Glasschade herstellen

Vraag eenvoudig offertes aan

Glasschade herstellen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Heeft u glasschade dan wilt u dat dit snel verholpen wordt door een glaszetter uit de buurt. Niks vervelender dan wanneer er per ongeluk een ruit gesneuveld is. U kunt u hier offertes aanvragen om uw glasschade snel en vakkundig te laten verhelpen. Vaak wordt gelukkig de glasschade door de verzekeraar vergoed. Ervaren glaszetters sturen u een offerte of nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wat te doen bij glasschade?

Als je glasschade hebt die snel en voordelig moet worden hersteld, zijn er een paar stappen die je kunt nemen:

 1. Zoek lokale glasherstellers: Begin met het zoeken naar lokale glasherstellers in jouw buurt. Dit kan worden gedaan via online zoekopdrachten, lokale bedrijvengidsen of door aanbevelingen van vrienden, familie of buren te vragen.

 2. Vraag offertes aan: Neem contact op met verschillende glasherstellers en vraag om offertes voor het herstellen van de glasschade. Zorg ervoor dat je de aard van de schade en de afmetingen van het glas zo nauwkeurig mogelijk beschrijft, zodat de glashersteller een nauwkeurige prijsopgave kan geven.

 3. Vergelijk prijzen en diensten: Vergelijk de ontvangen offertes op basis van prijs, maar houd ook rekening met factoren zoals beschikbaarheid, garanties, kwaliteit van het werk en klantenservice. Kies een glashersteller die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt en die snel beschikbaar is om de schade te herstellen.

 4. Controleer op spoeddiensten: Sommige glasherstellers bieden spoeddiensten voor noodgevallen, waarbij ze snel ter plaatse kunnen komen om dringende glasschade te herstellen. Informeer bij de glasherstellers in jouw buurt of ze spoeddiensten aanbieden en wat de bijbehorende kosten zijn.

 5. Vraag naar mogelijke kortingen: Sommige glasherstellers bieden kortingen aan voor bepaalde klanten, zoals senioren, veteranen of terugkerende klanten. Vraag of er kortingen beschikbaar zijn waarvoor je in aanmerking komt om de kosten verder te verlagen.

 6. Overweeg je verzekering: Als de glasschade gedekt is door jouw verzekering, informeer dan bij je verzekeringsmaatschappij over de dekking en het proces voor het indienen van een claim. Sommige verzekeraars werken samen met specifieke glasherstellers en kunnen een gedeelte of het geheel van de kosten dekken.

Door deze stappen te volgen, kun je snel en voordelig een betrouwbare glashersteller vinden om de glasschade te herstellen en de veiligheid en het comfort van jouw huis te herstellen.

Vergoeding voor glasschade

Glasschade kan op verschillende manieren worden vergoed, afhankelijk van de omstandigheden en de dekking van je verzekering. Hier zijn enkele manieren waarop je glasschade vergoed kunt krijgen:

 1. Woonverzekering (opstalverzekering): Als je een woonverzekering hebt, kan glasschade worden gedekt door de opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan de structuur van je huis, inclusief ramen en glazen deuren. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om de dekking te controleren en te achterhalen welke stappen je moet nemen om een claim in te dienen.

 2. Inboedelverzekering: Sommige inboedelverzekeringen dekken ook glasschade, met name als het gaat om losse voorwerpen zoals meubels of spiegels met glas. Controleer je polis om te zien of je inboedelverzekering glasschade dekt en wat de voorwaarden zijn voor het indienen van een claim.

 3. Aansprakelijkheidsverzekering: Als je glasschade hebt veroorzaakt aan eigendommen van iemand anders, kan je aansprakelijkheidsverzekering mogelijk de kosten dekken. Dit geldt bijvoorbeeld als je een voetbal door het raam van de buurman hebt getrapt. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om te zien of je aansprakelijkheidsverzekering van toepassing is.

 4. Spoedreparatieverzekering: Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden speciale verzekeringen voor spoedreparaties, waaronder glasreparaties. Deze verzekeringen kunnen de kosten dekken van snelle reparaties om verdere schade aan je huis te voorkomen.

 5. Zelf betalen: Als de glasschade niet wordt gedekt door je verzekering of als het claimen van de schade je premie aanzienlijk zou verhogen, moet je de kosten mogelijk zelf betalen. In dat geval kun je contact opnemen met een glashersteller om een offerte te krijgen voor de reparatiekosten en de reparatie zelf betalen.

Het is belangrijk om je polisvoorwaarden zorgvuldig door te lezen en contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij om te bepalen welke dekkingen van toepassing zijn en wat de vereisten zijn voor het indienen van een claim voor glasschade.

Kosten om een ruit te vervangen

Er zijn verschillende soorten glas die worden gebruikt in woningen en gebouwen, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten glas en de geschatte kosten van vervanging of herstel:

 1. Enkel glas:

  • Kenmerken: Enkel glas is een basisvorm van glas, bestaande uit één enkele laag glas zonder isolerende eigenschappen. Het wordt tegenwoordig minder vaak gebruikt vanwege de beperkte isolatie en veiligheid.
  • Kosten: De kosten voor vervanging van enkel glas variëren afhankelijk van de grootte en de locatie van het glas, maar kunnen relatief laag zijn in vergelijking met andere glasopties. Reken op ongeveer € 50 tot € 150 per vierkante meter voor enkel glas vervanging.
 2. Dubbel glas (isolatieglas):

  • Kenmerken: Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een lucht- of gasgevulde ruimte (meestal argon) ertussen, wat zorgt voor betere isolatie en geluidsdemping.
  • Kosten: De kosten voor vervanging van dubbel glas variëren afhankelijk van de grootte en het type isolatieglas, maar kunnen hoger liggen dan enkel glas. Reken op ongeveer € 80 tot € 250 per vierkante meter voor dubbel glas vervanging.
 3. Hoogrendementsglas (HR-glas):

  • Kenmerken: HR-glas is een vorm van dubbel glas met een speciale coating die warmteverlies vermindert en energie-efficiëntie verbetert.
  • Kosten: HR-glas is over het algemeen duurder dan standaard dubbel glas vanwege de verbeterde isolatie-eigenschappen. Reken op ongeveer € 100 tot € 300 per vierkante meter voor HR-glas vervanging.
 4. Gelaagd glas:

  • Kenmerken: Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas met een speciale folie ertussen, wat zorgt voor extra veiligheid en inbraakpreventie.
  • Kosten: Gelaagd glas is over het algemeen duurder dan standaard dubbel glas vanwege de extra veiligheidskenmerken. Reken op ongeveer € 150 tot € 400 per vierkante meter voor gelaagd glas vervanging.
 5. Gehard glas:

  • Kenmerken: Gehard glas is behandeld met warmte om het sterker en veiliger te maken dan gewoon glas. Het wordt vaak gebruikt in situaties waar extra stevigheid nodig is, zoals doucheschermen, balustrades en glazen deuren.
  • Kosten: Gehard glas kan duurder zijn dan standaard glas vanwege het speciale productieproces. De kosten variëren afhankelijk van de dikte en afmetingen van het glas, maar kunnen beginnen vanaf ongeveer € 100 per vierkante meter.

Het is belangrijk om op te merken dat de daadwerkelijke kosten van vervanging of herstel van glas sterk kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van de schade, de locatie van het glas, eventuele extra functies (zoals decoratieve patronen of speciale coatings) en de tarieven van de glaszetter. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters om een nauwkeurige schatting te krijgen voor jouw specifieke situatie.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Glasschade herstellen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

ROVE autoservice
Hamerstraat 22-H
1135GA Edam
Parquetry
Ulvenhoutselaan 98
4834MH Breda
Schadenet Knopper
Franciscusweg 30
1216SK Hilversum
Hightech Investments B.V.
Leersumsestraatweg 11-a
3941ML Doorn
GFI Control Systems B.V.
Distributieweg 9
2645EG Delfgauw
Daily Dressed
Azielaan 323
2622JM Delft
De Dûkendokter
Klaarkampsterwei 18
9105AZ Rinsumageast
Stern Auto
Ambachtsstraat 21
3861RH Nijkerk

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Aanslagen in Florence en Rome bijna zeker werk van dezelfde groep

bron: NRC

ROME, 1 JUNI. Er zijn nieuwe aanwijzingen dat de recente bomaanslagen in Rome en Florence zijn uitgevoerd door dezelfde groep. De angst voor een terreurgolf is hierdoor toegenomen.

lees verder ›

De nieuwe stijl van British Rail PILOOT IN DE LOCOMOTIEF

bron: NRC

Jarenlang werden de locomotieven van British Rail zwart geschilderd om te verhullen hoe smerig ze waren. Onverschilligheid bij het personeel behoorde al evenzeer tot het…

lees verder ›

De Hout, het meest literaire park van Nederland; Voor dichters, dromers en dagjesmensen

bron: NRC

Het zijn oases van rust en stilte in de drukte van de stad. Sommigen komen er om te genieten van de flora of om op een bank een boek te lezen, anderen gaan er joggen of laten er…

lees verder ›

Vijftiende zware aanval op berlijn

bron: NRC

Groote branden in vele buitenwijken, slechts enkele in het centrum. — Hulpverleening door bewoners van niet-getroffen huizen. Het vuur kon elk oogenblik worden geopend.

lees verder ›

Verbouwen in plaats van verhuizen

bron: Infonu

Er zijn verschillende redenen te bedenken om de voorkeur te geven aan een verbouwing in plaats van een verhuizing. U moet echter de impact en de kosten van een verbouwing niet onderschatten.

lees verder ›

Prof.dr. J.I.S. Zonneveld over de kapenen baaienkunde Nico Kussendrager

bron: NRC

'Milieuvervuiling, zei iemand uit de Derde Wereld me eens, ik wou dat we het hadden'Zelf nota bene geoloog kwam hij een kwart eeuw geleden als hoogleraar Fysische geografie…

lees verder ›

Verbouwen van de zolder

bron: Infonu

Het verbouwen van een zolder hoeft niet heel duur te zijn. Zeker wanneer u dat zelf doet kunnen de kosten beperkt blijven. Als u het door een aannemer doet neemt de prijs wel toe. Het verbouwen van de zolder geeft wel een hoop puinhoop in de rest van…

lees verder ›

Het leed in Hawija erkennen en verzachten is mislukt

bron: NRC

Nederland trok bijna 4,5 miljoen euro uit voor Hawija. Slachtoffers van het Nederlandse bombardement op de stad zeggen dat veel van het geld verdween in corrupte zakken.

lees verder ›

Vereniging bestrijdt amateurisme in restauratie; Herstellen met een keurmerk

bron: NRC

Tot voor kort mengden beunhazen zich onopgemerkt tussen de professionele restauratoren van kunst en antiek, met soms rampzalige gevolgen voor het cultureel erfgoed.

lees verder ›

BINNENLAND. AMSTERDAM, Zondag 14 October.

bron: NRC

Onlangs deelden wij uit een der Fransche dagbladen het berigt mede, dat de president der Unie voornemens was tot handhaving zijner staatkunde een beroep te doen op de natie en…

lees verder ›

Goed dan, zei Kees, ik doe dat klusje wel. Hij kwam terecht in een zeeslag op de Noordzee

bron: NRC

Kees Ringlever werd in 1943 op een schip getorpedeerd, was altijd het verhaal in de familie. Nu is gereconstrueerd hoe hij in die zeeslag belandde.

lees verder ›

Tussen de ruïnes droomt de burgemeester van Irpin van parken en een stadion

bron: NRC

Bij de slag om Kiev werd voorstad Irpin grotendeels verwoest. De ambitieuze burgemeester ontwikkelt miljardenplannen voor de wederopbouw, maar ondertussen wachten veel bewoners…

lees verder ›