Carport bouwen

Vraag eenvoudig offertes aan

Carport bouwen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Wilt u uw auto overdekt stallen, of uw hout, caravan of grasmaaier onder een overkapping plaatsen dan kan u vaak zonder dat u een vergunning nodig heeft een carport bouwen bij uw huis. Let u wel goed op dat als u een cartport bouwt dat er nog voldoende afstand is tot de erfgrens, de benodigde afstand tot de erfgrens kan namelijk per gemeente verschillen. U kunt een carport laten bouwen van hout, kunststof of aluminium, wellicht dat u een voorkeur heeft, anders kunnen onze professionals u advies geven over de voor en nadelen van deze materialen. Een alumiunium carport is doorgaans onderhoudsvrij. U kunt geheel vrijblijvend hier offertes aanvragen om de kosten voor het bouwen van een carport bij uw huis te vergelijken.

Voordelen van een carport bij je huis

Een carport kan verschillende voordelen bieden voor je huis, wat de waarde ervan kan verhogen. Een goed ontworpen en goed gebouwde carport kan de waarde van je huis vergroten door extra bescherming, opslagruimte, esthetiek en parkeerruimte te bieden, en door de aantrekkelijkheid voor potentiële kopers te vergroten. We noemen er een aantal.

 1. Bescherming van voertuigen: Een carport biedt bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw, hagel en zonlicht. Dit kan helpen om de levensduur van voertuigen te verlengen door schade door weersomstandigheden te voorkomen, zoals roestvorming, verkleuring van lak en schade aan interieurmaterialen.

 2. Extra opslagruimte: Naast het beschermen van voertuigen, kan een carport ook dienen als extra opslagruimte voor andere items zoals fietsen, tuinapparatuur, buitenspeelgoed en meer. Dit kan de algehele functionaliteit van je huis vergroten door extra ruimte te bieden voor het opbergen van spullen.

 3. Verbeterde esthetiek: Een goed ontworpen en gebouwde carport kan de esthetiek van je huis verbeteren door een visueel aantrekkelijke toevoeging te zijn aan je woning. Dit kan de algehele uitstraling en waarde van je huis verhogen, vooral als de carport goed past bij de architectuur en stijl van je huis.

 4. Meer parkeerruimte: Het hebben van een carport kan extra parkeerruimte bieden voor voertuigen, waardoor het gemakkelijker wordt om gasten te ontvangen of om extra voertuigen zoals campers, boten of aanhangwagens op je eigen terrein te parkeren.

 5. Verhoogde aantrekkelijkheid voor kopers: Voor potentiële kopers kan de aanwezigheid van een carport een aantrekkelijke functie zijn die hun interesse in je huis vergroot. Het hebben van een carport kan een verschil maken in het besluitvormingsproces voor mensen die op zoek zijn naar een woning met extra functionaliteit en bescherming voor hun voertuigen.

De bouw van de carport, wat komt er bij kijken?

Het bouwen van een carport is een haalbaar project voor veel doe-het-zelvers, maar het vereist wel enige planning, kennis en vaardigheid. Hier zijn de basisstappen die je kunt volgen om een carport te bouwen:

 1. Ontwerp en planning:

  • Bepaal de locatie en afmetingen van de carport op basis van de beschikbare ruimte en de grootte van de voertuigen die je wilt parkeren.
  • Ontwerp een eenvoudig plan voor de carport, inclusief de afmetingen, het type dak en de materialen die je wilt gebruiken.
  • Controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningsvereisten voordat je begint met bouwen.
 2. Materialen en gereedschappen aanschaffen:

  • Koop alle benodigde materialen en gereedschappen voor het project, waaronder hout of metaal voor het frame, dakbedekking (zoals golfplaten, metalen panelen of polycarbonaat), bevestigingsmiddelen, beton voor funderingen, enzovoort.
 3. Fundering leggen:

  • Markeer de locaties voor de funderingspalen en graaf gaten op de juiste diepte volgens de lokale bouwvoorschriften.
  • Plaats de funderingspalen in de gaten en vul ze met beton om ze te verankeren. Zorg ervoor dat ze waterpas zijn en laat het beton volledig uitharden voordat je verder gaat.
 4. Bouw het frame:

  • Bouw het frame van de carport met behulp van het gekozen materiaal (hout of metaal). Zorg ervoor dat het frame stevig en goed verankerd is aan de fundering.
  • Installeer dwarsbalken en kruislatten om de stabiliteit van het frame te verbeteren en om het dak te ondersteunen.
 5. Installeer de dakbedekking:

  • Installeer de gekozen dakbedekking op het frame van de carport. Zorg ervoor dat het dak waterdicht is en stevig is bevestigd om bescherming te bieden tegen regen en sneeuw.
  • Afhankelijk van het type dakbedekking dat je gebruikt, moet je mogelijk afdichtingsmiddelen of andere bevestigingsmiddelen gebruiken om lekkage te voorkomen.
 6. Voltooiing en afwerking:

  • Controleer of alle onderdelen stevig zijn bevestigd en of de carport stabiel is.
  • Voeg indien gewenst extra functies toe, zoals verlichting, regengoten of opbergrekken.
  • Werk het project af door de carport te schilderen of te behandelen met een beschermende coating om de duurzaamheid te verbeteren en het uiterlijk te verbeteren.

Het bouwen van een carport kan een uitdagend project zijn, dus zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt en de nodige vaardigheden hebt voordat je begint. Als je twijfelt, overweeg dan om een professional in te huren om je te helpen bij het bouwen van de carport.

Hoeveel kost nu de aanleg van een carport?

De kosten van een carport kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de grootte, het ontwerp, de locatie en de toegevoegde functies. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen die de kosten van een carport kunnen beïnvloeden:

 1. Materiaal: Het materiaal dat je kiest voor de constructie van de carport zal een grote invloed hebben op de kosten. Houten carports zijn over het algemeen goedkoper dan metalen carports, maar metalen carports kunnen duurzamer en onderhoudsvriendelijker zijn op de lange termijn.

 2. Grootte: De grootte van de carport, gemeten in lengte, breedte en hoogte, zal ook de kosten bepalen. Grotere carports vereisen meer materiaal en arbeid, wat resulteert in hogere kosten.

 3. Ontwerp en complexiteit: Een eenvoudig ontwerp met standaardafmetingen zal over het algemeen goedkoper zijn dan een op maat gemaakte carport met ingewikkelde details of extra functies.

 4. Toegevoegde functies: Extra functies zoals verlichting, regengoten, opbergrekken, afwerkingen en coatings kunnen de kosten van een carport verhogen. Deze functies kunnen echter ook de functionaliteit en esthetiek van de carport verbeteren.

 5. Installatie: Als je ervoor kiest om de carport zelf te bouwen, bespaar je op arbeidskosten. Als je echter een professional inhuurt voor de installatie, zullen de arbeidskosten de totale kosten verhogen.

Om een ​​idee te krijgen van de kosten van een carport, kun je offertes aanvragen bij verschillende leveranciers en aannemers. Zorg ervoor dat je alle kosten, inclusief materiaal, arbeid en eventuele extra's, vergelijkt voordat je een beslissing neemt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele bouwvergunningen en lokale bouwvoorschriften die van invloed kunnen zijn op de kosten en het ontwerp van je carport.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Carport bouwen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Grzegorz Pancerz
Kamerlingh Onnesweg 69-A
1223JC Hilversum
Aannemersbedrijf J.W. Beumer B.V.
Schoterbosstraat 21
2023TR Haarlem
de Vos Passie voor Passief Bouwen
Stijn Buysstraat 22
6512CP Nijmegen
Bouwbedrijf Visser en Bunschoten B.V.
Energieweg 19
1271EC Huizen
Montagebedrijf Heideveld
Wendakker 64
8308CK Nagele
Holsteijn Montage B.V.
Prins Hendrikstraat 32
2671JH Naaldwijk
Witte Bouw B.V.
Veemarkt 4
4001AE Tiel
H. Filmer
Dokter Bonstraat 37
1566KW Assendelft

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Golfplaten dak maken

bron: Gamma

Golfplaten lenen zich perfect voor kleine gebouwen zoals tuinhuisjes. Bekijk hier hoe je een golfplaten dak maakt.

lees verder ›

In het stemhokje gaat het om het rolluik versus de bakfiets

bron: NRC

Electorale geografie maakt goed zichtbaar dat de sociaal-culturele segregatie ook een ruimtelijke segregatie is.

lees verder ›

Gipsplaten scheidingswand maken met metal studs

bron: Gamma

Zelf een scheidingswand maken van metal studs en gipsplaten. Dit stappenplan laat zien hoe.

lees verder ›

Burgertrots in de Bijlmer

bron: NRC

Rijd met makelaar Eefje Voogd mee door de Bijlmer. Langs de eengezinswoningen van Kantershof met onder de carports caravans.

lees verder ›

Stijlboek

bron: de Volkskrant

aNa het voorvoegsel a- in de betekenis van 'niet' komt geen koppelteken: apolitiek, areligieus, asociaal.A1, A12, A27, N201, N271Tussen letter en cijfer in wegaanduidingen komt geen spatie. Bij bijvoorbeeld werkzaamheden en alcoholcontroles is, eventueel tussen haakjes, een nadere aanduiding van het traject gewenst: de A1 (Amsterdam-Hoevelaken); de N10, Poitiers-Bordeaux. www.rijkswaterstaat.nlaan …

lees verder ›

Nienoord 14, Lelystad

bron: de Volkskrant

Te koop: Hoekwoning met tuin en dakterras... Sinds: Februari 2010.Vraagprijs: euro 229.500,-Bouwjaar: 2000.Eigenaren: Guido Klaassen (34, technisch tekenaar bij bedrijf in prefab-beton bouwdelen) en Martine Klaassen (32, lerares basisschool). Zij hebben twee dochters van 5 en 2 jaar oud. Het paar wil een nieuw huis bouwen in Lelystad, in de nieuwe wijk Warande. Kenmerken: Huis op 243 vierkante m …

lees verder ›

Wat te doen aan beslagen autoruiten?

bron: Infonu

Vooral oudere auto's hebben last van vocht in de auto, waardoor de ruiten beslaan. Heel erg vervelend en gevaarlijk met autorijden door het slechte zicht. Plus het feit dat je er een hoge boete voor kunt krijgen als de politie het ziet en je aanhoudt…

lees verder ›

De wordt speelterrein van rijken en grote stad hoogopgeleiden

bron: NRC

Van vergaarbak van verslaafden en gestoorden worden grote steden reservaten voor welgestelden. Veiliger en beter uitgerust dan de voorstad, vindt Errik Buursink.

lees verder ›

Waterschap zegt dijkbewoners de wacht aan

bron: NRC

Langs de Eemdijk hebben bewoners fraaie tuinen aangelegd met tal van opstallen. Het waterschap is daar tegen, de veiligheid van de dijk zou erdoor worden ondermijnd.

lees verder ›

Laat er water zijn!

bron: de Volkskrant

Las Vegas kan bestaan dankzij Lake Mead, een gigantisch stuwmeer uit de jaren dertig. Met het water uit dit stuwmeer douchen ze tevens in Phoenix en besproeien ze hun gazons in Los Angeles.... ‘This is Vegas baby! Het is allemaal een fantasiewereld’. Bill Rohret, de beheerder van de Angel Park Golf Club, laat een verfspuit zien. Daarmee verven zijn terreinknechten het gras van de golfbaan groen a …

lees verder ›