstoppingen te voorkomen.

Ongeacht het type dakbedekking is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van het dak te verlengen en problemen te voorkomen. Regelmatige inspecties, reparaties van beschadigingen en het schoonhouden van de dakgoten zijn essentieel voor een goed onderhouden dak. Het is ook raadzaam om een professionele dakdekker in te schakelen voor periodieke inspecties en onderhoudswerkzaamheden.

De voor- en nadelen van verschillende soorten dakbedekking

De keuze voor de meest geschikte dakbedekking hangt af van verschillende factoren, waaronder het klimaat, de bouwstijl van het huis, het budget en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten dakbedekking en hun eigenschappen:

 1. Asfaltsingles: Asfaltsingles zijn populair vanwege hun betaalbaarheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen en zijn geschikt voor de meeste huizen in uiteenlopende klimaten.

 2. Leisteen: Leisteen is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn elegantie, duurzaamheid en lange levensduur. Het is echter duurder dan veel andere dakbedekkingsmaterialen en vereist professionele installatie vanwege het gewicht.

 3. Keramische dakpannen: Keramische dakpannen zijn gemaakt van gebakken klei en staan bekend om hun traditionele uitstraling en duurzaamheid. Ze zijn geschikt voor warme en droge klimaten en kunnen een lange levensduur hebben.

 4. Metalen dakbedekking: Metalen dakbedekking is zeer duurzaam, lichtgewicht en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder staal, aluminium en koper, en kan een moderne uitstraling aan een huis geven.

 5. Bitumen dakbedekking (roofing): Bitumen dakbedekking is een betaalbare optie die geschikt is voor platte of licht hellende daken. Het is waterdicht en bestand tegen UV-straling, maar kan gevoelig zijn voor scheuren en blaarvorming bij blootstelling aan extreme temperaturen.

 6. Groendak (sedum- of vegetatiedak): Een groendak biedt tal van voordelen, waaronder verbeterde isolatie, waterretentie en ecologische voordelen. Het is echter duurder dan traditionele dakbedekking en vereist speciale structurele ondersteuning en waterdichting.

 7. Houten dakbedekking (cederhouten shingles of shakes): Houten dakbedekking biedt een natuurlijke uitstraling en is geschikt voor rustieke en traditionele bouwstijlen. Het vereist regelmatig onderhoud en is gevoelig voor rot en insectenbeschadiging.

De meest geschikte dakbedekking voor jouw huis hangt af van verschillende factoren, waaronder het klimaat in jouw regio, de architectonische stijl van het huis, je budget en persoonlijke voorkeuren. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professionele dakdekker om de beste optie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Dakdekker).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Eurodak Smits
Kaldenkerkerweg 191
5915AC Venlo
Van der Kruk Dakservices
Jupiterkade 22
2516BS Den Haag
Kuipers Dak- en Isolatiewerken
het Anem 2-c
8131PA Wijhe
Riemens Daktechniek
Nudepark 134
6702DX Wageningen
Oosterbosch Dakwerken B.V.
Kekkeneind 11
5513AA Wintelre
Derutter Dakbedekkingen
Geelgorsstraat 139
9201TV Drachten
Dakdekker Clements daktechniek
Gangboord 16
9733GB Groningen
Rietdekkersbedrijf Ouwens
Het Klei 2
3161HS Rhoon

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Unidek traint bouwprofessionals over het nieuwe bouwen

bron: Bouwwereld

Kingspan Unidek heeft eind 2017 de Unidek Academy opgericht. In een dag worden architecten, adviseurs, aannemers en dakdekkers…

lees verder ›

Nieuwe betonpan Monier 30% lichter

bron: Bouwwereld

Een betonnen dakpan weegt gemiddeld 42 kg per m2. Monier is er in geslaagd een betonnen dakpan te…

lees verder ›

Hoe kun je de hitte het beste doorstaan? En elf andere vragen

bron: NRC

De komende dagen wordt extreme hitte in Nederland verwacht. Welke maatregelen kun je nemen? En 11 andere vragen.

lees verder ›

FNV Bouw waarschuwt voor hittegevaar

bron: de Volkskrant

Bouwvakkers, dakdekkers en wegwerkers moeten bedacht zijn op hittegevaar. Hiervoor waarschuwt FNV Bouw. Dinsdag kreeg de vakbond al diverse telefoontjes van mensen in de bouw en infra die willen weten wat hun rechten zijn bij hitte en tips om het werk veilig te blijven uitoefenen. 'We hebben nog geen signalen ontvangen vanaf bouwplaatsen waar het werk wordt stilgelegd. Daar lijkt het met éénhitted …

lees verder ›

Werknemers in bouw slecht beschermd

bron: NRC

Personeel in de bouw is slecht beschermd tegen valpartijen. Dat blijkt na een intensieve controle van de arbeidsinspectie op 344 plaatsen waar momenteel gebouwd wordt.

lees verder ›

Antikapitalistisch doch winstgevend

bron: de Volkskrant

De Breman Installatiegroep geldt al decennialang als lichtend voorbeeld voor het grote anti-graaien. De monteur staat er naast de aandeelhouder, en de winst gaat in de pot. Een spook waart door de wereld - het spook van het bremanisme. Onder werknemers aller landen neemt de onvrede toe over de exorbitante bonussen en salarissen in het bedrijfsleven. De topbestuurders van de Nederlandse AEX-bedrijv …

lees verder ›

Groene Tornado vergroent Nederlandse schuurdaken

bron: Bouwwereld

Stichting Roof Update ontwikkelde de Groene Tornado, een initiatief dat buurtbewoners helpt de schuurdaken en daken van aanbouwen…

lees verder ›

Bedenk iets! Er is nog geld

bron: NRC

Met 600 miljoen wil minister Asscher banen behouden. Bedrijven mopperen: de eisen voor de subsidie zijn streng. „Ik schrijf ons idee zo op de achterkant van een sigarendoos.”

lees verder ›

Hier, een Romeinse kano. Gevonden in het zand bij Dreumel

bron: NRC

Bij een zandwinningsproject in Gelderland zijn honderdduizenden archeologische vondsten gedaan. Schepen, bijlen, muntjes. Van wie zijn ze?

lees verder ›

AOW-gat: op een houtje bijten en solliciteren

bron: de Volkskrant

De hoop dat het AOW-gat een tijdelijk ongemak was, blijkt onterecht. De verhoging van de AOW-leeftijd brengt telkens nieuwe groepen Nederlanders in financiële problemen. Wie vandaag geboren wordt, krijgt pas met 76,9 jaar AOW. 'Als die hele regeling dan nog bestaat, natuurlijk', merkt Alex van Scherpenzeel op met een knipoog. De beleidsadviseur van seniorenorganisatie Anbo geeft direct toe dat het …

lees verder ›

Nationaal Hitteplan van kracht, KNMI geeft code oranje af

bron: NRC

De komende dagen wordt het erg warm in Nederland, met temperaturen die op kunnen lopen tot 40 graden. Vanaf dinsdag is om die reden het Nationaal Hitteplan van kracht.

lees verder ›

Oude rotten leren van de jonge scholieren; Installatiebedrijven leiden samen jongeren op om de techniek te kunnen bijbenen

bron: NRC

In het leerlingwezen werken jonge mensen bij een baas en leren ze de vaktheorie op school. Daarna hebben ze een landelijk erkend vakdiploma op zak, hun paspoort voor de…

lees verder ›