Verhuizen

Vraag eenvoudig offertes aan

Verhuizen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

U gaat als bedrijf of particulier verhuizen dan hebt u natuurlijk een verhuizer nodig. U kunt kiezen voor de erkende verhuizer, maar u kunt ook kiezen voor goedkopere verhuizers (met een goede reputatie). Vraag eenvoudig en vrijblijvend offertes aan bij verhuizers in uw regio en vergelijk hun uurloon of wat uw verhuizing in totaal ongeveer zal kosten.

Goedkoop en vertrouwd verhuizen met (of zonder) verhuizer

Bij het verhuizen zijn er veel zaken waar je aan moet denken om ervoor te zorgen dat de verhuizing soepel verloopt en dat je niets belangrijks vergeet. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het verhuizen:

 1. Planning en organisatie: Begin ruim van tevoren met plannen en organiseren. Maak een checklist van taken die moeten worden afgerond en een tijdschema voor wanneer ze moeten worden voltooid.

 2. Verhuisdatum: Kies een geschikte verhuisdatum en reserveer indien nodig een verhuiswagen of verhuisbedrijf ruim van tevoren.

 3. Adreswijzigingen: Vergeet niet om je adreswijzigingen door te geven aan relevante instanties, waaronder de gemeente, je werkgever, de belastingdienst, banken, verzekeringsmaatschappijen, energieleveranciers, enzovoort.

 4. Verhuisverzekering: Overweeg het afsluiten van een verhuisverzekering om je bezittingen te beschermen tijdens de verhuizing. Controleer ook of je huidige verzekeringen dekking bieden voor de verhuizing.

 5. Pakken: Begin ruim van tevoren met inpakken, beginnend met minder gebruikte items en seizoensartikelen. Label alle dozen duidelijk met de inhoud en de kamer waar ze naartoe moeten worden gebracht.

 6. Belangrijke documenten: Zorg ervoor dat je belangrijke documenten, zoals identiteitsbewijzen, paspoorten, verzekeringspolissen, medische dossiers en contracten, veilig bewaart en gemakkelijk toegankelijk maakt tijdens de verhuizing.

 7. Overstappen van diensten: Regel de overstap van nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, gas, water, internet en televisie naar je nieuwe adres. Zorg ervoor dat de services op je oude adres worden afgesloten en op je nieuwe adres worden gestart.

 8. Schoonmaken: Maak je oude woning schoon voordat je vertrekt en zorg ervoor dat alle sleutels worden ingeleverd bij de verhuurder of de nieuwe eigenaar.

 9. Verhuizing van huisdieren: Als je huisdieren hebt, zorg er dan voor dat je een plan hebt voor hun verhuizing en dat hun identificatie en medische gegevens up-to-date zijn.

 10. Laatste inspectie: Voer een laatste inspectie uit van je oude woning en je nieuwe woning voordat je vertrekt en zorg ervoor dat alles in goede staat is.

Door deze punten in gedachten te houden en je verhuizing zorgvuldig te plannen, kun je stress verminderen en ervoor zorgen dat de verhuizing soepel verloopt.

Verhuisbedrijven kunnen verschillen op verschillende gebieden, waaronder diensten, prijzen, kwaliteit, ervaring en specialisaties. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen verhuisbedrijven:

 1. Diensten: Verhuisbedrijven bieden verschillende diensten aan, variërend van basisdiensten zoals het laden en lossen van verhuisdozen tot uitgebreide diensten zoals inpakken, demonteren en monteren van meubels, transporteren van waardevolle items en het regelen van opslagfaciliteiten. Sommige verhuisbedrijven bieden ook internationale verhuizingen aan.

 2. Prijzen: De prijzen van verhuisbedrijven kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals de afstand van de verhuizing, het volume en gewicht van de items, het type diensten dat wordt geleverd en de reputatie van het bedrijf. Het is belangrijk om offertes te vergelijken van verschillende verhuisbedrijven om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

 3. Ervaring en expertise: Sommige verhuisbedrijven hebben jarenlange ervaring en expertise in de verhuisindustrie, terwijl andere bedrijven relatief nieuw zijn. Bedrijven met meer ervaring kunnen beter uitgerust zijn om met complexe verhuizingen om te gaan en kunnen een hogere mate van klanttevredenheid bieden.

 4. Klantenservice: De kwaliteit van de klantenservice kan sterk verschillen tussen verhuisbedrijven. Sommige bedrijven staan bekend om hun vriendelijke en behulpzame klantenservice, terwijl andere bedrijven minder responsief kunnen zijn op vragen en klachten.

 5. Reputatie en beoordelingen: Het is belangrijk om de reputatie en beoordelingen van verhuisbedrijven te onderzoeken voordat je een beslissing neemt. Lees beoordelingen van eerdere klanten, vraag om aanbevelingen van vrienden en familie, en controleer of het bedrijf gecertificeerd is en lid is van brancheorganisaties.

 6. Specialisaties: Sommige verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten verhuizingen, zoals zakelijke verhuizingen, internationale verhuizingen, seniorenverhuizingen of speciale items zoals pianoverhuizingen. Als je een specifieke behoefte hebt, is het belangrijk om een verhuisbedrijf te kiezen dat expertise heeft op dat gebied.

Door deze factoren in overweging te nemen en verschillende verhuisbedrijven te onderzoeken, kun je een weloverwogen beslissing nemen en het beste verhuisbedrijf vinden dat past bij jouw behoeften en budget.

De piano verhuizen

Het verhuizen van een piano kan een complexe taak zijn vanwege het grote formaat, het gewicht en de gevoeligheid van het instrument. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen en stappen die komen kijken bij het verhuizen van een piano:

Voordat je begint met het verhuizen van de piano, is het belangrijk om de piano te evalueren en te bepalen welk type piano het is (bijvoorbeeld een rechtopstaande piano of een vleugel), hoe groot en zwaar het instrument is, en of er speciale eigenschappen zijn waar rekening mee moet worden gehouden.

Zorg voor voldoende mankracht en de juiste apparatuur voor het verplaatsen van de piano, zoals stevige draagriemen, verhuisdekens, verhuispiano-skates, enzovoort. Plan de route van de piano vanuit de huidige locatie naar de nieuwe locatie en verwijder eventuele obstakels of hindernissen.

Wikkel de piano zorgvuldig in verhuisdekens of speciale pianohoezen om krassen, deuken en andere schade te voorkomen tijdens het transport. Zorg ervoor dat de piano stevig is ingepakt en dat de toetsen en andere kwetsbare onderdelen goed zijn beschermd.

Als de piano moet worden gedemonteerd voor transport, zorg er dan voor dat dit wordt gedaan door ervaren professionals om schade te voorkomen. Markeer de onderdelen zorgvuldig en bewaar alle bevestigingsmiddelen op een veilige plaats.

Til de piano op met behulp van de juiste tiltechnieken en draagriemen om blessures te voorkomen. Gebruik indien nodig verhuispiano-skates om de piano over vloeren te verplaatsen. Wees voorzichtig bij het tillen en verplaatsen van de piano om schade aan de vloeren en muren te voorkomen.

Laad de piano voorzichtig in het verhuisvoertuig en zorg ervoor dat deze stevig is vastgezet om verschuiving tijdens het transport te voorkomen. Houd rekening met het gewicht en de afmetingen van de piano bij het laden en lossen.

Rijd voorzichtig en langzaam tijdens het transport om schade aan de piano te voorkomen. Vermijd scherpe bochten, plotselinge stops en hobbelige wegen.

Bij aankomst op de nieuwe locatie, plaats de piano voorzichtig op de gewenste positie en zorg ervoor dat deze waterpas staat en stabiel is. Stem indien nodig de piano opnieuw af na het verplaatsen.

Het verhuizen van een piano vereist zorgvuldige planning, voorbereiding en uitvoering om schade aan het instrument te voorkomen. Het kan nuttig zijn om een professioneel verhuisbedrijf in te huren dat ervaring heeft met het verhuizen van pianos.

Wat kan er mis gaan?

Bij verhuizingen kunnen verschillende dingen misgaan, wat kan leiden tot stress, schade aan eigendommen of andere problemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die kunnen optreden tijdens een verhuizing:

 1. Onvoldoende planning: Een gebrek aan planning kan leiden tot verwarring, vertragingen en inefficiëntie tijdens de verhuizing. Het niet opstellen van een gedetailleerd verhuisplan, het negeren van belangrijke deadlines en het niet vooraf regelen van benodigdheden zoals verhuisdozen, verpakkingsmateriaal en verhuisvoertuigen kunnen problemen veroorzaken.

 2. Onvoldoende voorbereiding: Onvoldoende voorbereiding kan leiden tot schade aan eigendommen of verlies van waardevolle items tijdens de verhuizing. Niet genoeg verpakkingsmateriaal hebben, niet zorgvuldig inpakken van breekbare items, of het niet labelen van dozen kunnen leiden tot problemen tijdens het transport.

 3. Gebrek aan communicatie: Gebrek aan communicatie tussen alle betrokken partijen, inclusief verhuisbedrijven, familieleden en huisgenoten, kan leiden tot misverstanden, conflicten en vertragingen. Het is belangrijk om duidelijk te communiceren over verwachtingen, verantwoordelijkheden en planning om een soepele verhuizing te garanderen.

 4. Schade aan eigendommen: Schade aan eigendommen kan optreden tijdens het laden, transporteren en lossen van items. Onjuist tillen, onvoldoende bescherming van breekbare items, en onvoorzichtig rijden met verhuisvoertuigen kunnen allemaal leiden tot schade aan eigendommen tijdens de verhuizing.

 5. Vertragingen: Vertragingen kunnen optreden als gevolg van verschillende factoren, waaronder verkeer, onverwachte problemen met het verhuisvoertuig, of onvoorziene complicaties bij het laden en lossen van items. Het is belangrijk om flexibel te zijn en voldoende tijd in te plannen voor de verhuizing om vertragingen op te vangen.

 6. Verlies van items: Tijdens een verhuizing kunnen items verloren raken als gevolg van onzorgvuldigheid, gebrek aan organisatie of miscommunicatie. Het is belangrijk om een inventaris bij te houden van alle items die worden verplaatst en om ervoor te zorgen dat ze op de juiste plaats worden gelabeld en opgeslagen tijdens de verhuizing.

Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om zorgvuldig te plannen, goed voor te bereiden en open te communiceren tijdens het verhuisproces. Het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf met ervaring kan ook helpen om een soepele en stressvrije verhuizing te garanderen.

Een goede verhuizer beschikt over een combinatie van vaardigheden, ervaring en hulpmiddelen om verhuizingen efficiënt, veilig en stressvrij uit te voeren. Hier zijn enkele belangrijke vaardigheden en hulpmiddelen die een goede verhuizer moet hebben:

Vaardigheden:

 1. Fysieke kracht en uithoudingsvermogen: Verhuizers moeten in staat zijn om zware voorwerpen te tillen, te dragen en te verplaatsen gedurende lange periodes zonder vermoeidheid.

 2. Tiltechnieken: Goede verhuizers zijn bedreven in het gebruik van veilige en effectieve tiltechnieken om blessures te voorkomen en schade aan eigendommen te minimaliseren.

 3. Teamwork: Verhuizingen vereisen vaak samenwerking tussen meerdere verhuizers om items veilig te verplaatsen. Goede communicatie en teamwork zijn essentieel voor een soepele verhuizing.

 4. Organisatorische vaardigheden: Het organiseren van items in een verhuiswagen of opslagruimte vereist goede organisatorische vaardigheden om de ruimte efficiënt te benutten en te zorgen dat items veilig worden vastgezet.

 5. Klantenservice: Verhuizers moeten klantgericht zijn en in staat zijn om klanten vriendelijk en professioneel te behandelen, zelfs onder stressvolle omstandigheden.

Hulpmiddelen:

 1. Verhuiswagens: Verhuiswagens zijn speciaal ontworpen voertuigen met voldoende laadruimte en beveiligingsvoorzieningen om items veilig te transporteren tijdens de verhuizing.

 2. Verhuisdekens: Verhuisdekens worden gebruikt om meubels en andere kwetsbare items te beschermen tegen krassen en beschadigingen tijdens het transport.

 3. Verhuisdozen: Kartonnen verhuisdozen worden gebruikt om kleinere items te verpakken en te beschermen tijdens de verhuizing.

 4. Draagriemen: Draagriemen worden gebruikt om zware voorwerpen zoals meubels en apparaten te tillen en te dragen met minder belasting van de rug en armen.

 5. Hulpmiddelen voor het demonteren en monteren van meubels: Verhuizers moeten beschikken over gereedschap en hulpmiddelen om meubels te demonteren en te monteren indien nodig tijdens de verhuizing.

 6. Verhuisliften: Voor verhuizingen naar hogere verdiepingen of gebouwen zonder lift kunnen verhuisliften worden gebruikt om zware items veilig naar boven of naar beneden te verplaatsen.

Een goede verhuizer combineert deze vaardigheden met de juiste hulpmiddelen om een efficiënte en succesvolle verhuizing te garanderen.

Besparen op de kosten van de verhuizing

De kosten van een verhuizing kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afstand van de verhuizing, het volume van de te verplaatsen items, de tijd van het jaar, de gekozen verhuisdiensten en de locatie van de verhuizing. Hier zijn enkele van de belangrijkste kostenposten waar je rekening mee moet houden:

 1. Verhuisdiensten: De kosten van professionele verhuisdiensten variëren afhankelijk van de omvang van de verhuizing en de gekozen diensten. Het huren van een verhuiswagen met chauffeur kan goedkoper zijn dan het inhuren van een volledig verhuisbedrijf dat inpakken, laden, transporteren en lossen van items biedt.

 2. Verhuisdozen en verpakkingsmateriaal: De kosten van verhuisdozen en verpakkingsmateriaal kunnen variëren afhankelijk van de hoeveelheid en het type materiaal dat je nodig hebt. Kartonnen verhuisdozen zijn meestal goedkoper dan plastic opbergbakken, maar kunnen minder duurzaam zijn. Je kunt verhuisdozen kopen of huren bij verhuisbedrijven of bouwmarkten.

 3. Transportkosten: Als je een verhuiswagen huurt, moet je ook rekening houden met de kosten van het transport, inclusief brandstof en eventuele tol- of parkeerkosten. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de afstand van de verhuizing en de brandstofprijzen op dat moment.

 4. Extra diensten: Sommige verhuisbedrijven bieden extra diensten aan, zoals inpakken, demonteren en monteren van meubels, en het verzekeren van verhuisgoederen. Deze extra diensten kunnen de kosten van de verhuizing verhogen, maar kunnen ook handig zijn als je hulp nodig hebt bij het verpakken en monteren van grote items.

Als het gaat om het inhuren van studenten of vrienden om te helpen bij de verhuizing, kan dit een kosteneffectieve optie zijn, vooral als je een beperkt budget hebt. Echter, er zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

 • Ervaring: Professionele verhuizers hebben meestal meer ervaring en expertise in het veilig en efficiënt verplaatsen van items, wat kan helpen om schade en vertragingen te voorkomen.
 • Verzekering: Professionele verhuisbedrijven zijn vaak verzekerd voor eventuele schade aan eigendommen tijdens de verhuizing, terwijl vrienden of studenten mogelijk niet gedekt zijn door verzekeringen.
 • Betrouwbaarheid: Het kan moeilijk zijn om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van vrienden of studenten te garanderen, terwijl professionele verhuisbedrijven doorgaans betrouwbaarder zijn en op tijd komen.

Uiteindelijk hangt de beste keuze af van je budget, de omvang van de verhuizing en je persoonlijke voorkeuren. Het kan nuttig zijn om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven en de kosten te vergelijken met het inhuren van vrienden of studenten om te bepalen wat het beste bij je past.

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Verhuizen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Woningontruiming Gravekamp
Middelplaten 21
2134WB Hoofddorp
Verhuisgroep Schout Velthuijs
Dijkwater 80
2715ED Zoetermeer
Jamo Vastgoedservice
Shetland 47
2731HH zoetermeer
METFLEX verhuizen
Auskamplanden 215
7542AV Enschede
Project Montage Amersfoort
De Vergulde Wagen 125
3824CK Amersfoort
vd Brugge Dienstverlening
Mr. Troelstrastraat 127
2982AW Ridderkerk
A. Bakker
Dijkweg 198
1619JA Andijk
Parlano B.V.
Zeepaert 8
8242JG Lelystad

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Smaakvolle, ongemakkelijke porno

bron: NRC

Milou van Rossum voegt het woord bij de daad. Deze week: vrouwvriendelijke pornofilms. Illustratie Merel Corduwener

lees verder ›

Verhuizen tips en feitjes: waar moet je opletten?

bron: Infonu

Een spannende gebeurtenis in je leven is het verhuizen van de ene plek naar de andere. Verhuizen kan erg leuk zijn mits je een aantal zaken goed geregeld hebt. Je moet nou eenmaal goed opletten en denken aan bepaalde verhuiszaken. Als je voor het eer…

lees verder ›

Volkswagen Amarok: lastdier voor zandzakken

bron: NRC

Autorecensie De Amarok is een mooie pick-up voor werklieden. Maar hij is veel te groot voor de luxe-klant, vindt Bas van Putten.

lees verder ›

Cultuurblog - Kunstverzamelaar Gerard van Wezel overleden. Zijn collectie behoort tot de mooiste van Nederland

bron: de Volkskrant

Een overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant. Lees het vorige cultuurblog hier.

lees verder ›

Deze surrealistische wereld is ook Irak - en dé plek voor een stedentripje: Suleimaniya

bron: de Volkskrant

Het Iraakse Suleimaniya is dé plek voor een stedentripje. Je hoort er veel Nederlands. De Utrechtse Shapol Majid toont verslaggever Ana van Es haar geboortestad. Shapol Majid zit in het ronddraaiende restaurant op de dertigste verdieping van het vijfsterren Grand Millennium Hotel. Wanden van glas bieden een panoramisch uitzicht op de stad beneden haar. Shapol maakt foto's, om naar haar vriendinnen …

lees verder ›

Vermeers 'Meisje met de parel' gaat op reis naar Japan

bron: NRC

Het Mauritshuis gaat ingrijpend verbouwen. Directeur Gordenker maakt „van de nood een deugd” door topwerk te verhuren.

lees verder ›

Nederlands bedrijf ontwerpt deel JSF

bron: NRC

Het Nederlands ingenieursbureau Nedtech gaat belangrijke onderdelen van de motor van het nieuwe gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF) ontwerpen.

lees verder ›

Te koop: presidentiële prullaria van Ronald Reagan

bron: NRC

Christie’s veilt de inboedel van Ronald Reagan, de veertigste president van de Verenigde Staten. Van een scherf van de Berlijnse Muur tot zijn cowboylaarzen van brulkikkerleer.

lees verder ›

Guus Kouwenhoven kreeg negentien jaar cel, maar kan rustig verder leven in zijn gouden kooi

bron: NRC

Hij is veroordeeld tot negentien jaar cel voor wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden.

lees verder ›

Interieur make-over

bron: NRC

Wie zijn huis een make-over wil geven, kan een interieurontwerper inschakelen. ‘Het is een luxe om duizend keuzes uit te besteden.’

lees verder ›

Op stand binnenshuis verhuizen

bron: NRC

De particulier die geld wil beleggen heeft het niet makkelijk. Huizenprijzen dalen en de beurs stort in. Hoe waardevast is design?

lees verder ›

Misschien zit er wel een schat tussen de inboedel

bron: NRC

Het kan een gigantische klus zijn: de verhuizing van ouders naar een kleiner huis of de ontruiming van een woning na het overlijden van de laatste ouder. Waar begin je?

lees verder ›