Accu vervangen

Vraag eenvoudig offertes aan

Accu vervangen

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Start uw auto slecht of helemaal niet meer, dan zou het kunnen dat uw accu niet meer goed functioneert. Ook kan het preventief vervangen van de accu, bv eens per 5 jaar, een goed idee zijn om te voorkomen dat u zomaar in de winter ineens uw auto niet kan starten. De kosten voor het vervangen van de accu in uw auto kunnen eenvoudig opgevraagd worden voor garages of garagemonteurs bij u in de buurt.

Offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere aanbieders

In de volgende stap geeft u uw contactgegevens op. Zet deze niet in de beschrijving.

Aandachtspunten bij het vervangen van een auto accu

Het vervangen van een auto-accu is een relatief eenvoudige klus, maar het is belangrijk om enkele belangrijke punten in gedachten te houden om het proces soepel en veilig te laten verlopen. Hier zijn enkele zaken waar je op moet letten bij het vervangen van een auto-accu:

  1. Kies de juiste accu: Controleer het handboek van je auto of raadpleeg een specialist om ervoor te zorgen dat je de juiste accu kiest voor jouw voertuigmodel en -type. Let op de juiste maat, spanning en capaciteit.

  2. Veiligheid: Zorg ervoor dat de auto uit staat en de sleutel uit het contact is verwijderd voordat je begint met het vervangen van de accu. Draag altijd handschoenen en oogbescherming om jezelf te beschermen tegen mogelijke chemische lekkage en letsel.

  3. Positieve en negatieve aansluitingen: Voordat je de oude accu verwijdert, markeer je de positieve (+) en negatieve (-) aansluitingen of maak je een foto voor referentie. Verwijder vervolgens eerst de negatieve kabel en daarna pas de positieve kabel om kortsluiting te voorkomen.

  4. Vervanging: Verwijder de bevestigingsbeugels of -schroeven die de accu op zijn plaats houden en til voorzichtig de oude accu uit het voertuig. Plaats de nieuwe accu op dezelfde manier als de oude, zorg ervoor dat de positieve en negatieve aansluitingen overeenkomen.

  5. Kabels aansluiten: Sluit eerst de positieve (+) kabel aan en daarna pas de negatieve (-) kabel. Zorg ervoor dat de kabels stevig zijn vastgedraaid om een goede elektrische verbinding te garanderen.

  6. Testen: Nadat de nieuwe accu is geïnstalleerd, start je de auto om te controleren of alles naar behoren werkt. Controleer de verlichting, radio, airconditioning en andere elektrische apparaten om er zeker van te zijn dat er geen problemen zijn.

  7. Afvoer oude accu: Zorg ervoor dat je de oude accu op een veilige en milieuvriendelijke manier afvoert. Veel auto-onderdelenwinkels nemen oude accu's terug voor recycling.

Als je twijfelt over het vervangen van de accu, raadpleeg dan een professionele monteur of een gespecialiseerde autogarage om het werk voor je te doen. Het correct vervangen van de accu is essentieel voor de veiligheid en prestaties van je voertuig.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Accu vervangen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Audicien aan huis Servicepunt
Zeestraat 18
1941AP Beverwijk
Compu Netcare
Zuid-Oosterstraat 23-c
5014BB Tilburg
Haans Autoschades B.V.
Jules Verneweg 17
5015BE Tilburg
Oostnederlandse Banden Service (O.B.S.) B.V.
Twekkelerweg 76
7553LN Hengelo (Overijssel)
De Gevelspecialist
Beatrixlaan 12
5261VE Vught
ABA Banden Service Stolwijk B.V.
Nijverheidsweg 52
2821AZ Stolwijk
Horlogeband.nu
Zwaagdijk 286
1682NS Zwaagdijk-Oost
The sign shop
Apolloweg 7-g
8938AT Leeuwarden

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Continu beveiligd: het effect op Wilders en op de overheid

bron: de Volkskrant

Wat is het effect van de continue beveiliging van Geert Wilders op hem en op de overheid? De Volkskrant deed onderzoek en ontdekte een undercoveroperatie in Kopenhagen.Onderstaand verhaal verscheen in december 2016 in de Volkskrant. In maart 2017 werd het genomineerd voor een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs. In de categorie onderzoek werd het samen met dit verhaal over Wilders' Israël …

lees verder ›

De Nio ET7: razendsnelle Chinees en achterin ongekend ruim

bron: NRC

Het ontwerp van de Nio ET7 is irritatieproof, zonder geforceerde hulp- en decoratielijnen, schrijft Bas van Putten .

lees verder ›

Welke auto onderdelen vind je onder de motorkap?

bron: Infonu

Het is belangrijk om als automobilist enige kennis over de onderdelen van een auto te hebben. Niet alleen is het tijdens het rijexamen verplicht om vragen over de onderdelen onder de motorkap te kunnen beantwoorden, ook is deze kennis noodzakelijk om…

lees verder ›

Problemen met de autobatterij of accu

bron: Infonu

De accu van een auto levert de stroom om de motor te kunnen starten. De accu moet minstens een paar jaar mee kunnen gaan, maar zal uiteindelijk minder goed gaan functioneren. Een accu of autobatterij vervangen of opladen is erg gemakkelijk.

lees verder ›

Altijd wind mee

bron: NRC

Niemand hoeft de accu meer te camoufleren met tassen of kratten. De elektrische fiets heeft het stigma van suf vervoermiddel afgeschud.

lees verder ›

Ook tweede grand prix prooi voor Vettel, Verstappen snel klaar

bron: NRC

De grand prix van Bahrein, in het woestijngebied Sakhir, begint voor Max verstappen vanaf de 15de positie.

lees verder ›

Hoe bespaar ik op autokosten

bron: Hoedoe

Een auto is praktisch, maar kan ook best duur zijn. Als je niet zonder je auto kunt, maar wel geld wilt besparen, dan zijn er gelukkig voldoende opties.

lees verder ›

NanoFLOWCELL, zout als alternatief voor fossiele brandstof

bron: Infonu

Het bedrijf NanoFLOWCELL AG heeft een krachtige nieuw redox flow accu ontwikkeld waarop een auto kan rijden. Het principe van een redox flow batterij dateert al uit 1933, maar de techniek is anno 2014 zo verbeterd dat er daadwerkelijk genoeg energie…

lees verder ›

Waar blijft toch de superaccu?

bron: de Volkskrant

Voor het vervoer en de opslag van groene stroom zijn betere accu's onontbeerlijk. Maar de ontwikkeling ervan is 'vreselijk ingewikkeld'. Het is vandaag de opening van het academisch jaar en Petra de Jongh is in haar nopjes. Vanwege de heugelijke dag voor de wetenschap, maar vooral ook omdat een gloednieuw apparaat is gearriveerd in haar Utrechtse lab, een zogenoemde parallel fixed bed reactor met …

lees verder ›

Techblog - Oplopend verlies Snap, onbegrijpelijke app en onverkoopbare brillen

bron: de Volkskrant

Het laatste nieuws, geruchten en roddels over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.

lees verder ›

Robotkarretjes in Nissan-fabriek rijden op afgedankte Leaf-accu's

bron: De Ingenieur

De levensduur van een accu voor een elektrische auto is daarom eindig: op een gegeven moment kun je er zo weinig kilometers mee rijden voor je hem weer moet opladen dat het pakket aan vervanging toe is.

lees verder ›

Auto voorbereiden op de winter

bron: Infonu

Gedurende de winterperiode, zult u eerder problemen ondervinden met uw auto. Dit varieert van kleine ongemakken (ruitenwissers zitten vast) tot grote ongemakken (auto wil niet starten). In dit artikel komt u een aantal tips tegen waarmee u uw auto me…

lees verder ›