Spackspuiten

Vraag eenvoudig offertes aan

Spackspuiten

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Zoekt u een stukadoor die voor u spackspuitwerk kan uitvoeren, u kunt eenvoudig en vrijblijvend offertes aanvragen voor het spackspuiten van muren of plafonds.

De ins en outs van Spacken

Spackspuiten, ook wel spacken genoemd, is een populaire methode voor het afwerken van wanden en plafonds in woningen en gebouwen. Deze techniek biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele afwerkingsmethoden zoals stucwerk of behangen. Hier zijn enkele van de voordelen van spackspuiten:

 1. Snelle afwerking: Spackspuiten is over het algemeen een snelle afwerkingsmethode. Met de juiste apparatuur kan een ervaren vakman grote oppervlakken in korte tijd afwerken, waardoor de totale bouwtijd wordt verkort.

 2. Glad en egaal resultaat: Spackspuiten levert een glad en egaal oppervlak op, zonder naden of structuur, wat een moderne uitstraling geeft aan de ruimte. Dit maakt het ook gemakkelijker om het oppervlak schoon te maken en te onderhouden.

 3. Kostenbesparend: Over het algemeen is spackspuiten een kosteneffectieve afwerkingsoptie in vergelijking met andere methoden zoals stucwerk of behangen. Het materiaal is doorgaans goedkoper en de installatie gaat sneller, wat resulteert in lagere arbeidskosten.

 4. Naadloos: Omdat spackspuiten een naadloze afwerking oplevert, zijn er geen naden of voegen die kunnen barsten of loslaten. Dit maakt het een duurzame en langdurige afwerkingsoptie die minder onderhoud vereist.

 5. Geluids- en thermische isolatie: Spackspuitwerk kan ook dienen als een vorm van isolatie, waardoor geluiden worden gedempt en de thermische efficiëntie van de ruimte wordt verbeterd. Dit kan helpen om een comfortabeler en energiezuiniger binnenklimaat te creëren.

 6. Aanpasbaarheid: Spackspuitwerk is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en texturen, variërend van fijn tot grof, waardoor je de mogelijkheid hebt om het uiterlijk van de ruimte aan te passen aan je persoonlijke voorkeur en stijl.

 7. Verberg imperfecties: Spackspuitwerk kan kleine oneffenheden en imperfecties in de ondergrond verbergen, waardoor het ideaal is voor het afwerken van oudere muren of plafonds zonder dat er veel voorbereiding nodig is.

Al met al biedt spackspuiten een aantrekkelijke combinatie van snelheid, kostenefficiëntie, duurzaamheid en esthetiek, waardoor het een populaire keuze is voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Het spackspuiten van wanden en plafonds is een proces dat enige voorbereiding, vaardigheid en de juiste apparatuur vereist. Hier zijn de belangrijkste stappen en aspecten die komen kijken bij spackspuiten:

 1. Voorbereiding van de ondergrond: De ondergrond moet schoon, droog, glad en vrij van stof en vuil zijn voordat je begint met spackspuiten. Eventuele gaten, scheuren of oneffenheden moeten worden gerepareerd en gevuld met geschikt vulmiddel en vervolgens geschuurd om een glad oppervlak te creëren.

 2. Bescherming van de omgeving: Voordat je begint met spackspuiten, is het belangrijk om de omringende ruimte en oppervlakken te beschermen tegen overspray. Dit kan worden gedaan door de vloer, meubels, ramen en deurkozijnen af te dekken met plastic folie of afdekzeil.

 3. Mengen van het spackmateriaal: Het spackmateriaal moet worden gemengd volgens de instructies van de fabrikant om een gladde en egale consistentie te verkrijgen. Dit kan worden gedaan met behulp van een speciale spackmenger of boormachine met een roerstaaf.

 4. Aanbrengen van de spack: Het spackmateriaal wordt aangebracht met behulp van een spackspuitmachine, ook wel spackpistool genoemd. De spuithoek, druk en snelheid moeten worden afgestemd op het gewenste resultaat en de textuur van het spackwerk.

 5. Textuur en afwerking: Afhankelijk van de gewenste textuur en afwerking, kan het spackspuitwerk direct na het aanbrengen worden gladgestreken met een spackmes voor een gladdere afwerking, of worden gelaten zoals het is voor een meer gestructureerde textuur.

 6. Drogen en uitharden: Nadat het spackspuitwerk is aangebracht, moet het voldoende tijd krijgen om te drogen en uit te harden voordat verdere afwerkingen kunnen worden uitgevoerd. Dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en het type spackmateriaal dat is gebruikt.

 7. Afwerking en nabewerking: Na het drogen van het spackspuitwerk kunnen eventuele randen en hoeken worden bijgewerkt met een spackmes voor een strakkere afwerking. Ook kunnen eventuele oneffenheden worden geschuurd en opnieuw gespoten indien nodig.

Al met al is spackspuiten een vaardigheid die enige oefening en ervaring vereist om een professioneel resultaat te bereiken. Het inhuren van een ervaren vakman kan een goede optie zijn als je niet bekend bent met het spackspuitproces.

Bij het kiezen van het juiste type spack voor je project zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, waaronder het gewenste eindresultaat, de toepassing, de ondergrond en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om te maken bij het kiezen van spack:

 1. Type spack: Er zijn verschillende soorten spack verkrijgbaar, waaronder spack met een fijne structuur voor een gladde afwerking, en spack met een grovere structuur voor een meer gestructureerde afwerking. Kies het type spack dat het beste past bij het gewenste eindresultaat en de esthetiek van de ruimte.

 2. Kleur: Spack is verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van wit tot diverse tinten. Als je van plan bent om de spack niet te schilderen, kies dan een kleur die past bij de inrichting van de ruimte. Als je van plan bent om de spack te schilderen, kies dan een neutrale kleur die gemakkelijk kan worden overschilderd.

 3. Afwerking: Afhankelijk van de gewenste afwerking van de wanden of plafonds, kun je kiezen voor spack met een gladde afwerking, een lichte structuur of een grove structuur. Denk na over het effect dat je wilt bereiken en kies het juiste type spack dat hierbij past.

 4. Toepassing: Houd rekening met de toepassing van de spack en de omstandigheden waaronder het zal worden aangebracht. Sommige spacksoorten zijn beter geschikt voor gebruik binnenshuis, terwijl andere beter bestand zijn tegen vocht en geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers.

 5. Ondergrond: Controleer de staat van de ondergrond waarop de spack zal worden aangebracht. Sommige spacksoorten zijn geschikt voor verschillende soorten ondergronden, zoals gipsplaat, metselwerk of beton. Zorg ervoor dat je de juiste spack kiest die geschikt is voor de ondergrond.

 6. Kwaliteit en duurzaamheid: Kies altijd voor hoogwaardige spack van een betrouwbare fabrikant om een duurzaam en langdurig resultaat te garanderen. Goedkopere spacksoorten kunnen mogelijk minder van kwaliteit zijn en minder bestand zijn tegen slijtage en beschadiging.

Door rekening te houden met deze factoren en het juiste type spack te kiezen dat past bij je specifieke behoeften en voorkeuren, kun je ervoor zorgen dat je project een professioneel en duurzaam resultaat oplevert.

De kosten voor het uitbesteden van spackwerk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van het project, de moeilijkheidsgraad, de staat van de ondergrond, de gewenste afwerking en de regio waar je woont. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren die de kosten van spackwerk beïnvloeden:

 1. Oppervlakte: De totale oppervlakte van de wanden en plafonds die moeten worden gespackt, heeft een grote invloed op de kosten. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de totale kosten voor het spacken.

 2. Complexiteit van het project: Ingewikkelde projecten met veel hoeken, randen, ramen, deuren en andere obstakels kunnen meer arbeid en tijd vergen, wat de kosten kan verhogen.

 3. Type spack: Het gekozen type spack, zoals glad, fijn gestructureerd of grof gestructureerd, kan ook van invloed zijn op de kosten. Sommige spacksoorten zijn duurder dan andere vanwege de materialen die worden gebruikt en de vereiste vaardigheid om ze aan te brengen.

 4. Voorbereiding van de ondergrond: De staat van de ondergrond kan de kosten beïnvloeden. Als de ondergrond bijvoorbeeld moet worden gerepareerd, geëgaliseerd of voorbehandeld voordat het spackwerk kan worden aangebracht, zullen de kosten hoger zijn.

 5. Locatie: De regionale arbeidskosten en marktomstandigheden kunnen variëren, waardoor de kosten voor spackwerk kunnen verschillen afhankelijk van waar je woont.

 6. Professionele vakman: De ervaring en reputatie van de vakman die het spackwerk uitvoert, kan ook van invloed zijn op de kosten. Meer ervaren en geschoolde vakmensen kunnen hogere tarieven hanteren vanwege de kwaliteit en nauwkeurigheid van hun werk.

Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten voor het uitbesteden van spackwerk ergens tussen de €10 en €25 per vierkante meter liggen, inclusief materiaal en arbeid. Het is altijd raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende spackbedrijven en de details van het project te bespreken om een nauwkeurige schatting te krijgen van de totale kosten.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Spackspuiten).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Spackspuitbedrijf Arjan van Vliet
Mendelssohnstraat 16
3281VJ Numansdorp
ABC afbouw
Lisztstraat 25
7604HH Almelo
Stukadoorsbedrijf Terhechte
Nieuw Frieslandstraat 58
7532ZN Enschede
JD wand en plafond afwerking
Frans Walkatehof 53
8264BE Kampen
Honshorst Afbouw
Hortensiastraat 31
7701GE Dedemsvaart
HT Spackwerken
Bakkersveenweg 43-b
7676AM Westerhaar
JH. Afbouw
Burgemeester van der Klokkenlaan 29
5141EE Waalwijk
Spuitwerken Rob Verkoelen
Kerkstraat 23-A
5768BH Meijel

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

Klus bewust badkamerrenovatie

bron: Gamma

Hier vindt u tips om uw badkamer op een veilige en milieubewuste manier te renoveren.

lees verder ›

Nieuwbouwhuis verbouwen tot droomhuis

bron: Infonu

Een nieuwbouwhuis kopen wil niet zeggen dat het huis alles biedt qua inrichten wanneer je het nieuwbouwhuis intrekt. Het kan zijn dat je een nieuwbouwhuis koopt en bij de koop van het nieuwbouwhuis een doel voor ogen had: het nieuwbouwhuis verbouwen…

lees verder ›

Golfplaten dak maken

bron: Gamma

Golfplaten lenen zich perfect voor kleine gebouwen zoals tuinhuisjes. Bekijk hier hoe je een golfplaten dak maakt.

lees verder ›

Badkamer ontwerpen

bron: Gamma

Waar moet je rekening mee houden als je een badkamer ontwerpt? GAMMA zet het voor je op een rij.

lees verder ›

Klus bewust keukenrenovatie

bron: Gamma

Als u uw keuken gaat renoveren kunt u door deze tips rekening houden met milieu, veiligheid en gezondheid.

lees verder ›

Stopcontact en schakelaar aansluiten

bron: Gamma

Bekijk klusadvies

lees verder ›