Meubels stofferen

Vraag eenvoudig offertes aan

Meubels stofferen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Ben je nog blij met je meubels en zitten ze nog lekker. Na een tiental jaren is de bekleding vaak versleten, een hele nieuw bank of stoel kopen is natuurlijk niet nodig want je je meubels opnieuw laten stofferen. Vraag eenvoudig offertes aan om je meubels te laten stofferen met een stof naar jouw keuze en vind eenvoudig een meubelstoffeerder bij je in de buurt die jouw meubels tegen lage kosten kan stofferen.

Je meubels wel of niet laten stofferen

Of het de moeite waard is om je meubels opnieuw te laten stofferen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de staat van de meubels, je budget en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Kwaliteit van de meubels: Als je meubels van hoge kwaliteit zijn en een goede structuur hebben, kan het opnieuw stofferen ervoor zorgen dat ze er weer als nieuw uitzien en nog vele jaren meegaan. Het kan een duurzame en milieuvriendelijke manier zijn om je favoriete meubels te behouden.

 2. Kosten versus vervanging: Het opnieuw stofferen van meubels kan in sommige gevallen duurder zijn dan het kopen van nieuwe meubels. Het is belangrijk om de kosten van opnieuw stofferen af te wegen tegen de kosten van vervanging en te beslissen wat het beste past binnen je budget.

 3. Emotionele waarde: Als je meubels hebt met een hoge emotionele waarde, zoals erfstukken of meubels die je hebt geërfd van familieleden, kan het opnieuw stofferen ervoor zorgen dat je deze meubels kunt behouden en blijven koesteren.

 4. Unieke stijl: Opnieuw stofferen geeft je de mogelijkheid om de stijl en uitstraling van je meubels aan te passen aan je persoonlijke smaak en interieur. Je kunt nieuwe stoffen, kleuren en patronen kiezen die passen bij de rest van je decor.

 5. Milieuvriendelijkheid: Opnieuw stofferen kan een milieuvriendelijke optie zijn, omdat het voorkomt dat meubels op de vuilnisbelt belanden en helpt om de levensduur van de meubels te verlengen.

Al met al kan het opnieuw stofferen van meubels een goede investering zijn als je hoogwaardige meubels hebt die een update nodig hebben of als je een sterke emotionele band hebt met de meubels. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de voordelen en te beslissen wat het beste is voor jou en je huis.

Welke stof pas je toe op jouw meubels?

Men kiest er vaak voor om bepaalde meubels opnieuw te laten stofferen vanwege hun functionaliteit, esthetiek of emotionele waarde. Hier zijn enkele van de meest voorkomende meubelstukken die mensen laten herstofferen, samen met de stoffen die vaak worden toegepast:

 1. Banken en bankstellen:

  • Banken en bankstellen worden vaak opnieuw gestoffeerd omdat ze centrale stukken zijn in de woonkamer en veel worden gebruikt. Mensen kiezen vaak voor duurzame en gemakkelijk te onderhouden stoffen zoals katoen, polyester, microvezel of leer.
 2. Fauteuils en stoelen:

  • Fauteuils en stoelen kunnen ook worden herstoffeerd om ze een nieuwe uitstraling te geven of om beschadigde bekleding te herstellen. Mensen kiezen vaak voor stoffen die comfortabel zijn om op te zitten, zoals fluweel, wol, linnen of kunstleer.
 3. Eetkamerstoelen:

  • Eetkamerstoelen worden vaak herstoffeerd om ze te beschermen tegen vlekken en slijtage of om ze aan te passen aan een nieuwe interieurstijl. Stoffen die gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals vinyl, kunstleer of behandeld katoen, zijn populair voor eetkamerstoelen.
 4. Kussens en kussenhoezen:

  • Kussens en kussenhoezen kunnen worden herstoffeerd om ze een frisse uitstraling te geven of om beschadigde bekleding te vervangen. Mensen kiezen vaak voor stoffen die zacht aanvoelen en gemakkelijk te onderhouden zijn, zoals katoen, zijde of polyester.
 5. Bedhoofdeinden:

  • Bedhoofdeinden kunnen worden herstoffeerd om ze aan te passen aan een nieuwe slaapkamerinrichting of om beschadigde bekleding te herstellen. Mensen kiezen vaak voor stoffen die comfortabel zijn om tegenaan te leunen, zoals fluweel, suède, linnen of leer.

Het type stof dat wordt gekozen voor het herstofferen van meubels hangt af van verschillende factoren, waaronder het beoogde gebruik, de gewenste uitstraling, de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Het is belangrijk om een stof te kiezen die past bij je specifieke behoeften en voorkeuren, en om advies in te winnen bij een professionele stoffeerder voor het beste resultaat.

Aan de slag met de met de meubelstoffeerder

Een goede meubelstoffeerder onderscheidt zich door verschillende kenmerken en eigenschappen die essentieel zijn voor het leveren van kwalitatief hoogwaardig werk en uitstekende klantenservice. Hier zijn enkele kenmerken van een goede meubelstoffeerder:

 1. Vakmanschap: Een goede meubelstoffeerder beschikt over uitgebreide kennis, ervaring en vaardigheden op het gebied van meubelstoffering. Ze weten hoe ze verschillende soorten meubels moeten demonteren, bekleden en weer in elkaar moeten zetten, met oog voor detail en precisie.

 2. Creativiteit: Een goede meubelstoffeerder is creatief en kan creatieve oplossingen bedenken voor het herstellen en vernieuwen van meubels. Ze kunnen advies geven over stoffen, kleuren en ontwerpen die passen bij de stijl en het gebruik van de meubels.

 3. Klantgerichtheid: Een goede meubelstoffeerder luistert naar de wensen en behoeften van de klant en streeft ernaar om aan hun verwachtingen te voldoen of deze te overtreffen. Ze bieden uitstekende klantenservice en communiceren duidelijk en transparant gedurende het hele stoffeerproces.

 4. Kwaliteit van materialen: Een goede meubelstoffeerder gebruikt hoogwaardige materialen van goede kwaliteit voor het herstofferen van meubels. Ze werken samen met betrouwbare leveranciers en kennen de eigenschappen en kenmerken van verschillende stoffen en materialen.

 5. Betrouwbaarheid: Een goede meubelstoffeerder is betrouwbaar en komt zijn afspraken na. Ze leveren het werk binnen de afgesproken tijd en budget en zorgen ervoor dat de klant tevreden is met het eindresultaat.

 6. Referenties en beoordelingen: Een goede meubelstoffeerder heeft positieve referenties en beoordelingen van tevreden klanten. Ze zijn trots op hun vakmanschap en hebben een goede reputatie opgebouwd in de branche.

 7. Garantie: Een goede meubelstoffeerder biedt garantie op het geleverde werk en de gebruikte materialen. Ze staan achter hun vakmanschap en zijn bereid om eventuele problemen op te lossen of aanpassingen te maken indien nodig.

Door deze kenmerken in gedachten te houden, kun je een goede meubelstoffeerder vinden die aan je verwachtingen voldoet en hoogwaardig werk levert voor het herstofferen van je meubels.

De kosten van meubelstoffering

De kosten van het stofferen van meubels kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste bepalende factoren voor de kosten van stoffering:

 1. Type meubelstuk: De kosten zijn sterk afhankelijk van het type meubelstuk dat gestoffeerd moet worden. Grote meubelstukken zoals banken en fauteuils kunnen meer kosten dan kleinere meubelstukken zoals eetkamerstoelen of kussens.

 2. Stofkeuze: De kosten van de stof die wordt gebruikt voor het stofferen zijn een belangrijke factor. Hoogwaardige en designerstoffen zijn vaak duurder dan standaardstoffen. Daarnaast kunnen speciale behandelingen zoals vlekbestendigheid of UV-bestendigheid de kosten verhogen.

 3. Complexiteit van het werk: De complexiteit van het stoffeerwerk heeft invloed op de kosten. Meubelstukken met ingewikkelde vormen, knopen, capitons, enzovoort, vereisen meer tijd en vakmanschap, wat de kosten kan verhogen.

 4. Hoeveelheid benodigde materiaal: De benodigde hoeveelheid stof en andere materialen zoals schuimvulling, veren, enzovoort, beïnvloedt de kosten. Grotere meubelstukken of meubelstukken met extra kussens kunnen meer materiaal vereisen.

 5. Arbeidskosten: De kosten van arbeid zijn een belangrijke factor. Dit omvat de tijd en vaardigheden die nodig zijn om het meubelstuk te demonteren, de oude bekleding te verwijderen, nieuwe bekleding aan te brengen en het meubelstuk weer in elkaar te zetten.

 6. Eventuele extra's: Eventuele extra's zoals het vervangen van vering, repareren van het frame, toevoegen van knopen of andere decoratieve elementen, kunnen de kosten verhogen.

 7. De regio: De kosten kunnen variëren afhankelijk van de marktomstandigheden, als de stoffeerder gevestigd is in een dure regio, een duur pand heeft en er weinig concurrentie tussen stoffeerders is in het gebied, zal zijn of haar offerte waarschijnlijk ook hoger uitkomen.

Het is belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende stoffeerders en de details van het werk en de gebruikte materialen te bespreken om een nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten voor het stofferen van je meubels.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Meubels stofferen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Meubelstoffeerderij W&M Roeffen
Konijnenwal 4-b
4001HC Tiel
Tetraëder
Kanunnik Geurtsstraat 19
5853BE Siebengewald
De Brouwer Binnenwerk
Korte Bergweg 9-B
1261ZA Blaricum
Meubelstoffeerderij van Assem
Schapenlaan 1
1862PW Bergen (Noord-Holland)
M. Sanders Meestermeubelmaker
Nieuwe Dijk 14
7921XC Zuidwolde (Drenthe)
YORI meubels
Linde 10
8141SP Heino
Atelier Stof Veertje
Kwekerijstraat 18
2613VE Delft
DIANA kleding en meubelstoffering
Westerstraat 44
1601AK Enkhuizen

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Drukke ouders, dure koters

bron: NRC

Kleine kinderen zijn big business. Menig gerenommeerd ontwerper heeft een kinderkledinglijn uitgebracht, de modellen die in de etalage van kinderschoenenwinkels staan te pronken…

lees verder ›

Toen adoratie van industrie nog heel gewoon was

bron: NRC

Eens, kort geleden, golden grote fabrieken als fotogeniek symbool van de moderne beschaving. Fotografen toonden de kolossen op hun paasbest, blijkt uit overzichtsboek Factory…

lees verder ›

Boeken

bron: NRC

INTERIEURS Caroline Quartermaine wordt ingeleid als een jonge, veelbelovende ontwerpster van meubelen, stoffen, collages en tafelgerei.

lees verder ›

Populariteit rotan

bron: Infonu

Rotanmeubels en accessoires zijn niet meer weg te denken in ons interieur. Waarom overstijgt het de trends?

lees verder ›

Van corset tot strompeljapon

bron: NRC

De kunst en kunstnijverheid waarmee onze voorouders zich rond de eeuwwisseling omringden, krijgen, na een lange periode van verguizing, de laatste twintig jaar steeds meer…

lees verder ›

'Een opgeruimd huis geeft mij rust'

bron: de Volkskrant

In Utrecht woont interieurarchitect Emmy Schuur met man en kinderen in een jarendertighuis dat ze met zorg hebben verbouwd. Emmy Schuur (35).Wat doen ze?Schuur is interieurarchitect bij haar eigen bureau.Waar?Woont samen met man Jorn (41), Reva (6) en Romme (4) in het Utrechtse Tuinwijk. 'Nee, de stijl van onze studio is strak en grafisch te noemen. Hier thuis is het knusser. Wat ook verschilt: ee …

lees verder ›

Weg met het minimalisme. Het overdadige interieur is terug

bron: NRC

Na jaren van streng minimalisme maakt decoratieve overdaad een rentree. „Zeiden we eerst: wat kan er weg? Nu is het: wat kan er bij?”

lees verder ›

Stormloop tegen lelijkheid en slechtheid William Morris wilde de wereld overdoen

bron: de Volkskrant

In de periode dat in het Britse landschap alom walmende fabrieksschoorstenen verrezen, begon de welgestelde theoloog William Morris (1834-1896) te dromen van een verloren tijd waarin het schone nog samenging met het goede.... Er is een opmerkelijk verschil tussen de portretfoto's die van William Morris zijn overgeleverd, en de tekeningen die zijn vrienden van hem maakten. Van zijn studententijd in …

lees verder ›

Een nieuwe bank kopen, waar moet je op letten

bron: Infonu

Voor veel mensen zijn meubels een grote uitgave, je koopt niet ieder jaar een nieuwe bank. Dat betekend dan ook dat we jarenlang op dezelfde bank zitten. Het is dan ook belangrijk dat die nieuwe bank de perfect bank is. Waar moet je op letten als je…

lees verder ›

Een sublieme fantast die niets normaal doet

bron: NRC

Afgelopen donderdag opende in de door Rem Koolhaas zelf ontworpen Rotterdamse Kunsthal `Content', een grote tentoonstelling over Rem Koolhaas en zijn bureau Office for…

lees verder ›

Tentoonstelling van schilderijen van Vilhelm Hammersh⊘i; Zelden is iemand zo alleen

bron: NRC

Wie naar een schilderij van de Deen Vilhelm Hammersh⊘i kijkt, denkt niet aan geluid. “Het is in zijn huizen zo stil dat achter de deur de dood al zijn opwachting lijkt te maken.”…

lees verder ›

Zaal 2: Interieur

bron: NRC

Kijken naar kamers op schilderijen en prenten. Fijn hoor, zeker nu we toch al te weinig buiten komen. Maar alles is beter dan de eigen muren.

lees verder ›