Trap renoveren

Vraag eenvoudig offertes aan

Trap renoveren

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Een trap renoveren kan je hal meteen een veel betere uitstraling geven, maar soms is een traprenovatie ook gewoon noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer de treden te glad of versleten zijn. Door uw oude traptreden te laten bekleden met hout, laminaat of vinyl, kunnen deze weer lange tijd mee. U kunt eenvoudig in contact komen met verschillende traprenovatie experts en offertes ontvangen om zo goedkoop mogelijk, maar natuurlijk wel zeer professioneel uw trap te laten renoveren.

Traprenovatie

Traprenovatie is een proces waarbij een bestaande trap wordt vernieuwd, hersteld of gemoderniseerd om deze een frisse uitstraling te geven en de veiligheid en duurzaamheid te verbeteren.

Traprenovatie biedt de mogelijkheid om de esthetiek van een trap te verbeteren. Dit kan onder meer het vervangen van oude trapbekleding, het toevoegen van nieuwe leuningen of balustrades, en het aanbrengen van decoratieve afwerkingen omvatten.

Traprenovatie kan worden uitgevoerd met verschillende materialen, zoals hout, laminaat, vinyl, tapijt, beton, metaal en glas. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling, eigenschappen en onderhoudsvereisten, waardoor je de mogelijkheid hebt om een materiaal te kiezen dat past bij jouw smaak en levensstijl.

Traprenovatie kan ook worden gebruikt om de veiligheid van een trap te verbeteren. Dit kan onder meer het toevoegen van antislipbekleding, het installeren van verlichting langs de treden, het vervangen van versleten leuningen of het aanpassen van de trapconfiguratie omvatten om struikelgevaar te verminderen.

Moderne traprenovatie materialen zijn vaak duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor de levensduur van de trap wordt verlengd. Materialen zoals laminaat, vinyl en metaal zijn bijzonder veerkrachtig en kunnen bestand zijn tegen intensief gebruik.

Traprenovatie kan worden aangepast aan de specifieke kenmerken en afmetingen van een trap. Of de trap nu recht, gebogen, steil of smal is, er zijn renovatieoplossingen beschikbaar die passen bij vrijwel elke trapconfiguratie.

In veel gevallen kan traprenovatie worden uitgevoerd zonder dat de trap volledig moet worden gedemonteerd of verwijderd. Dit minimaliseert de verstoring van het dagelijkse leven tijdens het renovatieproces en maakt het mogelijk om de trap snel weer in gebruik te nemen.

Traprenovatie kan een kosteneffectieve oplossing zijn in vergelijking met het volledig vervangen van een trap. Door de bestaande trap te renoveren, kunnen kosten voor sloopwerkzaamheden en de installatie van een nieuwe trapconstructie worden vermeden.

Traprenovatie biedt een praktische en esthetische oplossing om de uitstraling, veiligheid en duurzaamheid van een trap te verbeteren, en kan het een waardevolle investering zijn voor elk huis.

Er zijn verschillende soorten trappen die veel worden toegepast in huis vanwege hun esthetische aantrekkingskracht, functionaliteit en ruimtebesparende eigenschappen. Enkele van de meest populaire soorten trappen zijn:

Rechte trap

Een rechte trap is een eenvoudige en klassieke trap die recht omhoog loopt zonder bochten of landingen. Het is een populaire keuze vanwege zijn eenvoudige ontwerp en ruimtebesparende eigenschappen, waardoor het ideaal is voor kleine ruimtes.

Kwartdraaitrap

Een kwartdraaitrap, ook wel L-vormige trap genoemd, heeft een enkele bocht van 90 graden halverwege de trap. Dit type trap biedt een compromis tussen een rechte trap en een trap met meerdere bochten, waardoor het geschikt is voor ruimtes met beperkte ruimte maar toch een beetje visuele interesse toevoegt.

Dubbelkwarttrap

Een dubbelkwarttrap, ook wel U-vormige trap genoemd, heeft twee bochten van 90 graden en lijkt op twee kwartdraaitrappen die aan elkaar zijn verbonden door een tussenlanding. Dit type trap is geschikt voor ruimtes met voldoende ruimte en biedt een elegant en symmetrisch ontwerp.

Spiraaltrap

Een spiraaltrap is een compacte en ruimtebesparende trap die omhoog draait in een spiraalvormige structuur. Het is een architectonisch kenmerk en kan een visueel aantrekkelijke toevoeging zijn aan zowel moderne als traditionele interieurs.

Zwevende trap

Een zwevende trap, ook wel zwevende trap genoemd, lijkt te zweven in de lucht zonder zichtbare ondersteuning van traditionele trapbomen of balustrades. Dit type trap heeft een modern en minimalistisch ontwerp en kan een statement maken in eigentijdse interieurs.

Open trap

Een open trap heeft geen stootborden tussen de treden, waardoor een luchtig en open gevoel ontstaat. Dit type trap laat natuurlijk licht door en kan ruimtes groter laten lijken.

Trap met glazen balustrade

Een trap met een glazen balustrade biedt een eigentijdse uitstraling en maximaliseert het licht in de ruimte. Het glas voegt een gevoel van transparantie en ruimtelijkheid toe aan de trap en kan een modern statement maken in het interieur.

De keuze voor het type trap hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare ruimte, de architectonische stijl van de woning, persoonlijke voorkeuren en budgettaire overwegingen. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen om het beste type trap te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften en esthetische voorkeuren.

De kosten voor een traprenovatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type trap, het gekozen materiaal, de omvang van het werk en de tarieven van de installateur. Hier is een overzicht van de mogelijke kostenposten die bij een traprenovatie komen kijken:

 1. Materiaalkosten: Dit omvat de kosten van het gekozen renovatiemateriaal, zoals hout, laminaat, tapijt, vinyl, metaal of glas. De prijzen variëren afhankelijk van het materiaaltype, de kwaliteit en het merk. Sommige materialen zijn duurder dan andere, maar bieden mogelijk ook meer duurzaamheid en esthetische waarde.

 2. Arbeidskosten: De kosten voor arbeid omvatten de kosten van de installateur voor het verwijderen van de oude trapbekleding, het voorbereiden van de ondergrond, het installeren van het nieuwe materiaal en eventuele aanpassingen of maatwerk. Arbeidskosten kunnen sterk variëren afhankelijk van de complexiteit van het werk en de tarieven van de installateur.

 3. Voorbereidingskosten: Dit zijn kosten die verband houden met het voorbereiden van de trap voor renovatie, zoals het verwijderen van de oude trapbekleding, het schuren of repareren van de trapstructuur en het aanbrengen van eventuele voorbereidende coatings of primers.

 4. Afwerkingskosten: Naast het installeren van het nieuwe trapmateriaal, kunnen er ook afwerkingskosten zijn, zoals het aanbrengen van plinten, profielen, leuningen, balustrades en antislipstrips. Deze details kunnen bijdragen aan de esthetiek en functionaliteit van de gerenoveerde trap, maar kunnen ook extra kosten met zich meebrengen.

 5. Transport- en afvoerkosten: Als onderdeel van de renovatie moeten mogelijk materialen worden getransporteerd naar de locatie en afval worden afgevoerd na voltooiing van het werk. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de afstand, de hoeveelheid materialen en de lokale afvoertarieven.

 6. Bijkomende kosten: Er kunnen ook andere bijkomende kosten zijn, zoals eventuele aanpassingen aan het trapontwerp, extra verlichting, het toevoegen van trapleuningen of balustrades, en het aanbrengen van extra afwerkingsdetails zoals verf of lak.

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende traprenovatiebedrijven om een goed beeld te krijgen van de totale kosten en om duidelijke afspraken te maken over het werk dat wordt uitgevoerd, de gebruikte materialen en eventuele garanties of garanties die worden geboden. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste deal krijgen voor jouw traprenovatieproject.

Voor traprenovaties worden vaak gespecialiseerde bedrijven ingeschakeld die ervaring hebben met het renoveren en moderniseren van trappen. Deze bedrijven bieden vaak een scala aan diensten en materialen om aan de verschillende behoeften en voorkeuren van klanten te voldoen. Enkele van de meest voorkomende soorten bedrijven die worden ingeschakeld voor traprenovaties zijn:

 1. Traprenovatiebedrijven: Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het renoveren van trappen en bieden vaak een uitgebreid scala aan renovatieoplossingen en materialen. Ze kunnen advies geven over het ontwerp, de materialen en de afwerkingsopties die het beste bij de specifieke behoeften en stijl van de klant passen.

 2. Aannemers en bouwbedrijven: Aannemers en bouwbedrijven met ervaring in interieurverbouwingen kunnen ook traprenovaties uitvoeren als onderdeel van een groter renovatieproject. Ze kunnen samenwerken met gespecialiseerde traprenovatiebedrijven of zelf de benodigde materialen en vakmanschap leveren.

 3. Doe-het-zelf winkels: Sommige grote doe-het-zelf winkels bieden traprenovatiekits en materialen aan die geschikt zijn voor doe-het-zelvers. Deze kits bevatten vaak voorgefabriceerde trapbekleding, leuningen, plinten en andere accessoires die gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd door mensen met basisvaardigheden in timmerwerk en interieurafwerking.

 4. Vloerbedrijven: Bedrijven die gespecialiseerd zijn in vloeren, zoals laminaatvloeren, houten vloeren, tapijten en vinyl, kunnen ook traprenovaties aanbieden als onderdeel van hun dienstenpakket. Ze kunnen materialen leveren en installeren die geschikt zijn voor zowel vloeren als trappen, waardoor een naadloze overgang ontstaat tussen de vloer en de trap.

 5. Interieurontwerpers: Interieurontwerpers en architecten kunnen ook worden ingeschakeld voor traprenovaties als onderdeel van een groter interieurontwerp- of renovatieproject. Ze kunnen advies geven over het ontwerp, de materialen, de kleuren en de afwerkingen die passen bij de algehele esthetiek en functionaliteit van de ruimte.

Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven om de beste keuze te maken voor jouw traprenovatieproject. Zorg ervoor dat het gekozen bedrijf ervaring heeft met traprenovaties, hoogwaardige materialen gebruikt en garanties biedt op het geleverde werk.

Bij traprenovaties worden verschillende materialen toegepast om trappen te vernieuwen en te verbeteren. Hieronder volgen enkele veelgebruikte materialen, samen met hun voor- en nadelen:

 1. Hout:

  • Voordelen: Hout is een populaire keuze vanwege zijn warme uitstraling, duurzaamheid en veelzijdigheid. Het kan worden aangepast aan verschillende stijlen en ontwerpen en is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen.
  • Nadelen: Hout kan gevoelig zijn voor krassen, deuken en slijtage, vooral in drukke huishoudens. Het vereist regelmatig onderhoud, zoals schuren en opnieuw afwerken, om de levensduur te verlengen.
 2. Laminaat:

  • Voordelen: Laminaat is een betaalbaar alternatief voor echt hout en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen. Het is gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen vlekken, krassen en slijtage.
  • Nadelen: Laminaat kan gevoelig zijn voor vocht en is mogelijk minder duurzaam dan echt hout. Het kan ook minder warmte en authenticiteit bieden dan natuurlijke houtsoorten.
 3. Tapijt:

  • Voordelen: Tapijt biedt comfort, geluidsdemping en grip, waardoor het een veilige keuze is voor trappen. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen en kan een gezellige en huiselijke sfeer creëren.
  • Nadelen: Tapijt kan gevoelig zijn voor vlekken en slijtage, vooral op druk belopen trappen. Het kan ook moeilijker te reinigen zijn dan harde vloerbedekkingen en kan allergenen zoals stof en huisstofmijt vasthouden.
 4. Vinyl:

  • Voordelen: Vinyl is duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een praktische keuze is voor trappen in vochtige ruimtes zoals kelders of badkamers. Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen, inclusief imitaties van hout en steen.
  • Nadelen: Vinyl kan minder warmte en authenticiteit bieden dan natuurlijke materialen zoals hout of steen. Het kan ook gevoelig zijn voor krassen en deuken bij intensief gebruik.
 5. Metaal:

  • Voordelen: Metalen traptreden zijn modern, strak en duurzaam. Ze kunnen worden gemaakt van materialen zoals staal, aluminium of smeedijzer en kunnen worden aangepast aan verschillende stijlen en ontwerpen.
  • Nadelen: Metaal kan glad zijn en minder grip bieden dan andere materialen, vooral als het nat is. Het kan ook duurder zijn dan andere opties en kan geluidsoverlast veroorzaken bij intensief gebruik.

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en geschiktheid voor verschillende toepassingen en smaken. Het is belangrijk om zorgvuldig af te wegen welk materiaal het beste past bij jouw behoeften, budget en esthetische voorkeuren bij het plannen van een traprenovatie.

 

 

 

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Trap renoveren).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Besselink Rioolservice
Slakweg 20
7011EW Gaanderen
PYRAMID-Art
Willaertstraat 26
1075LH Amsterdam
EnerO Home Services B.V.
Zandkamp 31
3828GB Hoogland
IQA, International Quality Assurance
Bovenweg 47
1834CB Sint Pancras
Oud Timmerwerken
Zuider Boerenvaart 28
1601CD Enkhuizen
Future Floors
Rijnlaan 25
5704HW Helmond
Burghouts Verbouw | Service Onderhoud B.V.
Bachstraat 29
6521EH Nijmegen
Van Vieren Exploitatie B.V.
Eenspan 10-G
3897AL Zeewolde

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Een investering van 200 € kan u duizenden euro's besparen

bron: Infonu

Een woning renoveren kan een uitstekende investering zijn en een aardige cent opleveren. De kunst is om een te renoveren woning te kopen aan een interessante prijs en door middel van de renovatie een meerwaarde te geven aan de woning. Wil men in alle…

lees verder ›

Traprenovatie: de nieuwe woontrend

bron: Infonu

Traprenovatie, je komt het steeds vaker tegen op televisie en in magazines. Reclame over het renoveren van uw trap komt u niet alleen tegen in advertenties in de krant, maar ook de klusprogramma's op televisie hebben dit fenomeen opgepakt. Het lijkt…

lees verder ›

Portas, de renovatiespecialist bij uitstek

bron: Infonu

Portas is de renovatiespecialist nr.1 in Europa als het gaat om renovaties op het gebied van (voor)deuren, keukens, trappen, plafonds en kastsystemen. De basis van het geheel blijft behouden en het minder mooie of gedateerde materiaal wordt vervangen…

lees verder ›

Welke verf moet ik gebruiken?

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Welke verf wanneer gebruiken? Wanneer je je huis gaat opknappen, verbouwen of renoveren moet er meestal geschilderd worden.

De verbouwing

bron: NRC

Rosa, maker van tentoonstellingen en publiciste, woont al twintig jaar aan een mooie laan in Amsterdam Oud-Zuid.

lees verder ›

Aanpassen of uitsterven

bron: NRC

Sinds de laatste rendieren in de stoofpot verdwenen, slijt het Siberische nomadenvolk Evenki de dagen in dronkenschap.

lees verder ›

Vlakbij Parijs: Kasteel van Fontainebleau

bron: Infonu

Parijs is een favoriete bestemming van veel Nederlandse toeristen. Er is dan ook veel te zien en te doen in deze prachtige stad. Net buiten de Franse hoofdstad bevindt zich eveneens een groot aantal bezienswaardigheden. De bekendste daarvan is ongetw…

lees verder ›

#binnenskamers: Dijsselbloem goochelt met budget van Ploumen

bron: de Volkskrant

#binnenskamers brengt u de scherpste observaties vanaf het Binnenhof, waargenomen en opgetekend door de verslaggevers van onze parlementaire redactie.

lees verder ›

Londens St. Pancras kan weer lachen

bron: NRC

St. Pancras was even het modernste hotel te wereld. Maar al snel was het verouderd en 76 jaar geleden ging het dicht. Na een verbouwing van 150 miljoen pond is het nu weer open.

lees verder ›

Huis verkopen tips

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Er staan veel huizen te koop die lastiger dan ooit worden verkocht.

Het doolhof van de democratie verbouw je niet zomaar

bron: NRC

Vier jaar geleden was het Binnenhof versleten. Lekkende daken, schimmel, onduidelijke kabels. Bijna een half miljard werd vrijgemaakt voor de renovatie.

lees verder ›

Renoveren of slopen

bron: NRC

De Dudokhaken zijn niet het beste werk van de architect. Maar een Dudok breek je niet zomaar af.

lees verder ›