Olie verversen

Vraag eenvoudig offertes aan

Olie verversen

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Regelmatig olie verversen is goed voor de motor van uw auto. Verschillende garages of zelfs particulieren kunnen voor u olie voor u verversen. Geeft u zelf aan of u de olie zelf koopt of deze door de garage laat regelen, daarnaast wordt vaak ook het oliefilter vervangen bij de oliewissel. Geef bij voorkeur uw kenteken op bij uw vrijblijvende offerteaanvraag, zodat de garage weet in welke auto dit moet gebeuren en welke olie daarvoor het meest geschikt is. U kunt zelf kiezen of u voor de goedkoopste vakman in de buurt gaat of dat u dit door een erkende garage laat uitvoeren, die misschien iets duurder zit. Vraag eenvoudig offertes aan om uw olie te laten verversen en u weet waar u terecht kan en betaalt zeker niet te veel.

Offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere aanbieders

In de volgende stap geeft u uw contactgegevens op. Zet deze niet in de beschrijving.

Is olie verversen wel nodig?

Het belang van regelmatig olie verversen wordt soms overschat, maar het is nog steeds een essentieel onderdeel van het onderhoud van een voertuig. Olie heeft verschillende functies in een motor, waaronder het smeren van bewegende onderdelen, het koelen van de motor en het verwijderen van vuil en verontreinigingen. Na verloop van tijd kan de olie echter vervuild raken door verbrandingsresten, vuil en andere verontreinigingen, waardoor de effectiviteit afneemt.

Hier zijn enkele redenen waarom olieverversen nog steeds belangrijk is:

 1. Smering: Verse motorolie zorgt voor een goede smering van bewegende onderdelen in de motor, waardoor wrijving en slijtage worden verminderd.

 2. Koeling: Olie helpt bij het afvoeren van warmte uit de motor, waardoor de temperatuur wordt gereguleerd en oververhitting wordt voorkomen.

 3. Verwijderen van vuil: Motorolie fungeert als een reinigingsmiddel, waarbij vuil, slib en verbrandingsresten worden opgevangen en afgevoerd via het oliefilter. Na verloop van tijd kan het oliefilter echter verstopt raken, waardoor de reinigingscapaciteit afneemt.

 4. Bescherming tegen corrosie: Olie vormt een beschermende film op metalen oppervlakken om corrosie te voorkomen.

 5. Verlenging levensduur: Regelmatig olieverversen kan de levensduur van de motor verlengen door slijtage te verminderen en de algehele prestaties te verbeteren.

Hoewel sommige moderne voertuigen geavanceerde oliemanagementsystemen hebben die het olieverversen minder frequent nodig maken, is het nog steeds belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen voor het onderhoudsschema van je voertuig. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals het type motor, het rijgedrag en de omgevingsomstandigheden. Onderschatting van het belang van olieverversen kan leiden tot verminderde prestaties, verhoogde slijtage en zelfs motorschade.

Er zijn verschillende manieren om te testen of motorolie nog goed is en of het tijd is om deze te verversen. Hier zijn enkele methoden die je kunt gebruiken:

 1. Visuele inspectie van de olie: Controleer de kleur en consistentie van de olie door de peilstok eruit te trekken en de olie erop te bekijken. Verse motorolie heeft meestal een amberkleurige tint en een gladde consistentie. Als de olie donkerbruin of zwart van kleur is, kan dit duiden op verontreiniging en de noodzaak van verversing.

 2. Controleer de olie op vuil en slib: Wrijf een kleine hoeveelheid olie tussen je vingers om te controleren op de aanwezigheid van vuil, slib of metaaldeeltjes. Als de olie korrelig of verontreinigd aanvoelt, kan dit duiden op slijtage van de motoronderdelen en de noodzaak van verversing.

 3. Controleer de oliepeil: Controleer het oliepeil met behulp van de peilstok. Als het oliepeil onder het minimumniveau ligt, moet er olie worden bijgevuld. Als het oliepeil regelmatig daalt, kan dit duiden op lekkage of verbranding van olie, wat kan wijzen op een onderliggend probleem dat moet worden aangepakt.

 4. Gebruik een olie-analysedienst: Als je meer gedetailleerde informatie wilt over de conditie van de motorolie, kun je overwegen om een olie-analysedienst te gebruiken. Hierbij wordt een monster van de olie genomen en geanalyseerd op verschillende parameters zoals viscositeit, zuurgraad en de aanwezigheid van verontreinigingen. Op basis van de resultaten kan worden bepaald of de olie nog goed is of dat verversing nodig is.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan je voertuig en de olie op tijd te verversen volgens het aanbevolen onderhoudsschema van de fabrikant. Dit kan de levensduur van de motor verlengen en ervoor zorgen dat je voertuig optimaal blijft presteren.

Om voordelig de motorolie te laten verversen, zijn er een paar opties die je kunt overwegen:

 1. Onafhankelijke garages: Onafhankelijke garages bieden vaak lagere tarieven voor onderhoudsdiensten dan merkdealers. Je kunt lokale garages in jouw omgeving benaderen en prijzen vergelijken voor het verversen van de motorolie.

 2. Autoserviceketens: Er zijn verschillende autoserviceketens die gespecialiseerd zijn in onderhoudsdiensten, waaronder het verversen van motorolie. Deze ketens kunnen vaak concurrerende tarieven bieden en soms hebben ze speciale aanbiedingen of kortingen beschikbaar.

 3. Online deals en kortingen: Zoek online naar deals en kortingen voor motorolie verversen bij garages in jouw omgeving. Websites zoals Groupon of lokale dealwebsites kunnen soms aanbiedingen hebben voor onderhoudsdiensten.

 4. Zelf de olie verversen: Als je handig bent en beschikt over de juiste gereedschappen en kennis, kun je overwegen om zelf de motorolie te verversen. Hiermee bespaar je op arbeidskosten, maar zorg er wel voor dat je de juiste olie en oliefilter gebruikt en de verversingsprocedure correct volgt.

 5. Seizoensaanbiedingen: Sommige garages bieden seizoensaanbiedingen of promoties aan voor onderhoudsdiensten, inclusief het verversen van motorolie. Houd acties in de gaten die mogelijk beschikbaar zijn tijdens rustigere periodes, zoals de lente of herfst.

Ongeacht welke optie je kiest, zorg ervoor dat je de reputatie en betrouwbaarheid van de garage controleert voordat je besluit om daar het onderhoud te laten uitvoeren. Kijk naar online recensies en vraag aanbevelingen van vrienden of familie. Ook is het belangrijk om te controleren welke olie wordt gebruikt en of deze voldoet aan de specificaties van de fabrikant van jouw voertuig.

Moderne motoroliën zijn ontwikkeld met geavanceerde additieven en formuleringen die hen in staat stellen om langdurige bescherming te bieden aan de motor. De levensduur van moderne motorolie kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type olie, het type voertuig, de rijomstandigheden en het onderhoudsregime. Hier zijn enkele factoren die van invloed zijn op de levensduur van moderne motorolie:

 1. Type olie: Er zijn verschillende soorten motorolie beschikbaar, waaronder conventionele, synthetische en semi-synthetische oliën. Synthetische oliën hebben over het algemeen een langere levensduur dan conventionele oliën vanwege hun superieure stabiliteit en weerstand tegen oxidatie.

 2. Type voertuig: Het type voertuig en de motorconfiguratie kunnen ook van invloed zijn op de levensduur van de motorolie. Voertuigen met krachtige motoren of motoren die onder zware belasting worden gebruikt, kunnen meer van de olie eisen en vereisen mogelijk frequenter verversen.

 3. Rijomstandigheden: Rijomstandigheden zoals veelvuldig stop-and-go verkeer, lange ritten op de snelweg of rijden onder zware belasting (zoals slepen of bergop rijden) kunnen de olie sneller verouderen en de levensduur verkorten.

 4. Onderhoudsregime: Het regelmatig volgen van het aanbevolen onderhoudsschema van de fabrikant is essentieel voor het behoud van de olie en de motorprestaties. Het negeren van olieverversingen of andere onderhoudsprocedures kan de levensduur van de olie verkorten en de motor beschadigen.

Over het algemeen wordt synthetische motorolie beschouwd als duurzamer en heeft het een langere levensduur dan conventionele olie. Sommige moderne synthetische oliën kunnen tot ongeveer 24.000 kilometer meegaan tussen olieverversingen, afhankelijk van de rijomstandigheden en het type voertuig. Het is echter altijd raadzaam om de specifieke aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen voor het onderhoud van jouw voertuig en om regelmatig de oliepeil te controleren om ervoor te zorgen dat de olie binnen de aanvaardbare grenzen blijft.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Olie verversen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Verseput Bouw en Milieutechniek B.V.
De Roterij 38
4328BA Burgh-Haamstede
Van Voorden Olie
Nijverheidsweg 9
1775BB Middenmeer
WSG Industrial Services B.V.
Phileas Foggstraat 65
7825AL Emmen
Rolloos Oil & Gas B.V.
Radarstraat 12
2901AV Capelle aan den Ijssel
Olie en Benzine H. van Dijkhuizen Tiel B.V.
Industrieweg 10
4004JW Tiel
Tankstation De Nuul
Doornsteeg 1
3861PC Nijkerk
Driessen Auto XV B.V.
Pietersbergweg 25
5628BS Eindhoven
Verweerd Consultancy
Weteringsteeg 18-A
3911VN Rhenen

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Hoe kan ik zuinig leven

bron: Hoedoe

Als je straks ongestoord van je pensioen wilt genieten, jezelf wilt wapenen tegen de recessie of simpelweg uit de schulden wilt komen, moet je zuinig leven. Makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat nu eigenlijk, zuinig leven?

lees verder ›

Wat kan je doen met baby olie

bron: Infonu

Baby olie is natuurlijk ideaal om je baby lekker mee in te smeren. Maar wist je dat er nog veel meer dingen te doen zijn met baby olie?

lees verder ›

Bespaar op autobenzine door juist te schakelen

bron: Infonu

Snel optrekken met je auto en te snel rijden in het algemeen, heeft een negatieve impact op je brandstofverbruik. Ook verkeerd schakelen tijdens het autorijden, zorgt voor een groter brandstofverbruik. Er worden enkele handige tips uitgelegd die je h…

lees verder ›

Vrouwen vinden het ook leuk onder de motorkap

bron: NRC

Vrouwen zitten steeds vaker achter het stuur. Ze leren tegenwoordig ook sleutelen. „Ik ga mijn auto echt niet meer voor een kleine beurt naar de garage brengen.”

lees verder ›

Duitsche duikbooten in de buurt van trinidad?

bron: NRC

NEW YORK, 25 Jan. (Reuter). De dagbladen voorspellen een aanval van Duitsche duikbooten op de vitale Britsche scheepvaartlijnen in West-Indië.

lees verder ›

Schoonheid van een karakterloze boekhoudersauto

bron: de Volkskrant

Ach, de Corolla, 50 jaar karakterloosheid. Maar nu treedt de mildheid in. Japan schonk de wereld Kaizen, de kimono en de Toyota, maar de grootste van deze drie is de Toyota. Preciezer: de Toyota Corolla. Vijftig jaar lang al een vaste waarde op de weg. Meestverkocht automodel ter wereld: er zijn de afgelopen vijf decennia 44 miljoen Corolla's verkocht, zegt Toyota zelf. Bij die andere volksautofab …

lees verder ›

EN WAT DOE JIJ...?

bron: de Volkskrant

'HET IS DE BESTE manier om een lager vol te krijgen', zegt Ronald terwijl hij met zijn rechterhand een kegellager met regelmatige bewegingen over zijn linkerhand laat cirkelen.... Even later tikt hij voorzichtig de lagerschalen in het motorframe. Kort daarna zit de voorvork op zijn plaats en draait soepel van links naar rechts. Hij is bezig met het opbouwen van een gereviseerde en nieuw gespoten m …

lees verder ›

Japanse auto-industrie bereidt zich voor op tweede eeuw van bestaan van de auto Elektronica, video, nooit meer olie verversen

bron: NRC

Door KE1TH STAFFORD (Reuter) TOKYO, juni — In 1885, toen de Duitse Karl-Friedrich Benz een ritje maakte in de eerste geslaagde auto met een benzinemotor. begon de Japanse…

lees verder ›

Japans ABC'tje ook duidelijk, en goedkoper

bron: de Volkskrant

De Nederlandse importeur van Toyota heeft dan ook iets anders bedacht. Louwman & Parqui werkt sinds enige tijd met drie onderhoudsschema's: A voor minder dan tienduizend - , B voor tien- tot twintigduizend - , en C voor meer dan twintigduizend kilometer per jaar.... Ook dat systeem blijkt veel voordeliger uit te kunnen vallen dan de vaste Opel-tarieven. In schema A bijvoorbeeld kost de eerste beur …

lees verder ›

Autorijden kan goedkoper - tips om te besparen op je auto

bron: Infonu

Het leven wordt steeds duurder en het wordt alsmaar moeilijker om het hoofd boven water te houden. Om die reden gaan mensen steeds op zoek naar tips om te kunnen besparen op de dagelijkse uitgaven. Een auto is er een van en is meteen een van de duurs…

lees verder ›

Burtynsky's gladde beelden botsen met de boodschap

bron: NRC

Tentoonstelling: Edward Burtynsky, Oil. T/m 28 februari in Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam. Di t/m zo. 11-18u, gesloten op 25 dec en 1 jan.

lees verder ›

Een zomerbeurt: goed voorbereid op zomervakantie met de auto

bron: Infonu

Zomer en vakantie horen bij elkaar. Het vooruitzicht op een vakantiereis met de tent of caravan geeft een goed gevoel. De buren vragen of ze de kamerplanten willen verzorgen en de kat eten willen geven zijn de voorbereidingen die horen bij een zomers…

lees verder ›