Dakkapel plaatsen

Vraag eenvoudig offertes aan

Dakkapel plaatsen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Met een dakkapel kunt u eenvoudig heel veel ruimte en licht toevoegen aan uw bovenverdieping. Daarbij komt dat een dakkapel tegenwoordig al heel snel geplaatst is en de waarde van uw huis ten goede komt. Wilt u weten hoe voordelig dakkapellen geplaatst kunnen worden bij u dan kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen van bedrijven die voordelig dakkapellen kunnen plaatsen.

Wat je moet weten als je een dakkapel laat aanleggen

Ruimte te kort op zolder, of te weinig licht in uw huis, een dakkapel kan uitkomst bieden. Alvorens u offertes aanvraagt om een dakkapel te laten plaatsen zijn er natuurlijk wat dingen waar u aan moet denken. We sommen hier een aantal zaken op die belangrijk zijn bij de aanleg van een dakkapel.

De dakhelling

Om de kosten te bepalen voor het bouwen van een dakkapel is de dakhelling van belang. Deze kunt u doorgeven in uw offerteaanvraag. Weet u niet hoe u de dakhelling berekent, wellicht is er wel een (waterpas) app voor uw telefoon. Houdt anders uw rekenmachine (of computer) bij de hand en u rekent eenvoudig de dakhelling uit. Het is handig om een waterpas bij de hand te hebben. Allereerst meet u de lengte van de waterpas, dit is lengte a. U houdt de waterpas loodrecht op de dakrichting en zorg dat deze waterpas is (horizontaal). Vanaf het eind van de waterpas (die aan de andere kant het dak raakt, aan de binnenkant, op zolder) meet u hoe ver u recht omhoog kan alvorens u het dak(beschot) raakt. Om een rechte lijn te garanderen kunt u een touwtje (loodlijn), evt met een gewichtje daar aan, gebruiken. Dit is de hoogte h. Nu deelt u de hoogte h door de lengte van uw waterpas. Van dit getal neemt u de arctangens. Dit doet u door het op uw rekenmachine in te typen, vaak kunt de arctangens uitvoeren door eerst een knopje 'Inv' (voor inverse) of shift in te drukken en dan TAN te kiezen. Het resultaat is de hoek van het dak in graden.
U kunt natuurlijk ook in uw offerte aanvraag aangeven dat de dakkapel expert zelf de inschatting of meting moet verrichten.

Soorten dakkapellen

Er zijn vele soorten dakkapellen, sommige meer voor de sier, anderen om heel veel extra ruimte te creëren of zelfs meerdere kamers te bedienen. Denkt u bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

 • rieten dakkapel
 • nokverhoging
 • hoekdakkapel
 • dubbele dakkapel (twee dezelfde dakkapellen)
 • dakopbouw (eigenlijk geen dakkapel, maar goed te combineren met een dakterras)
 • dakkapel op mansardedak
 • dakkapel met schuin dak
 • dakkapel met rolluik
 • dakkapel op maat voor speciale daken
 • dakkapel op een lessenaarsdak
 • dakkapel met puntdak
 • dakkappel met deur
 • dakkapel met balkon
 • dakkapel over 2 kamers
 • dakkapel over meerdere verdiepingen

De mogelijkheden zijn groot. Houdt u rekening met de dakbedekking en de dakhelling, er moet voldoende helling op uw dakkapel blijven voor een goede waterafvoer. De kosten voor een op maat gemaakt dakkapel liggen doorgaans hoger dan het plaatsen van een (bijna) kant en klare dakkapel.

Dakkapel prijzen

De prijzen voor dakkapelen lopen uiteen. Een kleine dakkapel kan al aangelegd worden voor ongeveer 2000 euro, bijvoorbeeld een model van 1 meter met een enkel kozijn en een enkel draai-kiepraam. Voor een lange dakkapel, van bv. 8 meter breed kunnen de kosten oplopen tot wel 8000 a 10000 euro. Het is altijd goed de prijzen van opgevraagde offertes te vergelijken en goed op te letten wat inclusief en exclusief is. De kosten voor evt. ramen, deuren, kozijnen, extra dakpannen of dakbedekking en natuurlijk voorrijkosten en personeel zijn van belang om tot een volledig kostenplaatje te komen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Dakkapel plaatsen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Jaap Barendregt Klusbedrijf
Mr. Piersonstraat 3
2982SL Ridderkerk
Handelsonderneming Korporaal Service
Melkweg 11
2971VK Bleskensgraaf
Jari Systemen Bouw
Verlengde Scholtenskanaal OZ 27
7881JS Emmer-Compascuum
Onderhoudsbedrijf J.H. Koning
Diepenbrocklaan 19
2264TR Leidschendam
Boxum installatiegroep
De Kampen 4
8325DE Vollenhove
PGC montage
Vesta 21
2221PE Katwijk (Zuid-Holland)
HS Pro Rotterdam B.V.
Boekelsedijk 2-C
5404NK Uden
Mooi ,voor elkaar
Scharwoudestraat 51
3826CL Amersfoort

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Laat deze mannen hun werk maar doen

bron: NRC

Het kabinet bestrijdt de crisis met subsidies voor verbouwingen die woningen energiezuiniger maken. Hoe zorg je dat je hiervoor in aanmerking komt?

lees verder ›

Dakkapel plaatsen in de winter

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Een dakkapel plaatsen in de winter is gewoon mogelijk.

Wat kost het laten plaatsen van een dakraam?

bron: Infonu

Er zijn van die klusjes die u niet zelf moet gaan doen, één daarvan is het plaatsen van een dakraam. Naast het feit dat het gevaarlijk vergt het ook een stukje kennis en ervaring.

lees verder ›

Dak: bouwen van een dakkapel

bron: Infonu

Wie een dakkapel wil plaatsen op zijn dak kan dat het beste laten doen door een aannemer. Dat brengt wel bepaalde kosten met zich mee. Voor het bouwen van een dakkapel moet in de meeste gevallen een bouwvergunning worden aangevraagd bij de aannemer.…

lees verder ›

Polyester dakkapel

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Ga je voor de meest goedkope optie en wil je toch een dakkapel op je huis plaatsen die duurzaam is? Dan is de polyester dakkapel, die volledig uit kunststof bestaat, wellicht een goede keuze.

De bouwvak is afgeschaft, maar toch geen bouwvakker te vinden

bron: NRC

Officieel begint vandaag de laatste week van de bouwvak. Nou ja, de onofficiële bouwvak. De echte bouwvak – een periode van drie weken waarin iedereen in de bouw het werk…

lees verder ›

Dakpan in zicht

bron: Bouwwereld

Een dakkapel bouwen is niet zo’n probleem. Je moet natuurlijk wel éérst de dakpannen verwijderen en die later…

lees verder ›

NOM-woning is morgen klaar

bron: Bouwwereld

Helemaal letterlijk moet je de naam van het systeem waarmee VolkerWessels geprefabriceerde NOM-woningen plaatst, niet nemen. Eerst moeten…

lees verder ›

Dakkapel

bron: Bouwwereld

http://bouwproducten.nl//vloer-dak-gevel/daken/pid1044-dakkapel.html

Dak en gevelpaneel FX.12 van PREFA

bron: Bouwwereld

Specifieke projectoplossing van PREFA met dak en gevelpaneel FX.12. Toen de bouwheren een stuk grond in Berlin-Lichtenrade erfden,…

lees verder ›

Dakkapel ramen en kozijnen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Je bent van plan om binnenkort een dakkapel te (laten) plaatsen.

Hoe duur is het plaatsen van een dakkapel?

bron: Infonu

Altijd al graag meer ruimte willen creëren in huis door het plaatsen van een dakkapel? Je hoeft een dakkapel zeker niet te laten vanwege de kosten. Het plaatsen van een dakkapel hoeft met behulp van de juiste keuzes namelijk niet al te duur te zijn.

lees verder ›