Elektriciën

Vraag eenvoudig offertes aan

Elektriciën

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Moet uw elektrische netwerk onderhouden worden of heeft u last van een elektrische storing? Zoekt u een elektriciën of installateur, bv. voor het aanleggen van elektrische bedrading, verlichting, stopcontacten, aardlekschakelaars, zekeringskasten of andere klussen die met elektriciteit te maken hebben dan kunt u hier snel offertes aanvragen voor elektriciëns bij u in de buurt.

De elektriciën inschakelen

Er zijn verschillende taken in huis die je kunt uitbesteden aan een elektricien, vooral als het gaat om elektrische installaties, reparaties en onderhoud. Hier zijn enkele voorbeelden van taken die een elektricien kan uitvoeren:

 1. Installatie van verlichting: Een elektricien kan helpen bij het installeren van nieuwe verlichtingsarmaturen, zoals plafondlampen, wandlampen, hanglampen, inbouwspots, enzovoort. Ze kunnen ook advies geven over de juiste locatie en type verlichting voor verschillende ruimtes in huis.

 2. Aanleggen of repareren van stopcontacten: Als je extra stopcontacten nodig hebt in huis, kan een elektricien ze installeren op strategische locaties. Ze kunnen ook defecte stopcontacten repareren of vervangen om ervoor te zorgen dat ze veilig en functioneel zijn.

 3. Elektrische bedrading en bekabeling: Elektriciens zijn gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van elektrische bedrading en bekabeling in huis. Ze kunnen helpen bij het trekken van nieuwe bedrading voor renovaties of verbouwingen, of het repareren van beschadigde bedrading om veiligheidsproblemen te voorkomen.

 4. Installatie van schakelaars en dimmers: Elektriciens kunnen schakelaars en dimmers installeren of vervangen om de verlichting in huis te regelen. Ze kunnen ook advies geven over de beste type schakelaars en dimmers voor jouw specifieke behoeften.

 5. Elektrische panelen en zekeringkasten: Elektriciens kunnen helpen bij het installeren, upgraden of repareren van elektrische panelen en zekeringkasten in huis. Dit omvat het vervangen van verouderde panelen, het toevoegen van nieuwe circuits en het oplossen van problemen met elektrische stroomonderbrekingen.

 6. Veiligheidsinspecties: Elektriciens kunnen periodieke veiligheidsinspecties uitvoeren om ervoor te zorgen dat de elektrische systemen in huis voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en voorschriften. Ze kunnen problemen identificeren en aanbevelingen doen voor eventuele reparaties of upgrades die nodig zijn om de veiligheid te waarborgen.

Een nieuwe meterkast installeren

Het installeren van een nieuwe meterkast is een complexe taak die zorgvuldige planning, kennis van elektrische systemen en naleving van bouwvoorschriften vereist. Hier is een overzicht van wat er typisch bij komt kijken bij het installeren van een nieuwe meterkast:

 1. Voorbereiding en planning: Voordat de installatie begint, moet je een geschikte locatie voor de nieuwe meterkast bepalen. Dit moet een goed geventileerde ruimte zijn die gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoudspersoneel. Ook moet je de benodigde ruimte en specificaties voor de nieuwe meterkast controleren volgens de geldende voorschriften.

 2. Aanschaf van de nieuwe meterkast: Zorg ervoor dat je een nieuwe meterkast kiest die voldoet aan de vereisten van jouw elektrische systeem en de geldende bouwvoorschriften. De meterkast moet voldoende ruimte hebben voor alle elektrische componenten, zoals groepenkasten, aardlekschakelaars, hoofdschakelaars en meters.

 3. Uitschakelen van de stroom: Voordat er aan de elektrische installatie wordt gewerkt, moet de stroomtoevoer naar het huis worden uitgeschakeld om veiligheidsredenen. Dit moet worden gedaan door een erkende elektricien of de netbeheerder.

 4. Verwijderen van de oude meterkast: De oude meterkast moet worden verwijderd voordat de nieuwe kan worden geïnstalleerd. Dit omvat het verwijderen van alle elektrische bedrading, componenten en bevestigingen die aan de oude meterkast zijn gekoppeld.

 5. Installatie van de nieuwe meterkast: De nieuwe meterkast moet worden geïnstalleerd volgens de geldende voorschriften en normen. Dit omvat het monteren van de meterkast aan de muur, het aansluiten van de elektrische bedrading en componenten, en het zorgen voor een goede aarding en isolatie.

 6. Keuring en certificering: Na de installatie moet de nieuwe meterkast worden gekeurd door een erkende keuringsinstantie om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en voorschriften. Als de meterkast is goedgekeurd, ontvang je een certificaat van conformiteit.

 7. Aansluiten op het elektriciteitsnet: Nadat de nieuwe meterkast is geïnstalleerd en goedgekeurd, moet deze worden aangesloten op het elektriciteitsnet door de netbeheerder. Dit omvat het installeren van een nieuwe elektriciteitsmeter en het activeren van de stroomtoevoer naar het huis.

Er zijn verschillende merken groepenkasten die veel worden toegepast, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende merken en enkele kenmerken:

 1. Hager:

  • Voordelen: Hager staat bekend om zijn betrouwbaarheid en kwaliteit. Ze bieden een breed scala aan producten, waaronder groepenkasten van verschillende groottes en configuraties. Hager-groepenkasten zijn vaak modulair opgebouwd, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een huis.
  • Nadelen: De prijs van Hager-groepenkasten kan hoger zijn in vergelijking met sommige andere merken, maar de kwaliteit rechtvaardigt vaak de prijs.
 2. ABB (voorheen ABB-Haf):

  • Voordelen: ABB biedt een breed scala aan groepenkasten van hoge kwaliteit. Ze staan bekend om hun innovatie en betrouwbaarheid. ABB-groepenkasten worden vaak gebruikt in zowel residentiële als commerciële toepassingen.
  • Nadelen: Net als Hager kunnen ABB-groepenkasten aan de duurdere kant zijn.
 3. Schneider Electric (voorheen Merlin Gerin):

  • Voordelen: Schneider Electric biedt een uitgebreid assortiment groepenkasten van verschillende groottes en configuraties. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en innovatie.
  • Nadelen: De kosten van Schneider Electric-groepenkasten kunnen hoger zijn in vergelijking met sommige andere merken.
 4. Eaton (voorheen Moeller):

  • Voordelen: Eaton biedt een breed scala aan betaalbare groepenkasten van hoge kwaliteit. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid.
  • Nadelen: Eaton-groepenkasten zijn mogelijk minder modulair dan sommige andere merken, wat ze minder flexibel maakt voor aanpassingen.
 5. Attema:

  • Voordelen: Attema-groepenkasten staan bekend om hun gebruiksgemak en betaalbaarheid. Ze bieden eenvoudige oplossingen voor standaard installaties.
  • Nadelen: Voor complexere installaties zijn Attema-groepenkasten mogelijk niet de meest geschikte keuze vanwege hun beperkte configuratiemogelijkheden.

Bij het kiezen van een groepenkast is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van de installatie, de specifieke behoeften van het huis en het budget. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een gekwalificeerde elektricien om de beste keuze te maken op basis van jouw specifieke situatie.

Over het algemeen kunnen de kosten voor het installeren van een nieuwe meterkast in Nederland variëren van €500 tot €2000 of meer.

Hier zijn enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten:

 1. Type meterkast: De kosten kunnen variëren afhankelijk van het type meterkast dat je installeert. Een standaard meterkast met enkele groepen en een enkele aardlekschakelaar zal doorgaans goedkoper zijn dan een uitgebreide meterkast met meerdere groepen, aardlekschakelaars en een krachtgroep voor bijvoorbeeld een inductiekookplaat.

 2. Grootte van de meterkast: Grotere meterkasten met meer ruimte voor extra componenten zullen doorgaans duurder zijn dan kleinere, meer basale meterkasten.

 3. Aantal groepen en aardlekschakelaars: De kosten zullen toenemen naarmate je meer groepen en aardlekschakelaars nodig hebt. Dit kan afhangen van de grootte van je huis en de elektrische belasting die het nodig heeft.

 4. Aard van de installatie: Als er extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het trekken van nieuwe elektriciteitskabels, het vervangen van verouderde bedrading, of het aanpassen van de elektrische infrastructuur van het huis, kunnen de kosten hoger uitvallen.

 5. Certificering en keuring: Na de installatie moet de nieuwe meterkast worden gekeurd door een erkende keuringsinstantie. De kosten voor deze keuring zijn meestal niet inbegrepen in de installatiekosten en moeten apart worden betaald.

Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende elektriciens en installatiebedrijven om een idee te krijgen van de kosten voor het installeren van een nieuwe meterkast in jouw specifieke situatie. Zorg ervoor dat je een ervaren en gekwalificeerde professional kiest om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd.

Extra groepen of stopcontacten aanleggen

Als je extra groepen of stopcontacten wilt laten aanleggen door een elektricien, zijn er verschillende stappen en overwegingen die je moet maken. Hier is een overzicht van wat er typisch bij komt kijken:

 1. Voorbereiding en planning: Voordat je extra groepen of stopcontacten laat aanleggen, is het belangrijk om de behoeften van je huis en de elektrische belasting te beoordelen. Denk na over waar je extra stopcontacten nodig hebt en welke apparaten of apparatuur je erop wilt aansluiten.

 2. Ontwerp en lay-out: Bepaal de optimale locaties voor de nieuwe stopcontacten en groepen op basis van je behoeften en de lay-out van je huis. Overweeg factoren zoals gemakkelijke toegang, esthetiek en veiligheid bij het bepalen van de locaties.

 3. Offertes opvragen: Neem contact op met verschillende elektriciens om offertes op te vragen voor het aanleggen van extra groepen en stopcontacten. Zorg ervoor dat je de elektricien duidelijk informeert over je wensen en behoeften, zodat ze een nauwkeurige offerte kunnen verstrekken.

 4. Materialen en arbeid: De kosten voor het aanleggen van extra groepen en stopcontacten zijn afhankelijk van de benodigde materialen en arbeid. Dit omvat het trekken van nieuwe elektrische bedrading, het installeren van groepenkasten, aardlekschakelaars en stopcontacten, evenals eventuele bijkomende werkzaamheden zoals boren van gaten en afwerking.

 5. Keuring en certificering: Na de installatie moeten de nieuwe groepen en stopcontacten worden gekeurd door een erkende keuringsinstantie om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en voorschriften. Zorg ervoor dat je elektricien dit regelt en dat je een certificaat van conformiteit ontvangt na de keuring.

 6. Onderhoud en service: Zorg ervoor dat je elektricien garanties biedt op het werk en materialen, en dat ze bereid zijn om eventuele problemen op te lossen of aanpassingen te maken indien nodig.

Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde elektricien in te huren voor het aanleggen van extra groepen en stopcontacten, omdat elektrische werkzaamheden gevaarlijk kunnen zijn als ze niet correct worden uitgevoerd. Zorg ervoor dat je de benodigde vergunningen en keuringen verkrijgt voordat je begint met de installatie, en volg de geldende voorschriften en normen om de veiligheid van je huis te waarborgen.

Aandachtspunten bij het opvragen van een offerte voor de elektriciën

Wanneer je offertes voor een elektricien opvraagt, zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je een nauwkeurige offerte ontvangt en de beste vakman voor de klus selecteert. Hier zijn enkele tips:

 1. Volledige beschrijving van het werk: Zorg ervoor dat je een gedetailleerde beschrijving geeft van het werk dat moet worden uitgevoerd. Dit omvat het aantal stopcontacten, schakelaars, verlichtingsarmaturen, groepen en andere elektrische componenten die moeten worden geïnstalleerd of gerepareerd.

 2. Specifieke vereisten en voorkeuren: Geef eventuele specifieke vereisten of voorkeuren aan die je hebt met betrekking tot de installatie, zoals het gebruik van bepaalde merken of types elektrische componenten, de locatie van stopcontacten en schakelaars, of eventuele esthetische overwegingen.

 3. Materiaalkosten versus arbeidskosten: Vraag de elektricien om de offerte op te splitsen in materiaalkosten en arbeidskosten, zodat je een duidelijk beeld krijgt van waar de kosten vandaan komen. Dit helpt je ook om de offerte te vergelijken met andere offertes.

 4. Vergunningen en keuringen: Vraag de elektricien of eventuele vergunningen of keuringen nodig zijn voor het uitgevoerde werk, en of deze kosten zijn inbegrepen in de offerte. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het werk wordt uitgevoerd volgens de geldende voorschriften en normen.

 5. Garantie en service na verkoop: Informeer naar de garantieperiode op het uitgevoerde werk en de geleverde materialen, en of de elektricien bereid is om eventuele problemen op te lossen of aanpassingen te maken na voltooiing van het werk.

 6. Referenties en ervaring: Vraag naar referenties van eerdere klanten en bekijk eventuele beoordelingen of getuigenissen van tevreden klanten. Het is ook een goed idee om te informeren naar de ervaring en kwalificaties van de elektricien om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor de klus.

Door deze aandachtspunten in gedachten te houden en meerdere offertes op te vragen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste elektricien selecteren voor jouw project.

 

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Elektriciën).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

CA Totaal Elektro Installatietechniek
Jan Luykenstraat 18
3027EC Rotterdam
'Allicht' Electro Techniek
Westhavenweg 58-F
1042AL Amsterdam
Emiel Techniek
De Pellenwever 21
5283XJ Boxtel
Czarnecki Dienstverlening
Walsmolen 27
2741NT Waddinxveen
Neftech Data en telecommunicatie
Groenezoom 101
3075GB Rotterdam
Hoogervorst Elektrotechniek B.V.
Kerkhofpad 14
2201LB Noordwijk (Zuid-Holland)
SSD Montage
dr. Wiardi Beckmansingel 297
3132CS Vlaardingen
Sevinga Installatietechniek
Landstrekenlaan 50
5235LB Den Bosch

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Elektra in huis aanleggen, hoe zit dat eigenlijk?

bron: Klusidee

Stroomloos maken om veilig te werken Een extra stopcontact aanleggen, een lamp ophangen, storingen verhelpen en ander elektricienwerk is volmaakt veilig als u het deel van de installatie waaraan u werkt stroomloos maakt.

lees verder ›

Anatomie, fysiologie, topografie en pathologie

bron: Infonu

Wat is het verschil tussen anatomie, fysiologie, topografie en pathologie? En wat is precies het verschil tussen histologie en fysiologie? Fysiologie wordt dan weer opgesplitst in vegetatieve en animale functies. Daarnaast spreekt men bij anatomie va…

lees verder ›

'Als je geen geschiedenis hebt, dan bouw je die toch?'

bron: de Volkskrant

In de Verenigde Staten staan wel driehonderd kastelen, waaronder veel 'middeleeuwse'. Tja, als je geen geschiedenis hebt, dan bouw je die toch zelf? Een goed verhaal: in 1970 tekende de 14-jarige scholier Mike Freeman voor een schoolopdracht zijn droomhuis: een kasteel met twee torens en een ophaalbrug. Als hij later groot zou zijn, bezwoer hij zijn klasgenoten, zou hij daar gaan wonen. Tuurlijk M …

lees verder ›

Installatiebedrijf

bron: ikknapmijnhuisop.nl

Bij een verbouwing of het opknappen van je huis Kan je veel hebben aan een installatiebedrijf.

Alle beroepsgroepen hebben inmiddels een tekort aan personeel

bron: NRC

De personeelstekorten zijn zo ver opgelopen dat alle 92 beroepsgroepen in Nederland in het tweede kwartaal kampten met krapte.

lees verder ›

Dag van de Bouw - De Bouw maakt het

bron: Infonu

Jaarlijks vindt er in mei een Dag van de Bouw plaats. Belangstellenden kunnen dan een kijkje achter de hekken van bouwprojecten nemen en met eigen ogen aanschouwen hoe interessant het werken in de bouw kan zijn. Bouwend Nederland is de initiatiefneme…

lees verder ›

Elektricien Competence XXL gereedschapskoffer

bron: Bouwwereld

http://bouwproducten.nl//gereedschap-bevestigingstechniek/handgereedschap/pid17765-elektricien-competence-xxl-gereedschapskoffer.html

‘Ik ben niet tekortgeschoten. Als coach ben je afhankelijk van de mensen om je heen’

bron: NRC

Vijf maanden hield Jaap Stam het vol als coach van Feyenoord. Wrok koestert hij niet, al kende hij wel eenzame momenten in Rotterdam. „Ik ben een doemdenker.”

lees verder ›

In Phnom Krom is alleen de armste man schuldenvrij

bron: NRC

Het concept van microkredieten is ooit ontwikkeld om mensen uit de armoede te halen. Maar nu blijkt dat het systeem van kleine leningen aan huishoudens ook kan leiden tot…

lees verder ›

Srebrenica’s doden: grootste forensische ‘legpuzzel’ ooit

bron: NRC

Nog altijd worden doden van de val van Srebrenica geïdentificeerd. De internationale organisatie die daartoe is opgericht, identificeerde in ruim twintig jaar meer dan 7.000 van…

lees verder ›