Garagedeur maken/plaatsen

Vraag eenvoudig offertes aan

Garagedeur maken/plaatsen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Wilt u een garagedeur op maat laten maken of wilt u de garagedeur laten plaatsen door een professionele vakman dan kunt u hier eenvoudig offertes aanvragen voor het plaatsen van een nieuwe garagedeur. Bedenk vooraf hoe u uw garagedeur wilt hebben, wilt u een kiepconstructie of een roldeur en moet deze handmatig of juist elektrisch van afstand bediend worden. Onze garagedeurspecialisten helpen u graag verder en zullen u inzicht geven in de kosten voor het op maat leveren of monteren van uw nieuwe garagedeur.

Een garagedeur aanbrengen in je huis

Het installeren van een garagedeur in je huis kan een waardevolle toevoeging zijn, zowel voor gemak als voor veiligheid. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een garagedeur aan te brengen:

 1. Plan en voorbereiding:

  • Meet de ruimte waar de garagedeur zal komen om ervoor te zorgen dat je de juiste maat deur kiest.
  • Controleer of er voldoende ruimte is voor de deur om te openen en te sluiten zonder obstakels.
 2. Kies het type garagedeur:

  • Er zijn verschillende soorten garagedeuren, waaronder roldeuren, sectionaaldeuren, zijwaartse schuifdeuren en kanteldeuren. Kies het type deur dat het beste past bij je behoeften, ruimte en budget.
 3. Koop de juiste materialen:

  • Schaf de garagedeur en alle benodigde materialen aan, inclusief rails, veren, scharnieren, bevestigingsmiddelen en eventuele accessoires zoals een opener of afstandsbediening.
 4. Installeer de rails en hardware:

  • Installeer de rails en hardware volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de rails waterpas zijn en stevig zijn bevestigd aan de muur en het plafond van de garage.
 5. Monteer de garagedeur:

  • Monteer de garagedeur volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de deur correct is uitgelijnd en stevig is bevestigd aan de rails en hardware.
 6. Installeer de opener (optioneel):

  • Als je een garagedeuropener wilt installeren, volg dan de instructies van de fabrikant om de opener correct te monteren en aan te sluiten op de deur.
 7. Test de garagedeur:

  • Test de garagedeur om ervoor te zorgen dat deze soepel opent en sluit zonder problemen. Controleer of alle onderdelen goed functioneren en of de deur veilig is om te gebruiken.
 8. Voer eventuele afwerkingen uit:

  • Voer eventuele afwerkingen uit, zoals het schilderen van de deur of het aanbrengen van afdichtingen rondom de opening om tocht en vocht buiten te houden.
 9. Onderhoud en inspectie:

  • Onderhoud de garagedeur regelmatig door de rails schoon te houden, scharnieren te smeren en de spanning van de veren te controleren. Voer ook regelmatig een visuele inspectie uit om te controleren op tekenen van slijtage of schade.

Het installeren van een garagedeur kan een complex project zijn, dus als je twijfelt, is het raadzaam om een ​​professionele monteur in te schakelen om je te helpen bij de installatie. Dit zorgt ervoor dat de deur correct wordt geïnstalleerd en veilig kan worden gebruikt.

De kosten van vervanging van de garagedeur

De kosten voor het vervangen van een garagedeur kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type deur, de grootte van de deuropening, het materiaal van de deur, eventuele extra functies en de regio waar je woont. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen die de kosten kunnen beïnvloeden:

 1. Type deur: De kosten kunnen variëren afhankelijk van het type garagedeur dat je kiest, zoals een roldeur, sectionaaldeur, zijwaartse schuifdeur of kanteldeur. Elk type deur heeft zijn eigen prijsklasse en installatiekosten.

 2. Materiaal: Garagedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder staal, aluminium, hout en kunststof. De kosten variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, waarbij hout over het algemeen duurder is dan staal of aluminium.

 3. Grootte van de deuropening: De kosten zullen ook afhangen van de grootte van de deuropening die je wilt vervangen. Grotere deuropeningen vereisen grotere deuren, wat kan leiden tot hogere kosten.

 4. Extra functies: Als je extra functies zoals ramen, isolatie, automatische openers of afstandsbedieningen wilt toevoegen, kunnen deze de kosten verhogen.

 5. Arbeidskosten: De kosten voor arbeid variëren afhankelijk van de regio en het tarief van de monteur of het installatiebedrijf dat je inhuurt.

Over het algemeen kunnen de kosten voor het vervangen van een garagedeur variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is een goed idee om offertes aan te vragen bij verschillende installatiebedrijven en de prijzen en opties te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Zorg ervoor dat je ook rekening houdt met eventuele extra kosten, zoals het verwijderen van de oude deur en het afvoeren van puin.

Het ombouwen van een ruimte in je huis tot een garage kan een waardevolle toevoeging zijn, vooral als je behoefte hebt aan extra parkeergelegenheid of opslagruimte voor voertuigen en gereedschap. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een ruimte in je huis om te bouwen tot een garage:

 1. Plannen en ontwerpen:

  • Beoordeel de beschikbare ruimte en bepaal of deze geschikt is voor het ombouwen tot een garage. Overweeg factoren zoals de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, de toegankelijkheid en de nabijheid van elektriciteit en water.
  • Maak een ontwerp voor de garage, inclusief de indeling, de locatie van de deur(en), ramen, verlichting, stopcontacten en eventuele extra functies zoals opslagruimte of werkbanken.
 2. Vergunningen en regelgeving:

  • Controleer of je vergunningen nodig hebt voor het ombouwen van de ruimte tot een garage. Neem contact op met je plaatselijke gemeente of autoriteiten voor informatie over bouwvoorschriften, regelgeving en vereiste vergunningen.
 3. Bouwwerkzaamheden:

  • Als de ruimte al bestaat maar niet als garage wordt gebruikt, moeten er mogelijk aanpassingen worden gedaan, zoals het toevoegen van een garagedeur, het verwijderen van muren of het installeren van vloeren, verlichting en elektriciteit.
  • Als de ruimte nog niet bestaat, moet je mogelijk bouwwerkzaamheden uitvoeren, zoals het bouwen van muren, het leggen van funderingen en het installeren van een dak.
 4. Installatie van garagedeur(en):

  • Installeer de garagedeur(en) volgens het ontwerp en de specificaties. Zorg ervoor dat de deur(en) correct zijn gemonteerd en goed functioneren.
 5. Afwerking en inrichting:

  • Voltooi de afwerking van de garage, inclusief schilderen, vloeren leggen, het installeren van verlichting, stopcontacten en eventuele extra functies zoals opslagruimte, werkbanken of een wasbak.
  • Richt de garage in met de benodigde apparatuur, gereedschap en opslagoplossingen om aan je behoeften te voldoen.
 6. Inspectie en goedkeuring:

  • Voer een inspectie uit om ervoor te zorgen dat de garage voldoet aan alle bouwvoorschriften en regelgeving. Zorg ervoor dat alle werkzaamheden correct zijn uitgevoerd en dat de garage veilig en functioneel is.
  • Vraag indien nodig goedkeuring aan bij de plaatselijke autoriteiten voordat je de garage in gebruik neemt.

Het ombouwen van een ruimte in je huis tot een garage kan een uitdagend project zijn, maar met de juiste planning, voorbereiding en uitvoering kan het resulteren in een waardevolle en functionele toevoeging aan je huis.

Als je een garagedeur op maat wilt laten maken, zijn hier de stappen die je kunt volgen:

 1. Bepaal je behoeften: Voordat je een garagedeur laat maken, moet je bepalen aan welke specificaties de deur moet voldoen. Denk hierbij aan de afmetingen van de deuropening, het gewenste materiaal, het gewenste type deur (bijv. kanteldeur, sectionaaldeur, roldeur), het gewenste ontwerp en eventuele extra functies zoals ramen, isolatie of automatische openers.

 2. Zoek een gespecialiseerd bedrijf: Zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat garagedeuren op maat kan maken. Dit kan een lokale fabrikant, leverancier of installateur zijn. Zorg ervoor dat het bedrijf ervaring heeft met het maken van garagedeuren en dat ze in staat zijn om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

 3. Vraag om een offerte: Neem contact op met het bedrijf en vraag om een ​​offerte voor het maken van de garagedeur. Geef hierbij zo gedetailleerd mogelijk aan wat je wensen zijn, inclusief de afmetingen, het gewenste materiaal, het ontwerp en eventuele extra functies.

 4. Bespreking van ontwerp en specificaties: Plan een afspraak met het bedrijf om het ontwerp en de specificaties van de garagedeur te bespreken. Dit is een belangrijke stap waarin je alle details kunt afstemmen en eventuele vragen kunt stellen over het proces.

 5. Fabricage en installatie: Zodra alle details zijn besproken en overeengekomen, zal het bedrijf de garagedeur op maat fabriceren volgens jouw specificaties. Zodra de deur gereed is, zal het bedrijf de deur installeren in je garage volgens de afgesproken planning.

 6. Inspectie en goedkeuring: Na de installatie van de garagedeur, voer een inspectie uit om ervoor te zorgen dat de deur voldoet aan jouw verwachtingen en specificaties. Zorg ervoor dat de deur goed functioneert, veilig is en esthetisch aantrekkelijk is.

 7. Onderhoud en garantie: Vraag het bedrijf om advies over het onderhoud van de garagedeur en eventuele garantievoorwaarden. Zorg ervoor dat je weet hoe je de deur moet onderhouden om de levensduur te verlengen en eventuele garantieclaims te kunnen doen indien nodig.

Door deze stappen te volgen en samen te werken met een ervaren en betrouwbaar bedrijf, kun je een garagedeur op maat laten maken die perfect past bij jouw behoeften en wensen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Garagedeur maken/plaatsen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

PBM Garagedeuren
de Papketel 2
5688MH Oirschot
Frank Diekman
Eefselerweg 13
7137KB Lievelde
Agara Garagedeuren
Pompmolenlaan 41-C
3447GK Woerden
Westerik Woodworks
Oosterveen 79
7711BR Nieuwleusen
Peter de Groot
Ericastraat 23
8091KE Wezep
Van der Noot Garagedeur Systemen
Broekerhavenweg 121
1611CB Bovenkarspel
P3. Garagedeur Beveiliging Nederland
Postelweg 29
5531MV Bladel
Martin van IJperen Garagedeuren
Tjalk 50
2411NZ Bodegraven

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›

Natuurkunde is te maken met kladblok en koelbloedigheid

bron: NRC

Op de Havo bogen zich gisteren 14.451 leerlingen over het eindexamen natuurkunde. Vraaggesprek met leraar natuurkunde, Sjaak Zanen.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel. Schuins, op de bekende steelse wijze, keek ik naar mijn reisgenoot, die zich van niets bewust scheen. Was hij –? Het verklaarde in elk geval waarom hij in Hamburg niet ins Polizeipräsidium had gewild, en het was maar de vraag of hij in Tilburg wél naar de politie zou gaan.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›

PART THREE / VOLLE BAK PART FOUR / DE MERKWAARDIGE THUISKOMST VAN DE HETE BURRITO IN DE CAFETARIA VAN VROEGER what?s next? Lees morgen deel 5 Het kon ook angst zijn. Angst ging altijd me

bron: NRC

8 Vervuld van zware en zwaarmoedig stemmende gedachten zat ik in het onstuitbaar voortrazende vehikel.

lees verder ›