De Joodse viool is weer in goede handen
bron: NRC
Een Nederlandse familie geeft een viool van Holocaustslachtoffers aan een Israëlische vioolbouwer, nadat de zoektocht naar de eigenaars op niets was uitgelopen.
lees verder ›Vraag eenvoudig offertes aan
Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.
Jouw Offerte. Eenvoudig een offerte aanvragen bij meerdere aanbieders.
Vind eenvoudig een vioolbouwer bij u in de buurt.
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere aanbieders
Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Vioolbouwer).
De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.
Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.
bron: NRC
Een Nederlandse familie geeft een viool van Holocaustslachtoffers aan een Israëlische vioolbouwer, nadat de zoektocht naar de eigenaars op niets was uitgelopen.
lees verder ›bron: NRC
Waarom heeft u dit kunstwerk gekocht? Deze week: Een viool
lees verder ›bron: de Volkskrant
De almaar stijgende prijzen van topinstrumenten nemen 'buitengewone proporties' aan, zeggen kenners uit de muziekwereld. Musici zijn er de dupe van. Of de handel in oude muziekinstrumenten zeepbelachtige trekken heeft, kan Andreas Post, taxateur, instrumentenhandelaar en -expert uit Amsterdam, niet zeggen. Maar zeker is dat de prijsrecords voortdurend worden gebroken. Vooral die van strijkinstrume …
lees verder ›bron: NRC
Antonio Stradivari’s duurste viool, de Messias, viert zijn driehonderdste verjaardag. Hij is nooit gebruikt. En is te zien in Oxfords Ashmolean museum.
lees verder ›bron: NRC
Violiste Janine Jansen verzorgt de titelmuziek voor de verfilming van het boek Publieke Werken . In de film zijn delen te horen van het vioolconcert van Brahms, waarvan de opnames in januari in Rome plaatsvonden. Publieke Werken van Thomas Rosenboom uit 1999 vertelt over twee neven aan het eind van de negentiende eeuw: vioolbouwer Walter Vedder (in de film gespeeld door Gijs Scholten van Aschat) en apotheker Anijs (Jacob Derwig).
lees verder ›bron: NRC
Het beroemde Britse handelshuis Beare wist twaalf Stradivari’s bijeen te brengen voor de documentaire Falling for Stradivari, die de mythe rond de beroemde Cremonese vioolbouwer…
lees verder ›bron: Infonu
Een 3D-printer is een apparaat dat driedimensionale objecten kan produceren. Met een digitale bouwtekening wordt het object laag voor laag opgebouwd. De 3D-printertechniek kent steeds meer toepassingen. Je kunt er nuttige, mooie, muzikale, gevaarlijk…
lees verder ›bron: Infonu
In december 2015 wordt de Nederlandse film "Publieke Werken" voor het eerst aan het bioscooppubliek vertoond. Het is de verfilming van de bestseller van Thomas Roosenboom uit 1999. Het boek, waarvan werd gezegd dat het niet te verfilmen was, is bekro…
lees verder ›bron: de Volkskrant
De 7 interessantste programma's dit weekend, van de kleren van een koningin op BBC 4 tot een zoektocht naar de 'Armeense kwestie' op NPO 2. 1. De zwarte lijstZaterdag, NPO 3, 22.40 uur Sylvana Simons presenteert weer de Zwarte Lijst van - nog wel - NPO Radio 6. Met naast de lijst met de pilaren van de zwarte muziek, Marvin Gaye, Otis Redding, Aretha Franklin, Gregory Porter, ook bijvoorbeeld Hans …
lees verder ›bron: NRC
Frans Zwartjes was de nestor van de Nederlandse experimentele cinema. Susan Sontag noemde hem „de belangrijkste experimentele filmer van zijn tijd”.
lees verder ›bron: Infonu
Venetië is het meest bekend om zijn San Marco kathedraal en het Canal Grande met zijn prachtige gebouwen, maar de stad heeft nog veel meer te bieden voor wie wat verder kijkt. Dat hebben wij op deze korte vakantiereis ondervonden. De achterkant van V…
lees verder ›bron: de Volkskrant
De viool is vanaf de 17de eeuw via foutjes van vioolbouwers een instrument geworden met langere klankgaten en dikkere achterbladen. Toeval heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling die het ontwerp van de viool heeft ondergaan. In de periode van beroemde Italiaanse families van vioolbouwers als Amati, Stradivari en Guarneri zijn onopzettelijk veranderingen ontstaan die de geluidskwalit …
lees verder ›