Glas in lood plaatsen

Vraag eenvoudig offertes aan

Glas in lood plaatsen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Wilt u glas in lood ramen aan laten leggen of wilt u deze onderhouden of restaureren. Verschillende glaszetters hebben ervaring met glas-in-lood. Het is ook mogelijk om glas-in-lood ramen een andere bestemming te geven als raamhanger of voorzetraam. Bij glas-in-lood ramen zijn de glasdelen met elkaar verbonden middels loodprofielen, dit is al een heel oud principe, er zijn al glas-in-lood ramen gevonden in de 11e eeuw. Tiffany of brandschilderen is geen glas in lood, maar als u dit wilt combineren in uw raam dan kunt ook hier offertes voor ontvangen. De isolatiewaarde van glas-in-lood ramen is vaak niet goed, wie toch een energiezuinig oplossing wil hebben, maar wel graag glas-in-lood ramen behoud kan er voor kiezen de glas-in-lood ramen in dubbel glas (of zelfs triple glas) te plaatsen. Dit scheelt op uw energierekening en de ramen beschermen beter tegen inbraken. Vraag hier eenvoudig en vrijblijvend offertes aan voor uw ramen.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Glas in lood plaatsen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

V.O.F. H. Roelofsen Glas
Brinkhofweg 16
6741LR Lunteren
Van Oosterhout Autoglas
Keizersveld 47-A
5803AM Venray
C.R.G. Molle thodn Intro Vloerencentrum
Jan Vrijmanstraat 317
1087MN Amsterdam
Glas in Lood Atelier Domstad B.V.
Ceylonlaan 6
3526AD Utrecht
Schildersbedrijf Stroet
Grutto 11
1713TV Obdam
De Glasschuur
Van Hoftenstraat 26
3815PP Amersfoort
Glasatelier Glasario
Prijssestraat 29-a
4101CN Culemborg
AAA Glas
Primulaveld 63
4613CE Bergen op Zoom

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Tussen Anton Pieck en de bulldozer; Het recht van monumenten om hinderlijk te zijn

bron: NRC

De zorg voor monumenten heeft zich in Nederland altijd afgespeeld in een klimaat van onverschilligheid. Het verleden wordt als hinderlijk ervaren, door architecten, door projectontwikkelaars en door politici. Als er één cultuursector zwaar is getroffen door de bezuinigingen, dan is het wel de monumentenzorg. “Wat moet Nederland met zijn 60.000 monumenten en zijn beschermde stads- en dorpsgezichten aanvangen? Moeten we gradaties in monumenten vaststellen? Monumenten die helemaal intact moeten blijven omdat ze zo stijlzuiver zijn of hun type zo zeldzaam voorkomt?”

lees verder ›

Homo ludens maakt plaats voor homo consumens

bron: NRC

De dagen van kraakpand de Blauwe Aanslag in Den Haag zijn geteld. Met het pand verdwijnen ook de laatste krakers-oude-stijl. De nieuwe aanwas heeft geen tijd meer voor fulltime activisme. En de oude garde sloot een deal met de gemeente voor een nieuw pand.

lees verder ›

Lunapark MOSKOU

bron: NRC

Sinds het ruimteschip Mir met kunst- en vliegwerk in een baan om de aarde wordt gehouden, beleeft Rusland een hausse in ruimtevaartnostalgie. Supergeheime ruimtevaartcentra, het Sterrendorp waar veel kosmonauten wonen, het planetarium - alles wordt uit pure armoede omgebouwd tot toeristische attractie. Wie 26 dollar neertelt, krijgt een eigen ster.

lees verder ›

De kracht van de kraton; Hoe een prinses van Surakarta het opneemt tegen een zoon van Soeharto en op de bres springt voor het koninklijk paleis

bron: NRC

Vorst Paku Buwono XII van Surakarta, telg uit een oud Javaans koningsgeslacht, kampt met chronisch geldgebrek en geeft toestemming om binnen de muren van zijn paleis in Solo, de meest Javaanse stad van Indonesië, een luxe hotel te bouwen. Een van zijn vijfendertig kinderen, nota bene een vrouw, trotseert haar vader. De prinses weigert de kraton, het heiligste der heiligen van de Javaanse cultuur, uit te leveren aan de investeerder, een Soeharto-zoon, en dreigt met een hongerstaking. De koninklijke familie is verdeeld, de mannelijke pretendenten zwijgen en de vorst houdt koppig vast aan zijn afspraak met de geldschieter. Een paleisrevolte met een mystieke achtergrond.

lees verder ›

'Zelfs het Hilton kon niet aan de Willem tippen'; Herinneringen aan een verrukelijk schip

bron: NRC

Op 2 december verdween het brandende cruiseschip de Achille Lauro voorgoed in de golven voor de kust van Somalië. Drie bemanningsleden vonden de dood, de 579 passagiers (onder wie 94 Nederlanders) konden gered worden. Het was de dramatische ondergang van een koninklijk schip, dat onder de naam Willem Ruys jarenlang voer op Nederlands-Indië. Bemanningsleden en passagiers uit die periode vertellen van het leven aan boord. 'Het waren gedenkwaardige reizen.'

lees verder ›

In Boeyinga's kerkje kan de klok nog steeds luiden

bron: de Volkskrant

Tot woonhuis verbouwde kerk, Hoge Buurt 3, St. Maarten. Architecten: B.T. Boeyinga en Ton van Rutten. Ontwerp en bouw: 1961/62.... ARCHITECTUURVijfenzeventig jaar oud was Berend Tobia Boeyinga (1886-1969) toen hij in 1961 nog de opdracht kreeg een kerkje te ontwerpen op een eeuwenoude terp in het Noord-Hollandse St. Maarten. De domineeszoon uit Noordscharwoude, die na de beroepen van timmerman en …

lees verder ›

'Van energieslurpend naar energieleverend'

bron: de Volkskrant

Utrecht gaat de energieverspillers aanpakken, zegt gedeputeerde De Jong... Je elektrische auto ’s avonds inpluggen in je energieleverende huis. Dat is het toekomstbeeld van de Utrechtse gedeputeerde Wouter de Jong (ChristenUnie), die zichtbaar meer houdt van weidse vergezichten dan van gepolder en praktische bezwaren. De provincie Utrecht moet het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid, vi …

lees verder ›

‘Van energieslurpend naar energieleverend’

bron: de Volkskrant

Je elektrische auto ’s avonds inpluggen in je energieleverende huis. Dat is het toekomstbeeld van de Utrechtse gedeputeerde Wouter de Jong (ChristenUnie), die zichtbaar meer houdt van weidse vergezichten dan van gepolder en praktische bezwaren. De provincie Utrecht moet het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid, vindt hij. ‘We kunnen niet doorgaan op de huidige weg, nu de fossiele brandsto …

lees verder ›

Spelen met de vernietiging

bron: NRC

Over het immense atelier van de Duitse kunstenaar Anselm Kiefer is volgende week een documentaire op tv te zien. Ook wordt zijn werk nu getoond in Antwerpen.

lees verder ›

Verjaarstaart voor jarig Museumweekend

bron: NRC

Het Groninger Museum is een van de vele musea die meedoen aan het Nationaal Museumweekend. Het gerenoveerde museum dat in 1994 bij de opening een ‘taart’ werd genoemd, was architectonisch zijn tijd ver vooruit, schrijft Bernard Hulsman.

lees verder ›

EEN VAREND VOLKSPALEIS

bron: NRC

Het Nederlandse architectenburrau VFD maakt naast keurige, functionele architectuur ook imposante cruiseschepen. Een bezoek aan de Amsterdam, waar Las Vegas en Ceausescu, Marilyn Monroe en Palladio hand in hand gaan.

lees verder ›