Bij elkaar gejutte kunst
bron: NRC
Uit protest tegen de grote hoeveelheid plastic afval die de mens uitstoot, begon Arnold Gronert kunstwerken te bouwen met aangespoeld materiaal, zag Kester Freriks .
lees verder ›Vraag eenvoudig offertes aan
Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.
Jouw Offerte. Eenvoudig een offerte aanvragen bij meerdere aanbieders.
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere aanbieders
Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Kunstschilders).
De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.
Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.
bron: NRC
Uit protest tegen de grote hoeveelheid plastic afval die de mens uitstoot, begon Arnold Gronert kunstwerken te bouwen met aangespoeld materiaal, zag Kester Freriks .
lees verder ›bron: NRC
Interview Visser Klaas Post ontdekte in de Westerschelde twee unieke vindplaatsen van uitgestorven walvissen en dolfijnen. Hij is “tot atheïst geëvolueerd” en speurt nu naar botten.
lees verder ›bron: NRC
Een man zou zaterdag een scheur hebben gemaakt in het schilderij Buste van een vrouw (1944), dat ongeveer 23 miljoen euro waard is.
lees verder ›bron: Infonu
Eeuwenlang hebben vele notabelen en meestal rijke lieden zich laten portretteren door kunstschilders. Veel musea hangen vol met portretten of hebben op zijn minst een galerij met afbeeldingen van belangrijke historische figuren. Maar vanaf een bepaal…
lees verder ›bron: NRC
In het begin van het nieuwe jaar wil Wim Pijbes terug naar de bron: de vrije natuur. Bij Wolfheze vindt hij een van de oudste bossen van Nederland.
lees verder ›bron: de Volkskrant
Lichtontwerper Pelle Herfst schetst hoe hij op toneel het bevreemdende namiddaglicht probeert te benaderen. Je ziet één beeld, je vermoedt een hele film. In de beroemde schilderijen van de Amerikaanse kunstschilder Edward Hopper (1882-1967) zitten mensen als bevroren aan een bar, staren uit het raam, lezen een tijdschrift aan een schaarsverlichte balie of wachten in een hotellobby, op gladde faute …
lees verder ›bron: Hoedoe
Je kunt natuurlijk gewoon een museum inlopen en zelf proberen je een beeld te vormen van de collectie schilderijen die aan de muren hangt. Je zult als leek echter al gauw merken dat dat niet meevalt zonder gids. ‘Toch kan het’, zegt kunstenares Adelijn van Huis. ‘De toeschouwer is degene die het schilderij tot leven brengt. Maar daar moet je wel iets voor doen.’ Wat, dát lees je hier.
lees verder ›bron: NRC
Deze maandag wordt op tv bij Nieuwsuur de winnaar van de Libris Literatuurprijs (50.000 euro) bekendgemaakt. De shortlist is opvallend sterk.
lees verder ›bron: de Volkskrant
Hoe kwamen al die prachtige Hollandse meesters toch in Rusland terecht? Een maand of acht lang kunnen 63 werken weer worden bewonderd in het land waar ze werden gemaakt. Een kans die u niet mag laten lopen. En dan sta je voor De Baadster (1660-'65). Het toont een naakte jonge dame, wat je wist, wier blik het midden houdt tussen 'Wat mot je, viespeuk?' en 'Kom er toch gezellig bij'. Wat je óók wist …
lees verder ›bron: NRC
Vijf maanden hield Jaap Stam het vol als coach van Feyenoord. Wrok koestert hij niet, al kende hij wel eenzame momenten in Rotterdam. „Ik ben een doemdenker.”
lees verder ›bron: NRC
De ophef over het portret van ‘rokende oude mannen’ op Universiteit Leiden is een goede aanleiding om de bestuurscultuur te onderzoeken, schrijft H. M. van den Brink .
lees verder ›bron: NRC
Karima Aissaoui schildert met demente ouderen. Ze schrijft columns op basis van haar ervaringen. Deze week: „Mag ik mijn telefoon terug?”
lees verder ›