Fietsenmaker

Vraag eenvoudig offertes aan

Fietsenmaker

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Jouw Offerte. Eenvoudig een offerte aanvragen bij meerdere aanbieders.

Vind eenvoudig een fietsenmaker bij u in de buurt.

Offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere aanbieders

In de volgende stap geeft u uw contactgegevens op. Zet deze niet in de beschrijving.

Reparaties en fietsonderhoud

Een fietsenmaker, ook wel bekend als een fietsenmonteur of fietsenreparateur, is een vakman die gespecialiseerd is in het onderhouden, repareren en afstellen van fietsen. Hier zijn enkele van de taken die een fietsenmaker doorgaans uitvoert:

 1. Reparaties: Fietsenmakers voeren verschillende reparaties uit aan fietsen, waaronder het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen zoals banden, remmen, kettingen, tandwielen, kabels, pedalen en versnellingssystemen.

 2. Onderhoud: Ze voeren regelmatig onderhoud uit aan fietsen om ervoor te zorgen dat ze soepel en veilig blijven rijden. Dit kan het smeren van kettingen, afstellen van remmen en versnellingen, controleren van bandenspanning, en het inspecteren van algemene fietscomponenten omvatten.

 3. Montage: Fietsenmakers monteren nieuwe fietsen uit onderdelenpakketten of bouwen aangepaste fietsen op basis van de specificaties en voorkeuren van klanten. Ze zorgen ervoor dat alle onderdelen correct zijn geïnstalleerd en afgesteld volgens de specificaties van de fabrikant.

 4. Advies: Ze verstrekken deskundig advies aan klanten over fietsselectie, -onderhoud, -reparaties en -accessoires. Ze kunnen klanten helpen bij het kiezen van de juiste fiets voor hun behoeften, het aanpassen van de fiets aan hun lichaamsmetingen, en het selecteren van accessoires zoals fietshelmen, sloten, verlichting en fietstassen.

 5. Diagnose: Ze diagnosticeren en identificeren problemen met fietsen door het uitvoeren van inspecties, tests en visuele controles. Ze kunnen klachten van klanten onderzoeken, zoals vreemde geluiden, slechte prestaties of mechanische storingen, en de oorzaak van het probleem vaststellen.

 6. Klantenservice: Ze bieden uitstekende klantenservice door klanten te helpen bij het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen en het bieden van professioneel advies en ondersteuning. Ze kunnen klanten ook begeleiden bij het instellen van fietsen voor optimaal comfort en prestaties.

Je fietsonderhoud zelf uitvoeren

Het regelmatig onderhouden van je fiets is essentieel om ervoor te zorgen dat hij soepel blijft rijden, veilig is en lang meegaat. Hier zijn enkele belangrijke tips voor het onderhoud van je fiets:

 1. Reinigen: Maak je fiets regelmatig schoon om vuil, modder en roest te verwijderen. Gebruik een zachte borstel, water en een mild reinigingsmiddel om alle oppervlakken van de fiets schoon te maken, inclusief het frame, de wielen, de ketting, de tandwielen en de remmen. Spoel de fiets af en droog hem grondig af om roestvorming te voorkomen.

 2. Smeren: Houd de bewegende delen van je fiets goed gesmeerd om wrijving te verminderen en slijtage te voorkomen. Breng regelmatig smeermiddel aan op de ketting, derailleurs, pedalen, remkabels en andere bewegende onderdelen. Veeg overtollig smeermiddel af om te voorkomen dat vuil zich ophoopt.

 3. Bandenspanning: Controleer regelmatig de bandenspanning van je fiets en pomp de banden indien nodig op tot de aanbevolen druk. Te zachte banden kunnen de prestaties van de fiets beïnvloeden en het risico op lekke banden vergroten, terwijl te harde banden het rijcomfort verminderen.

 4. Remmen: Controleer de remmen van je fiets regelmatig en stel ze indien nodig af om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Controleer de remblokken op slijtage en vervang ze indien nodig. Test de remmen voor elke rit om ervoor te zorgen dat ze snel en krachtig reageren.

 5. Versnellingen: Controleer de versnellingen van je fiets regelmatig en stel ze indien nodig af om soepel schakelen te garanderen. Controleer de kabels en kabelbehuizingen op slijtage en vervang ze indien nodig. Reinig de tandwielen en derailleurs om vuil en vuilophoping te verwijderen.

 6. Controleer op slijtage: Inspecteer regelmatig alle onderdelen van je fiets op tekenen van slijtage, beschadiging of loszitten. Controleer de banden op scheuren of gebreken, de ketting op rek of roest, de remblokken op slijtage, en de bouten en moeren op loszitten.

 7. Veiligheidscontrole: Voer regelmatig een algemene veiligheidscontrole uit op je fiets om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed werken en goed zijn bevestigd. Controleer de stuurinrichting, de zadelklem, de wielmoeren, de pedalen en andere bevestigingspunten op loszitten of beschadiging.

Niets vervelender dan dat je fiets stuk is

Het uitvoeren van reparaties aan je fiets kan een lonende ervaring zijn en je helpen geld te besparen op professionele reparaties. Hier zijn enkele veelvoorkomende fietsreparaties die je zelf kunt uitvoeren, samen met stapsgewijze instructies:

 1. Band repareren:

  • Verwijder het wiel met de lekke band en maak de binnenband leeg.
  • Verwijder voorzichtig de band van de velg met behulp van bandenlichters.
  • Controleer de binnenband op het lek door hem op te pompen en te luisteren naar het geluid van lucht ontsnappen.
  • Markeer de locatie van het lek en repareer het met een bandenplakset.
  • Plaats de binnenband terug in de band en breng de band terug op de velg.
  • Pomp de band op tot de aanbevolen druk en controleer op eventuele lekken.
 2. Ketting repareren:

  • Verwijder de ketting van de fiets met behulp van een kettingpons of een snelsluiting.
  • Inspecteer de ketting op beschadigingen, zoals gebroken schakels of vervormingen.
  • Repareer de ketting indien mogelijk door gebroken schakels te vervangen of te repareren.
  • Breng de gerepareerde ketting terug op de fiets en sluit hem weer aan met behulp van een kettingpons of snelsluiting.
  • Controleer of de ketting soepel loopt en goed schakelt.
 3. Remblokken vervangen:

  • Verwijder het wiel met de te vervangen remblokken.
  • Verwijder de oude remblokken door de borgbouten los te draaien.
  • Installeer de nieuwe remblokken en zorg ervoor dat ze correct zijn uitgelijnd met de remranden.
  • Draai de borgbouten weer vast en zorg ervoor dat de remblokken stevig op hun plaats zitten.
  • Controleer de remblokken op juiste werking door de remhendel in te knijpen en te controleren of de remmen goed remmen.
 4. Versnellingen afstellen:

  • Controleer de kabelspanning en de afstelling van de schakelaars.
  • Draai de afstelschroeven op de schakelaar bij om de versnellingen af te stellen.
  • Controleer of de ketting soepel schakelt tussen de verschillende versnellingen.
  • Test de versnellingen tijdens het rijden om te controleren of ze soepel werken en goed schakelen.
 5. Band vervangen:

  • Verwijder het wiel met de lekke band.
  • Maak de band leeg en verwijder de band van de velg met behulp van bandenlichters.
  • Plaats een nieuwe binnenband in de band en breng de band terug op de velg.
  • Pomp de band op tot de aanbevolen druk en controleer op eventuele lekken.

Vergeet niet om tijdens het uitvoeren van reparaties altijd voorzichtig te zijn en de juiste gereedschappen te gebruiken. Als je niet zeker bent van je vaardigheden of als de reparatie te complex lijkt, aarzel dan niet om een professionele fietsenmaker te raadplegen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Fietsenmaker).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Van Wagenberg 2-Wielers
Schoonenburgseweg 4
6611AB Overasselt
A. Brouwer
Doesburger Molenweg 9
6718TR Ede
Verboven Tweewielers Lith
Marktplein 21
5397EV Lith
Bromfietsfun
De Tapuit 28
7671TV Vriezenveen
BatteRide Store Waalwijk
Grotestraat 203
5141JS Waalwijk
Profile de Fietsspecialist Van Ruiten
Loosduinse Hoofdstraat 312
2552AN Den Haag
De Bruin Tweewielers
De Groendijck 47
3466NJ Waarder
Profile de Fietsspecialist Romijnders
Wielstraat 20
6658BE Beneden-Leeuwen

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Kleinebedrijvenindex is snelle stijger én daler

bron: NRC

Deze rubriek belicht ontwikkelingen op de aandelenmarkten. Deze week: de smallcapindex .

lees verder ›

Op zoek naar de mooiste koersen: bij familie van Belle staat elk weekeinde in het teken van wielrennen

bron: de Volkskrant

Wielertalent Bas van Belle vindt het soms een beetje te vanzelfsprekend dat zijn ouders zich zo voor hem inspannen. 'Waarschijnlijk zeg ik te weinig dankjewel.' 'Het is mijn droom om ooit een etappe te winnen in de Tour de France of anders een klassieker. Dat je niet alleen knecht bent, maar echt bekend bent als wielrenner.' Bas van Belle (17) uit Zoetermeer werd vorige zomer 4de op het NK juniore …

lees verder ›

Dit is de allerbeste tip tegen elke saaie ‘videocall’

bron: NRC

Je toetsenbord stukslaan, meer pauze en die éne, allerbeste tip: zo overleef je al je saaie ‘Zooms’, hoorde Japke-d. Bouma.

lees verder ›

Olga Zuiderhoek: ‘Toneel is: het uitdrijven van dreigende mislukking’

bron: NRC

Olga Zuiderhoek (73) ontvangt volgende week een oeuvreprijs voor haar werk als filmactrice. Een nieuw toneelprogramma is verzet, ze komt bij van corona.

lees verder ›

Een dove barista en de uitjes van Omroep MAX

bron: NRC

Minder geld, meer bemoeienis van hogerhand en weinig mogelijkheden online, klagen de omroepen in hun jaarverslagen.

lees verder ›

De fietsenmaker

bron: NRC

Onder het viaduct bij de Cornelis Lelylaan in Slotervaart zitten drie Marokkaanse winkels. Eerst Asala met Marokkaanse interieurs, dan de Marokkaanse herenkapper De Toekomst. En daarna K & R Rijwielmarkt. De Rijwielmarkt is van Nourdin El Faraji (24) en Karim Arrous (23).

lees verder ›

Fietsen in de natte sneeuw? Ik heb het zo vaak gedaan

bron: de Volkskrant

Voor de ingang van een fietsenmaker stond ik mijn band op te pompen in de natte sneeuw. Er kwamen een jongen en een meisje naar buiten van een jaar of 20, oranje huurfietsen aan de hand. Ze droegen allebei een gebreide muts met in grote letters AMSTERDAM erop. Je ziet die mutsen vaak, maar nooit op het hoofd van een Amsterdammer. 'I don't know, Julian, I don't know...', zei het meisje. Haar Engels …

lees verder ›

Herschrijven doet Zauberflöte geen recht

bron: de Volkskrant

De ingezonden brieven van vrijdag 20 april. Tien jaar lang heb ik geprobeerd om een verfilming op poten te zetten van Mozarts Zauberflöte op locatie in Egypte. Het is mij uiteindelijk niet gelukt, maar in die tien jaar heb ik wel kunnen zien en meemaken dat er nogal wat gemankeerde regisseurs rondlopen die de meest vreemde verhalen aan deze opera verbinden. Meestal wordt het ten onrechte neergezet …

lees verder ›

Reiskosten; woon-werkverkeer

bron: Infonu

Vaak heeft men recht op een reiskostenvergoeding, maar veel mensen zijn niet precies op de hoogte over hoe de reiskostenvergoeding in elkaar zit. Zo zijn er twee soorten reiskosten vergoedingen, namelijk de reiskosten voor woon-werk verkeer, het verv…

lees verder ›

Het is lastig clichés te weerspreken als de actualiteit niet meewerkt

bron: de Volkskrant

Het is lastig clichés te weerspreken als de actualiteit niet meewerkt. Van hier wonende buitenlanders krijg je vaak te horen dat Nederlanders geen geschenken kunnen accepteren en moeite hebben met 'afwijkingen van de standaard'. Wie wilde zeggen dat Nederlanders prima geschenken kunnen accepteren, had in december last van de actualiteit. Eerst smeet een fractievoorzitter een door ayatollahs gescho …

lees verder ›

Klapbanden, lege accu’s en fietsers in nood: wegenwacht Mike heeft een drukke zomer

bron: NRC

De ANWB had een drukke zomer. Veel mensen gingen in eigen land op vakantie, veel auto’s stonden te lang stil door de pandemie.

lees verder ›

Van snorfiets naar snelheidsmonster; GEMORREL IN DEMARGE

bron: NRC

De snorfiets moest de bromfiets redden en het lijkt erop dat het lukt. Maar wat een hulp voor vermoeide moeders moest worden dreigt nu in een kleine catastrofe te ontaarden.

lees verder ›