Loodgieter

Vraag eenvoudig offertes aan

Loodgieter

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Klussen met de waterleiding

In dit artikel behandel ik veel voorkomende klussen in huis met water. Sommige van deze klussen kun je zelf uitvoeren, maar je kan natuurlijk ook een loodgieter bij jou in de buurt inschakelen om je hier bij te helpen.

Sanitair aanleggen

Mooi sanitair heeft vaak een stijlvol en eigentijds ontwerp dat past bij de algemene esthetiek van de ruimte. Het kan strakke lijnen, elegante vormen, en verfijnde details bevatten die visueel aantrekkelijk zijn. Mooi sanitair wordt vaak vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals keramiek, porselein, roestvrij staal, glas en natuursteen. Deze materialen zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en hebben een luxe uitstraling. Naast esthetiek is functionaliteit ook belangrijk voor mooi sanitair. Het moet comfortabel en praktisch in gebruik zijn, met functies die voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Mooi sanitair kan voorzien zijn van innovatieve technologieën en functies die het gebruiksgemak verbeteren en het comfort verhogen. Dit kan bijvoorbeeld touchless kraanbediening, waterbesparende functies, verwarmde toiletbrillen, of programmeerbare douchesystemen omvatten. Tegenwoordig wordt mooi sanitair steeds vaker gekenmerkt door milieuvriendelijke eigenschappen, zoals waterbesparende ontwerpen, energiezuinige verlichting, en duurzame materialen die zijn geproduceerd met minimale impact op het milieu. Mooi sanitair moet passen bij de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd en harmoniëren met de algehele inrichting en stijl van de ruimte. Het moet een aanvulling zijn op andere elementen in de ruimte en een gevoel van samenhang creëren.

Het installeren van sanitair kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste kennis, gereedschappen en voorzorgsmaatregelen kun je dit zelf doen. Hier zijn de algemene stappen voor het installeren van sanitair:

 1. Plan en voorbereiding:

  • Begin met het plannen van de lay-out van het sanitairsysteem, inclusief de locatie van de wastafels, toiletten, douches en andere sanitaire voorzieningen.
  • Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt voordat je begint met de installatie.
 2. Voorbereiding van het werkgebied:

  • Zorg ervoor dat het werkgebied schoon, droog en goed geventileerd is.
  • Schakel de watertoevoer uit naar het gebouw voordat je begint met de installatie om ongelukken en waterschade te voorkomen.
 3. Leidingen leggen:

  • Leg de waterleidingen en afvoerleidingen volgens de geplande lay-out en bevestig ze stevig aan de wanden of vloeren met behulp van leidingbeugels.
  • Gebruik pijpsnijders om de leidingen op maat te snijden en buigijzers om bochten te maken indien nodig.
 4. Installatie van sanitaire voorzieningen:

  • Installeer de sanitaire voorzieningen, zoals wastafels, toiletten, douches en badkuipen, volgens de instructies van de fabrikant.
  • Zorg ervoor dat de sanitaire voorzieningen waterpas staan en stevig zijn bevestigd aan de vloer en muren om beweging en lekken te voorkomen.
  • Sluit de watertoevoer- en afvoerleidingen aan op de sanitaire voorzieningen en zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn afgedicht met behulp van tape of schroefdraadafdichtmiddel.
 5. Testen van het sanitairsysteem:

  • Draai de watertoevoer weer aan en test het sanitairsysteem op lekken en goede werking.
  • Controleer op lekken bij alle aansluitingen en verbindingen en repareer ze indien nodig.
  • Test alle sanitaire voorzieningen, zoals kranen, toiletten en douches, om ervoor te zorgen dat ze goed werken en dat er geen verstoppingen zijn.
 6. Afwerking:

  • Werk de installatie af door eventuele openingen rond de sanitaire voorzieningen af ​​te dichten met kit of voegsel.
  • Installeer accessoires zoals handdoekhouders, toiletpapierhouders en doucherekken volgens de instructies van de fabrikant.
 7. Schoonmaken:

  • Maak het werkgebied schoon en verwijder alle restjes en afval.
  • Controleer het sanitairsysteem nogmaals op lekken en goede werking voordat je het werkgebied definitief opruimt.

Problemen met je sanitair verhelpen

Als je een reparatie aan het sanitair wilt uitvoeren, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en de juiste stappen te volgen om het probleem effectief op te lossen. Hier is een algemene gids voor het uitvoeren van reparaties aan sanitair:

 1. Identificeer het probleem: Voordat je begint met repareren, identificeer eerst het specifieke probleem met het sanitair. Controleer op lekken, verstoppingen, defecte onderdelen, of andere problemen die kunnen optreden.

 2. Schakel de watertoevoer uit: Voordat je aan de reparatie begint, schakel je de watertoevoer naar het betreffende sanitairsysteem uit. Dit voorkomt lekken en waterschade tijdens het reparatieproces.

 3. Verzamel benodigdheden: Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt voordat je begint met de reparatie. Dit kan onder meer gereedschappen zoals sleutels, tangen, schroevendraaiers, pijpsnijders en leidingklemmen omvatten, evenals vervangende onderdelen zoals afdichtingsringen, pakkingen, leidingen, enzovoort.

 4. Demonteer het sanitair indien nodig: Als de reparatie vereist dat je het sanitair demonteert, doe dit dan voorzichtig en volg de instructies van de fabrikant indien beschikbaar. Zorg ervoor dat je alle verbindingen en bevestigingen losmaakt zonder schade aan te brengen.

 5. Repareer of vervang defecte onderdelen: Repareer of vervang de defecte onderdelen zoals nodig. Dit kan het vervangen van lekkende afdichtingen, het repareren van beschadigde leidingen, het vervangen van gebroken onderdelen, of andere reparaties omvatten.

 6. Controleer op lekken: Nadat de reparatie is voltooid, controleer je op lekken door de watertoevoer weer in te schakelen en het sanitairsysteem te testen. Controleer alle verbindingen en aansluitingen grondig op eventuele lekken en repareer deze indien nodig.

 7. Maak het gebied schoon: Nadat de reparatie is voltooid en eventuele lekken zijn verholpen, maak je het gebied rond het sanitair schoon en ruim je eventueel achtergebleven rommel op.

 8. Test het sanitairsysteem: Test het sanitairsysteem nogmaals om te controleren of alles naar behoren werkt en of er geen verdere problemen zijn. Zorg ervoor dat alle sanitaire voorzieningen goed functioneren en dat er geen lekken zijn.

Leidingen aanleggen

Bij het aanleggen van waterleidingen is het belangrijk om op verschillende factoren te letten om ervoor te zorgen dat het systeem goed functioneert en er geen problemen ontstaan. Hier zijn enkele belangrijke zaken om op te letten:

 1. Plaats van leidingen: Plan de locatie van de waterleidingen zorgvuldig en zorg ervoor dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor installatie en onderhoud. Vermijd het plaatsen van leidingen in gebieden waar ze kunnen worden beschadigd door externe factoren zoals zware objecten of bouwactiviteiten.

 2. Type leidingen: Kies het juiste type leidingen voor de specifieke toepassing en omgevingsomstandigheden. Populaire materialen voor waterleidingen zijn koper, PVC (polyvinylchloride), PEX (cross-linked polyethylene), en CPVC (chlorinated polyvinyl chloride). Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen, dus kies het materiaal dat het meest geschikt is voor jouw behoeften.

 3. Diameter van de leidingen: Bepaal de juiste diameter van de leidingen op basis van de waterdruk, debietvereisten en het aantal aansluitingen op het systeem. Te kleine leidingen kunnen de waterdruk verminderen en de waterstroom beperken, terwijl te grote leidingen onnodige kosten met zich meebrengen.

 4. Waterkwaliteit: Zorg ervoor dat de waterkwaliteit voldoet aan de lokale voorschriften en normen. Gebruik goedgekeurde leidingen en fittingen die geschikt zijn voor drinkwatergebruik en die voldoen aan de geldende normen voor waterkwaliteit en veiligheid.

 5. Isolatie: Isoleer waterleidingen die door onverwarmde ruimtes of koude klimaten lopen om bevriezing te voorkomen. Gebruik isolatiemateriaal rond de leidingen om warmteverlies te verminderen en te voorkomen dat de leidingen barsten bij bevriezing.

 6. Afvoer: Zorg voor voldoende afvoermogelijkheden voor het waterleidingsysteem om waterafvoer en drukvermindering te vergemakkelijken. Installeer bijvoorbeeld afvoerventielen op laaggelegen punten in het systeem om water af te tappen bij onderhoud of reparaties.

 7. Bevestiging: Bevestig waterleidingen stevig aan wanden, vloeren of plafonds om beweging en trillingen te voorkomen. Gebruik leidingklemmen of beugels om de leidingen op hun plaats te houden en te voorkomen dat ze gaan hangen of doorbuigen.

 8. Toegankelijkheid: Zorg ervoor dat waterleidingen gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoud en reparaties. Plaats bijvoorbeeld inspectieluiken of toegangspunten op strategische locaties om leidingen te kunnen controleren en onderhouden.

Je radiatoren in goede staat houden

Het onderhouden en repareren van radiatoren is belangrijk om ervoor te zorgen dat je verwarmingssysteem efficiënt blijft werken en om mogelijke problemen aan te pakken voordat ze ernstiger worden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden en repareren van radiatoren:

 1. Ontluchten: Radiatoren kunnen luchtbellen verzamelen die de warmteoverdracht belemmeren. Om dit op te lossen, gebruik je een ontluchtingssleutel om de ontluchtingsventielen op de radiatoren te openen en de lucht te laten ontsnappen. Doe dit regelmatig, vooral aan het begin van het stookseizoen.

 2. Reinigen: Radiatoren kunnen stof en vuil verzamelen dat de warmteafgifte kan belemmeren. Maak de radiatoren regelmatig schoon met een stofzuiger, borstel of doek om ze vrij te houden van vuil en stof.

 3. Controleren op lekken: Controleer regelmatig de radiatoren op tekenen van lekkage, zoals waterdruppels of roestvlekken. Repareer eventuele lekken onmiddellijk door beschadigde verbindingen of leidingen te vervangen.

 4. Controleren op corrosie: Controleer de radiatoren op tekenen van corrosie, zoals roestvorming of verkleuring. Repareer of vervang beschadigde delen om verdere corrosie te voorkomen.

 5. Afstellen: Controleer de radiatorkranen en thermostaatventielen om ervoor te zorgen dat ze correct zijn afgesteld en goed werken. Pas de instellingen indien nodig aan om de gewenste kamertemperatuur te bereiken.

 6. Controleren op waterdruk: Controleer regelmatig de waterdruk in het verwarmingssysteem om ervoor te zorgen dat deze binnen het aanbevolen bereik ligt. Vul indien nodig water bij via het vulventiel op de cv-ketel.

 7. Repareren van lekke radiatoren: Als een radiator lekt, kun je proberen het lek te dichten met een lekstopmiddel dat speciaal is ontworpen voor gebruik in verwarmingssystemen. Als het lek ernstig is, moet je mogelijk een professionele loodgieter inschakelen om het probleem op te lossen.

 8. Vervangen van versleten onderdelen: Als onderdelen van de radiator versleten of beschadigd zijn, zoals de radiatorkranen, thermostaatventielen of leidingen, vervang deze dan indien nodig om de goede werking van de radiator te herstellen.

Zelf je afvoer aanleggen

Het aanleggen van een afvoersysteem is een belangrijk onderdeel van het bouwen of renoveren van een huis. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een afvoersysteem aan te leggen:

 1. Plan het afvoersysteem: Begin met het plannen van het afvoersysteem voor je huis. Bepaal waar de afvoerleidingen moeten komen en hoe ze moeten worden gerouteerd om alle sanitaire voorzieningen te bedienen.

 2. Kies de juiste materialen: Kies hoogwaardige materialen voor de afvoerleidingen die geschikt zijn voor de toepassing en die voldoen aan de geldende bouwvoorschriften. Populaire materialen voor afvoerleidingen zijn PVC, ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen) en gietijzer.

 3. Graaf de sleuven: Graaf sleuven in de grond voor de afvoerleidingen. Zorg ervoor dat de sleuven voldoende diep zijn en dat ze de juiste helling hebben voor een goede afvoer van het afvalwater.

 4. Leg de afvoerleidingen: Leg de afvoerleidingen in de sleuven en zorg ervoor dat ze stevig en waterpas liggen. Sluit de leidingen aan op de sanitaire voorzieningen, zoals toiletten, wastafels, douches en badkuipen, met behulp van de juiste hulpstukken en lijmverbindingen.

 5. Installeer inspectieputten: Installeer inspectieputten op strategische locaties langs het afvoersysteem om toegang te bieden tot de leidingen voor inspectie en onderhoud.

 6. Test het afvoersysteem: Voer een test uit om ervoor te zorgen dat het afvoersysteem goed werkt en dat er geen lekken zijn. Vul de afvoerleidingen met water en controleer op eventuele lekken of verstoppingen.

 7. Vul de sleuven: Nadat het afvoersysteem is getest en goedgekeurd, vul je de sleuven rond de afvoerleidingen weer op met grond en egaliseer je het terrein.

 8. Controleer de lokale voorschriften: Controleer of het aangelegde afvoersysteem voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en normen voor afvoersystemen. Zorg ervoor dat alle vereiste vergunningen zijn verkregen voordat je het afvoersysteem in gebruik neemt.

Door zorgvuldig te plannen en te werken volgens de geldende voorschriften, kun je een efficiënt en betrouwbaar afvoersysteem aanleggen dat jarenlang meegaat en voldoet aan de behoeften van je huis. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, overweeg dan om een professionele loodgieter in te huren om het werk voor je te doen.

Een kraan of fonteintje installeren

Het installeren van een nieuwe kraan kan een relatief eenvoudige taak zijn als je de juiste stappen volgt en beschikt over de juiste gereedschappen. Hier is een algemene gids voor het installeren van een nieuwe kraan:

Benodigdheden:

 • Nieuwe kraan
 • Verstelbare moersleutel
 • Doek of handdoek
 • Teflon tape (optioneel)
 • Siliconenkit (optioneel)

Stappen:

 1. Voorbereiding:

  • Zet de watertoevoer naar de oude kraan uit. Dit kan doorgaans worden gedaan door de hoofdkraan van het huis dicht te draaien.
  • Draai de oude kraan open om eventueel resterend water in de leidingen te laten weglopen.
  • Bedek de gootsteen met een doek of handdoek om deze te beschermen tegen beschadigingen tijdens de installatie.
 2. Verwijder de oude kraan:

  • Gebruik een verstelbare moersleutel om de moeren aan de onderkant van de oude kraan los te draaien.
  • Verwijder de oude kraan van de gootsteen en maak de onderkant van de gootsteen schoon.
 3. Installeer de nieuwe kraan:

  • Plaats de nieuwe kraan op de gootsteen en zorg ervoor dat deze recht en stevig zit.
  • Draai de moeren aan de onderkant van de kraan handvast aan. Zorg ervoor dat de kraan niet wiebelt.
 4. Sluit de watertoevoer aan:

  • Sluit de watertoevoerleidingen aan op de juiste aansluitingen van de nieuwe kraan. Meestal zijn dit flexibele slangverbindingen die met de hand kunnen worden vastgedraaid.
  • Gebruik eventueel teflon tape op de schroefdraad van de watertoevoerleidingen om lekken te voorkomen.
 5. Test de kraan:

  • Draai de hoofdkraan van het huis weer open om de watertoevoer naar de kraan te herstellen.
  • Draai de nieuwe kraan open en test of er water uit komt. Controleer op eventuele lekken rond de kraan en de watertoevoerleidingen.
 6. Aanpassingen en afwerking:

  • Indien nodig kun je de positie van de kraan aanpassen om deze beter uit te lijnen.
  • Breng indien gewenst siliconenkit aan rond de basis van de kraan om waterlekkage te voorkomen en een nette afwerking te bieden.
 7. Schoonmaak:

  • Maak de kraan en het gebied eromheen schoon om eventuele vuil- en vetresten te verwijderen.
 8. Afvalverwerking:

  • Zorg ervoor dat je de oude kraan en eventuele verpakkingsmaterialen op een verantwoorde manier afvoert.

De wasmachine of de vaatwasser inbouwen en aansluiten

Het aansluiten van een wasmachine of vaatwasser kan een relatief eenvoudige taak zijn als je de juiste stappen volgt en de benodigde voorzorgsmaatregelen neemt. Hier is een algemene gids voor het aansluiten van een wasmachine of vaatwasser:

Benodigdheden:

 • Wasmachine of vaatwasser
 • Toevoerslang(en)
 • Afvoerslang
 • Verstelbare moersleutel
 • Emmer (optioneel)

Stappen:

 1. Voorbereiding:

  • Zet de watertoevoer naar de wasmachine of vaatwasser uit. Dit kan doorgaans worden gedaan door de hoofdkraan van het huis dicht te draaien.
  • Verwijder eventuele verpakkingen of beschermingen van de nieuwe machine.
  • Plaats de wasmachine of vaatwasser op de gewenste locatie, bij voorkeur dicht bij de watertoevoer en afvoer.
 2. Toevoerslang aansluiten:

  • Sluit de toevoerslang van de wasmachine of vaatwasser aan op de watertoevoerklep. Dit is meestal een kraan aan de muur of onder de gootsteen.
  • Draai de moer op de toevoerslang handvast aan en gebruik indien nodig een verstelbare moersleutel om deze een kwartslag verder vast te draaien. Wees voorzichtig om de slang niet te overdraaien.
 3. Afvoerslang aansluiten:

  • Sluit de afvoerslang van de wasmachine of vaatwasser aan op de afvoerpijp of sifon onder de gootsteen.
  • Zorg ervoor dat de afvoerslang stevig is bevestigd en niet kan wegglijden. Gebruik indien nodig een slangklem om de verbinding te versterken.
 4. Stekker aansluiten:

  • Steek de stekker van de wasmachine of vaatwasser in het stopcontact.
  • Controleer of het stopcontact goed werkt en of er geen losse draden of beschadigingen zijn.
 5. Watertoevoer controleren:

  • Draai de hoofdkraan van het huis weer open om de watertoevoer naar de machine te herstellen.
  • Controleer of er geen lekken zijn bij de aansluitingen van de toevoerslang.
 6. Testen:

  • Schakel de wasmachine of vaatwasser in en voer een kort programma uit om te controleren of alles naar behoren werkt.
  • Controleer op eventuele lekken, abnormale geluiden of andere problemen tijdens het gebruik.
 7. Aanpassingen en afwerking:

  • Pas indien nodig de positie van de machine aan om deze waterpas te zetten.
  • Zorg ervoor dat de afvoerslang niet te diep in de afvoerpijp of sifon is gestoken om verstoppingen te voorkomen.
  • Werk eventuele blootliggende leidingen of kabels netjes af.
 8. Schoonmaak:

  • Maak de omgeving rond de machine schoon om eventuele vuil- en vetresten te verwijderen.

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk een wasmachine of vaatwasser aansluiten en genieten van een goed functionerende en efficiënte huishoudelijke apparaat.

Of toch maar de loodgieter in huis halen?

Het woord "loodgieter" heeft zijn oorsprong in het gieten van lood, een materiaal dat vroeger veel werd gebruikt voor het maken van leidingen, goten en andere bouwmaterialen. De term "loodgieter" verwijst naar een vakman die gespecialiseerd is in het werken met leidingen, sanitair en verwarmingssystemen.

De diensten van een loodgieter omvatten onder meer:

 1. Installatie van sanitair: Loodgieters installeren en onderhouden sanitair in huizen, kantoren, commerciële gebouwen en andere faciliteiten. Dit omvat het installeren van wastafels, toiletten, douches, badkuipen, kranen en andere sanitaire voorzieningen.

 2. Reparatie van lekkages: Loodgieters repareren lekkende leidingen, kranen, toiletten en andere onderdelen van het sanitairsysteem. Ze detecteren lekken, identificeren de oorzaak en voeren vervolgens de nodige reparaties uit om het probleem op te lossen.

 3. Ontstopping van afvoeren: Loodgieters ontstoppen afvoerleidingen die verstopt zijn door vuil, vet, haar, voedselresten en andere materialen. Ze gebruiken verschillende technieken en gereedschappen, zoals ontstoppingsmachines, ontstoppingsveren en chemische ontstoppingsmiddelen, om verstoppingen te verwijderen en de waterafvoer te herstellen.

 4. Installatie en onderhoud van verwarmingssystemen: Loodgieters installeren, onderhouden en repareren verwarmingssystemen, waaronder boilers, radiatoren, vloerverwarmingssystemen en centrale verwarmingssystemen. Ze zorgen ervoor dat het verwarmingssysteem efficiënt werkt en voldoet aan de behoeften van de gebruikers.

 5. Installatie van gasleidingen: Loodgieters installeren en onderhouden gasleidingen voor het leveren van gas naar kachels, ovens, boilers, open haarden en andere apparaten. Ze zorgen ervoor dat de gasleidingen veilig en correct zijn geïnstalleerd volgens de geldende voorschriften en normen.

 6. Advies en inspectie: Loodgieters bieden advies en inspectiediensten aan huiseigenaars, bedrijven en vastgoedbeheerders over sanitair, verwarming en gasleidingen. Ze identificeren problemen, bieden oplossingen aan en adviseren over het onderhoud van het sanitairsysteem om problemen in de toekomst te voorkomen.

Kortom, loodgieters spelen een essentiële rol in het waarborgen van de gezondheid, veiligheid en comfort in gebouwen door het leveren van hoogwaardige sanitaire en verwarmingsdiensten. Hun expertise en vaardigheden zijn onmisbaar voor het goed functioneren van het sanitairsysteem en het creëren van een veilige en comfortabele leefomgeving.

Wat zijn de kosten van loodgieterswerk?

 1. Uurtarief: Het uurtarief van een loodgieter kan variëren van € 40 tot € 100 of meer, afhankelijk van de regio en de ervaring van de loodgieter. Voor gespecialiseerd werk of spoedklussen kunnen hogere tarieven gelden.

 2. Voorrijkosten: Sommige loodgieters brengen voorrijkosten in rekening, die meestal variëren van € 0 tot € 50, afhankelijk van de afstand tot je locatie.

 3. Kosten per project: Voor bepaalde klussen kan de loodgieter een vaste prijs hanteren in plaats van een uurtarief. Dit kan variëren afhankelijk van de aard van het werk. Bijvoorbeeld, het ontstoppen van een afvoer kan een vaste prijs hebben, terwijl het installeren van een nieuw sanitairsysteem een meer variabele prijs heeft op basis van de benodigde materialen en arbeid.

 4. Materiaalkosten: Materialen zoals leidingen, fittingen, afdichtingen en andere benodigdheden worden meestal apart in rekening gebracht bovenop de arbeidskosten. De kosten van materialen kunnen sterk variëren afhankelijk van het type en de kwaliteit.

 5. Spoedtarieven: Voor spoedklussen buiten reguliere werktijden kunnen loodgieters hogere tarieven hanteren. Deze tarieven kunnen ook gelden voor werk dat op feestdagen of in het weekend moet worden uitgevoerd.

 6. Garanties: Sommige loodgieters bieden garanties op hun werk, wat de kosten kan beïnvloeden. Het is belangrijk om te informeren naar eventuele garanties of serviceovereenkomsten voordat je akkoord gaat met het werk.

Het is altijd een goed idee om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende loodgieters en de details van de taak te bespreken voordat je een beslissing neemt. Op die manier kun je een goed beeld krijgen van de kosten en de service die je kunt verwachten.

Met het formulier boven op de pagina kun je loodgieters bij je in de buurt benaderen voor een prijsopgave voor de klus die jij wilt uitbesteden.

De bekendste loodgieter

In Den Haag, de stad aan zee,
Waar de huizen staan in rijen, keurig netjes mee.
Daar woont een man, zo handig en zo sterk,
Die elke klus klaart, ook al is het nog zo zwaar werk.

Met zijn gereedschap in de hand,
Is hij de bekendste loodgieter in het land.
Met zijn bliksemsnelle reactie en zijn kundigheid,
Verhelpt hij elke verstopping en lekkage in de wijde omtrek, altijd bereid.

Door weer en wind, dag en nacht,
Is hij paraat, zonder klacht.
Geen probleem te groot, geen taak te klein,
Hij staat altijd voor je klaar, hij zal er altijd zijn.

Met een glimlach op zijn gezicht,
Maakt hij alles weer in orde, binnen een oogwenk, zo licht.
De bekendste loodgieter van Den Haag, dat is hij,
Een held in een overall, altijd paraat, altijd blij.

Dus als je ooit een loodgieter nodig hebt,
Die je vertrouwt en op hem zet,
Denk dan aan deze man, zo bekend en zo goed,
De loodgieter van Den Haag, een ware heldenmoed.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Loodgieter).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

R.M. Installatiewerken
Kerkstraat 44-a
7471AL Goor
P. de Klerk Onderhoud
Colosseum 22
2211LR Noordwijkerhout
ABC Installatietechniek
Van Brederodestraat 77
1759VH Callantsoog
Schram Sanitair
Spoorstraat 63
9503AN Stadskanaal
Femius Brugman Installatietechniek
Kroostweg 55
3704EB Zeist
Installatiebedrijf Roukema
Faktorij 5
1825HA Alkmaar
AquaControl Nederland B.V.
Witteveenweg 15
4612RA Bergen op Zoom
M. Veenstra installatie
Brouwerssingel 20
9201VC Drachten

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Razendsnelle omslag na crisis: bouw is nu banenmachine, maar tekort aan vaklui dreigt

bron: de Volkskrant

De bouwnijverheid is vrijwel van de ene op de andere dag een banenmachine geworden. In geen andere bedrijfstak is de omslag op de arbeidsmarkt zo snel gegaan. Dat blijkt uit de Arbeidsmarktprognose die het UWV dinsdag heeft gepresenteerd. Het aantal vacatures groeit zelfs zo hard dat er grote tekorten aan vakmensen dreigen. Die krapte belemmert bouwbedrijven in hun groei, constateert het UWV. De g …

lees verder ›

Woningsprinkler kan rechtstreeks op waterleiding

bron: Bouwwereld

Gerelateerde productinformatie eSteam rookgenerator Perssysteem Megapress voor grote maten TechZone plafondsysteem Systeembuizen Mapress C-staal

lees verder ›

Waarom begint de bouw zo vroeg?

bron: NRC

Waarom hanteert de bouw een zeven-tot-vier-baan, terwijl de gemiddelde kantoorbaan om negen uur ‘s ochtends begint?

lees verder ›

Poolse metselaar

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Je hebt een metselklus rondom je huis, die je graag uit wilt besteden aan een metselaar.

‘Nu heb ik toch best vaak een zware dag’

bron: NRC

Jos Weber (52) is installatiemonteur en loodgieter en werkt aan projecten in kantoren en ziekenhuizen. Via het uitzendbureau krijgt hij elke paar weken een nieuwe klus. Met vrouw en zoon woont hij in een koophuis in Lelystad.

lees verder ›

Politieke partijen moeten het landsbelang weer voorop gaan stellen

bron: NRC

Nog voor zij goed en wel begonnen was, is de formatie geklapt. Herman Tjeenk Willink, de voorganger van informateur Mariëtte Hamer, kijkt er met „plaatsvervangende schaamte”…

lees verder ›

De nieuwe omwentelaars: zes jongeren die hun stem luid laten horen

bron: de Volkskrant

Van Podemos tot Black Lives Matter: jongeren gaan weer de straat op. Staat hun activisme los van dat van mei 1968? Zijn ze erdoor geïnspireerd? Waarvoor staan de bewegingen van nu? Youthquake. Deze snedige samenvoeging van het Engelse 'youth' (jeugd) en 'earthquake' (aard­beving) werd in 2017 door Oxford Dictionaries uitgeroepen tot woord van het jaar. Officiële reden: Britse jongeren veranderden …

lees verder ›

Nasleep van de crisis in Spanje is in 2017 nog zichtbaar

bron: Infonu

In 2008 is in Europa en vooral ook in Spanje een financiële crisis ontstaan die grote gevolgen had en nog steeds heeft voor de bevolking. Het einde van de crisis is zelfs in 2017 nog niet in zicht. Het verzet van de bevolking tegen de regering groeid…

lees verder ›

Creatief loodgieterswerk

bron: Bouwwereld

Deze foto is gemaakt in Engeland. Een mooi stukje creativiteit van de loodgieter.   Deze bouwfout werd ingestuurd…

lees verder ›

Voor veel migranten is West-Europa voorbij

bron: NRC

Door de pandemie en Brexit keerden veel arbeidsmigranten terug naar Oost-Europa, tot vreugde van hun herkomstlanden.

lees verder ›

Wat heeft IJsselstein nog te zeggen over IJsselstein? Macht van de kiezer wordt in gemeenten steeds kleiner

bron: NRC

Tegen de klippen op probeert het eeuwenoude IJsselstein zelfstandig te blijven. Maar ook dit stadje ontsnapt niet aan de groeiende onmacht van de lokale democratie.

lees verder ›

Afgunst en marktideologie zijn niet de oplossing voor betaalbaar wonen

bron: NRC

Decennialang was sociale huur het voorbeeld van succesvol woonbeleid, menen Willem Boterman , Wouter van Gent en Cody Hochstenbach .

lees verder ›