Jaloezieën aanleggen

Vraag eenvoudig offertes aan

Jaloezieën aanleggen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Jaloezieën, ook wel luxaflex genoemd, zijn een voordelige en praktische vorm van zonwering. Bij velen zijn de alumium jaloezieën wel bekend, maar je hebt jaloezieën ook van hout (vaak FSC gecertificeerd), soms zelfs met een retro uitstraling. Wil je jaloezieën (bv. van Decomode, Intensions, Verano of Luxaflex) plaatsen dan kunnen we u, middels het offerteformulier, advies geven en de kosten voor de aanschaf, en het eventuele op maat maken en plaatsen voorrekenen. U verkrijgt geheel vrijblijvend offertes van verschillende aanbieders bij u in de buurt.

Jaloezieën laten plaatsen

Jaloezieën zijn een populaire keuze voor raamdecoratie vanwege hun veelzijdigheid, stijl en functionaliteit. Hier zijn enkele uitgebreide overwegingen van de voor- en nadelen van jaloezieën:

Voordelen:

 1. Lichtregeling: Jaloezieën bieden uitstekende controle over de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt. Door de lamellen te kantelen of op te tillen, kun je de lichtinval aanpassen aan je voorkeuren en de sfeer in de kamer regelen.

 2. Privacy: Jaloezieën bieden privacy wanneer ze gesloten zijn, maar laten nog steeds wat licht binnen. Door de lamellen te kantelen, kun je de mate van privacy aanpassen terwijl je nog steeds naar buiten kunt kijken.

 3. Stijlvol en decoratief: Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en afwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Ze voegen een eigentijdse uitstraling toe aan een ruimte en kunnen dienen als een decoratief element.

 4. Duurzaamheid: Jaloezieën zijn over het algemeen duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Afhankelijk van het materiaal kunnen ze bestand zijn tegen vocht, warmte en UV-straling, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in verschillende ruimtes, waaronder keukens en badkamers.

 5. Energie-efficiëntie: Door het reguleren van de hoeveelheid natuurlijk licht dat een ruimte binnenkomt, kunnen jaloezieën helpen bij het reguleren van de binnentemperatuur en het verminderen van de behoefte aan kunstmatige verlichting, wat kan leiden tot energiebesparing.

Nadelen:

 1. Onderhoud: Jaloezieën kunnen stof en vuil verzamelen, vooral op de lamellen. Regelmatig onderhoud is nodig om ze schoon te houden, wat extra tijd en moeite kan kosten.

 2. Beperkte isolatie: Hoewel jaloezieën helpen bij het reguleren van de hoeveelheid warmte en licht die een ruimte binnenkomt, bieden ze beperkte isolatie tegen geluid en temperatuur. Extra raambehandelingen zoals gordijnen kunnen nodig zijn voor extra isolatie.

 3. Kosten: Jaloezieën kunnen duurder zijn dan sommige andere vormen van raamdecoratie, vooral als ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals hout of aluminium. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de grootte van de jaloezieën.

 4. Complexiteit van reiniging: Het reinigen van jaloezieën kan lastig zijn vanwege de vele lamellen. Speciale reinigingsmethoden of -hulpmiddelen kunnen nodig zijn om alle lamellen grondig schoon te maken.

 5. Gevoeligheid voor schade: Jaloezieën kunnen gevoelig zijn voor schade zoals buigen, breken of verbuigen, vooral als ze gemaakt zijn van kwetsbare materialen zoals plastic. Voorzichtigheid is geboden bij het openen, sluiten en reinigen van jaloezieën om schade te voorkomen.

Jaloezieën bieden tal van voordelen op het gebied van lichtregeling, privacy en stijl, maar het is belangrijk om ook rekening te houden met de nadelen en deze af te wegen tegen je specifieke behoeften en voorkeuren.

Er zijn verschillende soorten jaloezieën beschikbaar, elk met hun eigen stijl, functies en materialen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten jaloezieën en de materialen waaruit ze kunnen worden vervaardigd:

 1. Horizontale jaloezieën:

  • Horizontale jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen die kunnen worden gekanteld om de hoeveelheid lichtinval en privacy aan te passen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en materialen, waaronder aluminium, hout en PVC (kunststof).
 2. Verticale jaloezieën:

  • Verticale jaloezieën bestaan uit verticale lamellen die van boven naar beneden kunnen worden bewogen om de lichtinval en privacy te regelen. Ze zijn ideaal voor grote ramen, schuifdeuren en serres. Materialen voor verticale jaloezieën omvatten stof, PVC en aluminium.
 3. Houten jaloezieën:

  • Houten jaloezieën voegen warmte en natuurlijke schoonheid toe aan een ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals esdoorn, eiken, walnoot en bamboe. Houten jaloezieën bieden een klassieke uitstraling en zijn geschikt voor verschillende interieurstijlen.
 4. Aluminium jaloezieën:

  • Aluminium jaloezieën zijn duurzaam, lichtgewicht en gemakkelijk te reinigen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen en bieden een moderne uitstraling aan een ruimte. Aluminium jaloezieën zijn ook geschikt voor vochtige omgevingen zoals keukens en badkamers.
 5. PVC-jaloezieën:

  • PVC-jaloezieën zijn gemaakt van kunststof en zijn vochtbestendig en gemakkelijk te reinigen. Ze zijn een betaalbaar alternatief voor houten jaloezieën en zijn geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens.
 6. Stoffen jaloezieën:

  • Stoffen jaloezieën zijn gemaakt van textielmaterialen zoals polyester, katoen, linnen of zijde. Ze bieden een zachte en warme uitstraling aan een ruimte en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Stoffen jaloezieën kunnen worden gecombineerd met verduisterende voeringen voor extra privacy en lichtblokkering.
 7. Bamboe jaloezieën:

  • Bamboe jaloezieën zijn gemaakt van natuurlijk bamboe en bieden een rustieke en organische uitstraling aan een ruimte. Ze zijn duurzaam, milieuvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. Bamboe jaloezieën zijn ideaal voor een natuurlijk en tropisch interieur.

Het kiezen van het juiste type en materiaal jaloezieën hangt af van verschillende factoren, waaronder de gewenste stijl, functionaliteit, budget en locatie van de ramen. Het is belangrijk om de verschillende opties te overwegen en advies in te winnen bij een professional om de beste keuze te maken voor je specifieke behoeften en voorkeuren.

Als je inspiratie wilt opdoen voor jaloezieën, zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen:

 1. Online zoeken: Blader door online platforms zoals Pinterest, Instagram, interieurwebsites en online woonmagazines voor inspirerende afbeeldingen van jaloezieën in verschillende stijlen en materialen. Je kunt specifieke zoektermen gebruiken zoals "houten jaloezieën", "moderne jaloezieën" of "verticale jaloezieën" om afbeeldingen te vinden die aan je voorkeuren voldoen.

 2. Showrooms bezoeken: Bezoek lokale woonwinkels, interieurzaken of raamdecoratiespecialisten om verschillende soorten jaloezieën in het echt te bekijken. Door de jaloezieën te zien en aan te raken, krijg je een beter idee van de materialen, kleuren en afwerkingen die beschikbaar zijn.

 3. Tijdschriften en catalogi: Blader door interieur- en woonmagazines of bekijk catalogi van bekende raamdecoratiebedrijven voor inspirerende foto's en ideeën voor jaloezieën. Deze bronnen bevatten vaak professioneel gestileerde afbeeldingen die je kunnen helpen bij het visualiseren van hoe jaloezieën er in jouw huis uit kunnen zien.

 4. Interieurontwerpboeken: Raadpleeg interieurontwerpboeken en -gidsen voor inspiratie en advies over het gebruik van jaloezieën als onderdeel van een algeheel interieurontwerp. Deze boeken bevatten vaak praktische tips en suggesties voor het kiezen van raamdecoratie die past bij verschillende interieurstijlen.

 5. Vraag om advies: Praat met vrienden, familieleden of buren die recentelijk jaloezieën hebben geïnstalleerd in hun huis. Vraag naar hun ervaringen, tips en aanbevelingen voor het kiezen van jaloezieën en welke stijlen of materialen ze zouden aanraden.

Door verschillende bronnen te raadplegen en verschillende opties te verkennen, kun je inspiratie opdoen en de perfecte jaloezieën vinden die passen bij jouw smaak, budget en interieurontwerp.

Stappenplan voor het plaatsen van de jaloezieën

Het plaatsen van jaloezieën kan een relatief eenvoudig proces zijn, maar het vereist wel enige nauwkeurigheid en voorbereiding. Hier zijn de stappen die komen kijken bij het plaatsen van jaloezieën:

 1. Meten van het raam: Meet zorgvuldig het raam waar de jaloezieën zullen worden geplaatst. Meet zowel de breedte als de hoogte van het raam op meerdere punten om nauwkeurige metingen te verkrijgen.

 2. Kies de montagemethode: Bepaal of de jaloezieën binnen of buiten het raamkozijn worden gemonteerd. Dit kan afhangen van de beschikbare ruimte, de diepte van het raamkozijn en persoonlijke voorkeuren.

 3. Montagehardware selecteren: Zorg ervoor dat je de juiste montagehardware hebt voor de gekozen montagemethode. Dit kan bestaan uit beugels, schroeven, ankers en eventuele andere benodigde onderdelen.

 4. Assemblage van de jaloezieën: Volg de instructies van de fabrikant om de jaloezieën correct te monteren en te assembleren. Dit omvat het bevestigen van de lamellen, het bevestigen van de bedieningsmechanismen en het monteren van eventuele trekkoorden of stangen.

 5. Voorbereiding van het raamkozijn: Als je de jaloezieën binnen het raamkozijn monteert, zorg er dan voor dat het kozijn schoon en vrij is van stof en vuil. Als je de jaloezieën buiten het raamkozijn monteert, markeer dan de locaties waar de beugels zullen worden geplaatst.

 6. Plaatsing van de jaloezieën: Bevestig de jaloezieën aan het raamkozijn volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de jaloezieën waterpas en recht zijn en stevig zijn bevestigd.

 7. Testen en afstellen: Test de jaloezieën om ervoor te zorgen dat ze soepel openen, sluiten en kantelen. Pas indien nodig de trekkoorden of stangen aan om de bediening te verbeteren.

 8. Afwerking: Controleer het raam en de jaloezieën op eventuele gebreken of beschadigingen en voer eventuele laatste aanpassingen uit. Ruim ten slotte eventuele rommel op en geniet van je nieuwe jaloezieën!

Door deze stappen te volgen en nauwkeurig te meten en te monteren, kun je ervoor zorgen dat je jaloezieën correct worden geplaatst en goed functioneren voor jarenlang gebruik.

Bij het praten over jaloezieën kunnen enkele specifieke termen en jargon worden gebruikt om verschillende onderdelen, functies en eigenschappen van de jaloezieën te beschrijven. Hier zijn enkele veelvoorkomende termen die worden gebruikt bij jaloezieën:

 1. Lamellen: Dit zijn de horizontale of verticale stroken die samen de jaloezie vormen. Lamellen kunnen verschillende breedtes hebben en zijn meestal verstelbaar om de hoeveelheid lichtinval en privacy aan te passen.

 2. Koordbediening: Een koordbedieningssysteem wordt gebruikt om de lamellen op te tillen of te laten zakken. Het koord kan aan één kant of aan beide zijden van de jaloezie worden geplaatst en wordt vaak gebruikt bij horizontale jaloezieën.

 3. Tuimelstang: Dit is een stang aan de zijkant van de jaloezie waarmee je de lamellen kunt kantelen om de lichtinval en privacy aan te passen. Het wordt meestal gebruikt bij horizontale jaloezieën.

 4. Valance: Een valance is een decoratieve afdekking die aan de bovenkant van de jaloezie wordt bevestigd om het mechanisme te verbergen en een afgewerkte uitstraling te geven.

 5. Ladderband: Ladderband is een stoffen band die horizontaal tussen de lamellen loopt en wordt gebruikt voor zowel decoratieve als functionele doeleinden. Het kan de lamellen ondersteunen en kan worden gebruikt om een decoratief accent toe te voegen aan de jaloezie.

 6. Motorisatie: Motorisatie verwijst naar het gebruik van een elektrisch aangedreven systeem om de jaloezieën te openen, sluiten en kantelen. Dit kan worden bediend met een afstandsbediening, schakelaar of zelfs via een smartphone-app.

 7. Verduisterende voering: Een verduisterende voering is een extra laag stof die aan de achterkant van de jaloezie wordt toegevoegd om te voorkomen dat er licht door de lamellen komt. Dit is handig voor slaapkamers of ruimtes waar volledige duisternis gewenst is.

 8. Montagemethode: Dit verwijst naar de manier waarop de jaloezieën worden gemonteerd, zoals binnen het raamkozijn, buiten het raamkozijn, op het plafond of aan de muur.

Door vertrouwd te raken met deze termen kun je beter communiceren met leveranciers en installateurs en een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen en bestellen van jaloezieën voor je huis.

Offertes en de opbouw van de kosten

De kosten voor het laten plaatsen van jaloezieën kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type jaloezieën, de afmetingen van de ramen, het materiaal, de installatiemethode, en eventuele extra's zoals motorisatie of speciale afwerkingen. Hier is een ruwe schatting van de kosten voor het laten plaatsen van jaloezieën:

 1. Materiaalkosten: De kosten voor de jaloezieën zelf kunnen variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, zoals hout, aluminium, PVC of stof. De prijs varieert meestal van enkele tientallen tot enkele honderden euro's per raam, afhankelijk van de kwaliteit en specificaties van de jaloezieën.

 2. Installatiekosten: De installatiekosten kunnen ook variëren, afhankelijk van de complexiteit van het werk, het aantal ramen dat moet worden behandeld, en de tarieven van de installateur. Over het algemeen kunnen de installatiekosten variëren van € 50 tot € 150 per raam, maar dit kan hoger zijn voor grotere of meer complexe installaties.

 3. Extra's: Extra's zoals motorisatie voor het automatiseren van de jaloezieën, speciale afwerkingen zoals decoratieve ladderbanden of een valance, of verduisterende voeringen kunnen de kosten verhogen. Deze extra's kunnen variëren in prijs, afhankelijk van de specificaties en merken die worden gekozen.

 4. Transport- en leveringskosten: Als de jaloezieën moeten worden besteld en geleverd, kunnen er ook transport- en leveringskosten van toepassing zijn. Deze kosten variëren afhankelijk van de leverancier en de afstand van de levering.

Al met al kunnen de totale kosten voor het laten plaatsen van jaloezieën voor een gemiddelde woning variëren van enkele honderden tot duizenden euro's, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers en installateurs om een ​​nauwkeurige schatting te krijgen op basis van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Jaloezieën aanleggen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Hovenier Stefan Nitert
Mullershofstede 22
8171KP Vaassen
Henny Rietveld Bestratingen B.V.
Gouwestraat 28
2407BC Alphen aan den Rijn
Tuincentrum Wilgenweg B.V.
Wilgenweg 10
2964AM Groot-Ammers
E. Koster Installatietechniek
Transportweg 86
9645KX Veendam
Gisu Installatietechniek B.V.
Pottenbakkerstraat 39
9403VX Assen
Hoveniersbedrijf van Selm
St. Vitusstraat 31
1211PG Hilversum
Bons Klimaattechniek
Kievit 58
3263BE Oud-Beijerland
Grinwis Tuintotaal
De Meutelaer 23
3251NJ Stellendam

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Stroom: het aanleggen van elektriciteit

bron: Infonu

Wanneer u een extra stopcontact wil aanleggen in uw woning kunt er voor kiezen om daar een elektricien voor in te huren of het zelf te doen. Wanneer u besluit om het zelf te doen, dan is het wel belangrijk dat u verstand heeft van het aanleggen van s…

lees verder ›

Inspiratie opdoen voor de inrichting van je huis

bron: Infonu

Wil jij de inrichting van je huis volledig aanpassen? Dan kun je inspiratie opdoen op veel verschillende manieren. Maak bijvoorbeeld gebruik van tijdschriften, bekijk speciale woonprogramma's of ga reizen. Welke tips zijn er allemaal om jouw perfecte…

lees verder ›

Hou je bek

bron: NRC

Ruzie heeft veel gezichten. En nog veel meer aanleidingen. Het patroon is meestal hetzelfde. Gezonde ruzies bestaan niet, alles opkroppen is ook niet goed.

lees verder ›

Sigma

bron: Gamma

Is je schilderwerk toe aan een frisse verflaag en wil je jarenlang genieten van het eindresultaat? Kies dan voor Sigma interieur en exterieur lak voor hout.

lees verder ›

Gasleidingen zelf aanleggen, de basisregels

bron: Gamma

Bekijk klusadvies

lees verder ›

Twee Comédies van Sardon.

bron: NRC

De Fraasckcn, bij van Lier, hebben de vorige week las Vieux Garcons gegeven, de Hollanders op het Leidseheplcin, deze week, het drama Dora.

lees verder ›

Elektriciteitskabel aanleggen

bron: Gamma

Bekijk klusadvies

lees verder ›

Elektriciteit buiten aanleggen

bron: Gamma

Elektra in je tuin? Stroom kun je eenvoudig zelf aanleggen. Hoe pak je dit goed en veilig aan? Je ziet het in dit stappenplan.

lees verder ›