Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen?
We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft
u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.
Rookverbod Horeca
bron: Infonu
Het doel van het rookverbod in de horeca is werknemers de gelegenheid te geven op een rookvrije werkplek. Het rookverbod in de horeca werd in 2008 ingevoerd. Uitzondering zijn de kleine cafés zonder personeel, waar roken wel is toegestaan, mits de…
lees verder
›
Bier blijft middelpunt van Horecava
bron: NRC
Op de 37ste Horecava in de RAI ontvingen de 680 standhouders deze week 101.809 bezoekers, zo'n tienduizend meer dan vorig jaar.
lees verder
›
Vakantiewerk in de horeca
bron: Infonu
Zoek jij vakantiewerk in de horeca? Er zijn heel veel baantjes die je kunt doen in de zomermaanden en waar jij wat extra geld mee kunt verdienen. Juist in de zomermaanden kunnen ze je hulp in de horeca goed gebruiken. Het vakantiewerk in de horeca is…
lees verder
›
Dresscodes, wat moet ik aan? | Black tie, Tenue de Ville.
bron: Infonu
Vaak wordt er op uitnodigingen een dresscode vermeldt. Houd je hieraan, anders kun je de plank volledig misslaan! Ook is dit een teken van disrespect ten opzichte van de gastheer/vrouw. Maar wat betekenen dresscodes als "black tie" nu eigenlijk? In d…
lees verder
›
De wederkerigheid van gastvrijheid in de zorg
bron: Infonu
Als iemand opgenomen wordt in een zorgcentrum, een verpleeghuis of een andere instelling, is het belangrijk dat iemand zich welkom voelt. Gastvrijheid maakt dat mensen zich op hun gemak voelen. Veel zorginstellingen hebben gastvrijheid hoog in het va…
lees verder
›
Indrapura in Driebergen: Een feest voor (niet-)vegetariërs
bron: Infonu
Uit eten gaan heeft voor de meeste mensen iets feestelijks. Je hebt wat te vieren, bent gezellig met vrienden of familie en eet een maaltijd die uitgebreider, smakelijker, anders is dan thuis. Helaas is de praktijk niet zelden weerbarstig en valt het…
lees verder
›
Deze gebruiken en gebaren zijn onbeleefd in het buitenland
bron: Infonu
Ieder land heeft zijn eigen gebaren en gebruiken. Bepaalde gebaren en gebruiken die in het ene land wel geschikt zijn, worden in het andere land wellicht gezien als onbeleefd of zelfs beledigend. Ga je dus vaak naar het buitenland, dan is het zeker a…
lees verder
›
Gastheerschap en gastvrijheid
bron: Infonu
Eten is meer dan een primaire levensbehoefte. Aan de ene kant kan een mens niet overleven zonder eten en drinken en aan de andere kant heeft de emotie en de ambiance rondom het eten een grote invloed op de beleving van het eten.
lees verder
›
Kerst zonder stress
bron: Infonu
Kerst zonder stress. Een leuk kerstfeest organiseren zoals een diner, brunch of borrel vergt altijd veel van mensen. Sommigen hebben een natuurlijk talent voor zulke zaken, maar anderen zijn soms helemaal het spoor bijster en zijn al een week zenuwac…
lees verder
›
‘Iedereen kan in de beveiliging gaan’
bron: NRC
Peter Hoes, voorzitter van de brancheorganisatie, is niet verbaasd dat het misgaat. „Er zijn steeds meer beveiligers en er is te weinig toezicht.”
lees verder
›
Wat is horeca precies?
bron: Infonu
De horeca is een term die we heel vaak horen en de meeste mensen weten ook wel wat het ongeveer is. Toch blijkt dat het begrip toch nog veel vragen opwekt. Wat houdt het in en wat kun je verwachten wanneer je in de horeca werkt? Welke banen vallen on…
lees verder
›
Uit eten
bron: de Volkskrant
Waar eten we?.. Waarom?Proeven van Kunst heet het culinair evenement dat vorige week in negenrestaurants in Tilburg en omgeving is begonnen. Lokale kunstenaarsontwerpen borden waarop koks een menu opdienen. Na afloop mag de gast zijnbord mee naar huis nemen. Alle borden staan op de websiteproevenvankunst.nl. Wij vonden dat van Bij Wijze van Klijsen het mooist.Hoe zitten we erbij?Het restaurant van …
lees verder
›