Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen?
                    We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft
                    u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.
                
                
                    
                        
                            
                                Wat is horeca precies?
                                bron: Infonu
                                De horeca is een term die we heel vaak horen en de meeste mensen weten ook wel wat het ongeveer is. Toch blijkt dat het begrip toch nog veel vragen opwekt. Wat houdt het in en wat kun je verwachten wanneer je in de horeca werkt? Welke banen vallen on…
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Geld verdienen: Bijbaantje als barman in een restaurant
                                bron: Infonu
                                Een groot deel van de jongeren en studenten wil wat bijverdienen naast de studie. Er zijn veel mogelijkheden zoals promotiewerk, postbezorging en in een winkel werken. Een andere populaire optie is werken in de horeca-sector. Veel mensen beginnen in…
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Vakantiewerk in de horeca
                                bron: Infonu
                                Zoek jij vakantiewerk in de horeca? Er zijn heel veel baantjes die je kunt doen in de zomermaanden en waar jij wat extra geld mee kunt verdienen. Juist in de zomermaanden kunnen ze je hulp in de horeca goed gebruiken. Het vakantiewerk in de horeca is…
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Zij bedachten „het Disneyland van avocado’s”
                                bron: NRC
                                Ron Simpson (38) en Julien Zaal (31) dachten met The Avocado Show een leuk lunchtentje voor vrienden op te zetten, maar het werd per ongeluk een succesformule.
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Chinees familierestaurant werd sushiketen: de onstuimige groei van de sushifranchise
                                bron: NRC
                                Los van elkaar bouwden drie ondernemers elk een sushi-imperium. Hoe leiden zij de snelle groei van hun franchiseketens in goede banen?
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Wie klaagt dat-ie heel moe is, is er volgend jaar niet bij, bij het opbouwen van Tefaf
                                bron: NRC
                                Hoe transformeer je een congresgebouw in een cultuurpaleis? In de dagen voorafgaand aan Tefaf Maastricht maken de bouwers lange dagen.
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Rookverbod Horeca
                                bron: Infonu
                                Het doel van het rookverbod in de horeca is werknemers de gelegenheid te geven op een rookvrije werkplek. Het rookverbod in de horeca werd in 2008 ingevoerd. Uitzondering zijn de kleine cafés zonder personeel, waar roken wel is toegestaan, mits de…
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Een bijbaan voor jongeren, erg handig!
                                bron: Infonu
                                Veel jongeren hebben een bijbaan om rond te komen. Dit is echter lang niet de enige reden waarom het verstandig is om te gaan werken. Er is namelijk meer dan alleen geld. De verschillende redenen voor jongeren om een bijbaan te nemen worden in dit ar…
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Het populairste vakantiewerk op een rij
                                bron: Infonu
                                Veel jongeren zoeken in de vakantie naar een vakantiebaantje. Vakantiewerk is erg populair omdat jongeren in de vakantie veel tijd hebben en graag geld willen verdienen. Er zijn allerlei soorten vakantiewerk. Zo kun je werken in de horeca, een superm…
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Hoe de sushiafhaalbalie de traditionele Chinees verdringt
                                bron: NRC
                                Los van elkaar bouwden drie ondernemers elk een sushi-imperium. Hoe leiden zij de snelle groei van hun franchiseketens in goede banen?
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                Werken op zondag: rechten en plichten
                                bron: Infonu
                                Werken op zondag: wat zijn uw rechten en plichten als werknemer. Steeds meer winkels, met name supermarkten, verruimen hun openingstijden. Personeel is verplicht om op zondag te werken. Het weigeren van werken op zondag kan ontslag tot gevolg hebben.…
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›
                                                            
                         
                    
                        
                            
                                'Ik wilde laten zien hoe hard het vak is'
                                bron: de Volkskrant
                                Maurice Dekkers filmde hoe chef-kok Redzepi van restaurant Noma een droom waarmaakte. Wat voor een film moest het worden en werd het uiteindelijk? Twee weken voor de opening op 9 januari 2015 van restaurant Noma in Tokio, een evenement waar de culinaire wereldpers reikhalzend naar uitkijkt, arriveert chef-kok René Redzepi (49) in de stad. Zijn koksteam - een Amerikaan, een Fin, een Deen en een Mex …
                                
                                                                    lees
                                        verder
                                        ›