Notaris

Vraag eenvoudig offertes aan

Notaris

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Voor veel formele zaken heeft u een notaris nodig om deze vast te leggen. En zoals bekend kunnen de tarieven van notarissen aardig uiteen lopen. Vaak betaalt u behoorlijk wat kosten voor een relatief eenvoudige (routine) handeling. Vraag eenvoudig de kosten / offertes op voor het verrichten van handelingen bij de notaris, zoals het opstellen van een testament, twee gelijkluidende testamenten, opstellen van de huwelijkse voorwaarden of juist het opstellen van een samenlevingsovereenkomst. Ook kan de notaris voor u de partnerschapsvoorwaarden of de voogdij vastleggen. Ook wordt de notaris vaak ingeschakeld om een verklaring van erfrecht op te stellen of een schenking vast te leggen. Wat u ook wilt regelen bij de notaris u vraagt eenvoudig offertes op bij notarissen bij u in de buurt en u heeft snel een indicatie waar u dit het goedkoopste kan regelen. U bepaalt natuurlijk zelf of u met de notarissen in zee wilt.

Erfrecht, de wettelijke verdeling

Je bent getrouwd, hebt kinderen en hebt geen testament gemaakt. Wat gebeurt er met de erfenis als een van de ouders overlijdt? In dat geval is de 'wettelijke verdeling' van toepassing.

 

Taken van de notaris

Een notaris is een wettelijk bevoegd persoon die gespecialiseerd is in het opstellen en certificeren van juridische documenten en akten. Hier zijn enkele taken die je het beste door een notaris kunt laten uitvoeren:

  1. Testament opstellen: Een notaris kan je helpen bij het opstellen van een testament, waarin je jouw wensen met betrekking tot je nalatenschap vastlegt. Dit zorgt ervoor dat je testament rechtsgeldig is en helpt mogelijke geschillen tussen erfgenamen te voorkomen.

  2. Huwelijkse voorwaarden opstellen: Als je wilt trouwen onder bepaalde voorwaarden, zoals het scheiden van vermogens, kan een notaris huwelijkse voorwaarden opstellen om de rechten en verplichtingen van beide partners vast te leggen.

  3. Schenkingsovereenkomsten: Als je van plan bent om geld of eigendommen aan iemand anders te schenken, kan een notaris helpen bij het opstellen van een schenkingsovereenkomst om de voorwaarden van de schenking vast te leggen en ervoor te zorgen dat alles juridisch correct verloopt.

  4. Erfrechtelijke kwesties: Bij complexe nalatenschappen of wanneer er discussies ontstaan over de verdeling van een nalatenschap, kan een notaris adviseren en bemiddelen om geschillen op te lossen en ervoor te zorgen dat de nalatenschap volgens de wet wordt verdeeld.

  5. Vastgoedtransacties: Bij de aankoop of verkoop van onroerend goed kan een notaris helpen bij het opstellen en certificeren van de koopovereenkomst, het uitvoeren van onderzoek naar eigendomsrechten en hypotheken, en het afhandelen van de juridische aspecten van de transactie.

  6. Bedrijfsgerelateerde zaken: Voor het oprichten van een bedrijf, het opstellen van statuten, aandeelhoudersovereenkomsten, fusies en overnames, en andere bedrijfsgerelateerde zaken, kan een notaris waardevolle juridische bijstand bieden.

Het is belangrijk om een notaris te raadplegen voor juridische kwesties waarbij nauwkeurigheid en rechtsgeldigheid van cruciaal belang zijn. Een notaris kan je adviseren, documenten opstellen, certificeren en ervoor zorgen dat alles in overeenstemming is met de geldende wetten en voorschriften.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Notaris).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

2Divorce Gelderland, Regio Knooppunt Arnhem Nijmegen
Waaldijk 48
6678MC Oosterhout (Gelderland)
2Divorce Friesland, Regio Friesland
Wjitteringswei 23
9011WJ Jirnsum
Chage Praktijk
Arent Janszoon Ernststraat 199
1083GV Amsterdam
Notariskantoor Theunissen
Begijnenhof 4
5611EL Eindhoven
Moerland Notaris B.V.
Maarland Noordzijde 48--49
3231CG Brielle
Viburnum Beheer B.V.
Pantheon 25
7521PR Enschede
MR Praktijk B.V.
Raadhuisplein 19
2914KM Nieuwerkerk aan den Ijssel
Advocatenkantoor A.A. Freriks B.V.
Luchthavenweg 81-0.01
5657EA Eindhoven

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Appartement met verrassingen

bron: NRC

Driekwart van de kleinere appartementsgebouwen reserveert niet voor onderhoud. De risico's zijn verpaupering van wijken, waardedaling en te hoge onderhoudskosten.

lees verder ›

Hypotheek en notaris - notaristarieven

bron: Infonu

Wat kost een notaris in 2021 en 2022 bij het afsluiten van een hypotheek? Vergelijk vooraf de notaristarieven voor de koopakte en leveringsakte eigen woning en zoek een goede notaris uit die betaalbaar is. De notaris speelt bij de aankoop van een hui…

lees verder ›

BRIEVEN Notarissen

bron: NRC

In NRC Handelsblad van 19 november j.1. hebt U onder de kop "Consument betaalt notaris miljoenen per jaar te veel" het volgende geschreven: "In Amsterdam zou er een afspraak…

lees verder ›

Waarom is een notaris noodzakelijk bij aankopen huis?

bron: Infonu

U kunt niet om de notaris heen bij het aankopen van een huis. Hij moet een aantal controles uitvoeren en ervoor zorgen dat de juiste bedragen bij de juiste persoon terecht komen.

lees verder ›

PvdA niet meer verdeeld over sanering

bron: NRC

Door een onzer redacteuren ROTTERDAM, 26 april — Fractieberaad bij de Partij van de Arbeid heeft geleid tot overeenstemming over de wijze waarop de sanering van de oude…

lees verder ›

Stijlboek

bron: de Volkskrant

aNa het voorvoegsel a- in de betekenis van 'niet' komt geen koppelteken: apolitiek, areligieus, asociaal.A1, A12, A27, N201, N271Tussen letter en cijfer in wegaanduidingen komt geen spatie. Bij bijvoorbeeld werkzaamheden en alcoholcontroles is, eventueel tussen haakjes, een nadere aanduiding van het traject gewenst: de A1 (Amsterdam-Hoevelaken); de N10, Poitiers-Bordeaux. www.rijkswaterstaat.nlaan …

lees verder ›

Nederlandse trustbazen en notarissen waren cruciaal in Braziliaans bedrog

bron: NRC

Het wereldwijde smeergeldsysteem van de Braziliaanse bouwfirma Odebrecht kon niet bestaan zonder Nederland.

lees verder ›

Taak van de notaris bij het kopen van een huis

bron: Infonu

De notaris speelt een belangrijke rol bij het overdragen van onroerend goed. Naast een adviserende rol zorgen zij ervoor dat de overdracht op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Bij het kopen van een huis zorgen zij voor de leveringsakte en de hypothee…

lees verder ›

Doorschuiven van ouderlijk huis naar de kinderen wordt duurder

bron: de Volkskrant

De wijziging van de overdrachtsbelasting jaagt ouders die hun huis willen overdragen aan hun kinderen op hogere kosten. Tot nu toe maakten ouderen daarbij gebruik van de mogelijkheid om alleen het economisch eigendom over te dragen.... Van onze verslaggeverAMSTERDAM'Ouderen maakten in toenemende mate gebruik van deze mogelijkheid', zegt C. van Eybergen, hoofd van de financiële adviesdienst van de …

lees verder ›

Voordeur notaris erg groot

bron: NRC

Notarissen zijn verplicht om familiekwesties als erfenissen te behandelen. Maar dat levert te weinig geld op.

lees verder ›

Ethiek is niet genoeg

bron: NRC

Bij de ‘Financial Intelligence Unit’ hebben in 2007 anderhalf keer zoveel notarissen verdachte financiële transacties aangemeld als de politie gewend was.

lees verder ›

Als 'ie maar geen loodgieter wordt

bron: NRC

Zes van de tien kinderen gaan naar het beroepsonderwijs. Voor veel hoogopgeleide ouders is een vmbo-advies een schrikbeeld. Binnenkort worden de adviezen bekend.

lees verder ›