Dakkapel plaatsen

Vraag eenvoudig offertes aan

Dakkapel plaatsen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Met een dakkapel kunt u eenvoudig heel veel ruimte en licht toevoegen aan uw bovenverdieping. Daarbij komt dat een dakkapel tegenwoordig al heel snel geplaatst is en de waarde van uw huis ten goede komt. Wilt u weten hoe voordelig dakkapellen geplaatst kunnen worden bij u dan kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen van bedrijven die voordelig dakkapellen kunnen plaatsen.

Wat je moet weten als je een dakkapel laat aanleggen

Ruimte te kort op zolder, of te weinig licht in uw huis, een dakkapel kan uitkomst bieden. Alvorens u offertes aanvraagt om een dakkapel te laten plaatsen zijn er natuurlijk wat dingen waar u aan moet denken. We sommen hier een aantal zaken op die belangrijk zijn bij de aanleg van een dakkapel.

De dakhelling

Om de kosten te bepalen voor het bouwen van een dakkapel is de dakhelling van belang. Deze kunt u doorgeven in uw offerteaanvraag. Weet u niet hoe u de dakhelling berekent, wellicht is er wel een (waterpas) app voor uw telefoon. Houdt anders uw rekenmachine (of computer) bij de hand en u rekent eenvoudig de dakhelling uit. Het is handig om een waterpas bij de hand te hebben. Allereerst meet u de lengte van de waterpas, dit is lengte a. U houdt de waterpas loodrecht op de dakrichting en zorg dat deze waterpas is (horizontaal). Vanaf het eind van de waterpas (die aan de andere kant het dak raakt, aan de binnenkant, op zolder) meet u hoe ver u recht omhoog kan alvorens u het dak(beschot) raakt. Om een rechte lijn te garanderen kunt u een touwtje (loodlijn), evt met een gewichtje daar aan, gebruiken. Dit is de hoogte h. Nu deelt u de hoogte h door de lengte van uw waterpas. Van dit getal neemt u de arctangens. Dit doet u door het op uw rekenmachine in te typen, vaak kunt de arctangens uitvoeren door eerst een knopje 'Inv' (voor inverse) of shift in te drukken en dan TAN te kiezen. Het resultaat is de hoek van het dak in graden.
U kunt natuurlijk ook in uw offerte aanvraag aangeven dat de dakkapel expert zelf de inschatting of meting moet verrichten.

Soorten dakkapellen

Er zijn vele soorten dakkapellen, sommige meer voor de sier, anderen om heel veel extra ruimte te creëren of zelfs meerdere kamers te bedienen. Denkt u bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

 • rieten dakkapel
 • nokverhoging
 • hoekdakkapel
 • dubbele dakkapel (twee dezelfde dakkapellen)
 • dakopbouw (eigenlijk geen dakkapel, maar goed te combineren met een dakterras)
 • dakkapel op mansardedak
 • dakkapel met schuin dak
 • dakkapel met rolluik
 • dakkapel op maat voor speciale daken
 • dakkapel op een lessenaarsdak
 • dakkapel met puntdak
 • dakkappel met deur
 • dakkapel met balkon
 • dakkapel over 2 kamers
 • dakkapel over meerdere verdiepingen

De mogelijkheden zijn groot. Houdt u rekening met de dakbedekking en de dakhelling, er moet voldoende helling op uw dakkapel blijven voor een goede waterafvoer. De kosten voor een op maat gemaakt dakkapel liggen doorgaans hoger dan het plaatsen van een (bijna) kant en klare dakkapel.

Dakkapel prijzen

De prijzen voor dakkapelen lopen uiteen. Een kleine dakkapel kan al aangelegd worden voor ongeveer 2000 euro, bijvoorbeeld een model van 1 meter met een enkel kozijn en een enkel draai-kiepraam. Voor een lange dakkapel, van bv. 8 meter breed kunnen de kosten oplopen tot wel 8000 a 10000 euro. Het is altijd goed de prijzen van opgevraagde offertes te vergelijken en goed op te letten wat inclusief en exclusief is. De kosten voor evt. ramen, deuren, kozijnen, extra dakpannen of dakbedekking en natuurlijk voorrijkosten en personeel zijn van belang om tot een volledig kostenplaatje te komen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Dakkapel plaatsen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Movamento Utrecht B.V.
Willem van Abcoudeplein 9
3515BW Utrecht
Charles van den Akker
Lekdijk 21
4124KB Hagestein
Wolterbud
Loeffstraat 41
3119SC Schiedam
De Rooy Montage
Hoofdstraat 36
5121JE Rijen
Bezemer Sierbestrating en Grondwerk
Steendiep 9
4341LN Arnemuiden
M.R. Elshout Systeembouw
De Heerlijkheid 13
3344BP Hendrik-ido-ambacht
Van Kranenburg Styling en Montage
Zegge 20
1422RA Uithoorn
Klusbedrijf-Voskamp
Mechelenstraat 6
4826KN Breda

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Wat kost het laten plaatsen van een dakraam?

bron: Infonu

Er zijn van die klusjes die u niet zelf moet gaan doen, één daarvan is het plaatsen van een dakraam. Naast het feit dat het gevaarlijk vergt het ook een stukje kennis en ervaring.

lees verder ›

Het collectief geheugen; Geuren van gisteren, verloren voorwerpen en geluiden; een lezers-inventarisatie

bron: NRC

Het petroliestel, de kolenkit en de drogende was, drie betreurde dingen die nooit meer terugkomen. Ze werden genoemd in de ruim driehonderd inzendingen op onze oproep voor dit 'verloren nummer'. Vrijwel alle brieven gingen over vrijheid, geborgenheid, onschuld, veiligheid - de verloren jeugd. Familieleden, landschappen en stadsgezichten kwamen tot leven. Kindergeluk en kinderverdriet kreeg kleur. Conclusie na lezing van alle brieven, waarvoor we de inzenders hartelijk danken: Nederland was overzichtelijk, het leven simpel, de rollen verdeeld.

lees verder ›

Subsidies voor zuiniger wonen

bron: NRC

Het kabinet bestrijdt de crisis met subsidies op verbouwingen die woningen energiezuiniger maken.

lees verder ›

Dakkapel

bron: Bouwwereld

http://bouwproducten.nl//vloer-dak-gevel/daken/pid1044-dakkapel.html

Hoe bepaal ik of ik een vergunning voor een dakkapel nodig heb

bron: Hoedoe

Verhuizen naar een groter en vooral luxer onderkomen is in economische zware tijden niet aan de orde. Het verruimen van de huidige woning is dan vaak een alternatief, bijvoorbeeld door het plaatsen van één of meerdere dakkapellen. Veel dakkapellen zijn zonder omgevingsvergunning te plaatsen, maar hoe kun je zelf bepalen of je een vergunning nodig hebt.

lees verder ›

Oosterhout wenst winkels met de auto op het dak

bron: de Volkskrant

Er staat een hond te pissen tegen de rokken van Mooie Keetje, op de hoek van de Leisenhoek en de Mathildestraat in Oosterhout.... Van onze verslaggeverOOSTERHOUTHet moderne winkelen heeft ook rond Mooie Keetje toegeslagen. Oosterhout heeft nog wel enkele plekken die de negentiende-eeuwse sfeer van Hildebrands verhalen ademen, maar ze zijn schaars geworden. Achter Keetjes rug ligt een winkelgebied …

lees verder ›

Dakkapel voordelen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Er zijn veel redenen om voor een dakkapel te kiezen, maar er zijn minstens zoveel voordelen.

Hoe verbouw ik mijn zolder

bron: Hoedoe

Van rommelhok tot droomkamer: met een beetje inspanning verander je je zolder in een prachtige ruimte waar je kunt sporten, tv kijken, gamen of misschien gewoon lekker hangen. Wat je ook met je zolder wilt; verbouwen kan je zelf. Als je tenminste een klein beetje handig bent!

lees verder ›

Dakraam of dakkapel

bron: Infonu

Een zolder zonder raam of met klein raampje is over het algemeen donker en somber. Wil je er een lichte hobbyruimte, slaapkamer of studeerkamer van maken, dan is licht in een dergelijke ruimte noodzakelijk.

lees verder ›

Traditionele dakkapel

bron: Infonu

Dakkapellen zijn er in verschillende soorten en maten. Ook de bouwwijze kan per dakkapel verschillen. U kunt kiezen voor een prefab dakkapel. Deze wordt vooraf in de fabriek gebouwd en later op uw dak geplaatst. In dit artikel gaan we echter verder i…

lees verder ›

Hoe kies ik de juiste dakkapel voor mijn dak

bron: Hoedoe

Besparen op een dakkapel kan natuurlijk pas als je weet welke dakkapel je op je huis wilt hebben. Hier lees je meer over de verschillende soorten dakkapellen en kun je kijken wat het beste bij jouw situatie past!

lees verder ›

Duurzame woonwijk in boerderijstijl

bron: Bouwwereld

In het project ZuiderHoeven in Hoofddorp worden ruim 100 duurzame woningen gerealiseerd. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart…

lees verder ›