Wielenwissel

Vraag eenvoudig offertes aan

Wielenwissel

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Een wielenwissel is een eenvoudige klus, uw banden zitten al op de velg en de garage of vakman hoeft deze alleen maar te wisselen. Betaal dan ook niet te veel, zoveel dat vaak gebeurt bij merkdealers, maar laat goedkoop en bij u in de buurt uw wielen wisselen van zomer naar winterbanden of vice versa. U ontvangt enkele vrijblijvende offertes en u kunt zelf beoordelen door wie u de klus laat uitvoeren.

Offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere aanbieders

In de volgende stap geeft u uw contactgegevens op. Zet deze niet in de beschrijving.

De voordelen van een wielenwissel

Een wielenwissel, niet te verwarren met een bandenwissel, biedt verschillende voordelen, vooral als het gaat om veiligheid, prestaties en kostenbesparingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Seizoensgebonden aanpassing: Het wisselen van wielen stelt je in staat om banden aan te passen aan de seizoensgebonden omstandigheden. In gebieden met wisselende weersomstandigheden kan het veranderen van zomer- naar winterbanden (en vice versa) helpen om de grip, tractie en remprestaties van je voertuig te verbeteren, wat de veiligheid op de weg vergroot.

 2. Verbeterde grip en tractie: Winterbanden zijn ontworpen met speciale rubbersamenstellingen en loopvlakontwerpen die beter presteren bij koud weer, sneeuw en ijs. Door winterbanden te monteren tijdens het koude seizoen kun je de grip en tractie van je voertuig verbeteren, wat resulteert in betere manoeuvreerbaarheid en remprestaties.

 3. Verlengde levensduur van banden: Door het gebruik van seizoensgebonden banden kunnen zowel zomer- als winterbanden langer meegaan. Omdat ze alleen worden gebruikt wanneer de omstandigheden optimaal zijn, slijten ze minder snel dan wanneer ze het hele jaar door worden gebruikt. Dit kan resulteren in kostenbesparingen op de lange termijn, omdat je minder vaak nieuwe banden hoeft te kopen.

 4. Kostenbesparingen op lange termijn: Hoewel het initieel investeren in twee sets banden en wielen duur kan lijken, kan het op lange termijn kostenbesparend zijn. Omdat banden minder snel slijten en je minder snel nieuwe banden hoeft te kopen, kunnen de kosten van het wisselen van wielen worden gecompenseerd door de verlengde levensduur van de banden.

 5. Optimale prestaties voor specifieke omstandigheden: Het gebruik van de juiste banden voor de juiste omstandigheden zorgt ervoor dat je voertuig altijd optimaal presteert. Zomerbanden bieden bijvoorbeeld betere grip en remprestaties op droog wegdek, terwijl winterbanden beter presteren bij koud weer en gladde wegen.

Het regelmatig wisselen van wielen kan niet alleen de veiligheid en prestaties van je voertuig verbeteren, maar ook kostenbesparingen opleveren op lange termijn. Het is echter belangrijk om de juiste banden te kiezen en ze op tijd te wisselen volgens de aanbevelingen van de fabrikant en de lokale weersomstandigheden.

Het verschil tussen een wielenwissel en een bandenwissel:

 1. Wielenwissel: Bij een wielenwissel worden de complete wielen van het voertuig gewisseld, inclusief de banden en velgen. Dit betekent dat het wiel (de velg met de band erop gemonteerd) als geheel wordt vervangen door een ander wiel. Een wielenwissel omvat dus het verwijderen van de volledige wielassemblage van het voertuig en het vervangen ervan door een ander wiel, meestal met een ander type band.

 2. Bandenwissel: Bij een bandenwissel worden alleen de banden op de bestaande velgen gewisseld, terwijl de velgen zelf op hun plaats blijven. Dit betekent dat de banden van de velgen worden verwijderd en vervangen door andere banden. Een bandenwissel houdt dus geen verandering in van de velgen, maar alleen van de banden die op die velgen zijn gemonteerd.

Kortom, bij een wielenwissel worden zowel de banden als de velgen van het voertuig gewisseld, terwijl bij een bandenwissel alleen de banden worden verwisseld terwijl de velgen op hun plaats blijven. De keuze tussen een wielenwissel en een bandenwissel hangt af van verschillende factoren, waaronder de voorkeur van de bestuurder, de staat van de velgen, de behoefte aan seizoensgebonden banden en de beschikbaarheid van reservevelgen.

Na het wisselen van de wielen is het belangrijk om verschillende controles uit te voeren om ervoor te zorgen dat alles correct is geïnstalleerd en dat het voertuig veilig kan worden gebruikt. Hier zijn enkele belangrijke punten om te controleren:

 1. Bevestiging van de wielbouten/moeren: Controleer of de wielbouten of -moeren stevig zijn vastgedraaid volgens de specificaties van de fabrikant. Gebruik indien nodig een momentsleutel om de bouten of moeren aan te draaien tot het juiste aanhaalmoment.

 2. Wielcentrering: Zorg ervoor dat de wielen correct zijn gecentreerd op de naaf van de auto. Als de wielen niet goed zijn uitgelijnd, kan dit leiden tot trillingen en ongelijkmatige slijtage van de banden.

 3. Bandenspanning: Controleer de bandenspanning van alle wielen, inclusief het reservewiel. Zorg ervoor dat de bandenspanning overeenkomt met de aanbevolen specificaties van de fabrikant voor optimale prestaties, brandstofefficiëntie en veiligheid.

 4. Visuele inspectie van de banden: Controleer de banden op tekenen van schade, zoals scheuren, bobbels, sneden of vreemde voorwerpen die vastzitten in het loopvlak. Vervang indien nodig beschadigde banden om de veiligheid te garanderen.

 5. Wielmoeren of wielbouten: Controleer of de wielmoeren of wielbouten allemaal aanwezig zijn en of ze niet beschadigd zijn. Vervang indien nodig ontbrekende of beschadigde moeren of bouten.

 6. Wielkappen of wieldoppen: Als je wielkappen of wieldoppen hebt, controleer dan of ze stevig zijn bevestigd en of er geen beschadigingen zijn die ze los kunnen maken tijdens het rijden.

 7. Remmen: Voer een korte testrit uit om te controleren of de remmen goed functioneren en of er geen ongewone geluiden of trillingen zijn tijdens het remmen. Dit kan wijzen op problemen met de remmen die moeten worden onderzocht.

 8. Stuurgedrag: Controleer tijdens het rijden of het stuurgedrag normaal is en of er geen trillingen of ongewone bewegingen zijn. Dit kan wijzen op problemen met de wieluitlijning of andere ophangingscomponenten.

Door deze controles uit te voeren na het wisselen van de wielen, kun je ervoor zorgen dat je voertuig veilig en goed presteert op de weg.

De kosten voor een wielenwissel kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de regio waar je woont, het type garage of autodealer, het merk en model van je voertuig, en eventuele extra services die worden aangeboden. Over het algemeen kan een wielenwissel bij een voordelige garage tussen de € 20 en € 50 kosten per keer.

Het is belangrijk om te controleren wat er precies is inbegrepen in de prijs van de wielenwissel. Sommige garages kunnen extra kosten in rekening brengen voor het balanceren van de wielen, het controleren van de remmen, het vervangen van wielmoeren of bouten, of het bijvullen van de banden met lucht. Zorg ervoor dat je deze kosten begrijpt voordat je akkoord gaat met de dienstverlening.

Daarnaast kan het de moeite waard zijn om aanbiedingen en kortingen te zoeken bij verschillende garages. Sommige garages bieden bijvoorbeeld speciale promoties aan voor seizoensgebonden bandenwissels of kunnen pakketten aanbieden voor meerdere diensten, zoals een wielenwissel in combinatie met een bandenbalancering of een inspectie van het remsysteem.

Tot slot is het altijd een goed idee om recensies te lezen en aanbevelingen te vragen van vrienden, familie of collega's over garages in jouw omgeving. Op deze manier kun je een betrouwbare en betaalbare garage vinden voor je wielenwisselbehoeften.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Wielenwissel).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Redivo Auto- & Bandenservicebedrijf
Liechtensteinweg 10
4455ST Nieuwdorp
Bandenservice & Reparatieservice Lemmer
Kadijk 17
8531XH Lemmer
APK Kwik Service Kerketuinen
Poeldijkseweg 1-B
2291GA Wateringen
Garage Pronk
Hand-eg 4
1648GD De Goorn
AB-Banden & Service
Jan v.d. Boschkade 5
7942GH Meppel
P.D. Automaterialen
Doorvaart 2
9101RE Dokkum
DK Parts
Prins Bernhardstraat 43
2411TK Bodegraven
Dreierink Bandenservice
Emmastraat 5
7642BD Wierden

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

den Kaag en Rotterdam DEN HAAG EEN ZONDAG ZONDER VOETBAL

bron: NRC

Terreinen afgekeurd. Vrijwel overal kon worden gevoetbald, behalve hier, waar de terreinen van V.I.O.S. en B.M.T. werden afgekeurd, zoodat de wedstrijden…Nu D.F .C.

lees verder ›

Vierkante wielen

bron: NRC

Herfstblaadjes op de rails. Vierkante wielen. Mist en gladheid. Treinreizigers hebben het niet makkelijk. Wat heeft de wetenschap te bieden?

lees verder ›

Goedkope zuinige auto's

bron: Infonu

Een gloednieuwe, zuinige auto hoeft niet altijd onbetaalbaar te zijn. Belastingvrije, zuinige auto’s zijn al op de markt vanaf €6.795.

lees verder ›

Importeren van een gebruikte auto

bron: Infonu

U bent opzoek naar een specifieke auto, maar deze is in Nederland niet, of slechts tegen hoge aanschafprijs verkrijgbaar, dan kunt u overwegen uw zoektocht naar de auto in het buitenland voort te zetten. Het kan natuurlijk ook dat u aan de Nederlands…

lees verder ›

Internationale aspecten

bron: NRC

Engeland: nieuwe kleine wagens.

lees verder ›

Let Dombrovskis krijgt handelsportefeuille Europese Commissie

bron: NRC

De benoeming is een domper voor Ierland, dat aandrong op het vertrek van de vorige (Ierse) handelscommissaris vanwege het schenden van coronaregels.

lees verder ›

Gigapakket aan klimaatwetgeving zal alle EU-lidstaten en alle burgers raken

bron: NRC

Het wordt ernst in Brussel: na de uitgesproken ambities moet concreet worden ingevuld hoe al die groene doelen worden gehaald.

lees verder ›

De grote datarace: een rijbewijs voor de robotauto

bron: NRC

Als je Google, Tesla, Volvo of BMW mag geloven neemt de auto snel het stuur van ons over. Maar de zelfrijdende auto is nog lang niet klaar voor zijn rijbewijs.

lees verder ›

Nieuwe auto kopen langer uitstellen

bron: Infonu

De meeste Nederland kunnen niet zonder een auto. De kosten van het bezitten en gebruiken van een auto zijn echter erg hoog. Hoeveel geld kunt u besparen door het kopen van een auto twee jaren uit te stellen?

lees verder ›

De APK keuring, wat zijn de regels?

bron: Infonu

Nieuwe auto’s hoeven nog niet APK gekeurd te worden. Zodra de auto drie of vier jaar oud is, moet u jaarlijks, of eens per twee jaar de auto laten keuren. Vanaf een leeftijd van acht jaar moeten alle auto’s jaarlijks voor de APK keuring.

lees verder ›

Auto nieuw kopen en volledig afrijden?

bron: Infonu

Een auto is duur in aanschaf en in onderhoud. Eigenlijk wilt u zo weinig mogelijk uitgeven aan een auto, maar het moet niet ten koste gaan van het rijplezier en comfort.

lees verder ›

Wat kost een tweede auto?

bron: Infonu

De kosten van het bezitten een auto zijn hoog. Zonder dat u de auto gebruikt kost deze al duizenden euro’s per maand. Een tweede auto de deur uit doen kan veel geld besparen.

lees verder ›