Dakkapel plaatsen

Vraag eenvoudig offertes aan

Dakkapel plaatsen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Met een dakkapel kunt u eenvoudig heel veel ruimte en licht toevoegen aan uw bovenverdieping. Daarbij komt dat een dakkapel tegenwoordig al heel snel geplaatst is en de waarde van uw huis ten goede komt. Wilt u weten hoe voordelig dakkapellen geplaatst kunnen worden bij u dan kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen van bedrijven die voordelig dakkapellen kunnen plaatsen.

Wat je moet weten als je een dakkapel laat aanleggen

Ruimte te kort op zolder, of te weinig licht in uw huis, een dakkapel kan uitkomst bieden. Alvorens u offertes aanvraagt om een dakkapel te laten plaatsen zijn er natuurlijk wat dingen waar u aan moet denken. We sommen hier een aantal zaken op die belangrijk zijn bij de aanleg van een dakkapel.

De dakhelling

Om de kosten te bepalen voor het bouwen van een dakkapel is de dakhelling van belang. Deze kunt u doorgeven in uw offerteaanvraag. Weet u niet hoe u de dakhelling berekent, wellicht is er wel een (waterpas) app voor uw telefoon. Houdt anders uw rekenmachine (of computer) bij de hand en u rekent eenvoudig de dakhelling uit. Het is handig om een waterpas bij de hand te hebben. Allereerst meet u de lengte van de waterpas, dit is lengte a. U houdt de waterpas loodrecht op de dakrichting en zorg dat deze waterpas is (horizontaal). Vanaf het eind van de waterpas (die aan de andere kant het dak raakt, aan de binnenkant, op zolder) meet u hoe ver u recht omhoog kan alvorens u het dak(beschot) raakt. Om een rechte lijn te garanderen kunt u een touwtje (loodlijn), evt met een gewichtje daar aan, gebruiken. Dit is de hoogte h. Nu deelt u de hoogte h door de lengte van uw waterpas. Van dit getal neemt u de arctangens. Dit doet u door het op uw rekenmachine in te typen, vaak kunt de arctangens uitvoeren door eerst een knopje 'Inv' (voor inverse) of shift in te drukken en dan TAN te kiezen. Het resultaat is de hoek van het dak in graden.
U kunt natuurlijk ook in uw offerte aanvraag aangeven dat de dakkapel expert zelf de inschatting of meting moet verrichten.

Soorten dakkapellen

Er zijn vele soorten dakkapellen, sommige meer voor de sier, anderen om heel veel extra ruimte te creëren of zelfs meerdere kamers te bedienen. Denkt u bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

 • rieten dakkapel
 • nokverhoging
 • hoekdakkapel
 • dubbele dakkapel (twee dezelfde dakkapellen)
 • dakopbouw (eigenlijk geen dakkapel, maar goed te combineren met een dakterras)
 • dakkapel op mansardedak
 • dakkapel met schuin dak
 • dakkapel met rolluik
 • dakkapel op maat voor speciale daken
 • dakkapel op een lessenaarsdak
 • dakkapel met puntdak
 • dakkappel met deur
 • dakkapel met balkon
 • dakkapel over 2 kamers
 • dakkapel over meerdere verdiepingen

De mogelijkheden zijn groot. Houdt u rekening met de dakbedekking en de dakhelling, er moet voldoende helling op uw dakkapel blijven voor een goede waterafvoer. De kosten voor een op maat gemaakt dakkapel liggen doorgaans hoger dan het plaatsen van een (bijna) kant en klare dakkapel.

Dakkapel prijzen

De prijzen voor dakkapelen lopen uiteen. Een kleine dakkapel kan al aangelegd worden voor ongeveer 2000 euro, bijvoorbeeld een model van 1 meter met een enkel kozijn en een enkel draai-kiepraam. Voor een lange dakkapel, van bv. 8 meter breed kunnen de kosten oplopen tot wel 8000 a 10000 euro. Het is altijd goed de prijzen van opgevraagde offertes te vergelijken en goed op te letten wat inclusief en exclusief is. De kosten voor evt. ramen, deuren, kozijnen, extra dakpannen of dakbedekking en natuurlijk voorrijkosten en personeel zijn van belang om tot een volledig kostenplaatje te komen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Dakkapel plaatsen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

V.O.F. Linders
Sterrebos 21
5491TL Sint-Oedenrode
Montagebedrijf Remko Pieterson
Sportparklaan 30
4002AW Tiel
Predan Schilderwerken
Pieter de Hoochstraat 30-Unit 40
3024CS Rotterdam
R. Treur Geesbrug
Handelsstraat 11
7917RC Geesbrug
Mikac Afbouw
Wederik 7
4251KX Werkendam
P.T.B. Bouwsupport
De Pauw 12
1606DE Venhuizen
Geldrop Kozijn
Oude-Bakelsedijk 2
5421WP Gemert
Petru V.O.F.
Broekwal 66
5268HD Helvoirt

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Wat kost een dakkapel?

bron: Infonu

Een redelijk goedkope manier om extra ruimte in een huis te creëren is het plaatsen van een dakkapel. Op de etage onder het schuine dak krijgt u veel extra bewegingsruimte door een behoorlijke dakkapel te plaatsen.

lees verder ›

Dakopbouw kosten

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Ben je geïnteresseerd in een dakopbouw? Dan moet je dit artikel even lezen over de mogelijkheden met een dakopbouw.

Havenhuis Antwerpen

bron: Bouwwereld

Alles aan het Havenhuis is spectaculair. De uitzonderlijke vormgeving, de ingenieuze constructies, de driedimensionale diamantgevel en de verdubbeling…

lees verder ›

Dak en gevelpaneel FX.12 van PREFA

bron: Bouwwereld

Specifieke projectoplossing van PREFA met dak en gevelpaneel FX.12. Toen de bouwheren een stuk grond in Berlin-Lichtenrade erfden,…

lees verder ›

Het collectief geheugen; Geuren van gisteren, verloren voorwerpen en geluiden; een lezers-inventarisatie

bron: NRC

Het petroliestel, de kolenkit en de drogende was, drie betreurde dingen die nooit meer terugkomen. Ze werden genoemd in de ruim driehonderd inzendingen op onze oproep voor dit…

lees verder ›

Extra ruimte in huis met een dakkapel

bron: Infonu

Menigeen zal het beamen: huizen hebben de neiging steeds te klein te worden. Dat ligt niet aan het huis zelf, er wordt niet te heet gewassen met dubieuze wasmiddelen en het ligt ook niet aan een veranderend klimaat. Het ligt aan de bewoners. Steeds m…

lees verder ›

Zwaardere thermische eis aan gebouwschil

bron: Bouwwereld

https://www.bouwwereld.nl/bouwkennis/bouwfysica/zwaardere-thermische-eis-aan-gebouwschil/

Oosterhout wenst winkels met de auto op het dak

bron: de Volkskrant

Er staat een hond te pissen tegen de rokken van Mooie Keetje, op de hoek van de Leisenhoek en de Mathildestraat in Oosterhout.... Van onze verslaggeverOOSTERHOUTHet moderne winkelen heeft ook rond Mooie Keetje toegeslagen. Oosterhout heeft nog wel enkele plekken die de negentiende-eeuwse sfeer van Hildebrands verhalen ademen, maar ze zijn schaars geworden. Achter Keetjes rug ligt een winkelgebied …

lees verder ›

Dakshingles leggen

bron: Gamma

Een dak met shingles is decoratief en eenvoudiger aan te brenge. In dit stappenplan zie je hoe.

lees verder ›

Hoe duur is het plaatsen van een dakkapel?

bron: Infonu

Altijd al graag meer ruimte willen creëren in huis door het plaatsen van een dakkapel? Je hoeft een dakkapel zeker niet te laten vanwege de kosten. Het plaatsen van een dakkapel hoeft met behulp van de juiste keuzes namelijk niet al te duur te zijn.

lees verder ›

Dakkapel voordelen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Er zijn veel redenen om voor een dakkapel te kiezen, maar er zijn minstens zoveel voordelen.

Dakkapel checklist

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Wil je een dakkapel laten plaatsen, dan komen er aardig wat dingen bij kijken die je geregeld moet hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vergunning, indien van toepassing, of de keuze voor het materiaal en het soort dakkapel.