Markiezen maken en/of monteren

Vraag eenvoudig offertes aan

Markiezen maken en/of monteren

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

De prijzen voor markiezen variëren per aanbieder en afhankelijk van de gekozen basismaterialen zoals hout of aluminium. Markiezen geven uw huis een traditionele en nostalgische uitstraling en zijn vaak dan ook echt een meerwaarde. Daarnaast zijn markiezen een zeer effectieve wijze van zonwering door de dichte zijkanten waardoor er ook geen zon vanaf de zijkant langs de zonwering schijnt. Offertes aanvragen voor markiezen of uitvalschermen passend bij uw huis kunt hier eenvoudig doen, als u de markiezen ook wilt laten plaatsen door een vakman dan kunt u dit in uw offerteaanvraag aangeven.

Een klusjesman markiezen laten installeren

De kosten voor het installeren van markiezen kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte en het type markies, de locatie, en de tarieven van de klusjesman. Hier is een geschatte tabel met de kosten voor het installeren van markiezen, op basis van grootte en type:

Grootte Type Geschatte kosten (EUR)
Klein Standaard 100 - 200
  Semi-cassette 150 - 250
Middelgroot Standaard 200 - 300
  Semi-cassette 250 - 400
Groot Standaard 300 - 500
  Semi-cassette 400 - 600

De geschatte kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken van de markies, de complexiteit van de installatie en de regionale prijsverschillen. Het wordt aanbevolen om offertes op te vragen bij verschillende klusjesmannen om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor jouw specifieke situatie.

Markiezen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van zonwering, waaronder:

 1. Uitstekende bescherming tegen zonlicht: Markiezen bieden uitstekende bescherming tegen direct zonlicht, omdat ze niet alleen het zonlicht blokkeren dat van boven komt, maar ook vanaf de zijkanten. Hierdoor creëren ze een effectieve barrière tegen fel licht en UV-stralen, waardoor ze een comfortabele en schaduwrijke buitenruimte bieden.

 2. Verbeterde privacy: In tegenstelling tot sommige andere vormen van zonwering, zoals rolluiken of jaloezieën, bieden markiezen ook privacy. Omdat ze naar buiten uitsteken en zowel van boven als vanaf de zijkanten bescherming bieden, kunnen ze een gevoel van privacy creëren voor ramen en terrassen.

 3. Esthetische uitstraling: Markiezen voegen een esthetisch aantrekkelijk element toe aan de buitenkant van een gebouw. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en ontwerpen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de architectuur en het ontwerp van een gebouw. Hierdoor kunnen ze niet alleen functioneel zijn, maar ook de visuele aantrekkingskracht van een woning of bedrijfspand verhogen.

 4. Duurzaamheid: Markiezen zijn over het algemeen duurzaam en kunnen jarenlang meegaan met de juiste zorg en onderhoud. Ze zijn gemaakt van stevige materialen zoals aluminium frames en waterbestendige stoffen, waardoor ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, wind en zonlicht.

 5. Flexibiliteit in ontwerp: Markiezen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, waaronder vaste markiezen, klaparmmarkiezen en gesloten cassette markiezen. Hierdoor kunnen ze worden aangepast aan de specifieke behoeften en voorkeuren van een huiseigenaar of bedrijfseigenaar, en kunnen ze worden geïnstalleerd op verschillende soorten ramen en buitenruimtes.

Markiezen bieden een combinatie van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid die ze tot een aantrekkelijke keuze maken voor zonwering voor veel huiseigenaren en bedrijfseigenaren.

Bij het aanvragen van offertes voor markiezen is het belangrijk om verschillende materialen, kosten en aandachtspunten in overweging te nemen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen:

 1. Materialen:

  • Frame: Markiezen worden meestal gemaakt van aluminium, staal of hout. Aluminium is populair vanwege zijn duurzaamheid en lichtgewicht eigenschappen, terwijl hout een natuurlijke uitstraling heeft maar meer onderhoud vereist.
  • Bekleding: De bekleding van markiezen kan bestaan uit verschillende materialen, zoals acryl, polyester of PVC-gecoat polyester. Acryl is populair vanwege zijn duurzaamheid en kleurvastheid, terwijl PVC-gecoat polyester waterbestendig is en gemakkelijk schoon te maken.
  • Mechanisme: Markiezen kunnen worden bediend met een handmatige draaistang of een elektrisch systeem met afstandsbediening. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur en budget.
 2. Kosten:

  • De kosten van markiezen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, het materiaal, het ontwerp en de installatiekosten.
  • Gemiddeld kunnen markiezen variëren in prijs van € 200 tot € 800 per stuk, afhankelijk van de kwaliteit en de gekozen opties.
 3. Aandachtspunten bij offertes:

  • Grootte en ontwerp: Zorg ervoor dat de offerte de juiste afmetingen en het gewenste ontwerp van de markiezen weergeeft.
  • Kwaliteit van materialen: Controleer welke materialen worden gebruikt voor het frame en de bekleding van de markiezen, en zorg ervoor dat ze van goede kwaliteit zijn en geschikt voor jouw behoeften.
  • Installatiekosten: Controleer of de offerte alle installatiekosten omvat, inclusief arbeid en eventuele extra benodigdheden.
  • Garantie: Informeer naar de garantievoorwaarden voor de markiezen, inclusief de dekking en duur van de garantie.

Door rekening te houden met deze factoren en aandachtspunten bij het aanvragen van offertes voor markiezen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste optie kiezen voor jouw specifieke behoeften en budget.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Markiezen maken en/of monteren).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Bloksteen B.V.
Sophialaan 21
3542AR Utrecht
Jake's Photo Art
President Rooseveltlaan 124
4382KV Vlissingen
VakantieXperts Mobiel Loes Evegaars
Tindijk 6
4706TM Roosendaal
Lauwel B.V.
Kamperfoeliestraat 28
5271JE Sint-Michielsgestel
OktoberfestFan
Corona 17
1705TH Heerhugowaard
Maike de Beijer
Richterstraat 57
6691DW Gendt
Ardalas
Middenstede 130
2543TT Den Haag
Femke Prinsen Book & Paper Conservation
Hansenstraat 81
2316BE Leiden

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

NIEUWSTIJDINGEN. AMSTERDAM, Zaturdag 10 November.

bron: NRC

(Extrakten uit de Tweede Editie van ons Blad van gisteren.) Partie. Corresp. (LONDEN, 6 Nov.) De gecons. openden flaauw tot 83} , doch verbeterden zich en zijn BïJ gebleven.

lees verder ›

Ja ik wil

bron: NRC

IN GRETNA GREENEmma Bruntvan een romantisch stadjeZe komen nog steeds, de trouwlustige paren, uit alle hoeken van de wereld. De roep van Gretna Green is internationaal.

lees verder ›

Hoe kan ik inbouwspots in mijn huis monteren?

bron: Infonu

Voor een gezellige sfeer in de woonkamer of de keuken of een andere ruimte in huis zijn inbouwspots ideaal. In de ruimte kan vooral met halogeenlampen die kunnen worden gedimd een aangename sfeer gecreëerd worden. In dit artikel aandacht voor het mon…

lees verder ›

Fietsverlichting aanleggen in vijf stappen

bron: Infonu

Wilt u fietsverlichting aanleggen maar wilt u dit niet door een fietsenmaker laten doen? Het aanleggen van fietsverlichting kan soms een lastig karwei zijn. Dit artikel beschrijft het aanleggen van fietsverlichting in vijf duidelijke en simpele stapp…

lees verder ›

Kwalificatie van een uitzonderlijke stem

bron: NRC

Op geen ander terrein der vertolkingskunst is de smaak van liet publiek zo verdeeld als bij de appreciatie van de zang. W at voor de één het toppunt betekent aan…J.

lees verder ›

Bij Volkswagen-topman Herbert Diess is het altijd wachten op het volgende conflict

bron: NRC

Volkswagen-topman Herbert Diess staat voor een ongekend grote uitdaging: het aloude autoconcern klaarmaken voor de elektrische toekomst.

lees verder ›

Zonwering prijzen

bron: Infonu

De prijzen van zonwering kunnen sterk verschillen. Daarom is het verstandig om te kijken wat er in je budget past. De prijzen van zonwering zijn onder andere afhankelijk van de soort zonwering, het materiaal, de bediening en de montage. Hieronder lee…

lees verder ›

Door gods hand verpletterd

bron: NRC

Moord en doodslag in orthodoxe kringen.

lees verder ›

BUITENLANDSCH NIEUWS. Engeland.

bron: NRC

'0. a 1 November. Men zegt, dat de Koningin en Il tl| r' voornemens zijn, bij hunne terugkomst van Bur\^ °uBe , eigendom van den Markies van Ëxeter , een be '*.

lees verder ›

Waarom we de boekenkast uit onze woonkamers hebben verbannen

bron: NRC

We lezen meer en kopen meer boeken. Toch verdwijnen ze uit de woonkamer. Waarom?

lees verder ›

BIOGRAFIE

bron: NRC

LOUIS BRAILLE Een onbekende uit het Institut des Jeunes AveuglesTriumph over Dirkness. The Life of Louis Braille door Lennard Bickei 167 blz., Allen & Unwin 1988, f 59,30…

lees verder ›

Lichter dan lucht

bron: NRC

De ballonvaart neemt een nieuwe vlucht.

lees verder ›