Remschijven vervangen

Vraag eenvoudig offertes aan

Remschijven vervangen

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Zijn uw remschijven niet meer egaal of te dun geworden dan is het zaak de remschijven te vervangen. Vraag eenvoudig offertes aan voor de kosten om uw remschijven te vervangen. Geeft het type of kenteken van uw auto op om ook de kosten voor de remschijven te kunnen bepalen.

Offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere aanbieders

In de volgende stap geeft u uw contactgegevens op. Zet deze niet in de beschrijving.

Onderhoud en vervanging van de remschijven op je auto

Het onderhouden van je remschijven is essentieel voor de veiligheid en prestaties van je voertuig. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten bij het onderhouden van je remschijven:

 1. Visuele inspectie: Controleer regelmatig de conditie van je remschijven door visuele inspectie. Let op tekenen van slijtage, zoals groeven, scheuren, roestvorming of verkleuring.

 2. Remblokken controleren: Controleer ook regelmatig de dikte van je remblokken. Versleten remblokken kunnen de remschijven beschadigen en leiden tot verminderde remprestaties.

 3. Reiniging: Houd je remschijven schoon en vrij van vuil, stof en corrosie. Gebruik een remreiniger en een borstel om vuil en remstof te verwijderen.

 4. Vermijd oververhitting: Probeer oververhitting van je remschijven te voorkomen door agressief remmen te vermijden, vooral bij lange afdalingen. Oververhitting kan leiden tot vervorming en slijtage van de remschijven.

 5. Vervang versleten onderdelen: Als je tekenen van slijtage of beschadiging opmerkt, vervang dan tijdig versleten onderdelen, zoals de remblokken en remschijven. Dit voorkomt verdere schade aan het remsysteem en zorgt voor optimale remprestaties.

 6. Controleer op trillingen: Trillingen tijdens het remmen kunnen wijzen op kromming of ongelijkmatige slijtage van de remschijven. Laat je remsysteem controleren door een professional als je ongewone trillingen ervaart.

 7. Professioneel onderhoud: Laat regelmatig professioneel onderhoud uitvoeren aan je remsysteem. Een monteur kan je remschijven en remblokken grondig controleren en eventuele problemen oplossen voordat ze ernstiger worden.

Door regelmatig aandacht te besteden aan het onderhoud van je remschijven, kun je de levensduur van je remsysteem verlengen en zorgen voor veiligere en betrouwbaardere remprestaties.

Er zijn verschillende tekenen dat je remschijven niet meer goed zijn en aan vervanging toe zijn. Hier zijn enkele veelvoorkomende indicatoren:

 1. Slijtage-indicatoren: Moderne remblokken zijn vaak uitgerust met slijtage-indicatoren, metalen lipjes die geluid maken wanneer de remblokken versleten zijn. Als je tijdens het remmen een piepend geluid hoort, kan dit duiden op versleten remblokken en mogelijk versleten remschijven.

 2. Trillingen tijdens het remmen: Trillingen in het stuurwiel of het rempedaal tijdens het remmen kunnen wijzen op kromming of ongelijkmatige slijtage van de remschijven. Dit kan leiden tot verminderde remprestaties en een minder soepele rijervaring.

 3. Slijtage of beschadiging: Visuele inspectie van de remschijven kan tekenen van slijtage of beschadiging aan het licht brengen, zoals diepe groeven, scheuren, roestvorming of verkleuring. Als de remschijven aanzienlijke slijtage vertonen, is het tijd om ze te vervangen.

 4. Remprestaties: Als je merkt dat je remmen minder responsief zijn of dat het langer duurt om tot stilstand te komen, kan dit duiden op versleten remschijven en remblokken. Het is belangrijk om de remprestaties van je voertuig regelmatig te controleren en eventuele problemen snel aan te pakken.

 5. Remolieverlies: Als je remolie verliest door een lekkage in het remsysteem, kan dit de remschijven aantasten en leiden tot verminderde remprestaties. Controleer regelmatig op tekenen van lekkage rond de remklauwen en remleidingen.

Als je een of meer van deze tekenen opmerkt, is het belangrijk om je remsysteem te laten controleren door een professionele monteur. Een monteur kan de staat van je remschijven beoordelen en indien nodig aanbevelen om ze te vervangen om de veiligheid en prestaties van je voertuig te waarborgen.

Er zijn verschillende soorten remschijven die worden gebruikt in auto's, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten:

 1. Geventileerde remschijven: Deze remschijven hebben koelribben tussen de remoppervlakken om warmteafvoer te verbeteren. Ze worden vaak gebruikt in auto's met krachtige motoren of bij zware belasting, omdat ze beter bestand zijn tegen oververhitting.

 2. Massieve remschijven: Deze remschijven hebben geen koelribben en zijn over het algemeen eenvoudiger van constructie. Ze worden vaak gebruikt in kleinere auto's of voertuigen met minder krachtige motoren waar minder hitteontwikkeling plaatsvindt tijdens het remmen.

 3. Gegroefde remschijven: Deze remschijven hebben groeven of sleuven langs het remoppervlak, die helpen bij het afvoeren van water, vuil en remstof. Dit kan de remprestaties verbeteren en de levensduur van de remblokken verlengen.

 4. Geperforeerde remschijven: Deze remschijven hebben kleine gaatjes langs het remoppervlak, die helpen bij het afvoeren van warmte en gasvorming tijdens het remmen. Ze worden vaak gebruikt in sportauto's of bij zware remtoepassingen.

 5. Gecoate remschijven: Deze remschijven hebben een coating of behandeling op het remoppervlak om corrosie te verminderen en de levensduur te verlengen. Dit kan vooral nuttig zijn in gebieden met veel vocht of bij auto's die langere tijd stilstaan.

 6. Koolstof-keramische remschijven: Deze remschijven zijn gemaakt van een composietmateriaal van koolstofvezel en keramiek. Ze bieden uitstekende remprestaties en zijn bestand tegen hoge temperaturen, maar zijn over het algemeen duurder en worden vaak gebruikt in high-performance auto's.

De keuze voor het type remschijf hangt af van verschillende factoren, waaronder het type voertuig, rijgedrag, klimatologische omstandigheden en persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om de juiste remschijven te kiezen die passen bij de vereisten van jouw voertuig en rijstijl.

Bij personenauto's worden remschijven van verschillende merken toegepast, afhankelijk van de voorkeur van de autofabrikant, de specificaties van het voertuig en de kwaliteit die gewenst is. Hier zijn enkele veelvoorkomende merken remschijven die vaak worden gebruikt in personenauto's:

 1. Brembo: Brembo is een bekend merk op het gebied van remcomponenten en levert hoogwaardige remschijven die vaak worden gebruikt in sportauto's en voertuigen met high-performance remmen.

 2. ATE: ATE is een gerenommeerd merk dat een breed scala aan remonderdelen produceert, waaronder remschijven van uitstekende kwaliteit die worden gebruikt in verschillende automodellen.

 3. Bosch: Bosch is een bekende naam in de auto-industrie en produceert ook remschijven van hoge kwaliteit die vaak worden toegepast in personenauto's.

 4. Textar: Textar staat bekend om zijn remonderdelen van originele kwaliteit en levert remschijven die voldoen aan de specificaties van veel autofabrikanten.

 5. Zimmermann: Zimmermann is gespecialiseerd in remcomponenten en biedt een breed assortiment remschijven van uitstekende kwaliteit voor verschillende automodellen.

 6. TRW: TRW is een toonaangevende leverancier van veiligheidssystemen voor auto's en produceert ook hoogwaardige remschijven die vaak worden gebruikt in personenauto's.

 7. Ferodo: Ferodo levert remcomponenten van hoge kwaliteit en biedt een breed assortiment remschijven die geschikt zijn voor diverse toepassingen in personenauto's.

Het is belangrijk om te vermelden dat de keuze voor een specifiek merk remschijven vaak afhangt van de voorkeur van de autofabrikant, de beschikbaarheid van onderdelen en de voorkeuren van de eigenaar van het voertuig. Het is altijd raadzaam om originele of door de fabrikant aanbevolen onderdelen te gebruiken om de prestaties en veiligheid van het voertuig te waarborgen.

De kosten voor het vervangen van remschijven kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk en model van de auto, de kwaliteit van de remschijven, de regio waarin je woont en of je het werk zelf uitvoert of laat doen door een professionele monteur. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor de kosten van het vervangen van remschijven:

 1. Onderdelenkosten: De kosten voor de remschijven zelf kunnen variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de specificaties van de remschijven. Over het algemeen kunnen remschijven variëren in prijs van €30 tot €150 per stuk, afhankelijk van het type auto en de kwaliteit van de onderdelen.

 2. Arbeidskosten: Als je ervoor kiest om het werk door een professionele monteur te laten uitvoeren, zullen arbeidskosten worden toegevoegd aan de totale kosten. De arbeidskosten kunnen variëren afhankelijk van de locatie, het uurtarief van de monteur en de complexiteit van de klus. Gemiddeld kunnen de arbeidskosten voor het vervangen van remschijven variëren van €50 tot €150 per uur.

 3. Overige kosten: Naast de kosten voor de remschijven en arbeid kunnen er ook andere kosten zijn, zoals kosten voor remblokken, remvloeistof, onderdelenreiniger en eventuele bijkomende reparaties of aanpassingen die nodig zijn.

Al met al kunnen de totale kosten voor het vervangen van remschijven dus variëren van €100 tot €500 per as, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is altijd verstandig om een offerte aan te vragen bij verschillende garages en monteurs om een beter idee te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Remschijven vervangen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Winnubst Karwei en Onderhoud
Plantage 73
2377AE Oude Wetering
Autoherstelinrichting Andre
Heerenweg 15
7955PB Ijhorst
A. Hilvers
Groesweg 6
6451GG Schinveld
CvH Bouw- Timmerwerken
Boekweit 51
5521MX Eersel
Totaal Venlo Dakdekkersbedrijf
Herungerberg 324
5916BD Venlo
Autoglas Direct
Willem Dreespark 152
2531SK Den Haag
Benfico
van Eynattenstraat 12
6269CH Margraten
Broekhuis Autoschade Lelystad B.V.
Kempenaar 01 1
8242BA Lelystad

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Racen met de last van een te warme aardbol

bron: NRC

Formule 1 en aandacht vragen voor het milieu lijken twee verschillende werelden. De racewagens van Honda doen het. „Wij zijn door Postbus 51 verkeerd opgevoed.

lees verder ›

Auto nieuw kopen en volledig afrijden?

bron: Infonu

Een auto is duur in aanschaf en in onderhoud. Eigenlijk wilt u zo weinig mogelijk uitgeven aan een auto, maar het moet niet ten koste gaan van het rijplezier en comfort.

lees verder ›

Kentekencard in plaats van papieren kentekenbewijs

bron: Infonu

Sinds 1 januari 2014 is het papieren kentekenbewijs vervangen door de kentekencard. Deze vervanging is vooral gericht op het gemak van het digitaliseren.

lees verder ›

‘In plaats van een moersleutel hebben ze nu een computer in hun handen’

bron: NRC

Het gebeurt Cor van Bambergen (65) geregeld. Dan komt er iemand bij zijn garage met een afgekeurde auto. Kapotte remschijven bijvoorbeeld.

lees verder ›

Afvoer wastafel aansluiten

bron: Gamma

Volg dit stappenplan om te zien hoe je de afvoer van je wastafel aansluit.

lees verder ›

Dakgoot plaatsen

bron: Gamma

Volg dit stappenplan om te zien hoe je dat aanpakt, een dakgoot plaatsen.

lees verder ›

De APK-keuring: Op welke onderdelen wordt er gekeurd?

bron: Infonu

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is voor veel mensen een verplichting die niet altijd uitkomt. Uit veiligheidsoverweging is het echter een goed middel, zodat men niet voor onverwachte ongemakken komt te staan. Omdat een APK toch ook vaak kosten m…

lees verder ›

Dakraam vervangen

bron: Gamma

Een dakraam vervangen? Volg het stappenplan.

lees verder ›

Bad- of douchekraan vervangen

bron: Gamma

Bekijk klusadvies

lees verder ›