Enkel glas plaatsen

Vraag eenvoudig offertes aan

Enkel glas plaatsen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Enkel glas is erg voordelig en als uw glas geen hoge isolerende waarde hoeft te hebben, bv. voor glas dat in huis wordt geplaatst en niet aan de buitenlucht grenst, vaak een goede keuze. U kunt hier eenvoudig glaszetters vinden die uw enkel glas plaatsen (en leveren indien gewenst) tegen voordelige tarieven. Vraagt u gerust vrijblijvend offertes op.

Offertes voor enkel glas plaatsen

Het vervangen of plaatsen van ramen kan een significant effect hebben op de isolatie, het comfort en de esthetiek van een woning, vooral bij oudere gebouwen of monumenten. In dit artikel bespreken we het plaatsen van enkel glas en monumentenglas, inclusief de kosten, isolatievoordelen, de juiste keuze van kozijnen en het vinden van een voordelige glaszetter. Daarnaast belichten we de voordelen van het opvragen van gratis offertes.

Soorten Glas: Enkel Glas en Monumentenglas

 1. Enkel Glas

  • Kenmerken: Enkel glas bestaat uit één enkele glasplaat zonder extra lagen of coatings. Het is de meest basale vorm van glas en werd traditioneel veel gebruikt in oudere gebouwen.
  • Toepassing: Enkel glas wordt vaak nog gebruikt in niet-geïsoleerde ruimtes zoals schuren, garages, en bij oudere huizen waar de esthetiek van het oorspronkelijke glas behouden moet blijven.
 2. Monumentenglas

  • Kenmerken: Monumentenglas, ook wel dun isolatieglas genoemd, is speciaal ontworpen voor historische gebouwen en monumenten. Het heeft een dunne opbouw die lijkt op enkel glas maar biedt betere isolatiewaarden.
  • Toepassing: Geschikt voor historische gebouwen waar het uiterlijk van enkel glas gewenst is, maar waar ook aan moderne isolatie-eisen moet worden voldaan.

Kosten van Enkel Glas en Monumentenglas

 1. Enkel Glas

  • Materiaal: De kosten voor enkel glas liggen meestal tussen de €25 en €50 per vierkante meter.
  • Installatie: Het laten plaatsen van enkel glas door een professional kan variëren van €40 tot €80 per vierkante meter, afhankelijk van de complexiteit van de installatie.
 2. Monumentenglas

  • Materiaal: Monumentenglas is duurder vanwege de speciale eigenschappen en kan tussen de €100 en €200 per vierkante meter kosten.
  • Installatie: De installatiekosten zijn vergelijkbaar met die van enkel glas, maar kunnen iets hoger liggen door de extra zorg die nodig is bij het hanteren van dun isolatieglas. Reken op €60 tot €100 per vierkante meter.

Isolatiewaarden

 1. Enkel glas
  • Isolatiewaarde: Enkel glas heeft een zeer lage isolatiewaarde met een U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) van ongeveer 5,8 W/m²K. Dit betekent dat het weinig bescherming biedt tegen warmteverlies of geluidsoverlast.
 2. Monumentenglas
  • Isolatiewaarde: Monumentenglas biedt betere isolatie dan enkel glas met een U-waarde rond de 1,9 W/m²K tot 3,5 W/m²K, afhankelijk van de specifieke opbouw. Dit maakt het een veel betere keuze voor energie-efficiëntie en geluiddemping in historische gebouwen.

Toepassing van de juiste kozijnen

 1. Houten Kozijnen

  • Geschikt Voor: Zowel enkel glas als monumentenglas. Houten kozijnen zijn traditioneel en passen goed bij oudere en monumentale panden.
  • Voordelen: Goede isolatie-eigenschappen, esthetisch aantrekkelijk, en eenvoudig te bewerken voor een perfecte pasvorm.
 2. Kunststof Kozijnen

  • Geschikt Voor: Vooral voor enkel glas in moderne toepassingen. Minder geschikt voor monumentenglas in historische panden vanwege de esthetische mismatch.
  • Voordelen: Onderhoudsarm, goede isolatie, en vaak goedkoper dan houten kozijnen.
 3. Aluminium Kozijnen

  • Geschikt Voor: Enkel glas in moderne gebouwen. Aluminium kozijnen zijn minder gebruikelijk in monumentale panden.
  • Voordelen: Duurzaam, sterk en onderhoudsarm, maar minder goede isolatie-eigenschappen zonder thermische onderbrekingen.

Keuze van de Voordelige Glaszetter

 1. Kwaliteit en ervaring

  • Zoek naar glaszetters met bewezen ervaring, vooral als het gaat om het plaatsen van monumentenglas in historische gebouwen. Referenties en reviews kunnen helpen bij het beoordelen van hun vakmanschap.
 2. Vergelijk offertes

  • Vraag meerdere offertes aan van verschillende glaszetters. Dit helpt je om een goed beeld te krijgen van de prijs en de kwaliteit van de aangeboden diensten.
 3. Garantie en service

  • Controleer of de glaszetter garantie biedt op het werk en het materiaal. Goede service na installatie is cruciaal voor het oplossen van eventuele problemen.

Jouw offerte voor het plaatsen van enkel glas

 1. Kostenbesparing

  • Door meerdere offertes op te vragen, kun je prijsverschillen vergelijken en kiezen voor de meest kosteneffectieve optie zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
 2. Transparantie

  • Offertes geven een duidelijk overzicht van wat is inbegrepen in de prijs, zoals materiaal, arbeid, en eventuele bijkomende kosten. Dit helpt verrassingen te voorkomen.
 3. Onderhandelmogelijkheden

  • Met meerdere offertes in de hand heb je een betere onderhandelingspositie. Glaszetters kunnen soms bereid zijn om de prijs te verlagen als ze weten dat je andere opties hebt overwogen.
 4. Inzicht in professionalisme

  • Het opvragen van offertes geeft je ook inzicht in het professionalisme van de glaszetters. Een gedetailleerde en transparante offerte is een goed teken van een betrouwbare vakman.

Het plaatsen van enkel glas of monumentenglas vereist zorgvuldige overwegingen met betrekking tot kosten, isolatie, en de keuze van kozijnen en glaszetters. Enkel glas kan een economische keuze zijn voor niet-geïsoleerde ruimtes, terwijl monumentenglas de voorkeur heeft in historische panden voor betere isolatie zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk. Het opvragen van meerdere offertes is een slimme manier om kosten te besparen en de juiste vakman voor de klus te vinden. Door deze stappen te volgen, kun je zorgen voor een esthetisch en functioneel resultaat dat past bij de behoeften van jouw woning.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Enkel glas plaatsen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

V.O.F. Glas Wiegers
J.D. van der Veenstraat 17
9672AD Winschoten
Crystal Glass Group
Torenallee 3
5617BA Eindhoven
Wil van Blokland Kunst en Grafbeelden
Jisperweg 53-a
1464NG Westbeemster
Glas-Bouw Oost
Bilderdijkstraat 21
7514CN Enschede
H.V.G. Bouw Harmelen
Kastanjelaan 49
3481XG Harmelen
Glas Montage Nederland B.V.
Everdenberg 44
4902TT Oosterhout (Noord-Brabant)
Kooistra Geveltechniek
Brunostraat 48
8701XM Bolsward
Zomers Glas en Montagebedrijf
Rector Busscherstraat 16
5424TK Elsendorp

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Hoe bouw ik een terrarium?

bron: Infonu

Veel mensen die reptielen houden als een huisdier, denken eraan om de terraria zelf te bouwen. Dit kost vaak minder geld, maar neemt wel wat tijd in beslag. In dit artikel worden de voornaamste zaken besproken waarmee men rekening moet houden bij het…

lees verder ›

Wat zijn de voordelen van driedubbele beglazing?

bron: Infonu

Om energieverspilling zoveel mogelijk te voorkomen, legt Europa steeds strengere voorwaarden op inzake woningbouw. Zo worden we tegen uiterlijk 2020 verplicht om zo goed als energie neutraal te bouwen. Energie neutraal bouwen betekent dat onze woning…

lees verder ›

Autoritair of liberaal? Polen is verscheurd

bron: NRC

De anti-Europese Kaczynski is terug. Wat de Polen daarvan vinden hangt af van waar ze wonen. Onze correspondent reisde dwars over de oeroude scheidslijn tussen liberaal en…

lees verder ›

De Ieren ontvluchten hun eiland weer

bron: NRC

Leegstaande huizen en bankschulden zijn al wat rest van de Ierse hausse. De belastingbetaler draait op voor de kosten. Een opstand is er niet.

lees verder ›

Gods huis is nu voor de yup

bron: NRC

Veel leegstaande kerken in Rotterdam krijgen een andere functie. Zo is de Christus Koningkerk net omgebouwd tot appartementencomplex – wat in de buurt tot gemengde gevoelens leidt.

lees verder ›

Vogelvrij dagelijks feuilleton door andrew garve

bron: NRC

Of vrij als een vogel.

lees verder ›

Ga je verbouwen? Dan kan je beter nú alvast gaan scheiden

bron: NRC

Vorige week schreef Japke-d. Bouma over het leed dat verbouwen heet. Deze week geeft ze tips hoe je een verbouwing overleeft: ga alvast scheiden, huur een tijdelijke woning en…

lees verder ›

Homo ludens maakt plaats voor homo consumens

bron: NRC

De dagen van kraakpand de Blauwe Aanslag in Den Haag zijn geteld. Met het pand verdwijnen ook de laatste krakers-oude-stijl.

lees verder ›

Verbouwen van de zolder

bron: Infonu

Het verbouwen van een zolder hoeft niet heel duur te zijn. Zeker wanneer u dat zelf doet kunnen de kosten beperkt blijven. Als u het door een aannemer doet neemt de prijs wel toe. Het verbouwen van de zolder geeft wel een hoop puinhoop in de rest van…

lees verder ›

Stopzetten gaslevering uit Rusland doet onvermijdelijk pijn

bron: NRC

Wie dacht dat Rusland de levering van gas aan Nederland heus niet zou staken, is sinds vorige week een illusie armer.

lees verder ›

Een nieuwe jas voor het rijtjeshuis

bron: NRC

In anderhalve week kan een tochtig huis uit de jaren vijftig worden omgetoverd tot een behaaglijke woning zonder energiekosten.

lees verder ›

Opinieblog - Volkskrantlezers willen niet van het gas af

bron: de Volkskrant

Een selectie van interessante debatten op internet en in andere media, bij elkaar geblogd door opinieredacteuren van de Volkskrant.

lees verder ›