Dakkapel plaatsen

Vraag eenvoudig offertes aan

Dakkapel plaatsen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Met een dakkapel kunt u eenvoudig heel veel ruimte en licht toevoegen aan uw bovenverdieping. Daarbij komt dat een dakkapel tegenwoordig al heel snel geplaatst is en de waarde van uw huis ten goede komt. Wilt u weten hoe voordelig dakkapellen geplaatst kunnen worden bij u dan kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen van bedrijven die voordelig dakkapellen kunnen plaatsen.

Wat je moet weten als je een dakkapel laat aanleggen

Ruimte te kort op zolder, of te weinig licht in uw huis, een dakkapel kan uitkomst bieden. Alvorens u offertes aanvraagt om een dakkapel te laten plaatsen zijn er natuurlijk wat dingen waar u aan moet denken. We sommen hier een aantal zaken op die belangrijk zijn bij de aanleg van een dakkapel.

De dakhelling

Om de kosten te bepalen voor het bouwen van een dakkapel is de dakhelling van belang. Deze kunt u doorgeven in uw offerteaanvraag. Weet u niet hoe u de dakhelling berekent, wellicht is er wel een (waterpas) app voor uw telefoon. Houdt anders uw rekenmachine (of computer) bij de hand en u rekent eenvoudig de dakhelling uit. Het is handig om een waterpas bij de hand te hebben. Allereerst meet u de lengte van de waterpas, dit is lengte a. U houdt de waterpas loodrecht op de dakrichting en zorg dat deze waterpas is (horizontaal). Vanaf het eind van de waterpas (die aan de andere kant het dak raakt, aan de binnenkant, op zolder) meet u hoe ver u recht omhoog kan alvorens u het dak(beschot) raakt. Om een rechte lijn te garanderen kunt u een touwtje (loodlijn), evt met een gewichtje daar aan, gebruiken. Dit is de hoogte h. Nu deelt u de hoogte h door de lengte van uw waterpas. Van dit getal neemt u de arctangens. Dit doet u door het op uw rekenmachine in te typen, vaak kunt de arctangens uitvoeren door eerst een knopje 'Inv' (voor inverse) of shift in te drukken en dan TAN te kiezen. Het resultaat is de hoek van het dak in graden.
U kunt natuurlijk ook in uw offerte aanvraag aangeven dat de dakkapel expert zelf de inschatting of meting moet verrichten.

Soorten dakkapellen

Er zijn vele soorten dakkapellen, sommige meer voor de sier, anderen om heel veel extra ruimte te creëren of zelfs meerdere kamers te bedienen. Denkt u bijvoorbeeld aan de volgende mogelijkheden:

 • rieten dakkapel
 • nokverhoging
 • hoekdakkapel
 • dubbele dakkapel (twee dezelfde dakkapellen)
 • dakopbouw (eigenlijk geen dakkapel, maar goed te combineren met een dakterras)
 • dakkapel op mansardedak
 • dakkapel met schuin dak
 • dakkapel met rolluik
 • dakkapel op maat voor speciale daken
 • dakkapel op een lessenaarsdak
 • dakkapel met puntdak
 • dakkappel met deur
 • dakkapel met balkon
 • dakkapel over 2 kamers
 • dakkapel over meerdere verdiepingen

De mogelijkheden zijn groot. Houdt u rekening met de dakbedekking en de dakhelling, er moet voldoende helling op uw dakkapel blijven voor een goede waterafvoer. De kosten voor een op maat gemaakt dakkapel liggen doorgaans hoger dan het plaatsen van een (bijna) kant en klare dakkapel.

Dakkapel prijzen

De prijzen voor dakkapelen lopen uiteen. Een kleine dakkapel kan al aangelegd worden voor ongeveer 2000 euro, bijvoorbeeld een model van 1 meter met een enkel kozijn en een enkel draai-kiepraam. Voor een lange dakkapel, van bv. 8 meter breed kunnen de kosten oplopen tot wel 8000 a 10000 euro. Het is altijd goed de prijzen van opgevraagde offertes te vergelijken en goed op te letten wat inclusief en exclusief is. De kosten voor evt. ramen, deuren, kozijnen, extra dakpannen of dakbedekking en natuurlijk voorrijkosten en personeel zijn van belang om tot een volledig kostenplaatje te komen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Dakkapel plaatsen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Alko Montage
van Boisotstraat 43
3132XL Vlaardingen
Kadecta Aluminium Sierhekw. en Tuinaccessoires
Steenbergerwijk 53
7701RL Dedemsvaart
Forrer Mechanische Ondersteuning B.V.
Roggemole 23
8531WB Lemmer
Maas hekwerk & montage
Rivierdijk 540
3371EB Hardinxveld-Giessendam
Van der Velden Rioleringsbeheer Tilburg B.V.
Minosstraat 11
5048CK Tilburg
Vloerenservice Online
Leidsestraat 25-ZW
2013XE Haarlem
Elcasa
Penningweg 75-A
1507DG Zaandam
Page Personnel
Stationsstraat 14
5038ED Tilburg

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Jezus als verlosser van de Palestijnen

bron: NRC

In Nazareth Village, een themapark over Jezus, spelen Palestijnen het leven na van de beroemdste Nazareen aller tijden.

lees verder ›

Spant weg

bron: Bouwwereld

Bij sloopwerkzaamheden werd deze bouwfout aangetroffen. Bij het plaatsen van de dakkapel  is het onderste deel van het spantbeen…

lees verder ›

Dakkapel ramen en kozijnen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Je bent van plan om binnenkort een dakkapel te (laten) plaatsen.

Zwaardere thermische eis aan gebouwschil

bron: Bouwwereld

https://www.bouwwereld.nl/bouwkennis/bouwfysica/zwaardere-thermische-eis-aan-gebouwschil/

Dakkapel vergunning

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Een huis verbouwen of opknappen is erg leuk en je ziet uit naar het resultaat.

Soorten dakkapel

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Je bent op zoek naar een geschikte dakkapel die precies bij jouw situatie zal passen.

Kan ik nog verbouwen tegen laag btw-tarief?

bron: de Volkskrant

  Als u nog helemaal aan een verbouwing moet beginnen, bent u vrij laat. Het normale tarief van 21 procent op arbeidsloon is tot 1 juli 2015 verlaagd naar 6 procent. Het werk moet helemaal klaar zijn voor 1 juli. Wanhoop niet, er zijn nog genoeg manieren om te profiteren van de lage btw. Kies voor een kleine klus die nog wel afkomt. Als de hele zolderverdieping verbouwen niet meer lukt, is een dak …

lees verder ›

Primeur KOMO-attest dakkapellen

bron: Bouwwereld

Van Hattem Dakkapellen uit Genemuiden is het eerste bedrijf dat het KOMO-attest mag dragen. Op woensdag 30 mei…

lees verder ›

Dak en gevelpaneel FX.12 van PREFA

bron: Bouwwereld

Specifieke projectoplossing van PREFA met dak en gevelpaneel FX.12. Toen de bouwheren een stuk grond in Berlin-Lichtenrade erfden,…

lees verder ›

Dakopbouw kosten

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Ben je geïnteresseerd in een dakopbouw? Dan moet je dit artikel even lezen over de mogelijkheden met een dakopbouw.

Duurzame woonwijk in boerderijstijl

bron: Bouwwereld

In het project ZuiderHoeven in Hoofddorp worden ruim 100 duurzame woningen gerealiseerd. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart…

lees verder ›

Dakkapel plaatsen: soorten, materiaal, voordelen & prijzen

bron: Infonu

Een dakkapel plaatsen is een goede manier om extra ruimte te creëren in huis. Je wilt bijvoorbeeld een bijkomende kamer inrichten voor een inwonend familielid of eindelijk werk maken van die hobbykamer waar je al zo lang van droomt. Een dak dat met e…

lees verder ›