Grote of kleine beurt

Vraag eenvoudig offertes aan

Grote of kleine beurt

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Wilt u weer veilig de weg op, laat uw auto dan met enige regemaat controleren op belangrijke gebreken door een grote of kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Garages uit de buurt kunnen een prijs afgeven om de onderhoudsbeurt uit te voeren voor uw auto (geef daarvoor het type of kenteken op in uw aanvraag)

Offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere aanbieders

In de volgende stap geeft u uw contactgegevens op. Zet deze niet in de beschrijving.

De kosten van een onderhoudsbeurt voor de auto

Zowel de kleine als de grote beurt zijn essentiële onderhoudsprocedures voor een auto, en elk heeft zijn eigen belangrijke functies om ervoor te zorgen dat de auto veilig, betrouwbaar en efficiënt blijft werken. Hieronder wordt het belang van zowel de kleine als de grote beurt voor een auto uitgelegd:

Kleine beurt:

 1. Regelmatig onderhoud: De kleine beurt is een vorm van regelmatig onderhoud dat meestal om de 10.000 tot 15.000 kilometer of eens per jaar wordt uitgevoerd, afhankelijk van het advies van de fabrikant of de garage.

 2. Preventief onderhoud: Tijdens de kleine beurt worden de belangrijkste systemen en componenten van de auto gecontroleerd en indien nodig onderhouden. Dit omvat vaak het verversen van motorolie en oliefilter, het controleren en bijvullen van vloeistoffen zoals koelvloeistof en remvloeistof, het inspecteren van de bandenspanning en het controleren van de remmen.

 3. Opsporen van potentiële problemen: Tijdens de kleine beurt kunnen monteurs potentiële problemen identificeren voordat ze ernstiger worden. Door kleine problemen vroegtijdig op te sporen en aan te pakken, kunnen grotere en duurdere reparaties in de toekomst worden voorkomen.

Grote beurt:

 1. Grondige inspectie: De grote beurt omvat een uitgebreidere inspectie en onderhoudsprocedure dan de kleine beurt. Het wordt meestal om de 30.000 tot 50.000 kilometer of eens per twee jaar aanbevolen.

 2. Vervanging van slijtagedelen: Tijdens de grote beurt worden slijtagegevoelige onderdelen zoals lucht- en interieurfilters, bougies, remblokken en distributieriem (indien van toepassing) vervangen volgens het onderhoudsschema van de fabrikant.

 3. Diepgaande controles: Monteurs voeren tijdens de grote beurt diepgaandere controles uit, zoals het controleren van de ophanging, stuurinrichting, aandrijfassen en andere kritieke systemen om ervoor te zorgen dat de auto veilig en betrouwbaar blijft.

 4. Up-to-date houden van onderhoudsboekje: Een grote beurt zorgt ervoor dat het onderhoudsboekje van de auto up-to-date is, wat belangrijk kan zijn voor de garantie van de auto en het behoud van de restwaarde.

Zowel de kleine als de grote beurt zijn van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je auto in optimale conditie blijft en om mogelijke problemen op te sporen en te verhelpen voordat ze ernstiger worden. Het regelmatig uitvoeren van deze onderhoudsprocedures kan de levensduur van je auto verlengen, de veiligheid verbeteren en onverwachte reparatiekosten verminderen.

De kosten voor een onderhoudsbeurt kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk en model van de auto, de leeftijd van de auto, de regio waar je woont, het type onderhoud dat wordt uitgevoerd en de tarieven van de garage of dealer waar je het onderhoud laat uitvoeren. Hier zijn enkele geschatte kosten voor een standaard onderhoudsbeurt voor enkele van de meest gereden auto's in Nederland:

 1. Volkswagen Golf: De kosten voor een standaard onderhoudsbeurt voor een Volkswagen Golf kunnen variëren van €150 tot €400, afhankelijk van het exacte type onderhoud dat wordt uitgevoerd en of je het onderhoud laat uitvoeren bij een dealer of een onafhankelijke garage.

 2. Opel Corsa: Voor een Opel Corsa kunnen de kosten voor een onderhoudsbeurt variëren van €150 tot €350, afhankelijk van de specifieke behoeften van de auto en de tarieven van de garage.

 3. Renault Clio: De kosten voor een onderhoudsbeurt voor een Renault Clio kunnen variëren van €150 tot €350, afhankelijk van het type onderhoud en de tarieven van de garage.

 4. Ford Focus: Voor een Ford Focus kunnen de kosten voor een onderhoudsbeurt variëren van €150 tot €400, afhankelijk van de specifieke behoeften van de auto en de tarieven van de garage.

 5. Peugeot 208: De kosten voor een onderhoudsbeurt voor een Peugeot 208 kunnen variëren van €150 tot €350, afhankelijk van het type onderhoud en de tarieven van de garage.

Het vinden van de goedkoopste garage voor een kleine beurt kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je locatie, het type auto dat je hebt en eventuele speciale aanbiedingen of kortingen die op dat moment beschikbaar zijn. Hier zijn enkele tips om de goedkoopste garage voor een kleine beurt te vinden:

 1. Vergelijk prijzen: Vergelijk de prijzen van kleine beurten bij verschillende garages in je omgeving. Je kunt dit online doen door de websites van garages te bezoeken of door telefonisch contact op te nemen voor een prijsopgave.

 2. Kijk naar aanbiedingen en kortingen: Veel garages bieden speciale aanbiedingen of kortingen aan voor onderhoudsbeurten, vooral tijdens rustige periodes. Kijk naar eventuele lopende promoties of vraag naar kortingen bij de garages die je overweegt.

 3. Overweeg onafhankelijke garages: Onafhankelijke garages kunnen vaak lagere tarieven bieden voor onderhoudsbeurten dan merkdealers. Dit komt doordat ze over het algemeen lagere overheadkosten hebben.

 4. Check online reviews: Voordat je een garage kiest op basis van prijs, is het belangrijk om ook online reviews te controleren om de betrouwbaarheid en kwaliteit van de service te beoordelen.

 5. Let op inbegrepen diensten: Vergelijk niet alleen de prijzen, maar kijk ook naar wat er is inbegrepen in de kleine beurt. Sommige garages bieden extra diensten of controleren meer onderdelen van de auto dan andere, wat de prijs kan beïnvloeden.

 6. Vraag naar garanties: Controleer of de garage garanties biedt op de uitgevoerde werkzaamheden en de vervangen onderdelen. Dit kan helpen om gemoedsrust te bieden en mogelijke problemen na het onderhoud aan te pakken.

Door deze tips te volgen en verschillende opties te overwegen, kun je de goedkoopste garage vinden voor een kleine beurt die nog steeds kwalitatieve service biedt voor je auto.

Periodiek onderhoud aan je voertuig kan helpen om brandstof te besparen. Hier zijn enkele manieren waarop regelmatig onderhoud kan bijdragen aan een efficiënter brandstofverbruik:

 1. Tijdige olieverversing: Het regelmatig verversen van de motorolie volgens het aanbevolen onderhoudsschema kan helpen om de interne wrijving in de motor te verminderen, waardoor deze soepeler loopt en minder brandstof verbruikt.

 2. Vervanging van lucht- en brandstoffilters: Schone lucht- en brandstoffilters zorgen voor een optimale luchtstroom naar de motor en een efficiënte verbranding van brandstof, wat kan resulteren in een beter brandstofverbruik.

 3. Juiste bandenspanning: Het controleren en handhaven van de juiste bandenspanning kan de rolweerstand verminderen en het brandstofverbruik verbeteren. Slappe banden veroorzaken meer wrijving en verbruiken daardoor meer brandstof.

 4. Uitlijning van de wielen: Een correcte uitlijning van de wielen zorgt ervoor dat de banden gelijkmatig slijten en vermindert onnodige wrijving, wat kan leiden tot een beter brandstofverbruik.

 5. Onderhoud van de remmen: Vervanging van versleten remblokken en -schijven kan onnodige wrijving verminderen en het brandstofverbruik verbeteren.

 6. Inspectie van de uitlaat: Een lekkende uitlaat of verstopte katalysator kan de prestaties van de motor beïnvloeden en het brandstofverbruik verhogen. Een regelmatige inspectie kan dergelijke problemen identificeren en verhelpen.

 7. Onderhoud van de motor: Regelmatige controle van de motor en het oplossen van eventuele problemen, zoals defecte bougies of ontstekingsonderdelen, kan de algehele prestaties verbeteren en het brandstofverbruik verminderen.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren en je voertuig in goede staat te houden, kun je niet alleen de levensduur van je auto verlengen, maar ook brandstof besparen en de operationele kosten verlagen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Grote of kleine beurt).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Jumbo
Ruys de Beerenbrouckstraat 14
7204MN Zutphen
R. van Ravesteijn Timmerwerken
Burgemeester Weertsplantsoen 12
2071PJ Santpoort-Noord
Klusservice-gouda
Wilhelmina van Pruisenlaan 81
2807KH Gouda
Jumbo
Kerkstraat 25
5768BH Meijel
Paul's Evenementenservice
Visstraat 27
5211DM Den Bosch
Jumbo
Burgemeester Van Hasseltstraat 1
4611BG Bergen op Zoom
Duncan Stoker Onderhoudsbedrijf
Pegasusstraat 80
2024VS Haarlem
Expert
Bredaseweg 110
5038NJ Tilburg

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Je begrijpt Duitsers beter dan de Friezen

bron: NRC

Van de grens merk je in Bad Nieuweschans vrijwel niets meer. Grensbewoners eten er van twee walletjes. Al valt er op de Duitsers ook wel wat af te dingen.

lees verder ›

Guardians-wasbeer redt zijn invalide bedenker

bron: NRC

Hij begon als stripgrap over een Beatles-liedje. Maar inmiddels is wasbeer Rocket Raccoon uit de twee Guardians of the Galaxy -films een superster die de man die hem verzon, stripschrijver Bill Mantlo, te hulp schiet.

lees verder ›

Verwardheid is primair de verantwoordelijkheid van de ggz

bron: de Volkskrant

De ingezonden brieven van zaterdag 7 april. Wat een gegoochel met cijfers en wat een vreemde conclusies worden er getrokken in het artikel over de ggz.De politie meldt dat het aantal meldingen over verwarde personen de afgelopen jaren is toegenomen van 50.000 tot meer dan 80.000 en de ggz ziet deze toename niet terug in de cijfers. Bij de ggz kwam de crisisdienst zelfs minder in actie en daaruit w …

lees verder ›

7 redenen om thuis te blijven

bron: NRC

1 Game Hitman: Blood MoneyEidos/ Atoll Soft. Voor de PC, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, prijs varieert van 50 tot 65 euro

lees verder ›

Biden reist volgende week naar Brussel voor extra NAVO-top

bron: NRC

Het is bijna drie weken geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Op meerdere plekken in het land wordt gevochten en de Russen begeven zich rond verschillende steden, waaronder…

lees verder ›

‘Bij toenemend personeelsgebrek bij defensie kan dienstplicht terugkeren’

bron: NRC

Leo Beulen maakte als hoogste baas van de landmacht mee hoe het personeelstekort opliep, Nederland meedeed in Mali en er een nieuwe cao werd gesloten. Nu gaat hij met pensioen.

lees verder ›

Delhi is een gebroken stad in rouw

bron: NRC

Overal in de Indiase hoofdstad is verlies, van de overvolle ziekenhuizen met gebrek aan zuurstof tot de crematoria die overuren draaien.

lees verder ›

Vrijgelaten directeur van kerncentrale Zaporizja legt zijn taken neer

bron: NRC

In dit blog doet NRC verslag van de belangrijkste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. Lees meer stukken in ons dossier .

lees verder ›

En toen dronk men in plaats van bier opeens koffie aan het ontbijt

bron: NRC

Redacteur Margot Poll signaleert welke boeken er ook zijn verschenen en kiest er steeds zes om kort te bespreken.

lees verder ›

De krimp van het Nederlandse grootbedrijf

bron: NRC

Economisch redacteur Menno Tamminga zag tijdens zijn loopbaan industriële giganten verschrompelen en nieuwe dienstverleners doorbreken.

lees verder ›

Herschrijven doet Zauberflöte geen recht

bron: de Volkskrant

De ingezonden brieven van vrijdag 20 april. Tien jaar lang heb ik geprobeerd om een verfilming op poten te zetten van Mozarts Zauberflöte op locatie in Egypte. Het is mij uiteindelijk niet gelukt, maar in die tien jaar heb ik wel kunnen zien en meemaken dat er nogal wat gemankeerde regisseurs rondlopen die de meest vreemde verhalen aan deze opera verbinden. Meestal wordt het ten onrechte neergezet …

lees verder ›

China loopt voorop met de app die alle andere apps overbodig maakt

bron: NRC

De Chinese app WeChat groeide in rap temp uit tot een super-app waarmee een miljard gebruikers hun dagelijks leven regelen. Westerse techgiganten hebben het nakijken.

lees verder ›