CV-ketel vervangen

Vraag eenvoudig offertes aan

CV-ketel vervangen

U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.

Heeft u uw CV-ketel al een tiental jaren of heeft uw CV-ketel het begeven, dan is het een goed idee uw CV-ketel te vervangen. Nieuwe CV-ketels zijn vaak zuiniger, het vroegtijdig vervangen van de CV-ketel kan u dus uiteindelijk geld opleveren. De prijs voor het vervangen van de CV-ketel hangt af van de capaciteit die uw nieuwe ketel moet hebben en natuurlijk van het uurtarief van de CV monteur. Vraag eenvoudig offertes aan om uw CV-ketel voordelig en betrouwbaar te laten vervangen.

De CV-ketel vervangen

Het vervangen van een cv-ketel is een belangrijke beslissing en moet worden genomen op basis van verschillende factoren. Hier zijn enkele situaties waarin het vaak raadzaam is om een cv-ketel te laten vervangen:

 1. Leeftijd van de cv-ketel: Als je cv-ketel meer dan 15 jaar oud is, kan het verstandig zijn om te overwegen deze te vervangen, zelfs als hij nog steeds functioneert. Oudere cv-ketels kunnen minder efficiënt worden na verloop van tijd en kunnen vaker storingen vertonen.

 2. Frequentie van reparaties: Als je cv-ketel regelmatig reparaties nodig heeft en deze kosten beginnen op te lopen, kan het voordeliger zijn om de ketel te vervangen in plaats van steeds opnieuw te investeren in reparaties.

 3. Energie-efficiëntie: Nieuwere cv-ketels zijn over het algemeen veel energiezuiniger dan oudere modellen. Als je merkt dat je energierekeningen hoger zijn dan verwacht, kan het vervangen van de cv-ketel door een energiezuiniger model helpen om de energiekosten te verlagen.

 4. Comfort en prestaties: Als je merkt dat je huis niet gelijkmatig wordt verwarmd of dat de warmwatervoorziening niet betrouwbaar is, kan een nieuwe cv-ketel met verbeterde prestaties en functionaliteiten het comfort in huis verbeteren.

 5. Veiligheid: Oudere cv-ketels kunnen veiligheidsrisico's met zich meebrengen, zoals koolmonoxidelekken of storingen in de gasleidingen. Als je cv-ketel niet meer voldoet aan de huidige veiligheidsnormen, is het belangrijk om deze te laten vervangen om de veiligheid van jouw huis en gezin te waarborgen.

Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professionele HVAC-installateur om de staat van jouw huidige cv-ketel te beoordelen en te bepalen of vervanging noodzakelijk is. Zij kunnen ook helpen bij het kiezen van het juiste model voor jouw behoeften en de installatie uitvoeren volgens de geldende voorschriften en normen.

Het vervangen van een oude cv-ketel door een nieuwere, energiezuinigere cv-ketel van Bosch of door een warmtepomp kan aanzienlijke besparingen opleveren op energiekosten op lange termijn. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Energie-efficiëntie van de nieuwe cv-ketel: Nieuwere cv-ketels, vooral die van Bosch, zijn over het algemeen veel energiezuiniger dan oudere modellen. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals condensatieketels en invertertechnologie om efficiënter te werken en energie te besparen.

 2. Besparing op brandstofkosten: Een nieuwe cv-ketel kan leiden tot aanzienlijke besparingen op brandstofkosten, omdat deze efficiënter werkt en minder energie verbruikt om jouw huis te verwarmen. Dit kan resulteren in lagere maandelijkse energierekeningen en een kortere terugverdientijd van de investering.

 3. Subsidies en financiële incentives: In sommige gevallen kunnen er subsidies of financiële incentives beschikbaar zijn voor het vervangen van een oude cv-ketel door een energiezuiniger model, zoals die van Bosch. Deze kunnen de initiële kosten van de installatie helpen verlagen en de terugverdientijd verkorten.

 4. Milieuvriendelijkheid: Nieuwere cv-ketels en warmtepompen zijn milieuvriendelijker dan oudere modellen, omdat ze minder energie verbruiken en minder schadelijke emissies produceren. Door over te stappen op een energiezuinige verwarmingsoptie zoals een warmtepomp, kun je jouw ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

 5. Langere levensduur en minder onderhoud: Nieuwere cv-ketels en warmtepompen hebben over het algemeen een langere levensduur en vereisen minder onderhoud dan oudere modellen. Dit kan leiden tot lagere onderhouds- en reparatiekosten op lange termijn, waardoor de totale kosten van eigendom worden verlaagd.

Hoewel de initiële investering voor het vervangen van een cv-ketel door een warmtepomp hoger kan zijn dan alleen het vervangen van de cv-ketel door een nieuw model, kan de potentiële besparing op energiekosten en de milieuvoordelen de moeite waard zijn op lange termijn. Het is raadzaam om een professionele HVAC-installateur te raadplegen om de beste optie te bepalen op basis van jouw specifieke behoeften, budget en de kenmerken van jouw huis.

Om de potentiële besparing tussen een moderne cv-ketel en een oude cv-ketel te berekenen, kunnen we een eenvoudige benadering gebruiken op basis van de geschatte jaarlijkse energiekosten van beide ketels.

Stap 1: Bepaal de jaarlijkse energiekosten van de oude cv-ketel.

 • Zoek naar oude energierekeningen of gebruik een gemiddelde schatting van de jaarlijkse verwarmingskosten.

Stap 2: Bepaal de jaarlijkse energiekosten van de moderne cv-ketel.

 • Gebruik de geschatte efficiëntieverbetering van de moderne cv-ketel ten opzichte van de oude cv-ketel.
 • Vermenigvuldig de jaarlijkse energiekosten van de oude cv-ketel met de efficiëntieverbeteringsfactor (bijvoorbeeld 0,9 voor een 10% verbetering).

Stap 3: Bereken de besparing per jaar.

 • Trek de geschatte jaarlijkse energiekosten van de moderne cv-ketel af van de jaarlijkse energiekosten van de oude cv-ketel.

Stap 4: Bepaal de terugverdientijd.

 • De terugverdientijd is de initiële investeringskosten van de moderne cv-ketel gedeeld door de jaarlijkse besparing.
 • Dit geeft aan hoeveel jaar het duurt voordat de besparingen de initiële investeringskosten van de moderne cv-ketel compenseren.

Bijvoorbeeld:

 • Jaarlijkse energiekosten oude cv-ketel: €1200
 • Efficiëntieverbetering moderne cv-ketel: 20%
 • Jaarlijkse energiekosten moderne cv-ketel: €1200 * 0,8 = €960
 • Jaarlijkse besparing: €1200 - €960 = €240
 • Terugverdientijd bij een investering van €3000 voor de moderne cv-ketel: €3000 / €240 = 12,5 jaar

Deze berekening is een eenvoudige benadering en houdt geen rekening met factoren zoals inflatie, onderhoudskosten en subsidies. Het is raadzaam om een gedetailleerde analyse uit te voeren met behulp van specifieke gegevens en professioneel advies om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de potentiële besparingen en terugverdientijd.

De kosten voor het vervangen van een cv-ketel kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van de installatie, het type cv-ketel dat wordt geïnstalleerd, de omvang van het werk en de tarieven van de installateur. Hier zijn enkele algemene kostenposten die je kunt verwachten bij het vervangen van een cv-ketel door een installateur:

 1. Kosten van de nieuwe cv-ketel: Dit omvat de kosten van de cv-ketel zelf, die afhankelijk zijn van het merk, het model en de capaciteit van de ketel. Een hoogwaardige, energiezuinige cv-ketel kan duurder zijn dan een standaardmodel, maar kan op lange termijn kosten besparen op energierekeningen.

 2. Installatiekosten: Dit zijn de kosten die de installateur in rekening brengt voor het daadwerkelijk installeren van de nieuwe cv-ketel. Dit kan arbeidskosten omvatten voor het verwijderen van de oude ketel, het installeren van de nieuwe ketel, het aansluiten op de bestaande leidingen en het testen van het systeem.

 3. Materiaalkosten: Naast de cv-ketel zelf kunnen er extra materialen nodig zijn voor de installatie, zoals nieuwe leidingen, fittingen, bevestigingsmaterialen en isolatie.

 4. Afvoerkosten: Als onderdeel van de installatie moet de installateur mogelijk de oude cv-ketel verwijderen en afvoeren. Afvoerkosten kunnen variëren afhankelijk van de lokale voorschriften en de hoeveelheid afval die moet worden afgevoerd.

 5. Bijkomende kosten: Er kunnen andere bijkomende kosten zijn, zoals eventuele aanpassingen aan het verwarmingssysteem, extra werkzaamheden voor het optimaliseren van de energie-efficiëntie, of het upgraden van de thermostaat en regelsystemen.

Het is moeilijk om een exacte prijs te geven voor het vervangen van een cv-ketel, omdat deze afhankelijk is van de specifieke omstandigheden van elke installatie. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende installateurs en om duidelijke afspraken te maken over de prijs, het werk dat wordt uitgevoerd en eventuele garanties of garanties die worden geboden. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste deal krijgen voor jouw behoeften.

Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (CV-ketel vervangen).

Offertes uit de regio

De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.

Bedrijven / freelancers

Van den Boogert Technisch Onderhoud
Oranjewoudstraat 54
2552RM Den Haag
ST Installatie Techniek
Orchisstraat 21
1531TJ Wormer
NDR Services
Burgemeester de Voogtlaan 136
3648XG Wilnis
Blokwerk
mt. Ondinaweg 34
1033RG Amsterdam
Donkersteeg installatietechniek
Sint Hubertus 37
6713JN Ede
Installatiebedrijf R. van den Hout
Spoorstraat 50
4849AT Dorst
Montagebedrijf Schiphorst
Staalweg 38
7335EP Apeldoorn
Technisch Installatiebedrijf M+T
Marktweg 279
2525JH Den Haag

Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.

1,5 miljoen huizen van het gas af, dat is best lastig

bron: NRC

In geen enkel ander Europees land is aardgas zo belangrijk voor de verwarming van huizen. Dat gaat de komende tien jaar pijlsnel veranderen: een op de vijf Nederlandse huizen en…

lees verder ›

Onderhoud je CV-ketel: tips

bron: Infonu

Het is fijn wanneer je CV-ketel goed functioneert als de winter er aan komt. Een energieservice of monteur kan je CV-ketel checken. Zelf kun je ook prima je CV-ketel onderhouden, althans wanneer er kleine mankementen zijn. Een CV-ketel heeft na 15 ja…

lees verder ›

‘Ik heb moeite met een gemeente die afspraken niet nakomt’

bron: NRC

Heb je net een nieuwe keuken en alle leidingen vervangen, wil de gemeente Purmerend dat je van het gas af gaat. En anders betaal je het later zelf maar.

lees verder ›

De gasmeter staat voor altijd stil: zo wordt je huis energieneutraal

bron: NRC

In twee jaar maakte Roelie Fopma haar huis energieneutraal en fossielvrij. „In 23 dagen opgewekt: 534 kWh, ruim twintig weken stroom.”

lees verder ›

Over 20 jaar schroeven we dit weer uit elkaar we dit weer uit elkaar

bron: NRC

Het gemeentehuis in Brummen is helemaal herbruikbaar Het is gebouwd volgens het Turntoo-principe Denk niet in stoelen, maar in zituren, niet in lampen, maar in lichturen

lees verder ›

De warmtepomp blijkt vervuilender dan gedacht, maar hoe erg is dat? Vier vragen en antwoorden

bron: NRC

De warmtepomp blijkt meer milieubelastend materiaal te bevatten dan aanvankelijk bekend was. Maar aan de milieuwinst, dankzij minder uitstoot, verandert niets.

lees verder ›

Verspil minder energie in huis

bron: ikknapmijnhuisop.nl

In de meeste huishoudens wordt maandelijks zo’n 30% aan energie verspilt.

Huis verbouwen of renoveren met de ING Renovatielening

bron: Infonu

Een huis verbouwen of renoveren is na verloop van een tiental jaren vaak een noodzaak. Als je er al lang aan denkt om een nieuwe keuken te installeren of om een dure herstelling aan je huis te doen, dan biedt ING Bank je een interessante mogelijkheid…

lees verder ›

Loont een windmolen in de tuin?

bron: NRC

Wie ‘groener’ wil leven heeft volop keuze: zonnepanelen, stroom van de boer, een warmtepomp. Wat levert het meeste op?

lees verder ›

Verbouwen van de zolder

bron: Infonu

Het verbouwen van een zolder hoeft niet heel duur te zijn. Zeker wanneer u dat zelf doet kunnen de kosten beperkt blijven. Als u het door een aannemer doet neemt de prijs wel toe. Het verbouwen van de zolder geeft wel een hoop puinhoop in de rest van…

lees verder ›

Cv-ketel, combi-ketel, boiler of geiser: Hoe moet je kiezen?

bron: Infonu

Het kopen of vervangen van een bestaande cv-ketel, boiler of geiser is velen onder ons een doorn in het oog. Wat is om te beginnen nou eigenlijk het verschil tussen al deze apparaten om warm water te verwarmen? Is een cv-ketel hetzelfde als een hr-ke…

lees verder ›

De warmtepomp brengt grote groepen in financiële problemen

bron: NRC

Verplicht de cv-ketel vervangen door de warmtepomp? Er staat ons een maatschappelijke ramp te wachten, waarschuwt Max Potter.

lees verder ›