Dakkapel plaatsen

Vraag eenvoudig offertes aan

Dakkapel plaatsen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Met een dakkapel kunt u eenvoudig heel veel ruimte en licht toevoegen aan uw bovenverdieping. Daarbij komt dat een dakkapel tegenwoordig al heel snel geplaatst is en de waarde van uw huis ten goede komt. Wilt u weten hoe voordelig dakkapellen geplaatst kunnen worden bij u dan kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen van bedrijven die voordelig dakkapellen kunnen plaatsen.

Wat je moet weten als je een dakkapel laat aanleggen

Ruimte te kort op zolder, of te weinig licht in uw huis, een dakkapel kan uitkomst bieden. Alvorens u offertes aanvraagt om een dakkapel te laten plaatsen zijn er natuurlijk wat dingen waar u aan moet denken. We sommen hier een aantal zaken op die belangrijk zijn bij de aanleg van een dakkapel.

De dakhelling

Om de kosten te bepalen voor het bouwen van een dakkapel is de dakhelling van belang. Deze kunt u doorgeven in uw offerteaanvraag. Weet u niet hoe u de dakhelling berekent, wellicht is er wel een (waterpas) app voor uw telefoon. Houdt anders uw rekenmachine (of computer) bij de hand en u rekent eenvoudig de dakhelling uit. Het is handig om een waterpas bij de hand te hebben. Allereerst meet u de lengte van de waterpas, dit is lengte a. U houdt de waterpas loodrecht op de dakrichting en zorg dat deze waterpas is (horizontaal). Vanaf het eind van de waterpas (die aan de andere kant het dak raakt, aan de binnenkant, op zolder) meet u hoe ver u recht omhoog kan alvorens u het dak(beschot) raakt. Om een rechte lijn te garanderen kunt u een touwtje (loodlijn), evt met een gewichtje daar aan, gebruiken. Dit is de hoogte h. Nu deelt u de hoogte h door de lengte van uw waterpas. Van dit getal neemt u de arctangens. Dit doet u door het op uw rekenmachine in te typen, vaak kunt de arctangens uitvoeren door eerst een knopje 'Inv' (voor inverse) of shift in te drukken en dan TAN te kiezen. Het resultaat is de hoek van het dak in graden.
U kunt natuurlijk ook in uw offerte aanvraag aangeven dat de dakkapel expert zelf de inschatting of meting moet verrichten.

Soorten dakkapellen

Er zijn vele soorten dakkapellen, sommige meer voor de sier, anderen om heel veel extra ruimte te creëren of zelfs meerdere kamers te bedienen. Denkt u bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

 • rieten dakkapel
 • nokverhoging
 • hoekdakkapel
 • dubbele dakkapel (twee dezelfde dakkapellen)
 • dakopbouw (eigenlijk geen dakkapel, maar goed te combineren met een dakterras)
 • dakkapel op mansardedak
 • dakkapel met schuin dak
 • dakkapel met rolluik
 • dakkapel op maat voor speciale daken
 • dakkapel op een lessenaarsdak
 • dakkapel met puntdak
 • dakkappel met deur
 • dakkapel met balkon
 • dakkapel over 2 kamers
 • dakkapel over meerdere verdiepingen

De mogelijkheden zijn groot. Houdt u rekening met de dakbedekking en de dakhelling, er moet voldoende helling op uw dakkapel blijven voor een goede waterafvoer. De kosten voor een op maat gemaakt dakkapel liggen doorgaans hoger dan het plaatsen van een (bijna) kant en klare dakkapel.

Dakkapel prijzen

De prijzen voor dakkapelen lopen uiteen. Een kleine dakkapel kan al aangelegd worden voor ongeveer 2000 euro, bijvoorbeeld een model van 1 meter met een enkel kozijn en een enkel draai-kiepraam. Voor een lange dakkapel, van bv. 8 meter breed kunnen de kosten oplopen tot wel 8000 a 10000 euro. Het is altijd goed de prijzen van opgevraagde offertes te vergelijken en goed op te letten wat inclusief en exclusief is. De kosten voor evt. ramen, deuren, kozijnen, extra dakpannen of dakbedekking en natuurlijk voorrijkosten en personeel zijn van belang om tot een volledig kostenplaatje te komen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Dakkapel plaatsen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

J. Volkering Montage
Andriessenlaan 8
2692CD s-Gravenzande
FH Timmerwerken
Tangostraat 26
1326ND Almere
Badkamerbouw®
Laan van Waalhaven 93
2497GK Den Haag
E.J. van Egdom
Knollendammerstraat 90
1531BG Wormer
Rietveld Regelt
Eureka 11
2912AR Nieuwerkerk aan den Ijssel
Bouwbedrijf-Turnkey
Dick Flemmingstraat 8-a
5161CA Sprang-Capelle
E.T.E. Bemiddeling
Westeinderweg 45
1687PM Wognum
Dasar Klussenbedrijf
Grevenbichtstraat 15
5043MA Tilburg

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Plaatsen van een dakkapel

bron: Klusidee

In de meeste traditionele huizen vinden we de ruimtes die daadwerkelijk gebruikt worden op de eerste verdieping en de begane grond.

lees verder ›

Eindhoven de Lelijkste

bron: NRC

Zoek de fouten. De huizen die hierbij zijn afgebeeld, staan in Eindhoven en die gemeente wil de zogeheten welstand afschaffen.

lees verder ›

Dakopbouw kosten

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Ben je geïnteresseerd in een dakopbouw? Dan moet je dit artikel even lezen over de mogelijkheden met een dakopbouw.

Verdeel en heers in Amsterdam

bron: de Volkskrant

De kleine, maar hinderlijke verschillen tussen de verschillende deelraden in Amsterdam zijn al jaren voer voor eindeloze discussies. Lijden de lokale bestuurders aan regelneverij?... Van kleine besluiten en hun grote gevolgen. Toen de Amsterdamse programmaraad vorig jaar bepaalde dat het aantal televisiezenders beperkt zou blijven tot 26, met funeste gevolgen voor de Arabische zender MBC, begon er …

lees verder ›

Dakkapel plaatsen: soorten, materiaal, voordelen & prijzen

bron: Infonu

Een dakkapel plaatsen is een goede manier om extra ruimte te creëren in huis. Je wilt bijvoorbeeld een bijkomende kamer inrichten voor een inwonend familielid of eindelijk werk maken van die hobbykamer waar je al zo lang van droomt. Een dak dat met e…

lees verder ›

Hoe duur is het plaatsen van een dakkapel?

bron: Infonu

Altijd al graag meer ruimte willen creëren in huis door het plaatsen van een dakkapel? Je hoeft een dakkapel zeker niet te laten vanwege de kosten. Het plaatsen van een dakkapel hoeft met behulp van de juiste keuzes namelijk niet al te duur te zijn.

lees verder ›

Verplicht op vakantie is uit de tijd – wie vertelt het de bouw?

bron: NRC

Zonnig, lang licht en slechts af en toe een bui: deze zomer in Nederland creëert de ideale omstandigheden voor de bouwvakker. Steeds meer bouwbedrijven werken inderdaad door.

lees verder ›

Hoe maak ik een polyester dakkapel

bron: Hoedoe

In economisch zware tijden is een nieuwe woning kopen niet altijd haalbaar. Veel huiseigenaren kiezen dan voor een expansie van de huidige woning, bijvoorbeeld door een dakkapel te plaatsen. Je kunt een dakkapel in veel vormen en maten aanschaffen, vaak wordt voorkeur gegeven aan een kunststof dakkapel ook vaak genoemd polyester dakkapel. In deze Hoedoe zullen kort de verschillen tussen kunststof dakkapellen worden uitgelegd en zal uitgebreid worden beschreven hoe een polyester dakkapel wordt gemaakt.

lees verder ›

Kosten dakkapel plaatsen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

De kosten die worden gerekend voor het plaatsen van een dakkapel lopen behoorlijk uiteen. Het ligt eraan welk soort dakkapel er geplaatst moet worden, de afmetingen van de dakkapel en door welk bedrijf je het laat realiseren.

Wat kost een dakkapel?

bron: Infonu

Een redelijk goedkope manier om extra ruimte in een huis te creëren is het plaatsen van een dakkapel. Op de etage onder het schuine dak krijgt u veel extra bewegingsruimte door een behoorlijke dakkapel te plaatsen.

lees verder ›

Hoe vindt u een betrouwbaar dakkapelbedrijf?

bron: Infonu

Een dakkapel is een grote aankoop en daarom is het erg belangrijk dat u weet waar u op moet letten, zodat u een betrouwbaar bedrijf vindt!

lees verder ›

Laat deze mannen hun werk maar doen

bron: NRC

Het kabinet bestrijdt de crisis met subsidies voor verbouwingen die woningen energiezuiniger maken.Hoe zorg je dat je hiervoor in aanmerking komt?

lees verder ›