Centrale verwarming installatie

Vraag eenvoudig offertes aan

Centrale verwarming installatie

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Het installeren van de CV-ketel of de complete CV installatie kunt u het beste laten doen door een betrouwbare CV-ketelinstallateur. De CV-ketel installateur kan u adviseren over de aan te schaffen CV-ketel of kan deze voor u installeren. Wilt u weten welke installateurs dit voor u kunnen doen in uw regio en offertes ontvangen met een indicatie van de kosten, dan kunt u deze offertes hier eenvoudig aanvragen.

Installatie van Centrale Verwarming en CV-ketel: Proces en Kosten

Centrale verwarming (CV) is een essentiële voorziening in moderne woningen, die zorgt voor een comfortabele leefomgeving door middel van efficiënte warmteverspreiding. De installatie van een centrale verwarmingssysteem en een CV-ketel is een complex proces dat diverse stappen en overwegingen omvat, variërend van het kiezen van de juiste apparatuur tot het in acht nemen van installatievereisten en het budget. In dit essay zullen we de belangrijkste aspecten van dit proces bespreken en een overzicht geven van de verwachte kosten.

Keuze van het Verwarmingssysteem

De eerste stap in het installatieproces is het kiezen van het juiste verwarmingssysteem. Er zijn verschillende soorten CV-ketels beschikbaar, waaronder:

 1. Combi-ketels: Deze ketels leveren zowel verwarming als warm water en zijn zeer efficiënt en ruimtebesparend.

 2. Solo-ketels: Deze zijn alleen voor verwarming bedoeld en vereisen een aparte boiler voor warm water.
 3. HR-ketels (Hoog Rendement): Deze ketels zijn zeer efficiënt en besparen energie door het gebruik van de warmte uit rookgassen.
 4. HRe-ketels (Hoog Rendement elektriciteit): Deze produceren naast warmte ook elektriciteit, wat extra energiebesparing oplevert.

De keuze van het systeem hangt af van de specifieke behoeften van het huishouden, de grootte van de woning, en het beschikbare budget.

Voorbereiding en Planning

Nadat de juiste ketel is gekozen, begint de voorbereiding en planning. Dit omvat:

 • Evaluatie van de bestaande infrastructuur: Controle van bestaande leidingen, radiatoren, en elektrische bedrading om te bepalen wat er moet worden vervangen of bijgewerkt.

 • Ontwerp van het systeem: Een verwarmingsingenieur of installateur maakt een ontwerp voor de plaatsing van de ketel en de leidingen, rekening houdend met de meest efficiënte warmteverdeling.
 • Vergunningen en regelgeving: Afhankelijk van de regio kunnen er vergunningen nodig zijn. Ook moeten de installatie en de apparatuur voldoen aan lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen.

Installatieproces

Het daadwerkelijke installatieproces verloopt in verschillende fasen:

 1. Verwijdering van oude apparatuur: Als er een oud systeem aanwezig is, moet dit eerst veilig worden verwijderd.
 2. Plaatsing van de nieuwe ketel: De ketel wordt op de juiste plek geïnstalleerd, vaak in een kelder, bijkeuken, of een aparte ketelruimte.
 3. Installatie van leidingen en radiatoren: Nieuwe leidingen worden aangelegd of bestaande leidingen worden aangepast. Radiatoren worden op strategische plaatsen gemonteerd om een optimale warmteverdeling te garanderen.
 4. Aansluiting en testfase: De ketel wordt aangesloten op het gas- en/of elektriciteitsnetwerk. Het systeem wordt gevuld met water en er worden tests uitgevoerd om lekken en andere problemen te identificeren en te verhelpen.
 5. Regeling en afstemming: Het systeem wordt afgesteld voor optimale werking, inclusief de thermostaat en eventuele slimme regelingen.

Kostenoverzicht

De kosten voor de installatie van een centrale verwarmingssysteem en een CV-ketel kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type ketel, de grootte van de woning, en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld kunnen de kosten als volgt worden ingedeeld:

 • CV-ketel: De prijs van een CV-ketel kan variëren van €1.000 tot €3.000, afhankelijk van het type en de capaciteit.
 • Installatiekosten: De kosten voor de installatie van een ketel variëren meestal tussen de €1.000 en €2.500. Dit omvat arbeidskosten en materialen.
 • Leidingen en radiatoren: Voor een volledige installatie met nieuwe leidingen en radiatoren kan men rekenen op €2.000 tot €4.000 extra.
 • Extra’s: Eventuele kosten voor het verwijderen van oude apparatuur, vergunningen, en aanvullende werkzaamheden kunnen variëren tussen de €500 en €1.500.

In totaal kan een volledige installatie variëren van €4.500 tot €11.000 of meer, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en eisen.

Conclusie

De installatie van een centrale verwarmingssysteem en een CV-ketel is een aanzienlijke investering die zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Het kiezen van het juiste systeem, het voorbereiden van de installatie, en het uitvoeren van de werkzaamheden zijn cruciale stappen om te zorgen voor een efficiënt en betrouwbaar verwarmingssysteem. Hoewel de kosten aanzienlijk kunnen zijn, levert een goed geïnstalleerd en efficiënt verwarmingssysteem op de lange termijn comfort en energiebesparingen op.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Centrale verwarming installatie).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Verhof Montage
Nieuwevaart 10
5161AR Sprang-Capelle
Boomsma Techniek
Willem Beukelszoonstraat 44-A
3134LZ Vlaardingen
BCS Global
van der Palmstraat 5-C
3135LK Vlaardingen
AVH Installatietechniek
Tokyostraat 14
3404DW Ijsselstein
Dortland Airconditioning
Wilhelmina van Pruisenlaan 124
2807KD Gouda
Van Lier Warmtetechniek
Boterdijk 52
5853BZ Siebengewald
Roheating
Rhoonsestraat 18-A
3114PP Schiedam
Verhoeven Installatie Service
Chromiumweg 151
3812NM Amersfoort

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Gasrekening verlagen met de zonneboiler

bron: Infonu

Veel mensen willen zowel hun energierekening verlagen als de uitstoot van broeikasgassen verminderen. De zonneboiler is een installatie welke volgens eenvoudige principes warm water levert door gebruik te maken van zonne-energie. De twee belangrijkst…

lees verder ›

Dit mag u als cultuurliefhebber niet missen in mei

bron: de Volkskrant

Wat valt er in deze maand te beleven op cultureel gebied? De cultuurredactie tipt de beste concerten, exposities, voorstellingen en festivals voor mei. DANS De klassieke dansers van Het Nationale Ballet  in botsing met de hiphoppers van ISH.In Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast kruist het klassiek ballet de streetdance. Twaalf dansers van de Junior Company van Het Nationale Ballet verbeelde …

lees verder ›

Badkamer verbouwen

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Bij een badkamer verbouwen hoeft niet perse alles vervangen te worden.

Boeken flat in kerk

bron: NRC

De boekhandel van Selexyz in Maastricht is deze week bekroond met de belangrijkste Nederlandse interieurprijs. De winkel is gevestigd in een kerk.

lees verder ›

De woning duurzaam verwarmen

bron: Infonu

De toenemende tekorten in beschikbare energie maakt het nodig dat ook huizen duurzamer verwarmd worden. Een kleine groep werkt aan passieve huizen, maar een grotere groep probeert meer zelfvoorzienend te worden in de verwarming van zijn/haar huishoud…

lees verder ›

Alle gebouwen van het gas – is dat in 2050 gelukt?

bron: NRC

Wanneer moet mijn huis gasvrij zijn? Kan de overheid me dwingen? Wie betaalt wat? Prangende energievragen, én de antwoorden.

lees verder ›

Nooit meer uitslapen

bron: NRC

.Afscheid van studententypenZe zijn weer begonnen, de studenten en de colleges. De openingswoorden van de Rectores Magnifici zijn uitgesproken, de studieplaatsen toegewezen…

lees verder ›

WONEN IN KANTOOR

bron: NRC

De Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) heeft in 1994 een verkennende studie verricht naar de herbestemming van kantoorpanden, onder de titel: Van werkplek naar woonstek.

lees verder ›

Dr. A. B. de Vries: Nederlands kunst-ambassadeur

bron: NRC

De Goya-tentoonstelling is wel de apotheose geweest, waarmee dr A. B. Hierdoor zal zijn definitieve vertrek uit het Mauritshuis in december geschieden.

lees verder ›

Ingrijpend herstel vereist door slechte staat van gebouw en fundamenten, kosten bedragen 76 miljoen gulden Koningin vestigt werkvertrekken in gerestaureerd paleis Noordeinde

bron: NRC

Door onze redacteur M. J. Veersema DEN HAAG, 6 sept.

lees verder ›

Waarin... Môge

bron: NRC

^irrG. L. van LennepHet klopt en bonkt dat het een lielust heeft: de elektricien is aan , w erk - of zoals het in Rotterm heet de elektrizijn.

lees verder ›

Verwarming en ventilatie der woning

bron: NRC

De hoofdfactoren, die daarbij een rol spelen, zijn: warmteverdeeling, aan- en afvoer van de lucht en vochtigheidsgraad.

lees verder ›