Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen?
We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft
u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.
Salaris in het onderwijs
bron: Infonu
Hoeveel verdient een docent? Voor salarissen in het voortgezet onderwijs zijn er drie salarisschalen, namelijk LA, LB, LC en LD. In welke schaal de docent wordt ingedeeld, hangt af van ervaring en leeftijd. Het startsalaris is 2.445 (LA) en het ein…
lees verder
›
Zittenblijven moet blijven
bron: NRC
Zittenblijven, er wordt dramatisch over gedaan. In het rapport ‘Zittenblijven in het primair en voortgezet onderwijs: Een inventarisatie van de voor- en nadelen’ hanteert het…
lees verder
›
Zwaargewicht met goede neus voor onderwijsmarkt
bron: de Volkskrant
Vandaag beginnen ongeveer 162 duizend leerlingen uit groep 8 van de basisschool aan de Cito-toets. Het is het bekendste – en meest gevreesde – product van het bedrijf met dezelfde naam.... Daar staan ze, in de kelder van het kantoorgebouw. Pallets vol. Menig ouder had er een maandje geleden wat voor overgehad om zo’n vrolijk gekleurd vragenboekje van de Eindtoets Basisonderwijs 2006 even in te kij …
lees verder
›
Hoe hoog is het salaris in het onderwijs?
bron: Infonu
Het inkomen van leraren is onder andere afhankelijk van het soort onderwijs, en het aantal dienstjaren. De afgelopen jaren zijn er pogingen ondernomen om het beroep van leerkracht interessanter te maken door de aanvangssalarissen te verhogen. Leraren…
lees verder
›
Wat kost het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs?
bron: Infonu
Een studie voor de kinderen kost jaarlijks duizenden euros. Het basisonderwijs en voortgezet onderwijs wordt grotendeels betaald door de overheid, toch blijven er kosten over die de ouders voor hun rekening moeten nemen.
lees verder
›
Een gelukkige leerling is de beste troost
bron: NRC
Een dag voor de staking in het basisonderwijs stonden meerdere tv-programma’s stil bij het belang van leraren.
lees verder
›
Explosie kosten nekt begeleiders dyslectisch kind
bron: de Volkskrant
Sinds ernstige dyslexie in 2009 is opgenomen in het basispakket, stijgen de zorgkosten ervoor met 140 procent per jaar. Om dit in te dammen stellen verzekeraars sinds kort meer eisen aan behandelaars. Alleen psychologen en orthopedagogen - die geregistreerd zijn in het BIG-register - mogen deze zorg nog bieden. Dit zet remedial teachers met een onderwijsachtergrond buiten spel. Verzekeraars hebben …
lees verder
›
PABO, de opleiding voor het basisonderwijs
bron: Infonu
Veel jongens en meisjes dromen ervan om na de middelbare school de PABO te doen. Maar wat houdt de PABO precies in?
lees verder
›
Shuttle run test
bron: Infonu
Iedereen heeft wel eens gehoord van de shuttle run test of de piepjestest. Deze test wordt wereldwijd gebruikt en aangeraden door verschillende coaches en organisaties.
lees verder
›
Geen ‘quick fix’ voor leerachterstand: ‘Het niveau van kansenongelijkheid is onaanvaardbaar hoog’
bron: NRC
Corona maakte ook op Nederlandse scholen de kansenongelijkheid zichtbaarder, al slaagde een aantal scholen er goed in om kinderen aan het werk te krijgen.
lees verder
›
De universitaire basisschoolleraar studeert bijna af
bron: NRC
Hogescholen waren tegen, maar hij kwam er toch: de volledig universitaire ‘pabo’. De eerste studenten zijn nu klaar.
lees verder
›
Dit staat in de verkiezingsprogramma’s van de formerende partijen
bron: NRC
De NRC Formatiewijzer biedt snel inzicht in de plannen van de partijen die op dit moment praten over de vorming van een nieuw kabinet. Wat zijn de raakvlakken? Wat de kloven?
lees verder
›